Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sinclairzx81a

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért nem lehet például megállapodnunk abban, hogy a magyar állam egyaránt -- ha nem is egyformán -- ártott a 20. század során a sváb nemzetiségű, a katolikus vagy protestáns vallású, a vallástalan, a zsidó (származású, nemzetiségű vagy vallású, magánügy), a kommunista, a…..
Magyarország rosszabbul teljesít. A makroadatokon kívül ezt bizonyítják a legkülönbözőbb puha mutatók (mint a boldogság-index, a Gini-mutató meg még húsz), de különösen fájó a régiótól való folyamatos leszakadásunk, ami egyértelműen felveti a politikai felelősség…..
sinclairzx81a 2014.03.05 10:14:48
@egyetmondok:
dolgoznom is kell estig ...
:)
sinclairzx81a 2014.03.05 12:42:13
@Könnyen elkaptuk, uram!:
' Csupán azért rossz, mert jelenleg megterheli az államot.'

Csak a te kedvedért mégegyszer:

Nem CSAK JELENLEG terheli az államot, hanem mindaddig, amíg államadósság létezik.

Ez sem kicsi, de mivel a manyup-vagyon a felhalmozási időszakában folyamatosan állampapír-kibocsátást igényel(t), ezeket az állampapírokat ezt követően újra meg újra meg újra meg újra ... refinanszírozni kell.
Az államadósság kamatterhét immár örökmozgőként az idők végeztéig (azaz az államadósság fennálása idejéig) törleszteni kell.

Így most világos, vagy kezdjük elölről?

Neked külön mégegyszer egy mondatnyi idézetet:

'Az Európai Bizottság foglalkoztatási főigazgatóságának nyugdíjszakértője, Fritz von Nordheim rámutatott, hogy a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer finanszírozási modellje alapvetően hibás volt,'
sinclairzx81a 2014.03.05 20:19:24
@unionista:
- Nem én akarom átalakítani a nyugdíjrendszert, bár lenne javaslatom.

- Fogalmam sincs, a gysev tulajdonosai miért adnának át üzletrészt az alkalmazottnak.

"államreform az, hogy nagy-magyar uruszágot szanaszét darabolod."

No, hát például ezért gondolom jóindulattal naivitásnak az ötleteidet :)
A vészterhes ukrajnai események és a súlyosbodó nagyhatalmi vetélkedés rávilágítanak régiónk békéjének törékenységére, és ennek nyomán Magyarország nyilvánvaló kiszolgáltatottságára. A köztársaság lassan 25 éves fennállását végigkísérő, a jelenlegi kormányzat…..
sinclairzx81a 2014.03.03 20:57:37
@tamas11:
Szerintem összekeversz valakivel, nem emlékszem, hogy a mindenféle oligarchákkal különösebben foglalkoztam volna a Bajnai Dataplexes buliját leszámítva.

A kötcseit, az öszödit meg azért szoktam idézni, hogy ne csak a mellébeszélő halandzsa kapjon nyilvánosságot.

Mesterházytól nem nagyon lenne mit idéznem, gondolom ebben egyetértünk.
A Vonát negligálom.
Bajnai meg már-már szánalmas.
A PKP-ról nem tudom, lettek-e képviselőjelöltjei, országos listája.
Feri meg sziporkázik, virul, az egyetlen valamire való ballib politikus. Orbán fő szövetségese.

Ugye nem ok nélküli lehetett, hogy a Gyurcsány által felvázolt választási rendszerre egy mukk reakció nem volt, (egyfordulós, 149-149 képviselővel, detto mint a mostani) de az orbánfelélejtapálya mantra változatlan.

A 'humorom' ha volt egyáltalán meg saját érdekemben öncenzúra miatt a zéróhoz konvergál.

Igyekszem aktualizálni magam, ígérem!
sinclairzx81a 2014.03.03 21:14:40
@unionista:
Az önkormányzatokról remek gondolataid, javaslataid vannak, a székelylófős parlamenteddel nem tudok mit kezdeni.
Ahogy a végtelenül naív egyéb elméleteiddel sem, de szívesen olvasom kommentjeidet.

2014.03.03. 17:08:19 kommented viszont tényleg remek!
Itt erre biztosan nem számíthatsz érdemi reakcióra...
Grat!
sinclairzx81a 2014.03.03 23:20:32
@unionista:
Miért kellene? Elférnek.

Ez például egészen pompás, precíz, tökéletes:

'ha bolgár györgynek nem jár ingyen frekvencia, akkor nincs sajtószabadság. '

De akár az egész kommentet idézhetném, tényleg remek.

