Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hadrian

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pápai refisek blogja 2015.06.21 12:01:28
A Református Tudományos Gyűjteményekbe június 25-én,  8:30-ra várnak közösségi szolgálatra diákokat. Aki szeretne és tud jönni az hétfőn vagy kedden jelezze a Gyűjteményekben telefonon vagy e-mailben! Telefon:  36(89)324-240 E-mail:  ref.lib@papacollege.hu..
Péntek 13, mint egy rossz horror, de nem, ez a nap nem erről szólt. Ötödik óra, a díszterem zsúfolásig van diákokkal és érdeklődve várjuk, hogy belépjen az a bizonyos személy az ajtón. Suttogások, félszavak, egy- egy beszélgetés foszlányai: „Utána odajössz velem aláíratni…..
„Fokozatosan jöttem rá, hogy a legtöbb esetben a világ ígéretei csupán illúziók; az a legjobb és legbiztosabb, ha hiszünk önmagunkban, és tisztában vagyunk saját értékeinkkel.” Michelangelo Buonarotti (1475-1564) Tizenötödik alkalommal került megrendezésre a…..
A Pannon Lapok Társasága négy megyében hirdetett rajzpályázatot Sándor Zsuzsanna: Csodafiú szarvas: A hét garabonciás című magyar mitológiára épülő kalandregényéhez .A kiadó a fiatalok kreativitására és fantáziájára alapozva illusztrációkat várt a készülő könyvhöz…..
A Rosetta űrszondától a barlangi medvéig, azaz látogatás az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban és a Magyar Természettudományi Múzeumban 2014. november 19-én a természettudományos osztályok rendkívül tanulságos és érdekes tanulmányi kiránduláson voltak. Külön busz vitt…..
Süssünk, süssünk valamit…!  2014. év  adventjében is      2014. december 6-án, a nyílt napon jótékonysági süteményvásárt tartunk. A befolyt összeggel a határon túli református oktatási intézményeket támogatjuk. Ha van sütnivalótok, akkor jelezzétek…..
Nyilas Misi Karácsonya program a Pápai Refiben 2014 adventjében is Sok gyermeknek a Karácsony ajándékok nélkül múlik el! Ezen változtathatunk együtt! A ti osztályotok is részt vehet a „Nyilas Misi Karácsonya” programban, ami az önzetlen segítségnyújtásról szól az évnek…..
2014. november 8-án, szombaton rendezték meg a Padányi Katolikus Iskolában a hagyományos Főegyházmegyei szavaló- és rajzversenyt Szent Márton ünnepéhez kapcsolódva, az iskola névadó püspökére valamint a 2014. év nagy történelmi évfordulóira emlékezve. A versenyt dr Márfi…..
Németh Krisztián és Szász Csaba beszámolója   2014. október 17-én este a pápai sportcsarnokban részt vettünk a JMSZK középiskolások részére szervezett kiskapus labdarugó bajnokságán. Az elején nem nagy önbizalommal indultunk  a versenyen, úgy gondoltuk, hogy játszunk egy…..
A Pápai Református Kollégiumban 100 évvel ezelőtt tanító Gáty Zoltán énektanár szimfonikus nyitányainak hangversenye lesz 2014. október 11-én, 19:00 órakor. A koncert ingyenes! Várunk szeretettel minden érdeklődőt egy ízig-vérig pápai szimfonikus zenekari koncertre!…..
A pápai refisek blogja Imaéjjel 2014.10.07 13:44:46
„…imádkozzatok egymásért…” Jakab 5:16 A Pápai Református Teológiai Akadémia Szenátusa szervezésében az idén is csatlakozhatnak refisek a Kárpát-medencei Ifjúsági Imaéjjelhez   2014. október 9-én A program előreláthatólag 20 – 23 óráig fog…..
A Kárpát-medence valamennyi magyar tanítási nyelvű iskolájából származó, 7-8. évfolyamos gyerekek részére szervezett nagyszerű versenyt a KŐRIS Nonprofit Kft. Győrben. A döntőbe összesen 24 magyarországi és határon túli csapat juthatott. A nemes versengésen Veszprém megyét…..
..
2014.május.25. reggel 8 órakor elindultunk Budapestre. Első utunk a Kálvin téri református templomba vezetett, ahol meghallgattunk egy rendhagyó Istentiszteletet, amely keretében egy Koreai, református missziós csoport lelkipásztora hírdette az igét. Majd ezek után megnéztük a…..
Véget ért az immár 6 hónapja tartó Mindszenty történelmi verseny. Magabiztosan állíthatom, minden percben megérte részt venni s dolgozni. Október óta tanultunk, olvastunk s kutattunk a fehér vértanú életéről. Mikor ősszel tudomást szereztünk a versenyről, nem sokat tudtam a…..
Március 1-én és 2-án került megrendezésre a III. Connector Táncfesztivál, melyen 1500 táncos, körülbelül 300 koreográfiával mérte össze tudását.Iskolánk diákjai 3 koreográfiával is indultak a felnőtt modern/kortárs csoport kategóriában.A 11-12. évfolyam moderntáncosainak…..
A "Tiszán innen - Dunán túl" Országos Népdaléneklési Minősítő Versenyen Végh Kálmán 10/c osztályos tanuló szóló kategóriában ARANY minősítést ért el. Gratulálunk! ..
A tablókép nagyfelbontású változata letölthető innen: kép letöltése ..
A pápai refisek blogja 2014.04.25 09:03:09
Kedves Szülők és Fiatalok! A Dunántúli Református Egyházkerület szervezésében idén nyáron újra lesz DURIT-Ifjúsági tábor 2014. július 7-12. (hétfő-szombat) között a balatonfenyvesi Református Gyermek és Ifjúsági Üdülőben (Balatonfenyves-Alsó, Mária utca 54.)…..
Nincs új a nap alatt A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az érettségi bizonyítvány kiadásához ötven óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges, amelyet első alkalommal a 2016. január 1-je után érettségi vizsgára jelentkező tanulóknak kell igazolniuk. Ez…..
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat városi szépkiejtési versenyén I. helyezést ért el Gondos Dávid 8. b. Felkészítő tanár: Nagyné Steinbach Zita ..
Március 3-án a Türr István Gimnázium által megrendezett fordítóversenyen vett részt iskolánk négy tanulója. A középiskolások számára szervezett megmérettetésen német, illetve angol nyelvről kellett lefordítanunk szótár használatával, mindössze 60 perc alatt egy fabulát,…..
25 éves a Mándi Márton István Pápa Református Kollégiumi Alapítvány              1989 februárjában 73 lelkes pápai öregdiák a Pápai Református Kollégium visszaállításához és fenntartásához szükséges anyagi támogatás céljából alapítványt hozott létre. Az…..
Szüleim gyermekeként 8.-ként jöttem világra, a Mamré tölgyese melletti Betlehemben. Ősi föld ez. Szent föld ez. Itt született és hosszú vándolásai után itt temették el Ábrahámot. Már kisgyermekként is bele csodálkoztam ebbe az ősi múltba. Apám Isai a magamódján Istenre…..