Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tucanus

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte képtelenség a luxushajókon napozó szőke svéd szépségek helyére képzelni, hogy pont itt, 78 éve családapák százai vágták el gyerekeik torkát, majd megosztoztak asszonnyal egy golyón. És nekik volt igazuk akkor a spanyol Alicante kikötőjében 1939 márciusának végén, mert a túlélőkre a kínhalál…..
Tucanus 2019.02.23 20:10:10
Tucanus 2019.02.23 20:17:54
@bontottcsirke: simán, tudok párat. Most pl a maoista EPP-ről (nem az orbánista európai néppártról) gyűjtögetek egy jó kis ilyen történethez, mert nagyon aktivizálódtak mostanában emberrablás és kínzás ügyben.
Tucanus 2019.03.28 21:22:05
@Deak Tamas: szia, nem látom a válaszokat, bocsánat a késésrt. Utánanéztem, ez a kis Franco, Ramon, az öcsike. Őt se szeretik: www.eldiario.es/cv/alicante/Franco-calle-Alicante_0_816818393.html

Amit láttál, azt pont visszanevezték division azulra, azt lett nagy felháborodás. (www.lavanguardia.com/local/valencia/20170310/42747277205/plaza-division-azul-alicante-plaza-libertad.html)

Összesen 23 utcanevet akartak megváltoztatni, de végül nem mindet, az Itália és a Németország utak megmaradtak :D meg kell keresnem a fotókat az utcaváltoztatásról, csak kb lehetetlen, mert fogalmam sincs mikor csináltam őket és nagyon sok van.
Március 2-án 10 éves az örülünkvincentblog. Basszus, még a nevén is milyen vitáink voltak… :-)  És ma már mennyire távoli, piti vitának tűnik ez. 2009. szeptember 10-én született az első bejegyzésem itt. Meglepődtem az újraolvasásakor, mert nem színházról, hanem könyvről szólt, Spiró…..
Tucanus 2019.03.02 14:08:55
@Kettes:
Árnyékban ülök a tengerparton és arra gondolok, hogy biztos lehetne valami maradandóbbat is alkotni, mint a kupac homok, amit összehordtam az elmúlt másfél percben :D
Tucanus 2019.03.04 12:32:44
@Measurer: inkább Marokkó :D
Tucano barátunk egy sokunk számára ismeretlen világba kalahuzol el bennünket. Ez a világ nem csak ismeretlen, hanem túlzás nélkül állíthatom felfoghatatlan: szabályai megbotránkoztathatnak, teszem hozzá, nem véletlenül. Egy országról lesz szó, ahol farkas törvények uralkodnak. Az életben maradás…..
Tucanus 2018.12.26 12:27:39
@Celtic: azóta már 2x is megírtam és sosem tetszett. Embertelen mennyiséget írok, kb évi egy lemil cikk jön össze, de meglesz az.
@wiIson77: na ez spec igaz. Ahogy Moldova mondta, az alkotói válság az, amikor sokat iszol és nincs kedved dolgozni :D
       A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.      Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet…..
Tucanus 2018.11.22 16:08:13
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mért raknák ki? Rajta kívül mott ugyanolyan tolvajok vannak, bocsánat konzervatív politikusok. Itt spanyoloknál nemrég kapott felségsértésért sittet egy rapper, csak hogy el tudjuk helyezni magunkat az európai palettán.
Ha jól emlékszem (és utána jól ellenőriztem) soha nem volt még a Határátkelőn Nigériáról szóló poszt, de hát egyszer mindennek eljön ugye az ideje. Most például annak jött el, hogy Tucano megválaszolja a címben feltett kérdést, és persze az is kiderült majd, hogy Nigéria…..
Tucanus 2018.11.19 12:29:25
@Bredpitt Monika: is-is.
