Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emma Paula Keresztanyuja

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
Emma Paula Keresztanyuja 2019.07.24 07:19:48
@Denzon: sowie ich! Szinten 10 ev... poszter kostolta mar a gri-szoszot? Egy jo Haxe-t? Szerintem finomak a nemet etelek! OK, pörköltet (gulasch) tenyleg nem jot tudnak, de vannak finom etelek. Nagyvarosban elek, bringazok, es mindenki imadja, senki nem nez le amiert nincs autom. Csomo ember hord second-hand-et, Berlinben szinte mindenki. Az a török csalad akit poszter leir, kb. 15-20 eve volt jellemzö, a mai 20-as 30-as törökök szinte mar teljesen asszimilalodtak. 2 magyar csajt ismerek, mindkettö arany tünder, de teny hogy ök kivetelek ...:-/
Gisele Bündchen, és Chiara Ferragni után a Szex és New York sztárja is a neves olasz fehérnemű márka, az Intimissimi arca lesz a legújabb őszi kollekcióban, melyet várhatóan októberben fognak nyilvánosságra hozni. Viszont, mivel a forgatás New York utcáin történt (június 5-én), így pár lesifotót…..
A világ egyik legszebb ételét készítik a 2 Michelin-csillagos, bécsi Steirereckben, ami egyébként nem mellesleg a World's 50 Best listán is hosszú évek óta a TOP10 környékén tanyázik. Megmutatom...
Egres Béla neve sokaknak ismerős lehet. Ő az a pécsi férfiú, aki rendszeresen fenyeget és zaklat olyanokat (sokszor hivatalos szervek nevében), akik felemelik a szavukat a kormány ellen, és mindezt előszeretettel fűszerezi magánéleti rágalmakkal. Szele Tamásnak a Huppa-n már egész cikkgyűjteménye…..
Nárciszkertész Félj bátran! 2018.03.15 17:42:12
Mivel nagyon megszaporodtak a posztok alatt a nárcitól félő kommentek, nagyon fontosnak tűnik a nárci által generált félelemnek szentelni egy teljes posztot. A dilidokimtól kapott első és legfontosabb mondat az volt, hogy „féljen bátran!”. Ha nárci van a közvetlen környezetedben, akkor…..
Emma Paula Keresztanyuja 2018.03.25 16:40:57
@Hunedem: Ezt direkt csinálta. Sztem nem is nagyon csípi a banánt. Élvezte, tuti.
Állandóan mentegeted valamiért a nárcidat. Mint egy szófogadatlan és/vagy ügyetlen kisgyereket, aki bajt okozott, de nem tehet róla, mert… Hát mert nem tehet róla. És már gyártod is neki a kifogásokat. Hamar profi leszel ebben, bármennyit legyártasz egységnyi idő alatt. Észre…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.05.20 01:09:30
Emma Paula Keresztanyuja 2018.04.06 12:36:44
@Hunedem: Jaj! Ne haragudj, de reagálnom kell, mert van itt egy-két súlyos tévedés. Ha valakit őszintén, és feltétel nélkül szeretnek a szülei, akkor az az ember nagyon jól jár! egy nárci szerelme esetén gyorsan megérzi majd a különbséget, mert van összehasonlítási alapja. Szóval a feltétlen szeretet JÓ. Egy gyrek, akit szeretnek, megtanul bízni, remélni, szeretni, másikra figyelni(empatikusnak lenni), pozitívnak lenni a jövőt illetően. Ez mind JÓ. Ezek nem egészségtelen sémák, hanem esély h nagyon boldogan élj.
Nárcinak mindez nem adatik meg, de megtanulja tökéletesen mímelni mindezt. És becsap téged. Kihasználja az érzéseidet. Amit tesz, az gonosz. (hogy ő az-e, meg miért az, most hagyjuk). De plíz, ne írd hogy kettőn áll a vásár, meg hagytuk magunkat. Nem. Pont az a lényeg, h legyél (te is meg a többiek is) h biztos abban, h te ezt jól csináltad. Ő meg nem. Nincs felelősséged. De tanultál belőle. Ennyi a tanulság, szerintem ez a legfontosabb. Nem a mi hibánk volt. Remélem egy szép napon látod ezt majd te is.
