Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jace Brennan

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A haditengerészettel rendelkező országok hadihajóiknak különös gonddal választanak nevet. Szinte minden ilyen országnak vannak névadási hagyományai, sőt, hagyományos hajónevei. A legyártott hadihajó-sorozat, vagyis hajóosztály első tagjának neve egyben az egész hajóosztályt is elnevezi. Az osztály…..
Jace Brennan 2018.01.15 15:24:29
@molnibalage: Nem mondanám. Ez már egy tényleges tiszti rang. A junior ez esetben inkább a tapasztalat, semmint a képzettség vagy a kinevezés hiányát mutatja.

@proletair: Ami azt illeti, nekem is nagyon utána kellett másznom. Ezt a rendfokozatot nem mindenütt használják. Gondolom ez pont azért jött be, hogy a zászlósból frissen promótált, de még tapasztalatlan tiszteket a kevésbé fontos beosztásban lévő, ám tapasztaltabb alhadnagyok ne tudják kedvük szerint pattogtatni, viszont a tapasztalat hiánya miatt még hadnagyot (amiben a tengerészetnél módfelett sokáig és sokféle beosztásban szolgálhatnak a tisztek) sem akartak belőlük csinálni. Ráadásul ezek különféle fizetési kategóriákat is takarnak. Teszem hozzá, nem vagyok szakértője a témának, tehát lehetek pontatlan a tényleges okokat illetően.
Jace Brennan 2018.01.15 16:01:57
@proletair: Magam is szárazföldi patkány vagyok. Sőt, ami hagyományőrzői múltamat illeti vándorpatkányként, vagy kétlábú gyalogszőrösként is lehetne rám hivatkozni. A tengerészetet csak hobbiként nézegetem, mert egy formálódó regényben (science fantasy) szükségem lehet rá.
Aki nem ismerné Kornya Zsolt "Miért van elegem Tolkienből?" c. írását, az nem tudja mit veszített :) Szerencsére a csorba kiköszörülhető. Mindenesetre nekem óhatatlanul ez az írás jutott eszembe a Trónok harca olvastán. Egyrészt azért, mert a könyvsorozat borítóin Tolkienhez hasonlítják GRRM-et.…..
Jace Brennan 2014.04.07 14:37:34
Üdv Mindenkinek!

Egészen szép kis vita keveredett itt a dologból, és voltaképpen több frakciónak is igaza van. Hogy Raoul Renier, akit van szerencsém személyesen is jól ismerni, hogyan vélekedik a Tűz és Jég daláról, arról majd nyilatkozik ő maga, ha úgy akarja. Annyi viszont bizonyos, hogy a kritika nélküli rajongás soha nem volt, és soha nem is lesz Kornya Zsolt műfaja.

Itten a saját vélemény az egészről:
Igen, a Martin által kreált világ mocskos. Szándékoltan az. Mikor sokadszorra dobták vissza a forgatókönyveit, ezzel kezdett fügét mutatni a tisztelt publikumnak, producereknek, stúdióknak, úgyszólván mindenkinek. Realista képet fest, a szereplői árnyaltak, remek drámai érzékkel rendelkezik ... és szerintem halovány isten komplexusa is kialakulhatott utóbb.
Innentől tehát a könyvei egészében véve remekül megírt mocsokágyúk, amikkel nagyszerű érzékkel lőtte be beteges társadalmunk legnagyobb hányadát. Gátlástalanul populista, de nem a politikusoktól megszokott, behízelgő formában. Megragadja és megtartja a figyelmet azzal, hogy megbotránkoztat.
Ahelyett, hogy szerethető hősöket kreált volna, akikkel az olvasó azonosulhat, csinált több tucatnyi sorozat- és tömeggyilkost (akikre valamiért mindenki, mindig is kíváncsi volt). Hannibal Lecterek, Hasfelmetszők, vagy éppen a kukoricásban sarlókkal csintalankodó gyerekek egész hadát állította a sakktábla zugaiba, hogy aztán kellő grandezzával és drámai érzékkel egymásra uszítsa őket. Zseniálisan beteg gondolat.

Ettől függetlenül kár erkölcsi értékeket keresni a "Trónok Harcában". Éppen úgy, mint ahogy a Hannibal című sorozatban is. Érdekes, megbotránkoztató, már-már kelletlenül terjengős, mocskos, undorító, remek ... és semmi köze ahhoz, ami korábban valamelyik fantasy kategória volt. Talán a "dirty fantasy" illene hozzá a legjobban. Suetonius a köbön, középkori díszletek között, adalék vérrel és belekkel a nagyobb hecc kedvéért. :D
Atyám, a templom csak zord jégverem, Nekem jószagú kocsma a kedves helyem; Dicsérni kell-e szó? ölembe hull a jó; Ilyet nem kap a sok egekben lakó.   De volna csak templomban nagy trakta sörrel, Pattogó tűzzel, efféle víg gyönyörrel! Imára éneket fújnánk, jó…..
Van egy kérdés, ami folyton kísért. Egy kérdés, ami újra és újra megtalál a projektek során. Ezerszer megválaszoltam már, és már nem akarom soha többször, ezért most megírom a választ mindenkinek, akit érdekel. Aztán ha megkérdezik, nem mondok majd semmit, csak átadok egy kis…..
Mostanság azt beszélik, hogy Kreig talán az út porának, valamint némi belehányt toroni pálinkának az elegyéből születhetett annak idején, bár az avatottak jól tudják, hogy utóbbi ital túl nemes ahhoz, hogy egy ilyen embernek adjon életet. Ismerői hozzáteszik azt is, hogy az…..