Egy hajó lehet olcsó, de a felújítás, átalakítás, karbantartás nemcsak drága, de állandó költség is. A kikütői díjak meg mindenhol nagyon drágák vagy csúnyán szennyeznbi fogod a környezetet és nem lesz áram, víz, stb. Kikötőt meg tengeren nem lehet kihagyni, a viharok miatt sem, folyón talán még tilos is. Szóval hajón lakni nagyon költséges szórakozás, bár legszebb módja az életnek.
Tucanus 2018.11.19 13:43:23
@Nagy kámpics: hahó, nem hollandiában pár hónapot, meg gozón és Szicíliában, ketten haverommal vitorlás yachton, nem túl nagyban. az ár meg attól függ, hgy ha egy helyben állszt, akkor kb annyi, mint egy lakás, ha mozogsz, akkor meg nincs felső határ
Tucanus 2018.11.21 11:53:55
@adg: ne haragudj, lehet hogy messzire mentem a core témától. De összetett a kérdés is.
Nagy utat járt be Iván (akinek legutóbbi posztját itt találjátok), amíg Németországból eljutott Németországba és ebbe a sok évet felölelő útba belefért Magyarország mellett pár év Ausztria is. Vajon miben jobb Németország, mint mondjuk a lassan balkáni nagyvárossá lett…..
Otthon nem is gondolná senki, hogy mennyire furcsán egyedül érezhetjük magunkat egy másik országban – írja az eheti blogajánló egyik szerzője, és azzal együtt is igaza van, hogy ő nyilván most, egy év után ért el a határátkelés egyik tipikus szakaszába. Emellett tippeket…..
Demi78 (aki nem lány) a párjával öt éve költözött ki Franciaországba, egyszerűen a kalandvágy hajtotta őket. Ha kalandra vágytak, hát kaptak belőle rendesen – erről is szól az írása, amit remélem, több másik is követ majd! (A képeket köszönöm neki!) Neked hogyan alakult ki az ismerősi köröd…..
Tucanus 2017.04.24 08:10:04
Régóta senki nem hív fel onnan, ahonnan jöttem. Messziről. Erről talán én is tehetek, nem tudom – írja József, és ezek a mondatok azért engem eléggé szíven ütöttek. Meg még sok minden más is. Következzen egy helyzetjelentés egy kölni magyar szociális munkástól...
Tucanus 2017.04.21 08:24:22
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer a Határátkelőn egy elég sikeres sorozat, melyben arra kértelek titeket, írjátok le, hogyan telik egy napotok. Nos, jobb későn, mint soha alapon most ennek egy újabb darabja érkezik, méghozzá Zuzzer tollából, aki nem kímélte a billentyűt,…..
Tucanus 2017.04.05 08:48:19
Határátkelő Mi lett volna, ha... 2017.04.04 06:30:00
Alighanem mindenkinek eszébe jut néha, hogy mi lett volna, ha… Például mi lett volna, ha Puhacicáék két éve nem a londoni költözés mellett döntenek. Mert akármilyen furcsa is, de már két éve, hogy mindannyiunk (virtuális) szemeláttára nekivágtak. Úgyhogy most jöjjön egy…..
Az Egyesült Államok a legnagyobb hatalom a bevándorlási piacon. De így is egyre nehezebb bejutni az országba. Például még a befektetőknek is várniuk kell, akár hat évbe is beletelhet, mire egy kínai befektetheti sok-sok pénzét az EB-5 programon keresztül. De akkor hogy juthat be az…..
Tucanus 2016.11.22 13:18:22
@P.Elliot: Persze, de az "arab" az olyan, mint az európai. Márpedig mi sem megyünk a szomszédba egymás lenézéséért, illetve azért nem annyira egyszerű integrálódni még nekünk magyaroknak sem, más, mondjuk jóval gzdagabb országban. Ez sajnos általános emberi tulajdonság, ennyit kaptunk a természettől :( Persze ettől még az Öböl-államokban rendkívül visszataszítóan bánnak a vendégmunkásokkal.
Tucanus 2016.11.22 23:55:04
@fordulo_bogyo: köszi szépen! Direkt visszakerestem eredetiben, hogy nehogy az én slendriánságom miatt maradjon ki valami, de nem, hála égnek :D Viszont fontos részletek említettél, ez a lényeg!
