Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mogyorósi István

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2015 fordulópont volt az európai politikában - egy év alatt kifordult sarkából a világ. A mögöttünk hagyott esztendő során évtizedeket öregedtünk. Ennyi drámai tapasztalatot, ilyen tempóban, ilyen töménységben nagyon rég nem szereztünk. Tabuként tisztelt dogmák omlottak össze és váltak…..
Mogyorósi István 2016.01.19 21:37:06
:-D Ez már vicc! Annyira nyilvánvalóak a történtek (mind most a migránsokkal, mind az '56-os tapasztalatok), hogy egyszerűen nem értem, hogy a mai fejlemények tükrében miért lehet még mindig többféle értelmezést találni, mint ami adja magát.
Fogadótáborok a határ mentén.
Teljesen mindegy ki hol lépett be korábban elsőnek az EU-ba, az országunkba először akarta betenni a lábát. Itt pedig mi diktálunk. Ha az EU-nak nem tetszik, megjelölhetnek más utat.
Akit a határon első szemrevételezés és okmányellenőrzés után beengedünk, az fogadótáborba kell kerüljön. A határállomásnál. Ott tüzetes ellenőrzést követően megállapítják az illetők valójában azok-e akiknek vallják magukat, vagy nem. Nemlegesség esetén kitoloncolás.
A szűrőkön átmentek
Gyűjtő-elosztó tábor:
Ezekbe a táborokba delegálják a fogadó országok az átvevőiket.
Innen a szállítás és az ellátás a fogadóország dolga.
Nem írtam le mást, mint az '56-os menekültek által bejárt utat.
Így kerültek emberek Nyugat-Európába, Észak- és Dél-Amerikába, és kevéske Ausztráliába.
Nincs új a nap alatt.
A fidesz-kormányzatnak annyi lett volna a dolga, hogy a korábban már nyugaton bejárt utat foganatosítsa, és diplomáciailag megalapozza!

Drágább vagy olcsóbb? Mennyit is fizetett az EU menekültenként, hogy a kormány elvégezze a munkáját? ...mert a regisztráció csak az egyetlen részfeladata lett volna. ...de ők határállomás fejlesztést, határvédelmi objektumokat logisztikai beruházásokat is finanszíroztak, még ha az nem is tartozott a pártunk által a napi propagandába.
Ergo, nem kellett volna mást tenni, mint az EU által adott pénzeket, (kvázi célelőirányzatokat) arra költse, amire adták. ...de nem erről híresek.
Szóval.
Ahhoz képest, hogy nem tettek semmit, ahhoz képest megpróbálták eladni magukat dumával. Mi több! Szemtelen, arrogáns, kioktató dumával
Eredménye?
Az EU tagországait magunkra haragítottuk. Ha ez jelenleg nem látszana egyértelműen, majd látszik 2 hónap múlva.
Schengeni egyezmény bukott, Eme bukás miatt az EU "magországai" visszaállítják a határvédelmüket. A schengeni határországokra szükség nem lesz, azokra pedig végképpen nem, akik úgy gazdálkodtak az EU pénzéből, hogy a kohéziós támogatások felhasználása után sem voltak képesek alkalmassá válni az euró bevezetésére. Kivált olyan ország, mely a világban arról is híres, hogy -egyes kiválasztottak- az ország államadósságának már kétszeresen kiköhögtették a polgáraikkal, és mégis megmaradt a hivatalos és folyamatosan növekvő államadósság.

Szumma, Magyarország napjai az EU-ban meg vannak számlálva.

Drágább? Jobb? Olcsóbb?
Nem tudni. Ezt még nem árazták be, vagy csak pesszimistán.
Amit tudni lehet, kiszolgáltatottabbak leszünk!
Azokat az elemeket amiket eddig és itt utóbb leírtam, azok a NET-en mind-mind fellelhetőek.

Lehet értelmezni másképpen a súlyát annak amit ez a kormányzat tett (nem tett), azzal szemben amit kommunikál?
Remélem.
Akkor talán megússzuk a betyárvilág kiteljesedését.
Azt hiszem -a leírtak alapján minimum- egyformán türelmesek vagyunk. ;-)
Joccakááát!
Mogyorósi István 2016.01.21 12:12:14
@Balt: Ha az értőolvasás megy, ezek a kérdések nem kérdések, a kifogások nem kifogások.
Mindennek megtalálható az alapja a NET-en. ...és hiába kacsintgatsz össze evighed-el, a kétszer állított butaság is butaság.
Az EU pénzeinek felhasználását, annak kifogásolásait, azzal kapcsolatos fenyegetéseket vajon miért felejted te is, mikor -annak egy következményéről-, az euró bevezetéséről van szó.

