Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hananász

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zöld Napszemüveg Kultúrfalók 2014.08.11 23:10:41
Nyár van, fesztivál idő. Összművészeti mezítlábas kultúrfesztivál. Antropológus zöld napszemüvegben… Pár napja ért véget a 7. Ördögkatlan Fesztivál, amit főleg rendezői, de egy kicsit antropológusi szemmel is végigpásztáztam. Az év nagy részében az egyik katlanfaluban…..
   Mik is azok a dolgok? Mindenkinek vannak dolgai, de hogyan értelmezzük őket? Értjük a dolgainkat? És ők minket? Lenne ember és dolog egymás nélkül? Bausinger 1926-ban született német etnográfus és nyelvész. Fő kutatási témái: mindennapok, narratívák, kultúr- és…..
Zöld Napszemüveg Könyvajánló 2014.06.02 21:41:52
Edmund de Waal: The Hare with Amber Eyes – A hidden inheritance (A borostyánszemű nyúl) Családregény, korrajz, mikrotörténet, történelmi regény, tárgyéletrajz. Ezek mind illenek Edmund de Waal, brit keramikus A borostyánszemű nyúl c. könyvére   A szerző 1964-ben született.…..
Mit szólnánk, ha bemennénk egy múzeumba, és miután túlestünk a kassza – jegyek – ruhatár – fázni fogok – mit vigyek be ceremónián és beléptünk a megtekinteni kívánt kiállításba, a saját emlékeinket látnánk viszont tárgyiasult formájukban? Még belegondolni is…..
hananász 2014.05.06 16:19:41
     Ha tudom, hogy csak pár percem lesz bemenni a könyvtárba, akkor már otthon kinézem, hogy hol található az általam keresett könyv, berobogok az épületbe, egyenesen a megfelelő polchoz megyek, találomra leemelek egy példányt, kikölcsönzöm, és már megyek is az utamra.…..
Van úgy, hogy az embert üldözi egy téma. Akárhová néz, akármit olvas, mindenhol felbukkan, és úgy érzi, minden, de minden ehhez a témához kapcsolódik. Én is így jártam az ominózus 27.1-es kulturális emberjogi törvénnyel, miszerint: „Minden személynek joga van a közösség…..