Tucanus 2016.11.23 10:21:17
@NorthPier: De jó cikk, köszi!
Ugyan Szent Patrik napján talán lehetnénk ünnepibbek is, de ma mégis inkább Írország picit sötétebb oldaláról lesz szó. A szerzővel, Eddie-vel lehet vitatkozni, és ti majd nyilván meg is teszitek, de ez az Írország is létezik. „Ma van Szent Patrik napja, az írek egyik…..
Tucanus 2014.03.17 11:02:10
@maxval a gondolkodó birca: azt a mindenit, kiráz a hideg ezektől
Tucanus 2014.03.17 11:18:09
@zöldeketbeszélek: Szerintem inkább Orthanc, mert az ősgonoszság (Mordor) helyett mi inkább az elfertőződött jó szándék helyének tűnünk, ahol titokban orkokat tenyésztenek, hogy megtámadjuk a szövetségeseinket :D

@maxval a gondolkodó birca: igazad van
Rétvári Bence, a  KIM államtitkára, a törvényalkotás őre, önjelölt politológus a következő elemzést osztotta meg a Facebookon: "Bár korábban ellenzéki oldalról sokan azt rótták fel az új választási rendszer hibájaként, hogy ellehetetleníti a kisebb pártok indulását,…..
Tucanus 2014.03.14 15:41:23
@Algopirin:
"azt hagyjuk, hogy ezek egy része kamu, csak az állami lét akarják felvenni"
Az összes párt kamu és csak és kizárólag azzal a céllal jöttek létre, hogy lehúzzák az állam segítségével a választópolgárokat. Az, hogy a nagyban kamuzóknak nem tetszik a sok kis versenytárs az egy dolog. És még kis tolvajokat is indítanak, mint az RTL a mellékcsatornáit :D
Mai szerzőnk, Zsófi tavaly május óta él Svédországban, úgyhogy már elég jó rálátása van a sundsvalli életre. Két dolog segített sokat a beilleszkedésében: a szerelem és hogy előtte már hobbiból tanult svédül, így nem okozott neki gondot a nyelvtudás hiánya. A svédekről…..
Tucanus 2014.03.14 11:50:12
@Kövérmadár [swe]: persze, minden népben van sok hülye, emberi tulajdonság :)
Én sem népek szerint barátkozom, egyszerűen kit sodor a közelembe a karma :D
Tucanus 2014.03.14 12:44:14
@Kövérmadár [swe]: "A svajci hadero is Romaban allomasozik"
Erről már voltak itt komoly vitáink hagymával, tényleg hová tűnt? Svájc Európa egyik legmilitarizáltabb országa, óriási haderővel, felszereltséggel és felkészültséggel. Egyszerűen nem merik megtámadni őket, pedig minden szomszédja rajta lenne a nagy bankrablás projekten, történelmi kortól függően :D
Tucanus 2014.03.14 13:06:59
@Kövérmadár [swe]: tényleg még tavaly nyáron, dzsízisz hogy repül az idő ezen a blogon :D
Mi még azon kaptunk össze, hogy szerinte a németek nem akarták megtámadni Svájcot, mert túl sokat töltöttek a fejébe ott a tengerentúl és bármi, ami túlterjedt a cnn-en alul folyó hírcsíknál, az már neki elfogadhatatlan volt :D
A kifejezést Irving Janis, a Yale Egyetem pszichológusa vezette be a '70-es években. Meghatározása szerint "a csoportgondolkodás olyankor jelentkezik, amikor az emberek egy összetartó, befelé forduló csoport tagjaivá válnak. Ezek az egyének annyira törekszenek arra, hogy ne lógjanak…..
Tucanus 2014.03.13 19:26:27
@ipartelep: Nem akarlak ijesztegetni, de rendes anarchista vagy te, csak még nem békültél meg vele :D
A kereskedelmi televízióknak álcázott globális véleményhatalmi terrorgépezet legkegyetlenebb tömegpusztító fegyvereit a valóságshow–sorozatok jelentik. Bogár László, 2014. február 6...
