Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikszer

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egyetemi kollégám szerint Orbán Viktor a magyar politika legőszintébb szereplője: bár a beszédeit rendszeresen túlmagyarázzák és ezért aztán félre is értelmezik, valójában csak oda kellene jobban figyelni arra, amit mond. Ez a megközelítés persze biztosan vitatható, nem…..
mikszer 2014.08.08 11:15:52
@iii: Látom szövegértési problémáid vannak. Éppen nem az eddig elért liberálisnak mondott értékek felszámolásáról, hanem azok megtartásáról beszélt. Viszont azt mondta, hogy innen az előre már nem a liberális aberációk felé vezet, mert azok már.rombolnak, hanem a közősség megerősítése felé.
Lehet OVit utálni, de.a szavait érdemes lenne nem kiforgatni. Szerintem.
A megújuló Várkert Bazár talán legfeltűnőbb új eleme a hatalmas mozgólépcső. Rozsdavörös teteje némiképp megváltoztatja az összképet, Pestről is jól lehet látni. De vajon miért kell egyáltalán mozgólépcső a várba? És miért pont a Várbazárból indul? E kérdés az egész Budai Vár jelenlegi…..
mikszer 2014.04.26 10:17:09
@Csumpitáz Béla: jó lenne már elfelejteni, h ami divatos az szép is! hidd el a mai technológia ennél sokkal többre képes. ez a várbazári rozsdáskodás kifejezetten nívótlan mai szemmel is, méltatlan egy királyi kerthez. pl. budi motívum a vár sarkában.

mellesleg a müpa kínai ledjei ugyanolyan cikisek, mint a nemzet historizáló giccsei.

a csúnya régen is csúnya volt és ma is az, mégha azt kortárs technológiákkal hozzák létre akkor is.
BATTHY Bazári 2014.04.09 17:11:16
Kezünkbe került az új Várkert Bazárt népszerűsítő kiadvány. Nyilatkoznak benne politikusok és a 3 vezető építész is 1-1 oldalban. Elmentünk tehát még egyszer a hejszínre, a Várbazár lépcsőin elolvasni az újságot. Eredetileg azt gondoltuk, hogy amint a Kossuth térről,…..
mikszer 2014.04.11 12:17:18
@az_okoskata: Szerintem a cikk írója szerint, a kortárs nem feltétlenül rossz, de nem is feltétlenül jó, ha jól értem.

Önnel ellentétben én úgy gondolom, hogy az átlagember ugyanúgy meglátja a kortársban a kvalitást, ahogy a szecesszióban és a barokkban is, anélkül, hogy beazonosítaná a stílusokat. "A szépség nem minden, de jó nézni".
No ezeket az új tákolmányokat nem jó nézni, ráadásul akadályozzák is, hogy a királyi várból jó legyen kinézni. Most megpróbálják a kortárs szót ezek védelmére kisajátítani. Szvsz az emberek a csúnyát, a buta formalizmust, a provincializmust utasítják el. És szívfájdalom nélkül fogják pár év múlva lebontani, hiába ünnepeli ma egy szűk kör azokat. Lsd. ipari minisztérium a Széna téren.
Miért tesz valaki egy vasbudi formát a vár sarkára (először azt hittem, hogy a munkások ottfelejtették...), vagy miért fed le egy panorámás királyi (mozgó)lépcsőt vaslemezzel. Sisi királyné, aki a szépség talán első európai ikonja volt, vajon felment volna ezen a lépcsőn, vagy ezzel a lifttel?

