Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ChemZso

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emailezni mindenki szokott, már az átlag magyar nyugdíjasok is elolvasnak egy-két üzenetet havonta az Ausztráliába szakadt unokáktól, illetve ezen a csatornán tárgyalják meg egymással, hogyan akarják szíriusziak kiirtani mikrohullámokkal a Jupiter aszcendensű indigó gyerekeket a Föld színéről. A…..
ChemZso 2018.03.27 13:16:31
@FlybyWire: Ez nekem is a kedvencem, ha nem írtad volna, én beírtam volna. A különbség csak annyi, hogy nálunk többszázas listák is vannak. Olyan 20 és 50 közötti reply to all után szokott az IT beavatkozni :-)
A városi strandokról rég leszoktam. Nem tudom, a közös emlékezetben megvan-e, de strandfejlesztéseket a 2000-es évek elején a Fidesz kezdte el nyomatni. Valószínűleg akkoriban még ebből lehetett szolidan lopni. Minden városban épültek a víziparkoknak nevezett csodák csúszdákkal és egyéb medencékkel.…..
ChemZso 2017.07.14 09:06:35
@Fuxos (ex bömis): "Valahol ez is az ország lenyomata. Az igénytelenség."

Abszolút egyetértek a szerzővel.

És valahol az is az ország lenyomata, ahogy a szerző undorkodik embertársain, mert azok nem olyanok, mint ő. Ilyenből sem kevés van.
Kíváncsi lennék, hogy a saját környezetében élő rokonai, barátai szemébe is belemondaná-e, amit ide írt
ChemZso 2017.07.14 09:13:12
@Szornyeteglajos: "de pl. két hete a százhalombattai strandon kimondottan szép magyar lányok és anyukák ténferegtek a hőségben."

Érdekes, én is inkább őket figyelem :-)

Mondjuk az is jellemzi az embert, hogy ki kit, mit vesz észre. A szerző a dagikat, meg a béna tetkósokat. Ezzel magát is jellemezte.
A Fidesz a közösből, az adónkból a saját propagandabirodalmát hozta létre és pénzeli folyamatosan. Nemrég egy meglehetősen hosszú anyag jelent meg az Indexen, ahol fillérre lebontva, fekete-fehéren látszik, hány milliót, milliárdot toltak bele a propagandamédiába. És loptak el az országtól...
ChemZso 2017.06.08 08:23:05
@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: "a fideszbe a belépési követelmény hogy az illető nem teljesítheti túl az 50-es IQ szintet. "

és ti 21. századi európai demokraták képtelenek vagytok eltakarítani ezt a mocskot. Pedig olyan jó a stílusotok, olyan meggyőző az érvelésetek, a programotok. Aztán mégse megy. A fene se érti, hogy a birkanyáj miért nem vevő erre.
Kedves Pedagógusok! „Amikor ezeket a sorokat írom Önöknek…”, épp a Polgári Világ Pártja győri rendezvényére készülök. Én ugyanis azok közé tartozom, akikről Balog Zoltán tegnapi nyílt levelében azt írta: „igyekszik a politikai mezőben hasznosítani az átalakulás nehézségeiből keletkező…..
ChemZso 2017.06.04 05:45:30
@élhetetlen: "Szélsőséges példa, beiratkozik cukrásznak, és közben rájön, hogy a cukrászati gépek jobban érdeklik, mint a sütemények. Nem lehet belőle gépészmérnök, mert matekból kevesebbet kapott, esélye sincs a műszakin."

Ez nem szélsőséges példa, hanem hablaty. Akinek van tehetsége, plusz szorgalma az felkapja azt a tudást, ami kell a mérnök szakhoz. Persze mindig könnyebb a rendszert szidni.
Két nap alatt két szavazás is volt arról, hogy Botkának igaza van-e, amikor azt állítja, Gyurcsány inkább akadály, mint előny, és lehet-e vele együttműködni. Mindkét voksolás Gyurcsány fölényes diadalát hozta.  (A képen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester együtt…..
ChemZso 2017.06.02 08:18:20
@birka menet: "El ne hidd már Nertárs, hogy Botka meg akárki olyan hülye, hogy a te plusz 2-3 ezer forintnyi szja elvonásodra, hajt, nem pedig a gázszerelő és bünbandájának a milliárdjaira"

Azon nagyon fog segíteni az szja emelés. A menetet nyugodtan elhagyhatod a nevedből :-)
ChemZso 2017.06.02 08:21:40
@nu pagagyí: Maradjon ez a szellemi nyomorban szervesült jobboldali szekták napi betevője.