Tucanus 2014.03.13 19:06:07
Nem volt rossz munkám otthon, a feleségemnek még meg is van, de éreztük, hogy ebből nem lesz egyről a kettőre jutás, pláne ha egyszer csak jön a baba – körülbelül így kezdődött mai szerzőnk, Gábor története, melynek első államosa egy Salzburgtól 50 kilométerre fekvő falu.…..
Tucanus 2014.03.12 14:04:26
@maxval a gondolkodó birca: " nincs mélyszegénység"
ööö, arra gondoltál, hogy aki ki meri mondani a szót, azt elküldik átnevelőtáborba?
Mert Kínában, Vietnámban, Angolában, stb volt/van mélyszegénység bőven. Ha a kelet-ejrópai csatlósokra gondolsz, akkor kevés szeretettel emlegetném az 50-es éveket, amikor mélyszegénységben tartották a térség polgárainak jelentős részét.
Tucanus 2014.03.12 15:30:46
@montroyal ( CAN qc): nálunk a szigeten áprilistől-október végéig van tűzijáték, heti 7x napi legalább 15 órában. Teljesen véletlenül béreltünk olyan kecót, ahol nem éljük át az ostromot és alig néha hallatszik be. A máltaiak súlyosan mániások, 36(!!!) tűzijáték gyár van a szigeten, meg a tűzijáték világbajnokság. Múlt augusztusban jöttem egy 90+ bácsival, meg a nagyon aranyos feleségével a repülőn, a bácsi itt volt AA gunner a háborúban. Szokás szerint a reptér mellett(!) lőtték fel a próbarakétákat, mire bácsi kinézve az ablakon: "Semmi sem változott, mintha 42-ben lennénk a nagy offenzíva idején" :D :D
Tucanus 2014.03.12 15:48:28
@montroyal ( CAN qc): Ha erre jársz, sztem Máltán kb. bárhol bérelsz kecót, látni fogod:
www.maltafireworksfestival.com/
17 évesen Biggie már így tolta a freestyle-t: Pont 17 évvel ezelőtt láttam először ezt a klipet: 17 éve lőtték agyon ezen a napon:  ..
Tucanus 2014.03.09 21:49:58
@HUNGeryson: Olyan ez, mint a Majka-Dopeman konfliktus volt, csak vmi névtelen 2Pac nevű kóristafiú keveredett bele még.
Ez a videoclip több, mint két évtizede megválaszolatlan kérdést jelent nekem. Vajon mi történhetett a szám második felére? Ez a szegény fekete-fehérre fakult fiú hiába énekli ki magából a magas cét, ködfelhőbe burkolózik és helyenként már szépiába fordul az…..
Tucanus 2014.03.09 20:38:50
           " Nekem ez a szakmám. A konfliktuskutatásban a világ tíz legjobbja között vagyok. Miért ne én csinálnám? (Hegedűs Zsuzsa, nol.hu) "         A tények: A scholar.google.com szerint Hegedűs Zsuzsa szociológus az elmúlt negyedszázadban alig publikált. 2010…..
Az eheti blogajánlót az köti össze, hogy mindhárom ajánlott poszt szerzője hölgy (ha már tegnap nőnap volt…), és az ebből adódó szemlélet szerintem mindhárom íráson érezhető is. A három helyszín pedig Csehország, Olaszország és Svédország. (fotó:…..
Bármikor, de nőnapon különösen felmerülhet a kérdés, hogy miért mindig a férfi énekesek kapnak nagyobb publicitást? Habár a Rolling Stone magazin listáját, ami a (szerintük) 100 legjobb énekest tartalmazza, Aretha Franklin vezeti, a női előadók közül csak Tina Turner szerepel…..
Tucanus 2014.03.08 20:16:40
Arányaiban csak a polgárháborút megszenvedő szírek és a románok produkáltak nagyobb növekedést tavaly a Németországban frissen letelepedett külföldiek között, mint mi, magyarok. Több mint 28 ezer magyar döntött úgy, hogy inkább Németországban folytatja. Elgondolkodtató…..