Külön szépsége a dolognak, hogy a múlt építészeti zsákutcája épül tovább, a szavakban legalább is azzal szakító orbáni forradalom után is.
Kötve hiszem, de küldjétek be, ha mégis. Forrás: casipicles.tubmlr.com ..
Budapest 28 hibrid hajtású busz jön Budapestre (index) Megépül a sikló - kitiltanák a turistabuszokat a Gellérthegyről (travelo - cím) Macskák költöztek a rákospalotai üres kirakatba (tbg) 2015-ben semlegesítik a bicikliscsapdát (kerékagy) Budapesti tájkép sárga…..
Öreg bérházunk '90-es retró Demszky-plakátját időközben lekaparták a falról, de Budapest rendszerváltás utáni vőlegénye él és virul. Most kaptuk az infót, hogy épp a washingtoni Wilson Center munkatársaként, szakértőként dolgozik a Városi Fenntarthatóság Műhelyben, a…..
Sztambul Csillagkapu Bizáncban 2014.03.31 23:41:45
Az utcán sétálva ebbe botlottam bele: Nagy Konstantin palotája. Mintegy 1700 éves épület, persze felújítva: belül nem bontja meg a nagy teret se emelet, se hajók. Alulról ráadásul fűteni is lehetett. Lenyűgöző ez is.  De ez az épület nem Isztambulban van, hanem Trierben,…..
Elkészült a 4-es metró és hazakerült a családi ezüst, de ez a hét sem telhet el anélkül, hogy megemlékeznénk az adóhatóságról. Fotó: innen. Még nem késő feliratkozni az Átlátszó napi e-mail hírlevelére, a Napi Mutyimondóra, akkor már reggel olvashatod az…..
Fotó: Sóki Tamás / MTI Budapest Tankcsapda a kerékpárúton (mindeközben) Az Orangeways üzemelteti a midibuszokat (index) Pusztulnak a halak a Rákos-patakban (index) Átadták a buszsávot a Pesti úton (index) A Baross szobor hiányzó része (timelord) Gyalogosoké lesz a Budai…..
mikszer 2014.03.29 13:48:15
batthy.blog.hu/2014/03/28/elkeszult_a_batthy_felujitasa

Elkészült a Batthyány-tér, ami annyit tesz, hogy a tér közepét lebetonkövezték...
A Kossuth téri fakivágások arroganciáját teljes valójában éppen a jogellenességet megállapító határozat mutatja meg. Ez a kisember tehetetlensége: akkor adnak igazat neki, amikor az igazával kitörölheti a fenekét. A tér átadásával egy időben rendre derülnek ki az…..
Szeretem a budapesti felújított, vagy teljesen újonnan épült tereket, parkokat bejárni, nagyon érdekel, hogy kertészeti szempontból hogyan sikerültek, és persze az összképet is szoktam elemezni kicsit, annak ellenére, hogy nem vagyok várostervezési szakember. Már nagyon fenem a…..
Egyszerűen csak ámulok. Ez annyira jó, annyira egyszerű és annyira hasznos. Épp tegnap este méricskéltem végig a meglehetősen fura alakú erkélyünket, hogy megtervezhessük a tavaszi kiköltözést, erre tessék. Ha tudom, hogy van ez az alkalmazás, megspórolhattam volna vele egy…..
mikszer 2014.03.21 16:01:01
egyker.blog Forgalmi változások 2014.03.21 13:26:06
A Naphegy térségében élők közlekedését elősegítve a Budapesti Közlekedési Központ felülvizsgálta és elvégezte a Mészáros utca - Naphegy utca kereszteződésében a "Különösen veszélyes helyekre" figyelmeztető útburkolati jelek felfestését. A jelzett területet minden…..
Felkerült végre a Városliget átalakításának terve a főváros honlapjára. Túl nagy dobra nem verték, de azért ki lehet bogarászni, hol van. Már itt látható, hogy a világon egyedülálló elképzelés! Ugyanis az egész világon nem tudok olyan nagyvárosról - keleti diktatúráktól…..
mikszer 2014.03.21 10:40:24
@mikszer: Mármint a Városliget+ szerint? Azért az sem értelmes alternatíva.

Biztos, hogy most egy kupac múzeum hiányzik a legjobban Budapestről?
mikszer 2014.03.21 11:05:04
@die nadel: Megnéztem a prezit. Szép, mozog. Tartalmilag gáz, hogy földalatti múzeumokat javasol.

Van egy tippem, hogy ez miért van: Föld felett eddig minden új budapesti épület megbukott. A nemzeti színháztól, a művészeti palotáig, a nagy plázákig vagy új egyetemi épületekig.

