Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerithegreat88

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 5x06: Zen Studios 2019.03.29 22:19:37
Tök véletlenül jött ki így, hogy az Operencia: The Stolen Sun megjelenésének napján jelenik meg podcastadásunk is a fejlesztőkkel. Amikor a felvétel készült, még nem volt publikus a premier dátuma (csak az, hogy már nagyon közel van), aztán valahogy pont így jött ki a vágás. Ja, igen, mert a játék…..
Hát ez is eljött az ötödik évadban: összesen kétszázadszor ültünk össze a Checkpoint podcastcsalád médiaportfóliójának keretein belül, hogy valami retrós meg videojátékos témáról beszélgessünk. Az alkalomnak élő felvétellel adtunk rangot, a helyszín az EPAM Hungary meetup terme volt, akárcsak a…..
Igen, én is tudom, hogy 21 után 22 jön, de kicsit megcsúsztam a vágnivalóval, és most, hogy lett időm feldolgozni rövid idő alatt mindent, úgy döntöttünk Grathtel, hogy az eseményekhez kötődő adásokat előrevesszük, másként szólva dobunk egy Larry 4-et. Szóval a lenti adás előtt felvettünk még…..
gerithegreat88 2018.10.20 10:16:47
Az igazán jó játékok el tudják érni, hogy évekkel, sőt évtizedekkel a megjelenésük után is aktív közösség működik körülöttük. A Heroes of Might & Magic sorozatban pedig elég jó játékok jelenetek meg, mégis kicsit meglepő azért, hogy 2018-ban is mennyire virulens magyar HoM&M-rajongótábor…..
Tegnap élesítettem Zelda-minisorozatunk első részét, és akkor mára ígértem a következőt. Mivel nem szeretném, ha a magyar Zelda-rajongók elképesztően széles tábora - ami talán még a magyar Giana-rajongók táboránál is nagyobb, de azért lehet, hogy nem - elsöpörne haragjával, betartom a szavam...
Hát megvolt az idei E3, néhány kisebb meglepetéssel és baromi jó trailerekkel. A sokadik E3 volt, amit végigkövettünk (sajnos idén nem a helyszínről), de minden évben van pár játék, ami ugyanúgy fellelkesít minket, mint 14 éve, amikor először voltunk kint együtt a show-n. És persze idén is…..
gerithegreat88 2018.06.18 22:37:32
IDDQD Checkpont 4x05: A Gamestar 2018.03.04 22:38:51
A PC ZED-adás után volt egy olyan felelőtlen ígéretünk, hogy lesznek még a magyar játéksajtó régi lapjaival foglalkozó adások. Nem is kellett sokáig várni a következőre, gyakorlatilag a múltkori sztorit folytatjuk, vagyis  a Gamestarról beszéltünk, ami ugye a PC ZED és a PC-X összeolvadásából…..
gerithegreat88 2018.03.04 22:42:38
Hát itt vagyunk végre megint, boldog új évet mindenkinek! Tervezett kimaradás volt a podcastben (ezért soroztunk meg benneteket adásokkal az óév végén), de ekkora szünetet azért nem terveztem. Mentségemre szóljon, hogy 1. a mostani adás több mint háromórás lett és elég sok meló volt összevágni; 2.…..
gerithegreat88 2018.01.22 23:08:33
Az év utolsó vendéges adása következik, amiben megint kipróbálunk valami újat - nevezzük mondjuk Checkpoint Retrográdnak. A Retro Gamer csinál olyat, hogy minden hónapban előveszik mik voltak a videojátékos hírek X évvel ezelőtt. Arra gondoltunk, hogy évente egyszer - év végén - podcastben is…..
gerithegreat88 2018.01.08 18:42:22
@Bobby Newmark: Azt valahogy úgy csináltam meg, hogy leraktam 3-4 aknát és akinek tudtam kiosztottam a géppuskákat, meg volt lerakva a pályán is fixek, és kb. 5-8 alkalomból össze is jött.

Egyik legnagyobb bugom az volt, amikor Belgrádból le kell lépni a lopott hajóval és a program nem érzékelte, hogy elértem az exit point-ot, ezért kihajóztam a pályáról, leestem a széléről a büdös nagy semmibe és az egész csapatom meghalt, én meg néztem, hogy what? és jöhetett a reload.
Megsorozunk benneteket adásokkal a héten és a jövő héten, hogy tudjatok mit hallgatni az ünnepekben (és hogy legyen mire hivatkoznunk, amikor január első hetében pihenünk kicsit). Tegnapelőtt ment ki egy Mini, de máris itt a következő Checkpoint visszatérő vendégünkkel, Hancuval. Ebből következően…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Várjátok már a Red Dead Redemption 2-t? Mi nagyon - annyira, hogy nem bírtuk kivárni a premiert anélkül, hogy az egekig magasztalnánk a Rockstar Gamest. Hogyan lett a Lemmings fejlesztőjéből a játékipar egyik legsikeresebb stúdiója? Melyik GTA-nak volt a legjobb főhőse? Miért nem valamelyik GTA a…..
Visszatérő vendéggel támad az eheti Checkpoint: Juhász Viktor narratív dizájnerrel beszélgettünk Ron Gilbert játékairól. Viktorral az első évadban már kitárgyaltuk a játéknarratíva szépségeit és buktatóit, és most a történetszövés és a kalandjátékok egyik mesteréről ejtettünk szót...
Amikor Grathtel 2015 tavaszán kitettük az első Checkpointot az IDDQD-ra, nyilván nem sejtettük, hogy bő két évvel később már a századik adást fogjuk tolni, ráadásul a podcast támogatóinak segítségével, elképesztően jó és támogató közönség előtt. Márpedig két és fél hete ez történt (lásd akkori…..
gerithegreat88 2017.08.04 19:03:12
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
gerithegreat88 2017.07.23 22:47:50
JogÁsz Segédanyag Trócsányinak 2017.06.16 21:42:04
„Számomra nem ismeretes a polgári engedetlenség, azt a jog sem ismeri” – mondta a minap Trócsányi László igazságügyi miniszter annak apropóján, hogy a civil szervezetek polgári engedetlenséget hirdettek a civil törvénnyel szemben. Kép: Élőben Komolyan mondom, megsajnáltam ezt a szegény embert.…..
IDDQD Checkpoint 3x10: A Bethesda 2017.06.04 23:53:12
Muszáj megint egy kis patreonozással kezdeni a posztot. Ezt az adást másfél hete vettük fel (előre dolgoztunk, mert nekem a héten családi programom volt), és akkor még csak két napja indult el a Patreon-oldalunk. Még a felvétel alatt is jöttek újabb és újabb támogatók, ezért ebben az adásban még nem…..
gerithegreat88 2017.06.06 20:37:34
@szcsongor: És tényleg a Morrowind volt a legjobb.