Csak épp semmi racionalitása.
Szerintem.
Talán öreg vagyok már egy kicsit :)
1000 leütés Hajrá, magyarok! 2014.02.28 21:32:39
Pozsony az ötödik (a tótók!) és nagyon elhúzott, Prága a tizedik, Bécs a tizenkettedik leggazdagabb régió. Budapest nem számít külön régiónak ebben a bontásban, de Közép-Magyarország éppen csak meghaladja az átlagot. A hét magyar régióból négy viszont megtalálható a…..
sinclairzx81a 2014.03.02 22:58:21
Tisztelt Béndek Péter PKP Elnök Úr!

Nem akartam új posztját elcsúfítani, ezért itt kérem nyomatékosan, hogy a Párt szimpatizánsait szíveskedjenek egy minimálisan elvárható etikai szint betartására ösztökélni.

Nem az első eset e ma még szélesebb körben nem elfogadott szexuális orientáció szorgalmazása, de mint megingathatatlan konzervatív tiltakozásomat fejezem ki.

elegemvan.blog.hu/2014/03/02/
elegem_van_a_leendo_vengrijabol#comment-form

'Hidvégi Mihály 2014.03.02. 22:19:47
Elegem van!

Abból is, hogy leírod, hogy Orbán nagy formátumú politikus... Nem igaz. Egy ócska kis gazember, aki az anyját is meghágná két forintért'

rendíthetetlen üdvözlettel (Ön helyett is pironkodva):
- egy négybites-
sinclairzx81a 2014.03.03 08:43:16
@HaFr:
Mindössze szelíd ösztökélésre gondoltam, nem elhatárolódásra (aminek semmi értelme), kitiltásra meg semmiképp.
Misi bátyánk a PKP lelkes támogatója ...

De hát ahogy gondolja.
Üdvözlettel:
-négybites-
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke abban a pillanatban bukik meg, amelyben az orosz tankok átlépik Ukrajna határát. Furcsa a magyar belpolitika, és nem is igazságos Orbán Viktorral szemben, de aki akkora politikai hibát vét mint ő, annak mennie kell. Az ukrán helyzet…..
sinclairzx81a 2014.03.02 23:05:38
@cellular:
'Végső soron kijelenthetem, hogy én vagyok a naív,'

Aha.
sinclairzx81a 2014.03.02 23:14:06
@cellular:
'Az ellenfelet ütni kell, az elveket meg aszerint cserélgetni, mi hoz többet a konyhára.'

Ebben is igazad van, példákat magam is hoztam rá Kínából, az oroszoktól, de a Párizsban kempelő Kadhafit, Szaddam brit vegyifegyverzetét, az afgán tálibokat felfegyverző Amerikát, az egyiptomi 'arab tavasz' szabad választáson megválasztott elnökének katonai puccsal való megdöntését, (még ha egyet is érthetünk ezzel), az iraki diktátor felfegyverzését az irániak elleni háborúra, ...

Orbán meg persze legyen balek, és csak várja meg türelmesen, míg nyugati szövetségesei megépítik neki a nabuccot.
Olyan nagyon nem bonyolult az a Fidesz-ideológia, amely olyannyira lázban tartja az országot, hogy végső soron egyedül nyeri meg Orbánnak a választásokat. Az ideológia szíve: a tiszta magyarság. Tiszta legalább kétféle értelemben: tiszta a bűntől és tiszta a…..
sinclairzx81a 2014.02.28 15:28:02
@pátyi:
:)
Előző kommentjeidből se következne más, de itt valóban félremagyarázhatóan rövidítettél.
Misi bátyánktól meg ennél sokkal durvább üzenetek is jöttek már, rövid comming-outja csak ennek deklarálása, sajnos.

***

'És most, - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim! - mielőtt elköszönnék Önöktől, szeretném elmondani azt, ami a legfontosabb és aminek az érvénye talán jóval erősebb, mintsem csak egyetlen választásra vonatkozzék. Kérem, hallgassanak meg és ha tudják, vigyék magukkal a következő gondolatot. Mindig lehetnek olyanok, akik gyűlölnek. De csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket.'

Ha tudjuk. Merni kell :)
Meg kell próbálnia Misi bátyánknak is.
sinclairzx81a 2014.02.28 15:56:30
@egyetmondok:
'ogy a kulturális nemzetet fenyegető veszedelemként mutassák fel a politikai konszenzuson nyugvó nemzeti létezést. '

Hát ezért vagyok kénytelen megint csak az eredeti szövegkörnyezethez visszatérni, még ha reménytelennek is látszik valamifajta együttgondolkodás a 2010-ben csődött mondott az addig a kultúrát uraló elittel.

