Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bolhacsípés

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, kommentelőnk, Robinzon Kurzor írása. Mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Nem vagyok sem véleményformáló, sem publicista, de következzék az én verzióm, öt kérdés köré felépítve. * 1. Honnan indultunk? „Magyarországon…..
bolhacsípés 2014.11.08 08:13:48
@KissGecihuszár:

mert az aztán nagyon haladó lett volna, ha a szocialista tervgazdaság és marxista szocialista gazdaságtan csecsén nevelkedett, a pártban seggnyalással tsz elnöki és vállalatigazgatói székbe vitorlázó karrieristák és apparátcsikok csinálták volna. az lett volna aztán a rendszerváltás. elvtársak elégedjenek meg azzal, hogy pozícióikat konvertálhatták a nem-spontán privatizációban tulajdonra. hogy szétlophatták. amiért többek között most szar van a palacsintában.
aha.
Sajátos irányt vett a centrális erőtér centrumának valóságérzékelése, a politikusok és a szellemi holdudvar is nagyon furcsa jeleit adják annak, mi csapódik le bennük a világból. Lassú, óvatos kihátrálás. Ötödvonalbeli CIA-ügynöközés. Az amerikai ügyvivő nyilvános…..
bolhacsípés 2014.10.30 09:44:02
Kétszeresen is a kis- és középvállalkozások lehetnek az internetadó legnagyobb vesztesei, ha a Fidesz által benyújtott módosító javaslatnak megfelelően valósul meg az új adónem. Egyrészt szolgáltatóként: a jellemzően magyar tulajdonú kis és közepes…..
bolhacsípés 2014.10.28 15:12:57
@Urfang:
mert ha értenél németül, tudnám, mit linkeltél. hát így jártál.
Vajon mit gondolnának rólunk őseink, ha tudnák, hogy van egy olyan, akár zsebben is elférő eszközünk, amivel megismerhetjük az emberiség összes elérhető tudását − és mégis csak arra használjuk, hogy meztelen nőket, aranyos kiscicákat nézegessünk, vagy végtelen és…..
bolhacsípés 2014.08.13 21:20:38
@Scagnetti:
Mikor emberek egy konnektorból kihúzott lámpához nem mernek hozzányúlni, mert "ott van még benne a kóbor áram":DD
- Mindenki nyugodjon le a picsába! - ordította Bayer Zsolt és nyomatékul beleeresztett az automata pisztolyával egy sorozatot a plafonba. A plafonból törmelék potyogott a megszeppent túszokra. - Senki és semmi nem fenyegeti a szólásszabadságot, a gyülekezési jogot, a tulajdonjogot, a…..
bolhacsípés 2014.08.10 20:07:47
@jotunder:
ezek szerint egyetértesz azzal az állításommal, hogy azért mert valami nem liberális demokrácia, még lehet demokrácia. azért mert a demokrácia nekünk nem tetsző feltételek szerint működik, még lehet demokrácia. vagyis az illiberális jelző nem a demokráciát veti el, hanem annak egy formáját, a liberálisat. de hogy ez ettől autokrata lenne, nem következik jobban, mint bármely más demokrácia esetén.
az usa nem volt demokrácia, amikor megalakult, ugyanis nem volt általános választójog. a szenátorokat mindig is választották, csak "az eredeti szabályozás értelmében a tagállamok törvényhozásainak a joga volt, hogy két-két szenátort válasszanak a szövetségi kongresszus felsőházába. Az 1913. évi 17. alkotmánykiegészítés jelentett nagyon fontos változást, ez mondta ki ugyanis, hogy a törvényhozás felsőházát is a nép választja, továbbra is hat évre."

az hogy bizonyos szavak jelentéstartalmát folyamatosan gyúrja-masszírozza a liberális elit, mint azt teszed fentebb a demokráciával, azt példázza, hogy a liberális demokrácia lényege, hogy jelentése mindig ad hoc, naprakész. így azért nehéz lépést tartani. egy biztos, hogy a hatalom legfőbb forrása a nép/polgár a modern jogállamokban, akár átruházza ezt a hatalmát választott képviselőire, akár közvetlenül él vele. minden más hatalmi ág ennek alárendelt. hogy erről a jogáról milyen mértékben mond le a választó, természetesen államonként eltérő. de mindenképpen a választott többségen alapul. vagyis demokrácia, népuralom.

