Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bárczi Benő

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint itt vannak. Függetlenek, fiatalok, civilek. Aztán megint kiderül, hogy valójában az SZDSZ ifitagozat. Az új nevük: Momentum...
Spíler A pancserfütty 2016.10.24 13:29:48
Nagyban zajlik a füttyértelmezés. Szokás szerint az Index és a 444 forradalmasdit játszik és megpróbálja elhitetni, hogy a fiatal Magyarország kiment fütyülni a nénik, bácsik meg leverték őket. A valóság viszont nem ez. A helyzet kísértetiesen hasonlít a népszavazás utánihoz. A liberálmédia…..
Az ellenzék ujjong, mert eredménytelen lett a népszavazás. Az eufória azonban hamar elillan és jönnek a kijózanító hétköznapok. Szépen lassan rá fognak jönni: óriási öngól volt a népszavazás bojkottja. Öt pontban összeszedtük, hogy miért is...
Népszavazás volt, ezt mindenki tudja. Az eredményt most Záhonytól Őriszentpéterig, Brüsszeltől Varsóig mindenki értelmezni próbálja. És igen, előjöttek az „aggódó” szirénhangok is: nem kellett volna a gyűlöletkampány, nem kellett volna elijeszteni a jobbos értelmiséget, akkor meg lehetett volna. Egy…..
Vigyázó szemünket érdemes Pozsonyra vetni, majd köszönetet mondani azoknak, akik a magyar választási rendszer alapjait 1989-ben lerakták. A Fidesz által is megőrzött vegyes választási rendszer fontos garanciája a stabilitásnak és a kormányozhatóságnak. Belegondolni is rossz, hogy…..
Egyre inkább úgy tűnik, hogy nagy a szerelem Simicska Lajos és a Jobbik között. Összeszedtünk ezért 5 jelet, ami arra utal, hogy megköttetett a frigy...
  KLIK, tankönyvválasztás, autonómia, kötelező óraszámok, tananyagcsökkentés, bér, bérpótlékok, adminisztratív terhek, Oktatási Hivatal, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Nagyjából egy hónapja tematizálják ezek a szavak a közbeszédet. A pedagógusok követelnek, a kormány egyeztet. Vitatkoznak az…..
A napokban egyre-másra jelennek meg a cikkek, térképek, mémek, hogy hogyan lehet az, hogy a gazdag arab országok nem fogadják be a migránsokat, nem segítenek nekik, hiszen azonos kultúrkör, vallás, sőt földrajzilag is eléggé közel vannak. Ezek az olajban gazdag országok, mint…..
A képen a kölni dóm mecset látható Pro és kontra megy a vita, hogy a bevándorlás témája fontos vita, vagy csak pótcselekvés. A magyar közéletre jellemző nagy társadalmi vita inkább kezd hasonlítani egy tinilányok közötti cicaharcra. Pedig a kérdésnek nagyon is komoly súlya…..
  Napok óta lázban tartja a ballib médiát, hogy a református egyház új vezetése nem találta bemutatásra méltónak azt a kampányfilmet, mely az 1%-os kampányukat volt hivatott szolgálni. Szerencsére a mélyen hívő nihilista ballibber sajtómunkások közül egy sem akadt, aki…..
    Angliában nagy hagyományai vannak a karácsonyi slágerlistának. Komoly presztizse van annak, hogy karácsonykor ki végez az első helyen. Ismerjük ezt a minden karácsonykor levetített Igazából szerelem című filmből is. Magyarországon nincs ilyesfajta versengés, de…..
Spíler A makacs gyermek-affér 2014.11.20 16:20:57
Vajon hogy keletkeznek a népmesék? Valahol valaki kitalál valamilyen kellően rémisztő, a földtől elrugaszkodott, hihetetlen sztorit és elkezdi azt terjeszteni. És hogy keletkeznek a hoaxok? Pontosan ugyanígy. Annyi a különbség, hogy a hoaxot az emberek nagy többsége be is szopja,…..
Most komolyan, ki az, aki képes a háromórás, kiszámítható, jéghideg X-Faktort végignézni?  A TV2 több év után talált egy olyan műsortípust, ami közvetlenebb, életszerűbb és átlagosabb. Nem láttuk még, hogy AGB Nielsenék háztartásában mi ment a hétvégén, de szerintünk…..
Néhány nappal ezelőtt került föl a TMK (Tartalékos Munka Kerülők) facebook oldalára (arról most ne ejtsünk szót, hogy a munkakerülők szót egybe kell írni) egy fénykép az ötödikes irodalom tankönyvből, amin Varró Dani Hat jó játék kisbabáknak című verse szerepel. A poszt…..
Spíler Az írástudók árulása 2014.10.07 12:39:37
Volt ez az ügy. Mármint Navracsics Tibor biztosjelölti meghallgatása. A magyar sajtó megint csúfosan leszerepelt. Azt eddig is tudtuk, hogy két országban élünk. mégis voltak olyan illúzióink, hogy vannak dolgok, amelyek mindkét oldalról ugyanúgy látszanak. Ilyen lehet például az…..
Vasárnap játszotta első bajnoki mérkőzését a Ferencváros az új stadionjában. Leteszteltük az Index által a világ legmagyarabb stadionjának nevezett létesítményt és megállapítottuk ha minden csak ennyire működne Magyarországon, akkor nem lenne túl sok probléma.  A…..
Ugye megvan az a kép, amikor a politikus menekül az újságírók elől, mert nem szeretne nyilatkozni a pártját vagy személyét érintő kényes kérdésekről. Csokrétába gyűjtöttük az elmúlt évek legjobb politikai meneküléseit. 5. Veres fej(j)el Listánk ötödik helyére a…..
Nem fogok nagy titkot elárulni: a magyar könnyűzene nem világhírű. Az utolsó magyar világsláger a Szomorú vasárnap volt, de annak is már jó nyolcban éve. Aztán van itt ez az eurovíziós giccsfesztivál, melyen a rendszerváltoztatás óta Magyarország is részt vesz, inkább…..
Spíler Hová tűnt Martin Schulz? 2014.04.02 10:39:40
Lassan véget ér az amúgy sem olyan nagy lángon égő választási kampány. Az elemzők nyilván sokáig fogják majd rágni – persze a végeredmény ismeretében – hogy ez meg ez, mennyire fantasztikus volt, az meg az, nagyon elhibázott. Nem akarnánk belemenni előre az okoskodásba,…..
Spíler Orosz krímtorta 2014.03.04 15:39:06
Most már eldőlt. A dán zsiráfbébi kegyetlen kivégzése és feldarabolása után Ukrajna lett a nagy világbugyogás aktuális témája. Szokás szerint mindenki ért hozzá és mindenkinek megvan a véleménye. Tudjuk azt is, hogy ez pont addig fog tartani, amíg a világhálón meg nem…..
Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az m1 ennek apropóján mutatja be este A berni követ című tévéjátékfilmet. Elöljáróban szögezzük le a film az elmúlt évek egyik legjobb alkotása, úgyhogy ma estére senki se szervezzen más programot. Nem szeretnénk hosszasan…..