Nem véletlenül kifogásolsz holmi időrendet is. Ugye? :-D
Mogyorósi István 2016.01.22 13:02:30
@Balt: ...most ismételjem magam? Felesleges.
Fél valóságból gyúrt nyilvánvaló abszurd áll szemben az általam közölt valósággal. Te pedig gyúrj arra, hogy egy többszörösen összetett mondat ne fogjon ki rajtad. Ennyi. ...már csak úgy cikk olvasásilag is.
Lázár János a minap elismerte, hogy a fideszes menedzsment - ahogy az előző kormányok is - szétlopják a mezőgazdasági ágazatot, ezért meg kell szabadulni az állami földektől. Arról azonban már nem beszélt, hogy ha a fideszes állami menedzsment így szétlop mindent, akkor a…..
Szerdán tartották az első tárgyalást a 2013 szeptemberében ledöntött hungarocell Orbán-bábu ügyében. A műsorvezetőt, Dopemant garázdasággal vádolják. Vártunk pár napot, hátha történik valami, de a mai napig nem szólalt meg a szervezők egy része és a zenész szakma sem - a…..
Mogyorósi István 2015.06.16 16:27:59
@adam hyl: ...hogy a VÁD ezt állítja? Igen. Nem elhiszem, hanem tudom, hogy rosszul állítja. A "saját újságom" sem állította amit ti / te. ...vagy nem olvastad amit írtam?
Mogyorósi István 2015.06.20 02:23:14
@adam hyl: Nem vettem támadásnak, egyszerűen nem illett abba a logikai rendbe, amiben az előző közléseitek szerepeltek.
Az általam feszegetett téma szerint irreleváns.
Mellette nyilvánvaló, ez a Szolidaritásnak egy újabb markáns feladat.

Ergo, most sem változott a véleményem.
Mogyorósi István 2015.06.23 07:22:19
Nyilvánvaló, hogy a magyar társadalmi közeg és a meglehetősen befelé forduló, etnicista magyar kultúra nem támogatja a nagymértékű bevándorlást, és én sem helyeselnék ilyet ilyen körülmények között. Nem helyeselném azért sem, mert a nyugat-európai tapasztalatokból…..
Mogyorósi István 2015.06.16 16:39:55
Péntek este sokan mentek csalódottan haza a József nádor térről. Sokan érezték úgy, elillant a keddi mámor. Orbán Viktor ügyes húzásával szétesik az Ügy és az összetartás. Sokan bíztak abban, hogy egyre többen és többen csatlakoznak a tiltakozások hullámához. Hogy a…..
Orbán ideges, és van is miért: ez a beutazás-ügy egyre kínosabbá válik Magyarország számára. Egyre cikibb társaságba kerülünk, miközben a jobb klubokban már nem szívesen látnak minket.  Adják ki a bizonyítékaikat az amerikaiak, különben nem tudjuk komolyan venni a…..
Mogyorósi István 2014.10.21 21:13:52
@Mogyorósi István:
Bocsi! Elírás.
MSZP-től helyett MSZMP-től.
A hétvégi, önkormányzati választáson mintegy 1,5 millióan szavaztak a Fidesz polgármesterére és 250 ezren Jobbikosra. A tavaszi EP választások eredménye kb. ugyanez volt. Ezek a kisebb részvételű választások nem teljesen érik el, de arányaiban visszaigazolják az áprilisi…..
A levitézlett balliberális bagázs aljas támadást indított Szijjártó Péter külügyminiszter úr ellen azzal a nyilvánvaló céllal, hogy ezt a fiatal, tehetséges embert megpróbálják tisztességtelen, korrupt, adócsaló gazemberként feltüntetni. Persze a munkájába nem képesek…..
Csak úgy nézelődve Kecskemét utcáin ütötte ki a szemem egy kreatívnak cseppet se mondható választási plakát, mely fennen hirdeti független polgármesterjelöltjét. Jobboldali bástyaként is emlegetett Kecskemét városáról van szó, ahol ki tudja milyen okokból belépett egy…..
Mogyorósi István 2014.10.05 23:48:06
@Sonyó:
Ne reménykedj! Az itteni produktumod szerint sincs rá okod.
Nem tartod égőnek, hogy ide tetted a (finoman mondva is) mélységes teljesítményed mindenki elé, és annak ellenére osztanád az észt? ...de azért legalább széklet, vizelet rendben?
  A magyar ATV úgy döntött, hogy ezekben a demokráciaínséges időkben a demokrácia hazai "professzora" az egyik legjelentősebb XX. századi magyar gondolkodó, Nagy Imre államminisztere, Dr. Bibó István hasonmásával ad hitet a kritikus gondolkodásra még képes és hajlandó…..
A Fidesz -- a saját szempontjából stratégiai hibát vétve -- politikai csapdába hajszolta az országot. Olyan versenyt indított a lelkekért, amelyben féltávnál ugyan vezethet, de nem nyerhet meg, mert (1) már látszik, hogy a nemzetközi környezetben nem fog beállni az "unortodoxiát"…..
Mogyorósi István 2014.10.04 15:35:25
@Megfontolt 2:
Először is, ha valamit félremagyaráznak (mivel az itt egyáltalán nem adja magát) illene megadni azt, hogy mihez képest. Ezzel (is) adós maradtál.
Másodszor: A nép töretlen támogatása kezdetben 3,2 millió választópolgár volt a több mint 8 millióból. Aztán 2,2, majd mára 2 millió. Ennyi féleszű megvezetettje maradt az országnak, akik beszopták a festett komcsi isteneik, idiótaságait, aljasságait a szakadatlan kampányukban. Na látod, ha valami, akkor ez a bigottsági jellemző valóban töretlen.
Harmadszor: szoclib bagázs tönkretette az országunkat...
Ez vagy csak a szokásos fidesz-kdnp-jobbik magyarította festett komcsi tudatlanság, vagy szemenszedett hazudozás szelektív memóriával.
Kik is verték szét a magyar társadalmat és gazdaságát? Kik mondták azt, hogy aki magyar velünk van, és kik örömködtek a NET-en, hogy sikerült Gyurcsány mind a 8 kormányprogramját szétverjék? Kik rohangáltak hazaárulóként feljelentgetni az országot, hogy ne kapjon meg Euró milliárdokat? Ha ennyire buta vagy, akkor előnyösebb isteneidnek, ha hallgatagon imádod őket.