Még szerencse, hogy ti elhozzátok a fényt. Azon meg el ne gondolkodjatok, hogy a többség miért rühell titeket...
ChemZso 2017.06.02 08:25:03
@Nzoltan: "Egyébként vicces, hogy a szocik a százezres középréteg pénzét akarják millióknak szétosztani. És utána mi lesz, ha a plebsznek az is kevés lesz? Mi lesz a következō ígéret? Ebbe már egyszer belebuktak. "

A mai napig nem értik, hogy ez miért nem jó. Szerencsére.
A nagy sorosozás és brüsszelezés közepette elsikkadt, hogy a kormány szatellit szervezetei, köztük az ifjú kereszténydemokraták épp azért lobbiznak, hogy ne legyen érvényes Magyarországon a nők elleni erőszak megfékezését célzó nemzetközi szerződés...
ChemZso 2017.05.22 10:46:02
@midnight coder: "Ugyanakkor a magatehetetlen csecsemő rituális megcsonkítása teljesen rendben van."

Ennél rosszabb a helyzet: egy megfogant, de még meg nem született magzat megölése is rendben van...
Miközben a mainstream nyilvánosságot a jogállam maradékainak felszámolása köti le, mint a CEU-ügy és a civilek megbélyegzése, ezek egyáltalán nem befolyásolták a pártpreferenciákat...
A legutóbbi adatok szerint 4,5 millió 35 és 54 év közötti japán él a szüleivel, ami pillanatokon belül nagyon komoly társadalmi katasztrófával fenyeget a távol-keleti országban...
ChemZso 2017.04.25 12:44:11
@karandash: Nem semmi, hogy saját kommentedet kettővel később megcáfolod :-)
Az utóbbi hónapokban mind a baloldal, mind pedig a Jobbik olyan javaslatokkal állt elő, amelyek a legvagyonosabb társadalmi rétegeteket adóztatnák meg. A „fizessenek a gazdagok” szlogen nem 2017 politikai terméke, hiszen már a 2010-es kormányváltás előtt is megpróbálkozott a…..
ChemZso 2017.04.18 21:09:41
@NagyVonalakban: Nem veszi észre pedig már vagy tízen mondták el neki, igaz elég finoman...
Nagyon kiborult a Fidesz vezetősége a Jobbik plakátkampányán, melyek Simicska Lajos kegyvesztett oligarcha cégének hirdetési felületein tűntek fel. Kétségtelen, hogy éles a hangvétel, ám a kormánypárt hisztije arra is figyelmeztet, hogy az ellenzéki párt nagyon beletrafált a Fidesz gyenge pontjába.…..
Jó néhányan voltak tisztességes, a közszereplést talán az átlagosnál jobban szerető közgazdászok is, akik 2010 után benyelték az "unortodoxia" maszlagát, az "unortodoxiáét", amelyről végül is sosem tudtuk meg, hogy mi volt. Azt tudjuk, hogy mi lett Magyarországból az utóbbi hat-hét évben: a…..
ChemZso 2017.03.21 13:05:14
@Laptop7712: 1 ha-on 55-95 t élelmiszer? Ez 5,5-9,5 kg/m2 mindenegyes m2-en. Ez nagyon soknak tűnik. a 600 m2-es adat (~1 kg/m2) reálisabb.
Van egy végtelenül egyszerű válasz erre a kérdésre, ami így szól: mert olyanok, mint ők voltak 27 évvel ezelőtt. Ennél azért összetettebb a kérdés, de a kiindulópont mégis egy generációs szembenállás. A Fidesz ugyanis valóban a fiatal demokraták pártja volt valaha, melyből mára középkorú, pocakos és…..
ChemZso 2017.03.01 14:59:43
@Amorphis: Az ellenzék - legyen annak akármelyik pártja is - ha nem tud mozgosítani kb. 1 millió jelenlegi nem szavazót semmi esélye nem lesz. A biztos szavazók pártválasztása túlságosan kőbevésett ahhoz, hogy egymástól kritikus tömegben csábítsanak el szavazókat. Én az MSZP helyében errefelé indulnék el, és egyedül, lerázva a kényelmetlen, egyszer már semmit sem érő "szövetségeseket".
Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. február 22. Itt meg is hallgathatja...
ChemZso 2017.02.22 21:04:51
@morpho: Ez a nevezés így vagy úgy, de elbukott, ennek már az oka politikai lesz. Az ebben a kérdésben inaktivitásra kárhoztatott - a rendezés mellett szavazó - többség véleményét - ha tetszik, ha nem, ez befolyásolni fogja. Nem a Nolimpiás szavazatgyűjtők, még kevésbé a magukat megint köpönyegforgató "ellenzék" mellett.
A KARD Kalitkaforradalom 2017.01.24 16:30:40
Már megint szabadok vagyunk, így már megint azt tehetjük, amit szabad. A magyar kormány ezúttal az USA hozzájárulásával gondolkodhat és cselekedhet úgy, ahogy épp megengedik neki. "Engedélyt kaptunk a legmagasabb világi helyről, hogy nekünk is szabad magunkat az első helyre tenni. Nagy dolog ez,…..
Ha a 2017-es vizes vb összköltségvetése az eredetileg tervezetthez képest a négyszeresére emelkedett, akkor vajon a 776 milliárdra taksált budapesti olimpia mennyibe kerülhet a végén úgy, hogyha még az Állami Számvevőszék(!) is megjegyezte, hogy „a nagyberuházásokat, és különösen az olimpiák…..
ChemZso 2017.01.24 08:33:16
@Irbisz: "Nekik csak az lebeg a szemük elött, hogy a megrendezesre elkötendö 3000-4000 milliardbol el lehet lopni (korrupcio ugyebar :() jo ezer milliard forintot"