Az illogikus szürrealizmus egyik legnagyszerűbb paradoxona, hogy az illogikus szürrealisták (a.k.a. a nárcik) jellemzően azt képzelik magukról, hogy rendkívül jó emberismerők, nagyon empatikusak és különlegesen mély érzéseik vannak (sokkal mélyebbek, mint bárki másnak a…..
Emma Paula Keresztanyuja 2018.04.04 20:03:56
@csakférfi: @: ez a csakférfi olvashatatlan... gondoltam, jelzem, h a nárci kommunikációjára jellemző ez az ún. "word-salat" azaz "szó-saláta" (bizony, ennek ilyen rohadt jó neve van), amelynek használatáról eltérnek a vélemények; egyesek szerint ez a beszéd-mód csak leképezése a személyiségzavaros ember agyműködésének, mások szerint az a lényege h összezavarja a beszélgetőpartnert, aki esetleg azt hiszi, h érti mit hall, de mégse, mert oda nem illő mondatrészek és szavak, nem kapcsolódó, önellentmondó, követhetetlen kifejezések követik egymást a nárci beszédében. Ezt a fajta "szó-salátát" akkor alkalmazzák leginkább, mikor számonkéred őket, és megy végeláthatatlanul a nyakatekert érvelés, aminek a végén - na vajon ki lesz mindenért a hibás?! :-D
Mivel a kommentekben is többször előjött, a nárci-szakirodalomban azonban egy árva szó nincs erről a jelenségről, hasznosnak tűnik ennek is szentelni egy posztot. Életmentő lehet. Valószínűleg a Nagy Nárciképző Intézetben (ahová a 9 és egynegyedik vágányról indul a vonat) maga Narkisszosz tanítja…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.09.14 15:04:49
@drlover: Felejtsd el! Olvasd újra azokat a kommenteket, amiket a "csak úgy" idetévedtek írtak. Mind kikéri magának h 'mijért báncsuk' szegény férfiakat, biztos csak túlpicsogjuk az egészet. A normális párkapcsolatok mércéjével mérik a dolgot, és nem hiszik egy szavunkat se
Emma Paula Keresztanyuja 2017.12.13 13:02:20
@háromakislány: Szia! Mielőtt a Nárciszkertész válaszolna és írna vmi nagyon jót, két tipp, ha tudsz angolul: a youtube-on keresd a "knowing the narcissist" csatornát (van blog is), v Sam Vaknin-t, bár az előbbi jóval sokkolóbb és személyesebb. Ezeket igazi nárcik csinálják, és sokat megtudhatsz arról, h gondolkoznak.
Emma Paula Keresztanyuja 2018.04.03 20:58:54
@illogikusszurrealizmus: Hááát....szerintem nincs ilyen h border nárci. A nárci játszmázik, és önmagában sohasem bizonytalan, úgy piszkálgatja az áldozatot, mint vmi tűre szúrt bogarat. Ha csak a szemét nézed, mindig nyugis, nincs kiborulva, max. dühös, ahogy a chez Dubarry írta.
A border viszont halál bizonytalan önmagában, a drámázás a saját elbaszottsága meg tehetetlensége feletti kétségbeesésének a kibuggyanása. bár lehet h nem jól látom...
Nárciszkertész Csenddel verés 2017.04.22 07:21:00
A nárci egyik kifinomult manipulációs technikája a csenddel verés. A többihez hasonlóan a kommunikációs repertoárjának ez is egy olyan eszköze, ami a legkevésbé sem feltűnő. A módszer szintén a mulasztás bűnei közé tartozik, hiszen a csönd nem más, mint a szavak hiánya...
