Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sebességváltó

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
sebességváltó 2014.04.17 18:52:59
@Válasszunk: azt hiszem erre mondják, hogy sok beszédnek sok az alja :)

"Hanem mondjuk a szabálytalankodó bringás miatt vészfékező buszon eleső emberek."

ezt amúgy megvenném, csak itt az a baj, hogy direkt senki sem fog buszokat (sőt bármi mást sem) vészfékezésre kényszeríteni. Legalábbis a bicajosok között sem többen, mint az egyéb járművel közlekedők között.

"Csak van különbség aközött, hogy valaki hibázik." nagy baj van, ha az a sok autós aki nem tartja be a szabályokat az mind csak hibázik és nem szándékosan megy mondjuk 50 helyett 60-al, hanem csak véletlenül

"a kerékpárosok a statisztikák szerint bizony a forgalomban való részarányukhoz képest viszonylag sok balesetet okoznak"

húú de kíváncsi lennék arra a statisztikára...

"Közlekedésben csak az vegyen részt bármilyen járművel is, aki hajlandó felfogni, hogy az veszélyes üzem és az ő felelőssége is az, hogy kevésbé legyen az."

ebben egyetértünk, de részemről inkább egy kerékpáros ne adja meg nekem az elsőbbséget, mint egy autó vagy valami nagyobb. Én drukkolok a bringásoknak, legyenek csak minél többen, így legalább több hely marad nekem (autósnak) az úton. :)

Jelige: Hagyd békén a bringást! :)
sebességváltó 2014.04.17 19:14:19
@Mityu Addideapénzt kft LE: ez is egy érdekes kérdés, mert ugye a bringára nem kell jogsi, tehát nekik akkor vajon tudniuk kell-e egyáltalán a kreszt? És amennyiben igen, akkor mi értelme egyáltalán a kresz oktatásnak, ha oktatás nélkül is tudni kell...
sebességváltó 2014.04.17 19:29:13
@Mityu Addideapénzt kft LE: ok, tehát mindenkinek -gyalogosnak is- tudnia kell a kreszt, de akkor ismét kérdezem: minek a kresz oktatás, ha anélkül is tudni kell? Ez itt egy paradoxon kérem szépen.

amúgy szerintem meg pont én nézem szélesebben a skálát :)
TComment Autót 200 ezresért? 2014.02.26 06:15:00
Keresik őket, adják-veszik őket, mennek, amíg van vizsga, aztán bontó. A Halál Völgye tele van romokkal, de vajon akadnak túlélők? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sebességváltó 2014.02.26 22:51:47
@keriarpi: "Költeni úgy is kell rá és nem tök mindegy, hogy valaki ennyi pénzért egy Feliciaban vagy egy Volvoban ül? "

Mihez képest? Aki 15-20 millás Audiban ül, az meg azt mondja, hogy nem tök mindegy, hogy 4 millióért Daciaban vagy VW-ben ül aki annyiért vesz autót? Tulajdonképpen mindegy... 4 misiért egyik sem ad többet mint a másik, mégsem csak Daciakból áll az utcakép.

Egy biztos, ha a biztonságot nézed, akkor még mindig fényévekkel jobb a helyzet egy ilyen lepukkant 850-esben mint egy patent 1-es Swiftben mondjuk. Ezért nem csak Suzukit és Feliciát vesznek az emberek még ennyiért sem.
A Mitsu kb. a Swift biztonsági szintje lehet csak nagyobb csomagolásban, nincs is értéke.
TComment Ennél már nincs lejjebb 2014.02.19 06:15:00
Látott mostanában baleset-megelőzési plakátot vagy reklámfilmet? Szörnyülködjünk együtt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sebességváltó 2014.02.19 19:33:03
@nickmack: "Az audis videó meg egészen vicces"

szerintem inkább cinikus és otromba, de ha szerinted vicces az is elég nagy baj, mert a téma egyáltalán nem az.
sebességváltó 2014.02.19 21:16:53
@nickmack: tudnám honnan jött egyáltalán az ötlet, a világon nincs még egy ország, ahol viccesen állnának hozzá a közlekedésbiztonsághoz vagy ilyen cuki békás plakátokkal próbálnák meggyőzni a sofőröket. Gondolom itt ez is valamilyen belterjes, szemellenzős dolog lehet.
sebességváltó 2014.02.19 22:14:29
@nickmack: az első egyáltalán nem poénos, a második meg szarkasztikus.

Ebben a témában sincs "poénos" videó kivéve ezeket a cikkben...(mondjuk ezek sem azok, de azok szeretnének lenni, ami még rosszabb)
Nincs nála háromszázezer forintnál drágább autó. Ennyiért viszont Ticót, Corsát vagy akár Volvót is kapsz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sebességváltó 2014.02.14 23:12:40
@etwas kultur muss sein: mert mondjuk ki: gyávák vagyunk, féltjük azt a kicsit amit összekapartunk magunknak, hol van már "ősapáink" forradalmi hevülete. Birkák lettünk, aki nem mer az pedig végül nem is nyer. Elpuhultunk, de még azért remélünk, hogy majd jön a megváltó és igazságot szolgáltat a gyámoltalanoknak...de csak nem akar jönni, mert nincs.