Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Professor Blinkmann

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közismert tény, hogy számos országban nőtt bizonyos bűncselekmények száma a migrációs válság kezdete óta. A Simicska-féle Index megpróbálta elvitatni ezt. Először azt hittük, hogy csak szelektíven mutatják be az adatokat, de kiderült, hogy a bemutatott adatok egyszerűen nem valósak, legalábbis…..
Emberemlékezet óta nem volt ilyen sikeres kormánya Magyarországnak. Most azonban veszélybe került minden, amit az ország nyolc év alatt elért. A teljesség igénye nélkül 100+1 pontban foglaltam össze, hogy én miért fogok a folytatásra szavazni...
Megjelent két hír. Két olyan hír, amely új megvilágításba helyezi az illegális bevándorlás kérdését. ..
A baloldalon a nihil eljutott arra a szintre, hogy egyesek ma már antiszemitákkal is készek szövetséget kötni. Gulyás Márton esete Zagyva György Gyulával megmutatta, hogy milyen kockázatos a nagy vörös-barna összefogás...
A Fideszből egyesek azt állítják, hogy a CEU a liberális világ tisztképzője, a CEU és a liberálisok ezzel szemben azt mondják, hogy a Soros-egyetem világszínvonalú képzést és tudományos eredményeket ad Magyarországnak. Úgy döntöttünk, hogy egy objektívabb kép kialakítása érdekében véletlen mintát…..
A kivándorlás terén is más egy kicsit a helyzet, mint ahogy azt a Gyurcsány-Bödőcs-Szanyi tengely beállítja. A liberális böszmék és bohócok állításával szemben, nemhogy túl sokan mennek el Magyarországról, de az összes szomszédos ország közül, sőt az összes visegrádi és balti ország közül (!) nálunk…..
Azzal, hogy Trump lett a republikánus elnökjelölt, egyértelműen megbukott az eddigi domináns jobboldali iskola, amely minimális államot, totális szabadkereskedelmet és agresszív demokráciaexportot hirdetett. A félművelt magyar értelmiségiek – a borostamások és hontandrások – a mai napig szajkózzák…..
Egy nagyon érdekes, mind a 28 uniós országra kiterjedő felmérést készített a Századvég. Átböngésztük az egész kutatást, hogy neked ne kelljen. Íme, a legérdekesebb tények a felmérésből!..
Lejtős interjúban magyarázkodott az Indexnek a Jobbik új parlamenti elő-, azaz erőembere, Volner János. Cégügyei mellett a diplomája is szóba került. Az egy dolog, hogy az egykor gárdista Volner – ki tudja milyen szellemi magasságba képzelve magát – cégei kapcsán magyarázkodva csúnyán…..
Az ország pénteki felminősítése kapcsán az MSZP-nek sikerült leírnia azt, hogy Magyarország "2010-ben gazdasági értelemben az első osztályban játszott, most 6 évvel később feljutott a harmadosztályba." Mondja ezt az a párt, amelynek a kormányzása alatt 53 százalékról 80 százalék fölé nőtt az…..
Bár hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni az államfőválasztás első fordulójának eredményéből, mégis úgy tűnik, hogy nagy átalakulás előtt áll az osztrák pártrendszer. A több évtizede fennálló szociáldemokrata-néppárti hegemóniát felváltani látszik egy nemzeti-radikális–zöld törésvonal…..
Leterhelt diákok, kiégett tanárok, megalázó fizetések, romló teljesítmény. Csontig hatoló, csattogó, és kemény állítások a magyar oktatás helyzetéről. Kár, hogy ebben a formában egyik sem igaz. Spíler-tényvizsgálat...
Spíler Ő az ellenzék új arca 2016.02.14 11:09:51
Mindenki nyugodjon le, a tegnapi „tanár” tüntetés után most már egészen biztos, hogy megbukik az Orbán-kormány, csak azt a kicsit még ki kell várni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy olyan csillogó szemű fiatalok is ott voltak tegnap, mint Dávid Gyula. Mutatjuk ki is ő...
Az elmúlt évben bebizonyosodott, hogy az EU vezető politikusai elképesztően irracionális döntéseket képesek meghozni, az amerikai és európai közvéleményt is mély elégedetlenség feszíti, miközben a rendszert megkérdőjelező politikusok emelkednek fel az Atlanti-óceán mindkét partján. Már a New York…..
Ercse Krisztina korábban már tüntetett a kormány oktatáspolitikája ellen. Aztán belépett és megállapodást írt alá a Bajnai Gordon vezetett Együttel. Most újra mint felháborodott szülő jelentkezik. Így működnek a „civilek." Ha kell civilek, ha kell politikusok, aztán újra civilek. Mikor épp mire van…..
Spíler Elegük lett a franciáknak 2015.12.07 17:03:09
Megdöbbentette Franciaországot a hétfői francia sajtó szerint a hír, hogy a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) a szavazatok 30 százalékával megnyerte vasárnap este a regionális választások első fordulóját. Marine Le Pen pártja 13 régióból hatban az élen végzett. A Nemzeti…..
Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük Ronald Reagan egykori tanácsadója, Patrick J. Buchanan írásának magyar fordítását, amely a The American Conservative oldalon jelent meg. Patrick J. Buchanan: Túléli-e Európa az EU-t? „Egy modern kori népvándorlás zajlik… ami…..
Három meglepő állítás arról, hogyan gondolkodunk egymásról! Egy új sikerkönyv olyan dolgokat mutat be a férfiak és nők viselkedésével kapcsolatban, amelyekről eddig sokkal kevesebbet tudtunk. Ma sokat halljuk, hogy Big Data így, meg Nagy Adat úgy, de valljuk be, – talán egyes…..
Itt az életképtelenség magasiskolája! Elképesztő cikkben mutat rá Greg Lukianoff és Jonathan Haidt az amerikai egyetemek hallgatóinak újdonsült igényeire. A cikk szerint az utóbbi években hihetetlen kísérlet zajlik egyes szavak, gondolatok, sőt tantárgyak betiltatására, mert azok…..
Spíler Csak az oktatás? 2015.06.16 10:06:51
Hétköznapi bölcsességként és elemzői toposzként is tartja magát az a nézet, hogy a gazdasági növekedéshez „elsősorban az oktatásba kell beruházni.” A jó oktatási rendszer önmagában is érték, ez tény. Az viszont már kevésbé egyértelmű, hogy milyen mértékben, milyen…..
Tényleg megváltoztatja gondolkodásunkat a fényképezés- és posztolásfüggőség? Belefutottunk egy szektás hangulatú kis videóba, amiben elmagyarázzák nekünk, miért jó ha a jelen megszépítendő jövőbeli múlttá silányul. Ma egyre többen kutatják a boldogság fogalmát.…..
Spíler Alkotmánytalan forradalom 2015.03.31 14:54:59
A hazai ellenzéki politikusok és jogvédők között (újra) megkezdődött a nagy gondolatkísérlet: hogyan lehet egyszer majd lebontani a „bitang úri rendet”, úgy, hogy nyilvánvalóan nem fognak rendelkezni a szükséges kétharmaddal? A válasz a jogállamért rendszeresen (értsd:…..
„Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni.” Elszomorítóak azok az állapotok, amikkel az ember nap, mint nap találkozik az internetes médiában. A műfaj rendre termeli ki…..