Emma Paula Keresztanyuja 2017.04.26 21:30:47
@Mónika Bódi: Mindenkinek, aki jól bírná a dolgot: egy nárci azért csinálja ezt, h megbüntessen. Azt akarja h szenvedj, légy zavart és tépelődj azon, mit rontottál el. Könnycseppeket akar a szemedben látni. Hogy hozzáképest egy alkalmatlan nullának érezd magad, és h ő is annak érezhessen téged, és ezt a fejedhez is vághassa. Ezért, ha titeket nem törne meg a csenddel verés, akkor más módon hozná ki belőletek mindezt. Nyugi, van még egy rakás módszere raktáron!
Emma Paula Keresztanyuja 2018.03.29 21:38:05
@Hunedem: Hitler nárci volt (mekkora illuzióban élt!) Sztálin pedig pszichopata.
Ahogyan a nárcival való kapcsolat sem sétaüdülés, úgy a vele való szakítás különösen nem az. A szakítás dinamikája minden esetben nagyon hasonló: a kapcsolat korábbi fázisait (istenítés - leértékelés - eldobás) fogod egy gigantikus zip-fájlban egyben megkapni. A dráma forgatókönyve valahogy így fog…..
Emma Paula Keresztanyuja 2018.02.15 10:26:21
@SARDNA: oh yeah, néha fog a kertész itt nárcikat, az nagyon vicces tud lenni :-D
Emma Paula Keresztanyuja 2018.03.19 20:26:54
@illogikusszurrealizmus: Szerintem nézz szét otthon a családban, anya, apa nem nárci? Nem veszekedett veled gyerekként nagyon sokat valamelyik? Csak mert "olyan problémás gyerek" voltál?
"alárendelődő, másokban sok jót látó, sok megfelelési vággyal felszerelt, önbizalomhiányos, örök bűnbak".
Ezt hozod valahonnan.... :/
(Amúgy biztos vagyok benne, h egy átlagos, cuki gyerek voltál, és semmiről sem tehettél.)
Emma Paula Keresztanyuja 2018.03.24 10:52:59
@hübrisz: Nem, nem minden férfi nárci. És ha összemossuk őket, azzal a nárcikat mentjük fel, mert férfiakat mindenki ismer, rendest is (én sokat!) és akkor gondolhatjuk azt, h a nárci sem olyan szörnyű, hiszen a Józsi is mennyire jó fej. Szerintem, Te gyerekkorból hoztál egy lelki sérülést, azaz kondicionálást, amely miatt a nárcik imádnak, és rádugranak, Te meg azt hitted, ilyen az igazi szerelem. A rendes férfiakat pedig unalmasnak találtad. Most meg, x nárci után, azt hiszed, ez a norma. De nem így van. Majd Nárciszkertész megírja ezt Neked cizelláltabban, de szerintem ő is így látja ezt.
A világ legromantikus helyei, amitől mindenki ellágyul! Egy belépőjegyes étteremtől kezdve egészen a DJ-k fellegváráig, szubjektív válogatás. Egyszer valahol azt olvastam, hogy nem az a lényeg, hogy hányszor lélegzel az életben, hanem hogy hányszor akad el a lélegzeted. Én is így vagyok az…..
Mottó: „Drágám, próbálj meg felegyenesedni. Mindenki minket néz! És ha beérünk a szülőszobára, kérünk papírtörlőt, hogy letörölhesd a cipődet.” (Részlet a Segítség, a párom nárcisztikus! c. könyvből) (Ezt a posztot még a blog indulása táján írtam, de amikor tele lett vele a papír, nem volt erőm…..
Emma Paula Keresztanyuja 2018.02.19 12:45:47
@tevagyhibás02: Igen, a külvilág számára (ezen belül is az exek számára, hogy ehesse őket a fene, miszerint: lám milyen szépen és boldogan él a nárcival az új nő, akkor lehet h mégis bennem volt a hiba!?) valamint ez egyfajta zsákmányejtés is. A nárci tudja, h nemsokára a kínozni fogja a partnert, addigra el kell érnie hogy az áldozat minél nehezebben tudjon elmenekülni.