...és akkor engedelmeddel, a többi bődületes ökörségedet már nem taglalom. Erre elég ennyi billentyűkoptatás is. ...de ha tanulási célból érdekelne, szívesen folytatom kommented minősítésének magyarázatát. ...de remélem ennyinek is kellően meggyőző hatása volt.
               In contrast to the left’s definition of the EU as a basically socio-economicconstruction, the liberals - Alliance of Free Democrats (AFD) and the Fidesz-Alliance ofYoung Democrats - deemed it an economic formation, but rejected its welfare character.For the liberals, the…..
Azt már megszokhattuk, de leginkább a baloldal szokhatta meg, hogy Gyurcsány Ferenc madzagon rángatja az egész ballib politikai garnitúráját. A rángatási taktika rég nem a választásokról szól, amit az előző kettő totális veresége be is bizonyított, hanem a baloldal jövőbeli…..
Mogyorósi István 2014.10.01 11:22:02
Már megint egy valóságmorzsára épített koholmány eme fenti költeményben.

Az mszp sok esetben a fidesz bűntársa lett. Az mszp tér- és szavazóvesztése folyamatos. Ennek megfelelően az mszp igyekszik a még ellenzéki oldaliak által át nem vett pozíciók megtartására. Sokszor elvtelenül.
Eme jelenségekre Gyurcsány tudott adni érdemi válaszokat, ellenlépéseket.
A kezdeményezés ebben evidens módon Gyurcsányé.
Ezt a kommunikációban felturbózni az ellenzék dróton való rángatására nem más, mint a fidesz A fidesz újabb jellemtelen rákosista húzása. ...mint anno a kisgazdapárt, majd a szocdemek eltörlése. Nem esik messze tőle eme hőstett. Hiszen aki nem vele volt, aki bírálni merte, aki saját profilt mert fenntartani, azt tönkretette még a "jobboldalon" is.

Ilyen fekálák gyülekezetéből bírálják azt a tevékenységet, melynek "EREDMÉNYEI" alapvetően hozzájuk, pontosabban a fideszhez, a jobbikhoz és a velük kokettáló lmp-hez köthetőek.

Ez olyan, mint az emúútnyócév-ezés.
Ellenzékből hazaáruló módon jelentgették fel az országot amerre jártak. Minden maszop kezdeményezést zsigerből támadtak. Azon örömködtek a NET-en, hogy Gyurcsány mind a nyolc kormányprogramját sikerült szétverjék. Kampány (szavazatmaximalizáló) szavazást tartattak, vizitdíj ürügyén, módszeresen szétverték a gazdaságot és a társadalmat egészen a csődveszélyig... és még hosszan sorolhatnám.

