Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dömik (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hármam, ugyanarról, háromféleképpen. A True Detective fináléja megosztotta a sorozatfüggőket, legalább annyira, mint a Lost utolsó része, vagy a Maffiózók befejező 8 másodperce tette. Perszehogy az Indexen belül is kialakultak a frakciók. Triplakritika. Ezek a kérdések maradtak…..
Dömik (törölt) 2014.03.11 16:21:12
@krtek77: Ez szép meg jó, de onnan ugrott be nekik a zöld fül, hogy frissen volt festve a ház, köze nem volt a fűnyíráshoz.
A fides és a ratio viszonya a felvilágosodás óta klasszikus téma a teológiában. Most persze kicsit gyakorlatiasabban szeretném megközelíteni a dolgot. De hadd kezdjem messziről, talán egy személyes mozzanattal. Ugyan most nem ez a fő munkám, időnkét azért tartok lelkigyakorlatokat…..
Dömik (törölt) 2014.02.16 17:27:26
@pacsy: Félreértés ne essék, nem vagyok pap.:) És nem kioktatásnak szántam a kommentet, elnézést, ha olyannak tűnt. Én is természettudományos szemléletben szocializálódtam. Nem is arra gondoltam, hogy mindenféle népi babonát tényként kellene kezelni, szó nincs róla. Igazából, talán el is siklottam volna efelett, de pont tegnap este olvastam Vermes Géza a kereszténység kezdeteiről szóló könyvét, pont Jézus gyógyításairól szóló résznél vagyok. Jézus azt mondja, hogy csak akkor tud gyógyítani, ha a beteg is hisz benne. Ezek után tartottam kicsit morbidnak, hogy a beteg (jelen esetben nyilván korának megfelelően) és családja hisz, a pap meg nem. Nyilván nem kell átesni a túlsó oldalra sem és csodadoktort játszani, de ne egy formális procedúra legyen, hit nélkül.