Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Penge Borissz

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem telt el egész 48 óra sem azt követően, hogy Fletó odacsapott a sötétben bujkáló Lengyel és Botka Lászlóknak, csírájában fojtva el az antifletóista ellenforradalmat, máris újabb Lászlót leplezett le. Gyurcsány ugyanis elkotyogta, hogy Majtényit először nem is a „civilek” kérték fel, ez csak…..
Pörögnek az események, szinte minden ellenzéki párt beleáll a népszavazási kampányába. Kivéve a legnagyobb ellenzéki formáció pozíciójára hajtó Jobbikot. Vona Gábor hintázását szép lassan kikezdi a rozsda, ha cselekvés helyett csak a Jobbik lelkéről képes lamentálgatni...
Kiderült, hogy a seattle-i bíróság Jean-Claude Juncker érintettségét is vizsgálja az Amazon adóelkerülésében. Az biztos, hogy az Európai Bizottság jelenlegi elnökének – aki akkor még Luxembourg miniszterelnöke volt – személyesen szerepe volt az Amazon sikeres adótrükközésében...
„Pont ezért.” Ez volt a horvátországi Híd párt jelszava a választási kampányban, ami elég jól használható szlogennek bizonyult. A „független lista” sikeresen játszott rá a két nagy párttal szembeni társadalmi elégedetlenségre. A jobboldali HDZ-nek jól jött ugyan a…..
Egy északrajna-vesztfáliai városkában, Nieheimben egy nőnek azért veszik el az otthonát, hogy bevándorlóknak adják. Az éjszakás ápolónő bérleti jogát már fel is mondta a város. „Saját szükséglet miatti felmondás” – ezzel a fordulattal kell megbarátkoznia Bettina…..
Lehet persze arról beszélni, hogy milyenek a magyar menekülttáborok, de úgy fest Ausztriában sem a Hiltonban szállásolják el a bevándorlókat. A bevándorlók jó pár országon átgázolnak, mire elérik Magyarországot és Ausztriát, köztük Törökországon, az uniós Bulgárián…..
Oszter Sándor ezeréves koccanásos ügye. Ez virít a Blikk címlapján ma. Véletlenül sem az a bombahír, hogy kiderült: meghalt az a biciklis, akit a volt főszerkesztő, Murányi Marcell cserbenhagyásos módon elgázolt. Az a címlap, amelyik emberi méltóságot és kegyeletet nem ismerve…..
Pár napja robbant a bomba, hogy Gyurcsányék milliárdos garázscége, az Altus 5 millió eurót kap majd azért, hogy ellenőrizze az uniós lóvéköltést többek közt Magyarországon is. A zseniális Brüsszelnek gyakorlatilag az összes fennálló jobbos sztereotípiát sikerült…..
Barátságos gesztusra kéretlen, tahó politikai jajgatással felelt a Nemzetiben a Burgtheater társulata. A színház korábbi vezetője hazánkat „gennyes, rothadó gócnak" nevezte. Nem ártana, ha a bécsi udvari értelmiség a saját háza táján söprögetne. Mindenkinek megvannak a…..
Spíler Antikommunista minimum 2015.02.25 08:30:00
Eszkalálódik a vita, hogy lehet-e Ságvári Endréről iskolát elnevezni? Nos, a válasz egyértelmű: nem. A csúnya, gonosz minisztérium rászállt szegény szegediekre, hogy változtassák meg a Ságvári Endre Gimnázium nevét. Manapság ugyanis törvény írja elő, hogy a XX. századi…..
  A minap bemutatták a nagyszabású bibliai filmet, az Exodust, ami számomra talán az év legjobban várt mozija volt. Nem is okozott csalódást, de… a fenéket nem! Leszögezem az elején, hogy ez egy jól megcsinált profi alkotás, ami a hollywoodi ipar megbízható terméke. De ez…..
Aligha vannak már érinthetetlen országok Európában, ha a bal- vagy jobboldali populizmusról beszélünk. A mediterrán, válságban lévő országok bajai ismertek már 2008 óta, de a gazdaságilag jól teljesítő Egyesült Királyságban és Németországban is felütötték a fejüket ezek…..
Spíler Köszönjük, Pali! 2014.11.19 09:12:11
A jó ember, jókor, jó helyen – „csak” ennyi kellett, hogy újra remény költözzön a magyar futballba az elmúlt két év kiábrándító eredményei után. Na, de ennél nézhetünk mélyebbre is! Dárdai Pál per pillanat valószínűleg az egyik legbefolyásosabb ember az…..
Spíler Még mindig nem értik 2014.10.06 11:36:48
„Ezt a grafikont kellene mutogatni Orbánéknak” – kommentálja a hvg.hu a Business Insider alkotását. Vajon direkt ilyen hülyék? Az egykor szebb napokat megélt szerkesztőség, az elfogulatlan és minőségi újságírás fellegvára talált egy cikket a Business Insideren, arról,…..
Sajnos nem mérte fel a szavai súlyosságát és őszintén szólva félelmet keltő, hogy magyar közéleti szereplő ilyeneket mondhat, de megbocsátok. Első reakcióm a düh és a felháborodás volt. Mert valóban dühítő, hogy a XX. század embertelen évtizedeiben is egyenes emberként…..
Spíler A kisgömböc 2014.06.13 10:04:20
Sorra jönnek a Budapestet érintő kormányzati intézkedések, amelyek persze a független és haladó sajtó haragját is kivívták. Persze, ha Bátonyterenyét, Devecsert vagy akár valamelyik megyeszékhelyet érintenék, senki le nem szarná. Szóval kezdjük az elején: egyes…..
A Washington Post cikket közölt a honlapján az európai parlamenti választások kapcsán. A nem túl részletes elemzés a radikálisok előretörésére és a földrajzi-domborzati adottságok közötti összefüggésekre mutat rá. És még valamire. Szóval a cikk rámutat pár évszázadok…..
Spíler Nem értik 2014.04.08 16:02:14
Nem tudom eldönteni, hogy Szily most trollkodik vagy tényleg ilyen hülye? Szily László próbál mérsékelt középnek látszani úgy, hogy nem tagadja meg azért önmagát. Hogy miért is mondom ezt? Mert elolvastam ezt a posztját. Az még hagyján, hogy szeretne az elfogulatlan…..
Alig 10-15 perc séta (és jelentékeny földszint feletti magasság) választja el a Móricz Zsigmond körtértől a Somlói úti 26. alatti vendéglőt, mégis mintha nem is Budapesten lennénk. Persze busszal is meg lehet közelíteni a helyet, de aligha érdemes, hiszen a Ménesi út felől egy…..
Spíler Rejtő Jenő a filmvásznon 2014.03.26 12:10:26
A Grand Budapest Hotel c. film ugyan nem a fővárosról szól, nem is Magyarországon játszódik, azonban humora és története mégis jellegzetesen közép-európai. Wes Anderson filmjét már csak a címe miatt is sokan vártuk itthon, azonban a rendező munkássága is önmagáért beszél.…..
Spíler Mi folyik itt Újpesten? 2014.03.18 16:10:54
Aki járatos a magyar foci berkeiben, annak sajnos egy csöppet sem meglepő az, ami Újpesten történik.  Ettől még mérhetetlenül szomorú a történet. A lilák háza táján kevés ok van manapság a boldogságra. Nem áll túl jól a csapat a bajnokságban, de ez még a kisebbik baj. Az…..