Tucanus 2014.03.08 13:44:49
@Hari Seldon 2: Nem, Angola sokkal jobban teljesít. Jobbak a zenéik, 2 éve angolai volt a világszépe és 274:0-ra vernének fociban. Ráadásul bevándorlási célpont, hogy ne térjünk el annyira a poszttól :D És akkor a fejlődésről még nem is szóltunk, ők ugye a béka segge alól, több évtizedes polgárháborúból épülnek, mi meg a konstans békében sem tudunk előrelépni egy lépést sem, viszont kettőt hátra simán.

@Pink Petsch: Együtt ültem sorba anno a portugál bevándorláson egy román programozó-mérnök-zsenivel, kb fél órás várakozás alatt két komoly problémámat oldotta meg. Portugáliában nagyon sok román (és ukrán) van, egyáltalán nem jellemző, hogy építőiparban dolgoznának, kivéve ha a szakmájuk miatt, de nem betanított munkások.

@Sütemény1975: " akkor behuzok majd egy jo kover X-et a 2018-as valasztason az ellenzeki partra."
Én már inkább most behúznék egy csapottat az összes féreg politikusnak párttól függetlenül.
Tucanus 2014.03.08 18:59:08
@Hari Seldon 2: De még milyen jól teljesít Angola! 3.bp.blogspot.com/-YiRu1Q698v0/Tm8evgX2AJI/AAAAAAAAQ-E/UooEvm4r6M4/s640/ANGOLA+4.jpg

Dzsibutiról nem tudok semmit sem, de a cikk alapján nem is bánom annyira :(
Tucanus 2014.03.08 19:22:07
@házelőtthinta: "Durván fogalmazva most zajlik a kelet masszív infrastruktúrálása. Olcsóbban, többet termelnek, érthető hogy elhúznak a Nyugat meg lemarad. "

Durván fogalmazva. Finoman fogalmazva: ugorj ki egy kicsit Kína belsőbb tartományaiba vagy Laoszba, aztán kíváncsian várom az újrafogalmazott vcéleményedet. Főleg egy Zhangye-Oxford összehasonlítás után. Az a baj, hogy lefogadom, életben nem jártál még Keleten (mondjuk Ulánbátor-külsőn), csak írod a nagy okosságokat. Ha mégis, akkor meg én is kérek abból a cuccból, amit kint toltál, hátha létezik az igazságnak egy másik síkja is.
Ritka az olyan levél, melynek szerzője nyugat felől kelet felé költözne, így aztán úgy gondoltam, érdekes lehet a mai poszt, még akkor is, ha inkább tanácsot kérő, mintsem „tipikus határátkelős” (már ha egyáltalán van olyan…). Szóval a nagy kérdés: érdemes-e…..
Tucanus 2014.03.08 16:07:19
@Antalné: A Málta-Gozo ellentét csak egy vicc :) 5000 gozoit vittek el a törökök rabszolgának, a teljes lakosságot, őket szicíliaiakkal pótolták, az XVII-XVIII. század fordulóján. Egyébként a fő különbség az, hogy Gozo nagyon családias, sőt túlságosan is. Nem látsz bezárt autót/lakást. Télen nem sok mindent lehet csinálni, persze ez embertől függ, mi nagyon sokat kirándulunk, meg a feleségem tanít sportot, emiatt egy csomó embert ismerünk, vmi program mindig akad. Jelenleg online dolgozom (illetve mindig), mert meló mint olyan, az nincs szigeten, kivéve nyáron, akkor viszont rengeteg. Cserébe Gozo sokkal olcsóbb, mint Málta, kb. 30 százalékkal a lakásbérlés és a kaja is. Simán be lehet járni melózni Máltára, a sziget lakosságának 70%-a a főszigeten gürcöl. Tényleg kis csoda a hely, ugye a neve is azt jelenti, hogy "élvezet".