Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mudis

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
Mudis 2014.02.14 11:53:53
Az anyámnak szülőként kb 24 éves folyamatosan tapasztalata van az általános iskolai oktatással (mert kb úgy jöttünk egymás után, hogy mikor az egyik elballagott, akkor kezdett a másik). Neki ez a rendszer tetszik a legjobban.
Miért?
Mert rengeteg délutáni ingyenes szakkör van, amit a tanárok még reklámoznak is (míg az én időmben pl ha volt is, arról hallgattak). Az öcsém előtt annyi ingyenes lehetőség van a minőségi fejlődésre, amennyi nekem sose volt (ki is használja őket szerencsére). Szóval az olyanoknak, akik akarnak tanulni, a mi tapasztalataink alapján nőttek a lehetőségeik.
Azt pedig teljesen fölösleges újdonságként felhozni, hogy kifogynak a tollak, meg nincs pénze az iskoláknak, mert ez nem most lett, hanem már legalább 24 éve így van.

Ugyanakkor, azzal teljes mértékben egyetértek, hogy a tanárokat sokkal jobban meg kéne becsülni, mind fizetésükben, mind pedig hozzáállásban. Gyakorló gimnáziumba jártam, és már akkor elkeserítőnek láttam a helyzetet az utánpótlás terén. Én magam pedig szívesen mentem volna valamilyen reál szakos tanárnak, de a szakma megbecsültsége annyira alacsony, hogy már a jó tanulók sem választják ezt a pályát, nemhogy a kitűnők (és nem is lehet remélni, hogy ez sokat javulna belátható időn belül). Az pedig nem épp bizalomgerjesztő gondolat, hogy az én gyerekemet majd olyan tanítja mondjuk matekból, aki anno csak hármasra tudta megtanulni ugyanezt a tárgyat...
Az orvosoknak is kevés a fizetése, de legalább őket megbecsüli a társadalom (bár ez is csökken).