Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbemba

1710 bejegyzést írt és 5650 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap 5-1re nyert az Inter a Milan ellen! Erről jutott eszembe, hogy rákeressek arra, hogy van-e nyoma annak, hogy valamikor 3-0ra nyert az Inter a Milan ellen, úgy hogy mindhárom gólt egy magyar ember vágta.Ő volt Ners István!!!!!! Steeeeeefano Nyers, Párizsban Étienne!1953. november 1én trötént!…..
Ha egyszer tetoválásom lesz, akkor Tersánszky lesz rajta... egy zseniális mondata vagy nagy hirtelenjében írt verse... vagy valamelyik könyvének címe: Kakuk Marci, Misi Mókus, Egy vezérbika emlékiratai, Legenda a nyúlpaprikáksról,... de lehet inkább egyik hőse fogja ékesíteni bicepszem: Misi Mókus,…..
Annyira megfogott a Kojot négy lelke címú animációs film, hogy nem tudtam nem folytatni az utat, hogy megtudjam miből meríthettek a szerzők (Gauder Áron, Bereményi Géza). Így jutottunk el Cseh Tamás gyűjtéséig, vagyis eddig a könyvig.A filmet tavasszal láttuk a nyár pedig az olvasást illetőleg azzal…..
https://www.eurosport.it/atletica/mondiali-di-atletica/2023/mondiali-gianmarco-tamberi-salta-anche-in-acqua-tuffo-pazzo-insieme-ai-siepisti_vid1973964/video.shtml..
Két-három hete nem tudtam, hogy Rónaszegi Miklós volt, akinek nevéhez a Delfin-könyvek elindulása kötődik. Évek óta ott volt előttem a polcon a Genovai fogoly című könyv, pár napja levettem és nem tudtam letenni, nem tudtam nem befejezni három nap alatt. Nem tudtam, hogy ifjúsági regénynek kezdek…..
Napok óta forgatok egy könyvet és valamennyi alkalommal leköt. Mindig van benne valami élvezetes, káprázatos. Bölöni Farkas Sándor 1832ben Amerikában járt és igen színesen írt. Az élményt nem fojtotta vissza, nem kereste a szavakat, hanem, ujjongva, mint gyermek leírt mindent mit látott.…..
https://olvasunk.blog.hu/2023/07/16/romarol_mindent_konyvismerteto..
Egy hétig egy olyan házban laktam, ahol a falakről dőltek rám a kincsek! Konkrétabban: olyan könyvespolcok voltak mindenfelé, ahonnan ezer könyvet leemelhettem és kedvemre válogathattam. Úgy éreztem, hogy kíváncsi is vagyok, de ugyanakkor nem  magunkkal akarom tölteni az időt (értsd: ezúttal nem…..
Olaszországban koncertezik Bob Dylan! 82 éves a 2016ban Irodalmi Nobelt kapó amerikai énekes!(Talán szívesebben mennék el végre egy Mannarino-koncertre, de ha hallom, hogy Dylan idén Olaszországban jár, akkor lehet mégis oda csoportosítom a forgótőkém. Marad Pécs, Sárospatak, Kolozsvár,...)Lehet,…..
Pár hónapja olasz témájú budapesti sétákat szervezek! A holnapi séta meghirdetésére írtam egy posztot! PÁRBAJ Italo Santelli? Ungaro Santelli! Az Olasz séták Budapesten pénteki sétája (június 9, 17,30) a Blahán kezdődik és rögtön a bemutatkozás után Santelli mester vívóterme (Sale…..
Deledda azért is érdekelt, mert Nobel-díjas, de most inkább azért vettem le a polcról a L'edera (Borostyán) című könyvét, mert az elmúlt hetekben egyik tanítványommal folyton Szardínia volt a téma. Érdekes világ. Most az jut eszembe, hogy így jellemezzem: Szigetebb Szicíliánál is! Ezt a regényét…..
A törökországi és szíriai földrengés kapcsán többször eszembe jutott a földrengés, amelyet én is átéltem még kisgyermekként. Már nem is tudom, hogy ennek kapcsán, a korábban elmesélteket mesélem tovább vagy a tényleges emlékeimet. 1977 volt, március 4.Szüleim a 80as években többször meséltek egy…..
