Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TokajiBorlovagrend

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tokaji Borlovagrend Ajánlattevők 2014.04.07 11:52:15
Az árverés szereplői közül talán ők a legfontosabbak, hiszen ha nincs ajánlattevő, nincs licit és leütés sem. Ők azok, akik a licitálásra kerülő tételek kikiáltási árát ajánlataikkal folyamatosan életben tartják, azaz egyre magasabb ajánlatukkal az árakat felfelé…..
Az árverések világa sokak számára idegen lehet, de mások szinte létezni sem tudnak nélküle. Hallani néha különleges esetekről, amikor szinte rabul ejt valakit egy-egy tétel megszerzésének a vágya. Talán sokan már észre sem veszik, mennyire a hatalmába kerített őket a…..
Mi tavaly egy borral vettünk részt az árverésen, az idén két tételt küldünk. Egy száraz és egy édes késői szüretelésűt. A pincészet filozófiája szerint szárazban birtokbort készítünk, ami legjobb tételeinkből kerül házasításra – az egyedi dűlők szépségét azonban…..
„Kimondottan öröm számunkra, hogy a múlt évi árverésen 2012-es évjáratú Úrágya Furmintunk elkelt. Méghozzá nem is akármilyen helyen lehet kóstolni: az Onyx Étterem gondolta úgy, hogy ennek a tételnek helye van a borlapon. Hozzájuk hasonlóan sokkal több komoly étterem is…..
Azok a szakemberek, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek az árverési tárgyak körében értéküket, értékesíthetőségüket és borok esetében eltarthatóságukat illetően. A borárverések valójában különböznek a szokványos művészeti tárgyakat, régiségeket vagy egyéb…..
Hogy is jutottunk ide? Mármint a mai kor borárveréseiig. Számos különféle időszakon át jutott el a mai ember az árverezőházakig. Mondhatjuk, hogy szinte egy farkába harapó kígyó módjára, a XX. századra nagyjából visszatértünk a gyökerekhez. Miért is? Mert az első…..
Tokaji Borlovagrend Becsérték 2014.02.23 21:07:16
Árverési kisokos A becsérték valamely tárgynak becslés útján megállapított értéke. Bor esetében a becsérték nehezebben állapítható meg, mint más árverésre kerülő tárgyaknál, amelyek előállítási költsége például pontosan mérhető. Kialakításában a tulajdonos…..
A kávé dicsérete nemcsak Johann S. Bach kantátájában nyert parnasszusi helyet. Ha a teaszertartás Európán kívüli civilizációkban igen jól kialakult és ünnepélyes (szigorú?) rend szerint folyik, összehasonlítva is meg lehet különböztetni annak méltóságát az…..
Tisztelt Borkedvelők! 2014. április 25-27-én a Tokaji Borlovagrend fő rendezvényére, a Tokaji Tavaszra immár másodszor kerül sor a Tokaji Borvidék szívében. Borárverés 2.0. A tokaji borárverést 2014. április 26-án, szombaton tartjuk a sárospataki várban. Akárcsak az 2013.…..
A Tokaji Borvidék Vinum Regum Rex Vinorum Borlovagrendjének tagjai 2012. május 30-án Sárospatakon a Szent Erzsébet házban a Borlovagrend megújításáról, működésének új alapokra helyezéséről és egyben egy új egyesület megalapításáról döntöttek Tokaji Borlovagrend…..