ps.: „Az autonóm értelmiségeknek szellemi felügyelet alatt kell tartaniuk a nemzetállami kormányokat” – Itt, Európában (Európa Kiadó, Bp. 2014.).
bolhacsípés 2014.08.10 20:12:02
@Pelso..: @aritus:

ez a liberális nyitottság, na ez tetszik:)
egész egyszerűen képtelenek vagytok szembenézni a valósággal, csak álltok a sötétben és fütyültök. de hát a ti bajotok.
bolhacsípés 2014.08.10 21:02:14
@jotunder:
kár, hogy a válaszaimra nem válaszoltál. ma magyarországon nincsenek liberálisok, bár erősen lenne rá igényük egyeseknek, kivéve fodorgábort:), hogy annak nézzék őket. balosok vannak, akik jobb híján - a kádár-rendszer bukása után - liberálisnak nevezik magukat. mindazonáltal nélkülözik a szabadságra való képességet, a gondolat szabadságáét, ami nem dogmatikus, nem kirekesztő és megpróbál megérteni más lehetséges látásmódokat.

ps, sajnos a beszélgetés gátja, ha a kommentelők intellektusa a mandiner köpködőfala alá süllyed. beszélgess velük te, nekem nem kell fütyülnöm meg sikoltoznom a sötétben.
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
bolhacsípés 2014.05.15 11:51:46
A budai Hegyvidéken, a Svábhegy északkeleti lejtőjén járunk. Lélegzetelállító kilátás nyílik innen a fővárosra, mintha az égből tekintenénk le. Tiszta időben keleti irányba a Gödöllői-dombságig, sőt még azon túl is ellátni; míg dél felé a Duna ezüstösen csillogó…..
bolhacsípés 2014.03.19 17:22:05
@tauglich:

A Mandiner főszerkesztője és alfőszerkesztője tudja vajon, hogy most éppen lett meghirdetve a patkányblogos tisztogatást? Eddig arról volt szó, hogy a Mandiner erénye a moderálatlansága. Hát hogyan fog itt pörögni a kommentszámláló, ha szabadságharcot játszunk a mindenszart lenyelünk helyett?
bolhacsípés 2014.03.19 18:44:04
@tauglich:
Nem betyár, bolha, sőt annak is csak a viszkető nyoma, de sebaj.
Görénység a görénység felemlegetése? Pálpusztai, ami itten bűzölög.
            A képen egy spanyol turistát látunk a lányával. Lehetnék akár én is, vagy a kedves Olvasó. A kép egy ír kisvárosban Omaghban készült, amelyről nem tudok semmit. A háttérben emberek, akik ott élik az életüket, amely életekről szintén nem tudok semmit. Állok,…..
bolhacsípés 2014.03.18 10:01:05
@jotunder:

Az ír példázatodban a protestánsok a hunyók, szóval akaratlanul is jól osztottad a szerepeket a "ti" és "mi" esetében.
Döntött a Mazsihisz: bojkottálja a Holokauszt 2014 emlékévet – egyelőre. Hogy milyen súlyos következményekkel jár a zsidó hitközségek szinte egyhangúan meghozott döntése, arról ergé már írt a napokban, most csak a három vitatott ügyről, a felek igazságáról írnám le…..
bolhacsípés 2014.03.11 11:12:42
@vantaan2:

Ez bitang már! Mindent megteszel azért te és tsa-id, hogy Szakály arcát veszítse, majd nehezményezed, hogy arcát vesztett?

Nagyon fincsin pörögsz!
bolhacsípés 2014.03.11 18:43:13
@vantaan2:

Ki a fenét érdekel Szakály? Te írsz hülyeséget, rólad szólt a komment, nem Szakályról.
bolhacsípés 2014.03.11 18:47:04
@Alfőmérnök:

Írtam már nem ismersz, szakadj le.
Tudtam, hogy egyszer eljön ez a pillanat, ezért most utoljára megemlékezek az én privát Demszkymről. A 2014-es kampány kezdetével esik egybe egy réges-régi kampány emlékének az eltűnése. A vasárnapi bejelentés után hétfőn felvonultak a melósok a csikágói bérházunk…..
bolhacsípés 2014.02.19 08:16:39
@Alfőmérnök:
Szociopata vagy, vak a látók közt és ez éppen elég érvnek.
bolhacsípés 2014.02.19 13:33:07
@Alfőmérnök:

Akkor most láttad 4-szer, pedig forgalmas szó ez.
Kevés kommentet olvashatsz öreg
bolhacsípés 2014.02.19 19:19:06
@Alfőmérnök:

Ne erőlködj mint kurva a lankadt pöcsön, nem ismersz.