Nagyon nagy és nagyon kellemes meglepetés ért, amikor felfedeztem Lóránt Attila könyvét, az Indiánokat!National Geographic, tehát garantáltak voltak a gyönyörű fotók, és ezeket megkaptam! A szöveg viszont legalább ugyannyira lenyűgöző lett. Nem képaláírások ezek, hanem a szerző érzékenységének,…..
olvasunk.blog.hu Vak regényírónk 2023.02.08 16:33:10
A könyvek olvasásához hasonlítható öröm az a sok-sok különös, furcsa, érdekes, rendhagyó életrajz megízlelése, felületes megismerése, amelyek egyre csak jönnek szembe.Legutóbb a Stradivariról szóló könyv szerzője, Szántó György alakja tűnt fel körvonalaival. Olaszórán merült fel a hangszerek…..
Néhány hónapja vívódom azon, hogy legyen az olaszfórumon ,,régi arcok”-sorozat is vagy sem. Két napja láttam egy fényképen a mai Torricellit és – elolvasva az utóbbi években történteket – rögtön éreztem, hogy kell lennie egy ilyen sorozatnak is. Torricelli története a…..
mbemba 2015.01.25 23:34:04
@Automata Hari: Megbeszéltük! :)
mbemba 2015.01.26 19:28:38
@Pietro87: Gattuso olé, Gattuso olé!!!!!! :)))))
mbemba 2023.01.28 11:56:50
@lmlm: Bennem a végtelen tisztelet volt meg felé, mert onnan odáig....

Nekem Ravanelli volt a kedvenc!
Soha nem gondoltam volna, hogy Szerb Antalt olvasgatva Moldova György egyik hőséig jutok. Pedig így történt! Szerb Antal zseniális novellájban a ,,Gondolatok a könyvtárban" egyik sorában (a vége felé) szerepel Hany Istók neve. ,,Akit kihúztak a Fertő-tóból és már úszóhártyák nőttek a kezén és…..
Ősz óta három budapesti útvonalon sétákat szervezek.A belvárosi séta Italo Santelli vívótermétől Francesco Tirelli fagyizójáig vezet. A Blaháról a Lövölde térig. Mostanában tudtam meg, hogy Santelli a vívómester több, mint valószínű, hogy ismerte is Tirellit (emlékszem, amikor csak tervezgettem a…..
Olasz fórum Chievóm 2023.01.14 23:54:07
1999 óta volt egy csapat, amelyiknek szurkoltam. Chievo volt a neve! Pár hónapja a nevet nem szabad használni. Az elnök szerette volna adótartozásait rendezni, de az adóhatóság nem engedte - a Covid alatti rendeletek ideje ez. A labdarúgó-szövetség (FIGC) pedig  kizárta a nagycsapatokkal évekig…..
Tiziano Terzani hihetetlen mi mindent látott és mindezt nagyszerűen el is tudja mesélni. Bejárta Kínát - gyermekei kínai iskolákba jártak még a 80as években -, Indiát, Vietnamot, Thaiföldet. Újságíró volt (nem dolgozott olasz újságnak, főleg a Spiegelnek írt), a legkíméletlenebb helyzeteket is…..
Tiziano Terzani hihetetlen mi mindent látott és mindezt nagyszerűen el is tudja mesélni. Bejárta Kínát - gyermekei kínai iskolákba jártak még a 80as években -, Indiát, Vietnamot, Thaiföldet. Újságíró volt (nem dolgozott olasz újságnak, főleg a Spiegelnek írt), a legkíméletlenebb helyzeteket is…..
Olasz fórum Trilussától Belliig! 2022.12.22 23:15:49
A minap egy barátom versét olvasva Trilussa jutott eszembe, akiről egy kis révedezés után egy másik echte római, Belli ugrott be, akiről jóval kevesebbet tudok. Tiszta szerencse, hogy ott volt mellettem egy másik barátom könyve, a Rómát darabokra szedő kulturális szótár. Máris többet…..
Olasztanárként van egy tervem! PROJEKTEM! :) Budapesten, egyelőre három helyszínen, sétákat tervezek,,...) közben beszélek olaszul, ha kell magyarul!Többször volt igazán apró visszaigazolásom, hogy talán jó lesz, amit csinálok. Legutóbb a tegnapi séta előtt igazán szép pillanatom volt, mikor…..
Angol könyvek bõséggel az Országház utcában, fenn a Várban! Ráadásul kifejezetten elfogadható áron! (3ezer forintért három gyermekeknek szóló könyvet, füzetet hoztam el!) Come on, uccu fel!:))(Könyv-vár, Országház utca 18.)..
Ha gyermekszáj, akkor Marcello D’Orta és Én, reméljük, megúszom! Sok-sok olaszosnak egyből jön jónéhány poén az arzanói gyerekektől: Genova tanúi, a papagáj, aki szabad lett, Maradonának hála, a francia arzanóiak,… Váratlan helyről gazdagszik az idézhető gyermekszájkincs. Szülővárosom,…..