Ez egy kicsit fals érvelés, ugyanis ha ez a 3-4000 milliárd nem az olimpiára lesz elköltve, akkor valami másra. Legyen az akár kórház, autópálya, repülőtér, akármi. Onnan ugyanúgy el lehet lopni, hiszen ugye eddig is el lehetett. Ha úgy tetszik a lopás olimpia független.
ChemZso 2017.01.24 13:31:08
@Tibi !: Te érted is amit olvasol vagy csak belevagdalsz valami részletbe? Itt az olimpia vs. nagy beruházások lettek összehasonlítva, feltételzve, hogy ezekből - közel - ugyanúgy lehet lopni. Ki beszélt itt az oktatásról?

Segítségképpen a vonatkozó rész a blog-ból:
"Maga az Állami Számvevőszék által készített tanulmányban is az a megállapítás szerepel, hogy „a nagyberuházásokat, és különösen az olimpiák megrendezését célzó fejlesztéseket – jellegüknél fogva – számos korrupciós kockázat fenyegeti”.

A megszólításra most az egyszer, és utoljára nem reagálok.
ChemZso 2017.01.24 13:38:14
@Baldrick68: Köszönöm a megerősítést, én is ezt írtam, hogy a nagy beruházásokból lehet lopni, legyen az olimpia vagy bármi más nagy beruházás (min. 100 milliárdos nagyság rend)
Ma még nem tudni, hogy ez 2018-ban lesz-e (bízunk benne, hogy igen), de Orbán és rendszere meg fog bukni. El fog jönni a pillanat, hogy szégyen lesz, hogy ott álltál mellette. Énekeltél neki, eladtad a lelked a pozícióért, pénzért, vagy csak félelemből, vagy mert simán hülye voltál és hittél…..
ChemZso 2017.01.23 09:16:47
@a nagy hohoohooo: "De véleményem szerint a békés átmenet minden lehetőségét törvényekkel vette el a néptől a FideSS"

Te ez marha egyszerű, többeknek kell a fidesz ellen szavazni, mint rá, és máris vége a diktatúrának. Próbáljátok meg a kb. 3 millió inaktívat rávenni, hogy szavazzon a szocikra vagy a dk-ra , aztán sima az ügy.

A csőcselék dühöng a polgári osztály ellen, itt járunk Orbán "polgári" pártjának a következményeként 2016-ban.

Ezt nagyon jól tetszik látni, de dühöngjetek csak nyugodtan :-)
ChemZso 2017.01.23 09:21:15
@Vincenzo6: Ezek híjján pedig marad a .... Na ki is?
ChemZso 2017.01.23 09:23:37
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Engem most az érdekelne, hogy egy 20 C fokos szobában (vagy az 1-2 Co szabadban) miért párolog el a víz? a szent könyvek szerint az csak 100 Co felett lesz légnemű.
akkor hova tűnik?"