'Magyarországon a legutóbbi időkig egy duális párterőtér alakult ki. A duális erőtér természetesen a kultúrát sem hagyta érintetlenül. Nem arról van szó, hogy a kultúra szereplőinek is el kellett helyezkedniük ebben az erőtérben - bár ez is igaz -, hanem elsősorban arról, hogy egy ilyen erőtérnek szükségszerű velejárója az állandó értékvita. Nincs egyetlen olyan közös érték, közös cél ebben a duális erőtérben, amit mind a két fél elfogadna, hanem folyamatos harcok zajlanak a legalapvetőbb kérdésekben is. Ha mi azt mondjuk, hogy családtámogatási rendszer, akkor ők megszüntetik; ha mi azt mondjuk, hogy kettős állampolgárság, akkor ők azt mondják: beözönlik 23 millió román. Állandó értékvitáink vannak. Nemcsak politikai küzdelmek, hanem értékviták is.'

Nos, így nézett ki a balliberális konszenzus 2010 előtt.

' Napjainkra azonban megszűnni látszik a rendszer dualitása, s egy centrális politikai erőtér van kialakulóban, ami egyrészt a jobboldali konjunktúrának, másrészt a mi megerősödésünknek köszönhető. Hogy így néz-e majd ki ez a politikai erőtér a választásokat követően is, azt nem tudom, csak szeretném, ha így nézne ki. Annyi azonban bizonyos: megvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő tizenöt-húsz évét ne a duális erőtér határozza meg, amely állandó értékvitákkal, megosztó, kicsinyes és fölösleges társadalmi következményeket generál. Ehelyett huzamosan létrejön egy nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza - és ezt nem állandó vitában teszi, hanem a maga természetességével képviseli.'

KÉPVISELI.
Azaz nem a leszerepelt balliberális kultúragyártókkal akarja tovább vívni ezt a meddő társalgást, hanem saját elképzeléseit a saját elitjében érleli ki. Ahogy sikerül.

'Ha tehát a kormányzati célokról és felelősségről gondolkodunk, a kérdés a következőképpen hangzik: olyan kormányzati, politikai magatartásformát akarunk-e folytatni, amely magában hordozza a duális rendszer visszaállásának lehetőségét? Vállaljuk-e ezt tudatosan, folytatjuk-e a magyar társadalomról szóló értékvitáinknak a napi politikai célok érdekében történő szétzilálását, az egész társadalmat újra és újra megosztó vitákat, vagy benn tartjuk az elit szűk köreiben, ahol a helye van? ...

.... Jómagam ebben a vitában azt javaslom, hogy az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszuk, ne a másik féllel folytatott folyamatos és állandó küzdelem határozza meg gondolkodásunkat, hanem bizonyos nemzeti ügyek meggyőző erejű képviselete.'

No mégegyszer: KÉPVISELETE.
Mások is majd szépen elkészítik, kimunkálják az ő saját gondolkodásuk alapján a koncepcióikat, oszt űgy csinálnak, mint a derék demokratáknál szokás:

' Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk.'

No, ez lenne a kulturális fenyegetés lényege.

Hogy ezután nem az eddig megszokott 'száz neves aláíró értelmiségi' dönt az országban a kulturális világ sokszínűségéről sem, hanem az alternatívák alapján a liberális demokrácia legfőbb letéteményese: a szavazni/választani hajlandó demokratikus sokaság.

Bizony fenyegető jövőkép ez az eddigi langyos kulturdiktatúrában önfeledten pancsikoló, - 2010-ben a saját demokratikus játékszabályaik alapján 'ítélet alá került' derék elitünk számára.

Választás, mint fenyegető veszedelem ;-)

Rémületes, mi várhat ránk.
sinclairzx81a 2014.02.28 19:08:34
@egyetmondok:
'S aki evvel nem értene egyet,az kiírja magát abból a közösségből,amely államot alkothat.'

??

És ezt most miért?

Ki akar kiírni bárkit bárhonnan?

Bár a liberális kultúraalakítók egykor valóban kacérkodtak a gondolattal:

':"Debreczeni József: Orbán Viktor c. könyve Osiris kiadó 2002. 239 oldal. „De vannak ennek az elképesztő öntudatnak ennél sokkal durvább megnyilvánulásai is. Azé a Gádor Iváné, aki a Magyar Hírlap vezérpublicistájaként 1993 szeptemberében a Visegrádról Budapestre tartó Médiahajó fedélzetén a sokadik pohár után úgy este tíz körül az arcába mondja pár elképedt fideszesnek: Mi csináltunk belőletek nagy pártot. De most összegyűrünk és visszadobunk titeket oda, ahonnan egykor előszedtünk: a szemétkosárba."'