Emma Paula Keresztanyuja 2018.03.13 21:35:26
@cukrostakony: legnagyobb trükk, ha levegőnek tekinted. Azzal kicsinálod. Ha látod valahol, unott képpel fordulj el, és menj el. Menj el! Tünj el onnan. Csak ha nem tudod elkerülni h egy helyen legyetek, akkor ne vedd észre. Le fog kopni, és szenvedni fog.
Emma Paula Keresztanyuja 2018.03.14 08:34:31
@cukrostakony: Igen, ezt megértem... :-/
Nárciszkertész Ne etesd! 2017.06.08 11:24:08
Minden szakirodalom nagy vörös betűkkel tolja eléd, hogy ha meg akarsz szabadulni egy nárcitól, akkor az első, második, és akárhanyadik szabály az, hogy NO CONTACT. Azaz töröld az életedből, szakíts meg vele minden kapcsolatot és lehetséges kapcsolódási pontot. Ha ő keres, ne reagálj. Semmit. Sajnos…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.10.24 12:06:20
@Mirjam65: Nyugi Mirjam, nem volt választásod. Belemanipulált ebbe a dologba az az ember(oh wait...ember?!).
Szerintem nézz meg még pár videót a youtube-on arról, h mit okoz egy nárci apa a gyerekek lelkében. Tudod, egyik kedvenc, másik bűnbak, mindkettő bizonytalan, én-határok nélküli, stb stb.
Neked kell majd rajtuk segítened.
    Egy nárcival való (pár)kapcsolat dinamikája meglehetősen jellegzetes. A kapcsolat kezdetén a túlzott rajongás fázisa, majd - többnyire a hosszú távú elköteleződés után - következik a társ módszeres lelki terrorizálása és érzelmi zsarolása, végül a társ eldobása (vagy annak burkolt…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.09.13 13:17:59
@drlover: Pedig lesz még!!! de van itt vmi fontos: a nárci azért tudott ilyen érzéseket támasztani benned, meg ezt az álmot eladni neked, mert ezek ott vannak. Benned. Tehát: meg kell keresned ezt az energiát, ezt a szerelem érzést, és lobogtatni. Csak ne irányítsd senkire, hanem inkább vmi cselekvésre. Pl:a Kertész, íme, ilyen kíválóan, viccesen, jól, ízesen, logikusan felépítve tudott blogolni a nárcikról. Te meg csinálj egy filmet! Vagy utazd be a földet! Na? Az a tűz meg az a szerelem bennünk van. Használd most a saját épülésedre. (én is ezt teszem, de ez még meglepi.... :-))
Emma Paula Keresztanyuja 2017.09.13 19:24:02
@drlover: :-) nem rossz, de inkább ne ezekről a trutyikról szóljon, akik kívülről repedt tükrök, belülről feneketlen tömlők, amelynek falai fájdalomból vannak. Szóljon inkább fontos dolgokról, rólunk, emberekről, érzelemről!
Nárciszkertész A trójai faló 2017.05.12 07:08:00
Minden bántalmazó kapcsolat, minden diktatúra, minden szerfüggőség, minden „önként vállalt” rabság mechanizmusa mögött ugyanaz a mintázat. Az elején nem látszik. Pillanatnyilag jó ötletnek tűnt. Te nyitod ki a kaput a trójai falónak. Saját bájos kis kacsóddal, teljesen…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.08.22 18:22:06
@Fekete Nárcisz: :) nyugi, ő bezzeg jól alszik...