Kapaszkodj meg: még a jég is párolog.
A KSH legfrissebb adatai alapján kijelenthető, hogy a rendszerváltás óta soha ennyien nem dolgoztak még Magyarországon, és a munkanélküliség sem volt soha ennyire alacsony. Ennek ellenére még sincs hurráoptimizmus a munkaerő-piacon, mivel a munkaerőhiány a gazdaság minden…..
ChemZso 2017.01.19 15:14:01
ChemZso 2017.01.19 15:19:01
@konrada: persze, a felsőbb sávok ott brutál magasak 90k/év felett 50%, de nem ezt kell az itthonról lelépőkhöz hasonlítani.
ChemZso 2017.01.19 15:33:14
@Sexual Harassment Panda: amiket találtam forrást (magyar) aszerint ennyi. Egy másik szerint (külföldi) 2100 nettó/hó (kb 2600 br)
Az OECD egy tanulmányában a munkaerő hatékonyságát vizsgálta. Ez alapján arra jutottak, hogy a magyarok jelentősen le vannak maradva az átlagtól. Míg az OECD átlagában 50-es a mutatószám (a GDP-t osztották le a ledolgozott órák számával), addig hazánkban mindössze 35.  A…..
2016 a politikai válságok éve volt világszerte. Antonio Gramsci ronggyá idézett mondata szerint „a válság pontosan abban áll, hogy a régi rend haldoklik és az új még nem tudott megszületni, az ilyen interregnumban beteges tünetek sokasága üti fel a fejét”. Mark Rutte, Holland miniszterelnök pedig…..
ChemZso 2016.12.29 12:51:00
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Gyakorlatilag nincs jobboldal, így sikere sem lehet. Van két szélsőjobb párt, a fidesz és a Jobbik."

Pont erről beszélt Deansdale. A fideszé pláne, de még a jobbik szélsőjobbozása is kontraproduktív.
A Fidesz felfelé ívelő szakaszának már vége, a stagnálásban pedig elég erős rések keletkeztek már a párt stratégiai képességeiben. Nem lenne túl nehéz megverni, ha valakinek lenne kedve megszervezni egy exponenciális erőforrás bázist, amely viszonylag alacsony szinten indul (pénzben, emberekben,…..
ChemZso 2016.12.08 13:49:54
@Sipi [CH]: Nincs így. Én egy multi magyar telephelyén dolgozom, és láttam egy pár másikat itt-ott (USA, Wales, Olaszo.). Semmivel nem hatákonyabb a munkavégzés, sőt ez egy fő által megtermelt haszon néha itt még több.
ChemZso 2016.12.08 15:25:00
@Sipi [CH]: Odaírtam, hogy az egy fő által megtermelt haszon is néha nagyobb, annak azért van valami köze a hozzáadott értékhez.
Az állítólag "ellenzéki" LMP ma a Fidesszel közösen megszavazta a jobboldali-szélsőjobboldali alkotmánybírókat. Hiába óvta ettől a húzástól őket az ellenzék tisztességesebb része, hiába sorolták az ellenérveket: hogy az egyik jelölt a Fidesz-kormánynak dolgozott, hogy a másik a Morvai…..
ChemZso 2016.11.24 08:29:41
@anyo05: A DK-nak remélhetőleg nulla darab képviselője lesz.
Bevégeztetett. Feltörettetett a hetedik pecsét, megjelent a hét angyal, s megfújta hét harsonáját. És láték egy fenevadat feljőni a tengerből Florida partjainál, amelynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve...
ChemZso 2016.11.10 07:59:37
@Hóhér az utolsó barátod: Sírjál demokrata :-)
ChemZso 2016.11.10 09:59:47
@Wildhunt: Nem baj, akkor is takonySSorbángeci :-)
  A legmegnyugtatóbb válasz a címben feltett kérdésre az lenne, ha rögtön rá is vághatnánk a megfelelő választ: mivel neki mindig, mindenben igaza van. Ezt az első ránézésre tetszetős kijelentést azonban illik kissé árnyalni. Az aktuális magyar miniszterelnök ugyanis meglehetősen gyakran…..
ChemZso 2016.10.13 08:11:42
@Ad Dio: "Kár itt hívő zombiseregeket vizionálni: a többség sima pógár, aki nem terjeszti a pártpropagandát, nem oszt meg a fészbukon politikai baromságokat, nem megy el a pártok táblarázós összeröffenéseire stb"

Ezt az egyszerű tényt egyszerűen képtelen az Orbán ellenes tábor felfogni, és ennek napi szinten adja tanúbizonyságát.