Nem sikerült, láthatóan, bár az akkori 40%-ból épp csak bejutás lett.

'Ez van,ez a magyar jobboldali centrális erőtér lényege' - írod, és talán nem lesz nehéz visszafordítani ezt a leszerepelt liberális kultúrateremtők felé.

Ugye emlékszel a Nemzeti körüli óberkodásra, hogy a lábát be nem teszi oda az egykor kultúráért 'felelős' Fodor Gábor?
De csak annyi kellett, hogy Alföldi lehessen a házigazda, mindjárt fanklub nőtt oda.
Most megint mucsa van ...

Nyilván a liberális konszenzus megnyilvánulásaként.

'kénytelen vagy ahhoz a "kultúrához" sorolni'

Mikor soroltam én oda itt a blogon bárkit is?
Tisztelt bloggazdánk szerintem a konzervativizmust csúfolja meg, amikor ezeket a - tényleg nem tudok jobb szót találni rá - szamárságait ragozza a végtelenségig, mindenki hülye, senki nem ért a kormányzáshoz, Bokros a konzervativizmus kihunyt üdvöskéje, de azért beférne a Bajnai-Bokros-Mesterházy kormányzati vízióba, majd még Orbánnál is rosszabbak lesznek.
Horthy 50 pontjával meg az államfők jobbik felébe vagyon sorolva az ő pontozása alapján.

Orbán meg maga a rettenet, a nemzethalál, az összeomlás, az Amageddon lovasa, amit akarsz.
A szeptember hetedikei népgyűlésből szkájpparti lesz, de majd áprilisban megest leszen Alternatív Alkotmányozó Nemzetgyűlés, ha jól emlékszem.
Már a tender is ki lett írva, hogy gyöhetnek a civil meg társadalmi szervetzetek támogatónak.

És különben 40 év kellene még akkor is, ha a PKP írányíthatná az országot.

De mivel még egy kis hangyafasznyi társadalmi szervezet sem hurcibálná a Konzervatív Forradalom Zászlóját, hát akkor vesszünk el mindahányan, oszt a Konzervatív Főnix majd csak eljő a füstölgő demokráciaromok közül.

Remek vízió, pompás hívószavak a társadalom felé: gyertek csak gyertek, ez vár rátok, majd én mutatom az utat!

(quendelapo-nak igaza van, még ha nagyon nem is értek egyébként egyet vele)

'míg a széljobb bátran használja ugyanerre az etnikai jelzőt.'

Gondolom a Rosszabbikra utalsz itt, az etnikaibűnözés ( liberális leánykori nevén 'Megélhetési bűnözés' ) nyelvi gerillaháborújára.

Egy folyamatosan szőnyeg alá söpört -szintén a PC nyelvi háború tragikus következményére.

Kirekesztheted a tünetet a politikai közéletből -az a legegyszerűbb. (Meg is érdemelnék.)
De ettől az még nagyobbra fog nőni.

'mert ez a kultúrharc, amint azt Orbán egyébként megmondta, nem nyerhető meg'

Nem tudo, hol olvastad, nincs más választásom, megint idéznem kell:

"És Bibóval folytatva, ez az elitre nézve is nagyon fontos következményekkel jár. Az elit irodalom ugyanis nagyon világosan megmondja: ahhoz, hogy az elit teljesíthesse a kultúrateremtésen keresztül fennálló kötelezettségét, néhány létformát nem választhat - már amennyiben szépen, nemesen és választékosan kíván élni. Ez az a minta ugyanis, ami kívánatos lenne, ha a társadalomban elterjedne. Szépen, nemesen és választékosan márpedig nem lehet élni, ha az elit az önteltség állapotában van. Akkor sem, ha az önelégültség, akkor sem, ha a törtetés állapotában van, akkor sem, ha az állandó támadás, vagy éppen a szorongás állapotában leledzik, s akkor sem, ha a számonkéréstől való félelem, az önvédelmi reflexek vagy az állandó önigazolási kényszer határozza meg mindennapjait. Ezt mind el kell kerülni. Úgy gondolom tehát, hogy a következő kulturális kormányzatnak az a dolga, hogy a magyarországi kulturális elit számára ezeket a létformákat elkerülhetővé tegye, és a nyugodt lelkiállapothoz, a teremtő alkotáshoz, valamint a szép, nemes és választékos élethez szükséges feltételeket megteremtse és biztosítsa."