Nem véletlen térfelújításokkal villog a kormány. Azzal nem lehet nagyot hibázni. Igaz néha még az is sikerül: batthy.blog.hu/2014/03/14/maria_siralom
mikszer 2014.03.21 13:29:04
@az_okoskata: Az mszp-szdsz ciklus sem tudott szép/érdekes épületeket emelni. A "dicséret" politikai oldalaktól függetlenül kijár...
Március 15-én elmentem megnézni, milyen lett a felújított Kossuth tér. Régóta vártam, hogy történjen valami Budapest és Magyarország legtöbbet emlegetett és legismertebb terével, ami méltatlan állapotban, bozótosként, autóútként és parkolóként töltötte az elmúlt…..
Budapest Szóval tényleg KFC nyílik a Kossuth téren (ssc) Rengeteg a hiba a 2-es metrón: már csak főmérnöki utasításra működhet (index - cím) Csontvázat kerestünk az elhagyott minisztérium szekrényeiben (hetvi válasz) Acélkocsik potyognak a Westend tetejéről…..
mikszer 2014.03.20 15:39:10
Érdekes poszt Budapest gödreiről: batthy.blog.hu/2014/03/20/ngk_fertozes_budapesten - Nem is kell bombázni hozzá. Legalábbis nem repülőről.
BATTHY NGK fertőzés Budapesten 2014.03.20 14:30:31
Budapesten terjed egy alattomos fertőzés, a Nemzeti Gödör Kór (továbbiakban NGK). Nevének eredete NGK a rendszerváltás utáni első és eddigi legbrutálisabb pusztításáról kapta a nevét. Az Erzsébet téren létrehozott egy sebet, Nemzeti Gödörnek hívják. Előfordulás A…..
Régen jelentkezett az Urbanista ingatlansaláta-különkiadással, és még régebben minden magazin, újság és blog kedvenc témájával: a legdrágább eladó házakkal! Úgyhogy akkor jöjjenek most ezek. Végigpörgettem pár hirdetési oldalt a javáért, aztán kirostáltam az egyértelmű…..
mikszer 2014.03.20 14:55:48
A Budavári Önkormányzat, mint a „Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése” KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 projekt kedvezményezettje 2014. március 18-án megkapta az építési engedélyt a Lánchíd utca felújítására. Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési…..
Az észtországi professzor, számítógéptudós és programozó, Tanel Tammet elemezte a Google fotómegosztó oldalának a Panoramionak az adatait. Az eredményeket az általa létrehozott Sightsmap oldalon tette közzé. A városok rangját, az adott városról közzétett képek száma…..
mikszer 2014.03.19 16:52:31
@eszti.b: A többi város esetében sem a kockaházakat fotózza a jónép. Nem is értem.

De a Batthyány tér sem a modern metrólejárótól szép: batthy.blog.hu/2014/03/07/battyhanyter140307

Kár, hogy nem állítják vissza az eredeti állapotát ma sem.

Szvsz.
Budapest Végleges, mely járatok módosulnak a 4-es metró miatt (index - cím) Ilyen lett Budapest legmenőbb irodaháza (index - kép) Dzsungellé változtattuk Budapest utcáit (index) 16 milliót spórol a főváros LED-ekkel (index) Ferihegyi átjáró: húgyszag és leépülés…..
mikszer 2014.03.19 10:27:51
Egy jó hír: batthy.blog.hu/2014/03/18/bp_sightsmap Budapest a TOP10-ben a legtöbbet fotózott városok közt
mikszer 2014.03.19 10:28:53
Egy jó hír: batthy.blog.hu/2014/03/18/bp_sightsmap Budapest a TOP10-ben a legtöbbet fotózott városok közt
mikszer 2014.03.19 15:13:05
Budapest Kossuth tér, visszatér (index - nagykép) Újra kordonbontás lesz a Kossuth téren (index- budapest) Hiperűrsebesség-kísérlet az Izabella utcában (index - kép) Márciustól nyugodtabban eshetünk a Dunába (indexvideó) A Védegylet az UNESCO-hoz fordult a Múzeumi Negyed…..
A Kossuth teret március 15-én nyitják meg, úgyhogy ezekben a napokban szinte minden napra jut valami érdekes teszt. A gigantikus tesztzászlóról már volt szó, most a villamosokon a sor.  Persze jó látni őket újra a téren, de ami igazán szemet gyönyörködtető, az a kupoláit…..
mikszer 2014.03.11 13:26:00
@Warlimont: Már újonnan is béna, volt, a kínai színes ledek pedig kifejezetten szánalmasak rajta.
A Kossuth téren már néhány napja áll egy 33 méter magas acéltű, ami nagyjából úgy néz ki, mintha a dublini Spire kicsinyített mása lenne, és klasszul tükröződik az előtte látható medencében. (Ja tényleg azt tudtátok, hogy egy medence is lesz az új téren?) Viszont ez…..
mikszer 2014.03.09 21:19:34
@Zubreczki Dávid: Jó lenne, ha a magyarozókat, zsidózókat, cigányozókat is moderálnád. Nem hiszem, hogy mindez a blog témájába vág, sem nem tartozik a normális társalgási témákba.

Még egyszer bocs a korábbi szándékos provokálásért.
mikszer 2014.03.09 21:21:45
@Zubreczki Dávid: 2014.03.09. 20:42:41-kori hozzászólásomat is moderáld pls! Tx!