Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszteralma

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Trónok harca hatodik évadának az lesz az egyik nagy erénye, ami egyben a legnagyobb problémája is. Nincs ugyanis könyv, aminek alapján haladni kell, és mivel az ötödik kötetből még kimaradt, fontos történetszálak közül már csak hármat kell úgy-ahogy az asztalon tartani (Arya, Vas-szigetek, Samu),…..
eszteralma 2016.04.26 10:58:20
@Hüpna: nincs írói baki, fenti linkben meg lehet nézni a levelet, amit Jamie írt a dorniaknak
Imádok olvasni. Elképesztő mennyiségű remek könyv várakozik a listámon, ebook olvasómon, polcaimon… és egyiket sem bírom olvasni! És mostmár tudom, hogy nem vagyok egyedül, szóval itt a poszt, amely reményeim szerint megmutatja milyen utat próbáltam bejárni, hogy visszataláljak a szenvedélyemhez, és…..
Kedves Látogató! Köszönöm, hogy ennyien olvassátok a bejegyzéseim, nagyon jó érzés, ennél még csak akkor lenne jobb, ha kommentek is születnének itt a blogon is (mert a Facebook csoportokban értékes beszélgetések alakulnak ki a posztok kapcsán). Legyen ez az újévi célkitűzés:  kommentek a blogon..
A hetedik résznél volt az a pillanat a sorozatban, amikor Rust megmutatja a kazettát Martynak. A jelenet a sorozat egyik legerősebb momentumai közé tartozik és talán Woody Harrelson legjobb alakítása. A helyzet adta magát, hogy valamelyik agyalágyult lehetőséget lásson a jelentben…..
eszteralma 2014.03.16 12:51:08
@Smileykaxx: igen, ez a legjobb!
Hármam, ugyanarról, háromféleképpen. A True Detective fináléja megosztotta a sorozatfüggőket, legalább annyira, mint a Lost utolsó része, vagy a Maffiózók befejező 8 másodperce tette. Perszehogy az Indexen belül is kialakultak a frakciók. Triplakritika. Ezek a kérdések maradtak…..
eszteralma 2014.03.12 09:28:28
A sajó-d. által felvetett kérdések többségére én választ kaptam, legalábbis nekem összeállt a kép a végére. Ha figyelmesen nézzük és hallgatjuk, ott a magyarázat már kezdettől fogva. Rust már a pilot-ban elmondja (nem tudom szó szerint idézni), hogy ez a gyilkosság egy vízió kivetítése, aminek jelentése, a jelentésnek pedig története van. Az egész "Sárga király- Carcosa" világ a Sam Tuttle köré szerveződött szekta "mitológiája", amit a többieknél is kattantabb Errol megvalósít, vagyis magát helyezi a Sárga király szerepébe (Dora Lange is vele találkozhatott, rá utalhatott). A szektának vannak gazdag, befolyásos tagjai, a maszkosok, akik kínosan vigyáznak az inkognitójukra (valószínűleg mind a Sam Tuttle zabigyerekei), és vannak a három elborult (Errol, Ledoux meg a testvére), akik meg a zabigyerekek zabigyerekei. Így kerülnek ugyanabba a sátánista, pedofil stb.stb. körbe. Errol apja nem a seriff, bár ugyanúgy Childress, tehát valószínüleg rokonok. A patikarabló cellája előtti egyik őr szintén Childress. A Münchausen-szindrómás nő ugyanabba a Pelican island-i iskolába járt, mint a transzvesztita prosti, valószínűleg ő is áldozata volt az ott folyó játszmáknak. Marty családja nem érintett, ezek már csak a nézők kombinációi, ugyanúgy, mint az "öt figura elmélet", amely bármilyen jól hangzik is, valószínűleg csak véletlen egybeesés.
De nem ez a lényeg. Valami miatt ez a sorozat nagyon sok embert beszippantott, lehet aztán elemezgetni, hogy ennek mi az oka, de nekem személyesen az volt a legnagyobb élményem, hogy végre nem csak néztem valamit és vártam a nagy csavart, hanem részese lettem egy útnak, egy projektnek - bevonódtam és gondolkodtam. És ha ki kéne emelnem valamit az egészből (rengeteg mindent tudnék egyébként), azok a Rust-Marty párbeszédek. Szerintem ezekben van a film (sorozat?) esszenciája, ezekért fogom megnézni újra meg újra (meg persze a képekért, a zenéért, a hihetetlen atmoszféráért. stb. stb.)És nekem nem az a legnagyobb kérdés a végén,hogy akkor mi is volt akkor ez a szekta, hanem hogy valóban pozitív befejezés-e a Rust életben maradása...
eszteralma 2014.03.13 10:48:47
@Yooha: Ha a bejön a pilot, akkor érdemes végignézni. Nagyjából azt kapod, amit a pilot ígér...