Ezek "eredményeit" kire kenték az eemútnyócévezéssel? A maszopra, Gyurcsányra, Bajnaira.
Ennél arcátlanabbul aljas maffiát, még nem tartott hátán az ország és népe.
Fentebb pedig adott a kiszolgálóik egyike, ki jól példázza a mondást, miszerint kutyából nem lesz szalonna.
Mély titkolózás rejtelmei mögé bújva, illetve a "függetlenség szabadságába" burkolva próbált eddig lavírozni a nagy semmiből hirtelen előbukkanó Hugyecz Zoltán, a Kecskeméten zajló önkormányzati választások kampányában.Eddig is lehetett sejteni, hogy valami nagy disznóság…..
A beszélgetést hallottam és láttam azt a borzalmas együgyű megnyilvánulásokat is melyek a mérhetetlen tudatlanságból fakadóak képeződtek le, mint felháborodás. Hát itt a válasz, a Válaszban. De hát aki eme magasságokba képtelen feljutni, az ezt se érti! "Fordulat…..
A baloldal gyakorlatilag lefejezte önmagát Budapesten. A hosszantartó, egymást sárba döngölő csatározásuk után a baloldali összefogásnak, sikerült egy olyan főpolgármester-jelöltet állítania, aki nem sokkal a bizalom megkapása után nem tudni, hogy pancserségből, vagy…..
Mogyorósi István 2014.10.01 10:10:30
@Sonyó:
Apropó, "semmi"...
Ennek kapcsán csak az derült ki, hogy a fidesz nagyban kavarja a szart, hogy az ellenzék megosztottságát fenn tudja tartani, és így az ellenzéket úgy le tudja bagatellizálni, ahogyan itt is (mint jó tanítvány) előadod.

Ez bizonyosodott már be. ...és nem csak kétszer.
...már csak úgy sugdosásilag is. :-D
Nézem, hallom, olvasom a csörtéket az egyik legnyomulósabb kereskedelmi csatorna felől. A reklámadó kapcsán pöccent be a társaság. Az még hagyján, hogy a külföldi tulajdonos nagy haragra gerjedt, mert csökkenni fog a nyeresége, de azért az furcsa, hogy idehaza is vannak lelkes…..
Mogyorósi István 2014.09.29 20:18:34
Hugyecz Zoltán lemond szponzori kötelmeiről. Elmondja, azért kényszerült erre, mert szponzortársa POLITIKAI NYOMÁSRA ki kellett szálljon Hugyecz mellől, a röpi csapat szponzorálásából.

KTV-ben ez így jelent meg. Hugyecz Zoltán bejelentette, hogy már csak 2015 márciusig szponzorálja a helyi röplabdacsapatot. Utána MINDENKI MEGLEPETÉSÉRE felhagy támogató finanszírozással.

Orbitális hazugság a történet ilyetén terítése.

Kereskedelmi médiák?
Milyen érdekeltség vásárolta fel a TV2-t? Csak nem fidesz közeli? Azóta a Tényekből sok minden kimarad abból, ami a HÍR24-en, vagy az RTL klubon megjelenik.

Hazudozni mennyiféleképpen lehet? A valóság elhallgatásával, a valóság átköltésével és a tényektől teljesen eltérő állítással, dezinformálással.

A fidesz és fidesz közeli csatornák közül, melyikre nem ez vonatkozik?

Ergo, az RTL-t még dezinformációval nem vezették meg, ezért valótlanság közlésével vádolni sem tudták. Nem úgy országgyűlési választások előtt szanyi kapitányt.

...és mi van azzal, hogy csak MTI által közölt híreket lehet leadni? Ezt minden állami pénzre apelláló média így tudta még nem is olyan régen.

Szóval miért kell fikázni az RTL klubot? Na persze a türelmi pontot átlépette vele a fidesz, na de az idióta kontárjai nem voltak képesek kalkulálni a tetteik következményével?

Amennyiben ez így megy tovább, a vízióim között olyan is szerepel, hogy a Szabad Európa rádió mintájára az RTL-t fogják támogatni, hogy számoljon be továbbra is a valóságról.
Ez a kommunikáció csúcsa! Főleg választási kampányban.Falus után, a MOMA is robbantott! A MOMA facebookján. Leírom, hogy jobban el lehessen olvasni! Tisztelt Uj Péter! Észrevettük, hogy Ön nagyon fontosnak tartja a politikusok öltözködését (ld.: http://bit.ly/VPTM7A), ami a…..
Az első és legnyomósabb érv az, hogy egy nem demokratikus ellenzék döntéséről van szó, mely ráadásul nyögvenyelős. Habár kommunikációs szinten náluk a vízcsapból is a demokrácia folyik, azonban a szociknál történelmi tény az antidemokrácia, hisz diktatúrában nincs…..