Emma Paula Keresztanyuja 2017.09.02 12:51:28
@Fekete Nárcisz: Hát hallod.... :-D a saját kis illuzió-krimikéjében élt. A vége felé olyanokat csinált, h a fiókokat kihúzkodta résnyire, h láthassa, h netán kutakodnék bennük. Ez nyilván provokáció akart lenni, hiszen nyilván soha nem nyúltam a cuccaihoz. De addigra én már tökélyre fejlesztettem a 'mér-mi-van-minden-rendben-nem-vettem-észre-semmit-a-világon' pofát, mert valahol észrevettem, h nagyon nagyon élvezi ha kiborulok ezeken az apró szemétkedésein, amiket persze rögtön letagad, és engem jól elhord mindennek. Úgyhogy nem lett észrevéve a nyitott fiók. Erre: mindig mielőtt elindultam tőle, fogta és nagy hanggal kinyitotta a szekrényeket, fiókokat, beléjük nézett, majd jól becsapta őket, h bizti halljam!!! Persze részemről ment tovább a fapofa, magamban meg röhögtem! ( vicces vót, de amúgy ÍGY, ilyen fos játszmázásokkal nem érdemes párkapcsolatban létezni. Annyira durva ha belegondolsz)
Nárciszkertész Verspárbaj 2017.06.19 07:03:00
Az egyiknek eléggé igaza van. A másik eléggé nárci. Az egyik vers nem annyira ismert, mert a költője se nagyon. A másik eléggé, mert a költője kötelező olvasmány. Az egyiket kéne tanítani az iskolában, a másikat nem annyira. Az egyiket nem tanítják az iskolában, a másikat de...
Emma Paula Keresztanyuja 2017.07.20 19:45:20
@Madam.: :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tegnap kicsit eldurrantam, és elköltöttem egy vagyont a Douglasban a Mammutban. Vettem YSL rúzst, Touche Eclat korrektort, a san Francisco Opim egy másik fajtáját, mint amit rendeltem, és egy jó fekete szemceruzát. Vannak korszakaim,…..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Oké, bevallom, nagy a pofám. Nem vagyok teljesen túl a dolgon, mivel még nem váltam el, és nem osztottuk szét a vagyont, amit kizárólag és egyes egyedül én teremtettem meg. De. Az elmúlt egy évben egy ízben találkoztam a…..
Emma Paula Keresztanyuja 2015.06.23 13:35:13
@jana-ina: a helyében átvenném a zsét, és a gatyájából is kiperelném a hapsit! Egy jó ügyvéd tutira találna nála valamit
Emma Paula Keresztanyuja 2017.07.16 14:35:27
@budai sellő: Kedves sellő, kérdezhetek valamit? 3-4 évig tényleg jó fej bírt maradni a nárcid? Nem volt olyan, h mondjuk mesélt valamit, de a végén ugy érezted h az egész sztori sántít? Nem volt olyan h hazugságokon kaptad rajta? hogy téged okolt olyanokért amiket ő követett el/miatta történt meg? Nem tett egyszer egyszer dehonesztáló megjegyzést rád, vagy teljesen másképp emlékezett vmire, amit te is átéltél, vagy nem volt olyan h vmit megigért, és nem tartotta be, stb.? Az első 3-4 évről beszélek. Köszi a választ
A Tények azóta, hogy a kormány seggéből csak nagy néha engedik ki levegőt venni, a hazai tévézés egyik legviccesebb vadhajtása lett, amiben rész- és félinformációk, valamint alternatív tények (azaz konkrét hazugságok és álhírek) is elég kiemelt szerepet kapnak, akkor meg pláne, ha Soros “anyagyilkos…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.06.29 11:27:11
@Leadfoot: ...na és vki elolvasta az eredeti Daily Mail írást? Mert én igen. A Soros gyerek doctorandus diplomáját írja, ezért gyakran nem is bulizik annyit, mert dolgoznia kell. komoly és csendes, van egy alapítványa amely emberi jogokkal foglalkozik, és régi iskolatársai úgy emlékeznek rá, h semmi designer cucc, semmi limo sofőrrel, csak egy átlagos, kicsit gátlásos gyerek. (viszont menő helyen lakott) Nekem teljesen szimpi ez a kis Soros. Ennél sokkal de sokkal kevesebb lové örökösei sokkal de sokkal durvább dolgokat művelnek!
