Adatok
Zoltán Oskovits
0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Pierre Hermé krémesét gondolom nem kell bemutatni, persze nem krémes, hanem mille-feuille névre hallgat eredetileg, és van egy egészen különleges étterem Párizsban, ahol a világon egyedüliként, á la minute, rendelésre, személyre szabottan készül. Megnéztem, aztán csináltam én…..
Zoltán Oskovits
2014.03.18 07:38:16
Kár, hogy ez a sütemény ehetetlen. Persze nem az ízére gondolok, hanem amikor egy villával nekiállnál, a kőkemény, roppannó lapokat alig tudod eltörni, és kinyomják oldalt a krémet. Nem is megy egymáshoz az ilyen puha krém és a kemény kekszszerű tészta. A magyar krémes százszor jobb, és könnyedén fogyasztható. Attól, hogy valami francia, még nem jó. Sőt. Az is meglepett, hogy ezen a csúcsszuper, ultrasznob helyen puszta kézzel helyezgetik el a gyümölcsdarabokat a süteményen, legalább egy celofánkesztyűt felhúzhatnának. A macaronok sokkal jobban néznek ki, mint a mille feuille.
Zoltán Oskovits
2014.03.18 10:11:35
@világevő: Nem hittem volna, hogy ennyire a szívedre veszed a véleményem, de valamit félreértesz. Tőlem azt süt vagy főz Pierre Hermé, amit akar, csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy a sima krémes finomabb és egyszerűbben fogyasztható, mint a mille-feuille. Ám, ha azt gondolod, Pierre Hermé találta ki, akkor javaslom elolvasásra ezt a könyvet: Oxford Companion to Food. Az 505. oldalon olbasható, hogy a karamellizált leveles tészta forma ötlete Szegedről származik (nem a mille-feuille maga). Tehát, úgy is mondhatjuk, hogy a szegedieket okolom, amiért ilyen nehezen elfogyasztható tálalást találtak ki ennek a süteménynek :)) Pierre Hermé pedig éljen és alkosson soká! A macaronjait megkóstolnám bármikor. De csak akkor, ha belül finom puhák és krémesek.
Zoltán Oskovits
2014.03.18 14:55:04
@világevő: Ok, bár én tényleg próbáltam egyértelműsíteni, hogy az "ehetetlent" úgy értem, hogy nehéz megenni villával. A krém íze biztosan jó.
@protézisesh: Valóban vannak isteni krémesek itthon is: ma ettem egyet a Ruszwurmban, csodálatos volt. (Bár az kissé lehangolt, hogy "akciós" felirattal kitettek egy tegnapit is, 50% engedménnyel. Igaz, legalább bevallották, de akkor sem hatott jól. Mindenesetre, kifejezetten kértem, hogy inkább a maiból ennék :)) Pazar volt!)
@protézisesh: Valóban vannak isteni krémesek itthon is: ma ettem egyet a Ruszwurmban, csodálatos volt. (Bár az kissé lehangolt, hogy "akciós" felirattal kitettek egy tegnapit is, 50% engedménnyel. Igaz, legalább bevallották, de akkor sem hatott jól. Mindenesetre, kifejezetten kértem, hogy inkább a maiból ennék :)) Pazar volt!)
világevő
Láttál már séfet, aki Michelin-csillagot kapott, de nem hitte el? A Borkonyha csillagos!
2014.03.12 11:01:18
Jönnek folyamatosan a frissítések, de kezdem a lényeggel: a Costes és az Onyx után van egy harmadik Michelin-csillagos étterme is Magyarországnak: a Borkonyha!
Itt még nem teljesen hiszi a séf, Sárközi Ákos
Olyan váratlanul érte a hír a séfet, amit hoztam neki, hogy nem is…..
Zoltán Oskovits
2014.03.18 07:45:51
@odamondó: az árak a földet súrolják?? Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Zoltán Oskovits
2014.03.18 14:46:57
@odamondó: ha a gyémánthoz hasonlítjuk az aranyat, akkor persze. Ám te nem ezt írtad. Azt mondtad: "holnap este el is megyek amíg az árak a földet súrolják". Nem mindenki teheti meg, hogy elugorjon egy ilyen drága étterembe. Mindenesetre, remélem, jól fogod magad érezni, és mindenképp számolj majd be az ár/érték arányról. Ezt most minden irónia nélkül írtam.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz