Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomeckk

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1935. Ópiumkereskedő kivégzése Kínában..
1902. Hajléktalan nők alszanak egy londoni parkban..
tomeckk 2020.10.18 20:00:22
tomeckk 2020.10.19 05:31:16
@JTom: tényleg, valamikor akkortájt szoktak váltani. akkor ez valószínűleg a búcsőtánca volt. fura, de az elnöki ciklusokat a páros évektől számoljuk, a beiktatás azonban az ezt követő páratlanban van, ez zavarhatott meg
tomeckk 2020.10.19 05:35:59
Scilly-szigete és a Cromwell-kastély (forrás: index) Egy korábbi bejegyzésemben már írtam a világtörténelem legrövidebb háborújáról. Most éppen ennek az ellentettjétől készítettem bejegyzést. Ugye azt már az előzőben is írtam, hogy sokat tanultunk nagy háborúkról, számos közülük legendák tárgyává…..
A szétlőtt szultáni  palota és brit tengerészgyalogosok a romos palota előtt (forrás: war history online) A történelem tele volt, és mind a mai napig tele van háborúkkal. Mindannyian rengeteget tanultunk és tanulunk a korok nagy összecsapásairól, melyek több okból is kitörhettek. Némelyik…..
tomeckk 2020.03.18 06:59:50
Beteg, játék... Mivel napok óta dögrováson vagyok, most Nektek kéne besegíteni nekem...
Hosszabb kihagyás után ismét itt vagyok. Köszönöm a türelmeteket, mostantól ha nem is minden nap, de újra jönnek majd a posztok. Sok érdekességet gyűjtöttem össze az utóbbi hetekben, kezdjük mindjárt egy ritkasággal, a német Quelle csomagküldő szolgálat őszi-téli katalógusával...
1893. A 23 hónapos Francois Bertillon rendőrségi fotója. Bűne, hogy néhány körtét emelt el...
tomeckk 2015.03.22 17:43:54
@Sigismundus: tényleg a papa viccelődött. ezen a képen csecsemőként követ el valamit:

catalogue.drouot.com/images/perso/full/LOT/114/9229/113_1.jpg
Top 15 OlaszAország 15 legszebb - népszerű - városa    Napjaink egyik nagy divatja a toplisták készítése. Listázunk mindent és mindenkit, sorrendeket állítunk fel és rangsorolunk értelmes és kevésbé mérhető dolgokat. Egy gyors google keresés és a következő…..
Top 15 OlaszAország 15 legszebb - kevésbé felkapott - városa      Az előző listához képest kicsit nehezebb a dolgom. Vagy könnyebb, ki tudja. Nehezebb talán, mert lényegesen több olyan települése van Olaszországnak, amelyek nem kimondottan turistacélpontok, vagy ha azok is,…..
Az Albert Kahn által pénzelt és kezdeményezett "Világörökség" programról, melynek során emberei végigjárták az akkori világ nagy részét és dokumentálták az ott élő népek szokásait, viseletét és városait, már olvashattatok nálunk. Ma a Balkán-félszigeten készült fotókból láthattok…..
tomeckk 2014.12.13 15:33:53
@JTom: {grat a poszt-hoz} az oral history nagyon fontos ága a történelem kutatásának. minden esetre sokkal érdekesebb eredményeket hozhat, mint amikor 1 félművel félnótás szabadbölcsész szerint id. antall józsef komenista volt :-). sztem próbálj meg ebből a macedón ismerősödből mindent kiszedni ;-)
Az Egyesült Államok legnagyobb városáért folyó küzdelem úgy tűnik már 1800-ban eldőlt. De lehetnek-e vetélytársai a közel jövőben a Nagy Almának, a Keleti-part és a világ kiemelkedő központjának, New Yorknak? Talán a 20. század folyamán felemelkedő déli városok, vagy…..
Ama - japánul búvár halász nőt jelent a szó. A mesterség a Chiba félszigeten és a Sugashima öbölben a Suga szigeten terjedt el leginkább. A fiatal nők 15-20 méter mélységbe merülve fakosarakba gyűjtenek minden használhatót, amit hagyományos halászati eljárással nem tudtak kifogni. Biztonsági…..
Walled City egy elképesztő népsűrűségű nyomornegyed volt Hong-Kong, Kowloon városrészében. A képen látható teljes mértékben engedély és tervek nélkül létesült épületegyüttesben ötvenötezer ember élt, elképesztő higiéniás körülmények között, sokan csaknem évtizedekre a napfénytől is elzártan.…..