Valahol level 80 után hagytam abba, minden stat kimaxolva, minden guild végigtolva, és a fősztorit sosem játszottam, addig jutottam, hogy el kell vinni Balmorába a csókának a levelet.

És ahogy szakadnak fel a sebek eszembe jutott még egy dolog. Azért nem toltam végig a játékot mert utána valamilyen konkrét NPC által odaadott tárgyat kellett volna leszállítanom valakinek, de valszeg eladtam a tárgyat (mert a game nem szólt), és mivel nem tudtam, hogy hol adtam el, ezért nem tudtam visszaszerezni, és emiatt nem tudtam tolni a fősztorit.

A másik érdekesség, ha megöltél valakit aki a sztoriban a későbbiekben még előkerült, akkor a játék jelezte, hogy oké akkor töltsd vissza a legutóbbi mentést, különben a játék nem kijátszható :D ez azonban a tárgy eladásra nem vonatkozott.

Jaj de kurva jó volt a Morrowind. Az Oblák sajnos egy lyukas garast sem ér (Shivering Isle-ről viszont azt hallottam, hogy zseniális), a Skyrim meg egész ok, de meg sem közelíti a Morrowindet.
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
IDDQD Checkpoint 3x09: Amiga 2017.05.21 22:53:56
Először is egy szolgálati közlemény: tovább szeretnénk pimpelni a podcastet, ezért kilőttünk egy Patreon-oldalt, vagyis mostantól pár fityinggel lehet támogatni a Checkpointot, hogy még pöpecebb lehessen. Csomó új tervünk van, és a pénzt visszaforgatnánk a podcastbe illetve a támogatóknak. Itt írtam…..
gerithegreat88 2017.05.22 11:33:40
Az eheti podcast vendége igazi játékipari veterán, de nem a Novotrade-generációból, hanem egy nemzedékkel későbbről. Annak ellenére, hogy ő is C64-re fejlesztette első fizetős programjait - csakhogy ezek nem játékok voltak. Fantáziáját először papíron élte ki, a legsikeresebb magyar szerepjáték, a…..
gerithegreat88 2017.05.08 18:46:11
@bolyhospamacs: Töltsd le, tedd fel mobilra és hallgathatod munkábamenet, munkában, munkából hazafelé, otthon, az ágyikódban, futás-kocogás közben, az autódban, tömegközlekedésen stb stb stb
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
1997 körül a Kandón volt egy felvilágosult tanárom, aki a tanrendbe bevette a Mindenki másképp egyforma című könyvet. Két nap alatt felfaltam, és azóta keresem Mérő László könyveit (sőt, újságcikkeit, nagyon örültem, amikor sorozata lett a Magyar Narancsban). Azt csak később tudtam meg, hogy…..
Mindig kíváncsian követem egy-egy podcastadásunk utóéletét, de ezúttal kicsit tartok is tőle - ugyanis a Philosról lesz szó, ami érzékeny pont a magyar játékfejlesztésben. Beszéltünk már a Checkpointban volt novotrade-esekkel, Digital Reality-alkalmazottakkal, magányos C64-hősökkel, éppen…..
gerithegreat88 2017.04.03 21:33:44
@-Szűcs Gyula-: Igen, még úgy is. Nagyon érdekes nézőpont az övé, ill. nem sokszor hallottam olyan interjút, ahol arról beszélt valaki, hogy 200 milla ment a levesbe.
IDDQD Checkpoint 3x03: A BioWare 2017.02.26 22:52:54
Ti már várjátok a Mass Effect: Andromedát? Igen? Ez azt jelenti, hogy megbocsátottátok a haramdik rész végét? Ez is szóba került a legújabb podcastadásban, ugyanis a játék megjelenése kapcsán végigvettük a BioWare játékait és a hozzájuk kapcsolódó élményeinket, Baldur's Gate-től a SW: KotOR-on át a…..
gerithegreat88 2017.03.06 19:54:55
1996 elég brutális év volt a játékpiacon, sok klasszikus jelent meg abban az évben - szóval mostanában egymást érik az évfordulók. Az egyik ilyen a Tomb Raider szülinapja, ami októberben volt, és amit elég fontosnak éreztünk ahhoz, hogy külön podcastadást szenteljünk neki. Eidos, Toby Gard,…..