Emma Paula Keresztanyuja 2017.07.04 10:31:37
@Leadfoot: Jajjaaj, nyugodj meg, semmi baj. Izé...hát néha nem mondják meg az igazat. Biztos csak elfelejtették :D
Végül is, nagyszerű történet kerekedett ki abból, hogy Hajdu László, XV. kerületi DK-s polgármester megakadályozott egy korrupciós ügyet, majd megtámadták, végül egy nap alatt a botrány elsimult. Egyelőre legalább is a tisztesség és becsület győzött. Akik Rákospalota, Pestújhely és Újpalota…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.07.01 06:52:41
@Billy Hill: Én ebben így benne lennék, mondjuk abban h 180 nap jelenlét, és Magyaro-n bejelentett lakcím. Vagyoni cenzus meg személyi jövedelemadó nem kell.
Nárciszkertész Bizonytalanság 2017.04.08 07:20:00
Mindenki ismeri azt a viccet, hogy „Olyan bizonytalan vagyok mostanában. Vagy mégsem?” Na, az élet egy nárci mellett pont ilyen. Bizonytalan vagy, de még a saját bizonytalanságodban is bizonytalan vagy, mert fogalmad sincs, hogy mitől is vagy tulajdonképpen bizonytalan, és JOGOS-e a…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.05.20 20:01:30
@Crimson Thunder: Egy feketeőves esetén egyértelműen a második... tudja azt ő nagyon jól h mit is művel!
A nárcival való élet egy mátrix, de ennek te nagyon sokáig nem vagy tudatában. Ahogy annak sem, hogy amit te kölcsönösségen alapuló párkapcsolatnak hiszel, az valójában nem más, mint egy üres keret. Egy forma. Egy jogi tényállás. Látszat. Egy tökéletesen megrendezett, hibátlan színdarab. A jéghegy…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.05.15 18:45:11
@A kettes pénztárnál tessenek fizetni: Ok, akkor most jöjjön vmi forradalmi gondolat. Szerintem kurvára nem KELL megbocsátani. Elsősorban magam miatt nem. Van egy alak, aki átcsesz, megcsal, aláz, tipor, eláztat az emberek előtt - nagyjából elveszi tőled a múltad, meg a jövőd is, úgy, hogy te semmit nem csináltál. Ezt már önmagában nehéz benyelni. ÉS akkor még bocsássak meg? Gyűrjem le a rossz érzéseimet, tegyek úgy, mintha mi sem történt volna? Még a megvetésemet is el akarja venni tőlem mindahhoz amit már elvett? Még ez is kéne? Csak mert az összes pszicho bulvár ezt harsogja? Hát nem. Nincs bocsánat. Nincs harag, nem dühöngök rajta. DE nem bocsátok meg.
  A nárci a világ utolsó ma élő polihisztora. Nehéz elképzelni nála tájékozottabb, műveltebb, képzettebb és sokrétűbb tudással rendelkező embert. Egyszerűen nem tudsz mondani olyan szakterületet, amihez ne konyítana legalább egy egészen kicsit...
Nárciszkertész Elszigetelés 2017.04.27 06:59:00
A nárcisztikus manipuláció egyik formája, hogy a nárci szép lassan elszigetel a világtól: a családodtól, a barátaidtól, a hobbidtól, a munkádtól, mindentől, ami akadályozza, hogy csak körülötte ugrálj. Úgy csinálja, hogy a folyamatot magát biztosan nem fogod észrevenni.…..
Emma Paula Keresztanyuja 2017.04.27 16:42:40
@Emma Paula Keresztanyuja: JA, bocsánat, ezt az "Óvakodj a farkastól" alá akartam írni. Hazudni hazugság nélkül. (Bár az én ex-em azt mondta, h szabad valódi hazugságot is mondani, "ha más már nem segít") :-D