Ennyit a megnyerhetetlen kultúrharcról.

Köszönöm korrekt soraidat,
barátsággal -egy négybites-
Jancsó búcsúztatásán a sértődött, lábszagú, provinciális magyar politikával szemben felsejlett egy valóban világszínvonalú Magyarország. "Léteznek olyan szerencsés országok, melyek lelke (...) évtizedeken keresztül egy-egy nagy művészben testesül meg" - fogalmazott Gilles…..
sinclairzx81a 2014.02.24 16:35:47
@ob.szerver:
"Nekem úgy rémlik - és javíts ki, ha tévednék - hogy azokat a munkáit, amelyek miatt Jancsó Jancsó lett, még az átkosban készítette."

Így van, Ezt mondtam én is a piroshelikopteres kommiunista-szocialista forradalmi szimbólumával kapcsolatban.
Vagy ahogy egy sárospataki lány kommentjében fogalmazott kiválóan az elébb.

(Ne érts félre, egy örömlány is lehet gyönyörú.)

"ha végtekintel az itt és máshol kommentelő csapatodon. Mert hiába is szabadkozol, ők a tieid, egytől egyig. "

:))
Ja. Lebuktam megint.
És ha a panelburzsuj megtagadná kis közösségünket, ne higgy neki, csak tovább akarja álcázni magát.
sinclairzx81a 2014.02.27 08:52:12
@tamas11: Helyes, ne mi vizionáljunk, kerüljük a tévedések lehetőségét.
A propaganda és a nagyobbság/kisebbség szándéka meg úgyis lelepleződik április elején.
Valakiknek csak el kell dönteni, ki maradjon, ki menjen.
Hajrá!
sinclairzx81a 2014.02.27 17:19:24
@tamas11:
' Hogy érthető legyen, '

Nagyjából.
Vannak az éppen aktuálisan 'hatalomfüggők', meg az éppen aktuálisan felháborodók, és a szavazófülke magányában majd ixelnek.
Aztán helyet cserélnek, ha úgy akarják: 1990,1994,1998,2002,2010, ...

Nem tudom, milyen tünetre gondolsz, azt meg végképp nem értem, mi az abszurd kedélyes kommenteléseimben.
Cinikusnak mondott már kedves házigazdánk is, talán szimpatikusabb lennék nála, ha trágárkodnák, gazembereznék, meg ilyesmik.

Valahogy nem tudom annyira komolyan venni ezt a virtuális küzdelmet, ami láthatóan sokak számára tényleg életre szóló végzetesen tragikus eseménynek látszik.
Egy kis irónia nem ártalmas senkire sem.

"rátenyerelnél a progresszióra"
Ez tetszik!! Bár fogalmam sincs, mit jelent :)

A blogtulajdonos szíve joga, kit miért kedvel közönségességével, trágárságával, néha konkrét gyűlölködő kommentjeivel együtt, és kitől nem viseli el a szolíd, visszafogott kötözködést, iróniát.

leponextől nehezen tudnál idézni sértegetést, gyalázkodást, ...
Remélem tőlem sem.
1000 leütés Az Összefogás után 2014.02.26 19:34:21
A Tárki -- átvéve a már Medián által is alkalmazott választási közvéleménykutatási módszert -- a Fidesz és a Jobbik jelentős, az LMP számottevő erősödését hozta ki a biztos szavazók körében, míg az Összefogást jóval a korábbi értékek alatt mérte: választási…..
sinclairzx81a 2014.02.26 23:10:33
@explanatus:
'Annyit megad még neki áprilisban, hogy "fájdalommentessé" teszi néhány "karizmatikus" alakjának a végső megsemmisülést, és együtt énekelhetik egyszer s utoljára "ez a harc lesz a végső"'

Nagyon optimista megközelítés ez, nincs is sok realitása.
Kívánatos lenne ugyan, de ekkora szerencséje ritkán van egy országnak. Nem érdemli meg.
Tán a lengyel barátaink szerelvénye kápráztatott el;-)
De együtt szurkolunk!
barátsággal -egy nyolcbites-
sinclairzx81a 2014.02.27 09:23:44
@tamas11:
"ezt egy párt... a MAGA TERMÉSZETESSÉGÉVEL teszi"
Nanaana...

Itt van a kutya elásva: kinek természetes ez? Azoknak , akik erővel megcsinálták."

Valóban nem ok nélkül idézgettem belőle, de láthatóan hiába.
Szerintem ahhoz, hogy valamit értelmesen kritizáljunk, előbb meg kell érteni!

Orbán ellenfelei össze-vissza óbégattak mindenféle elhalálozásról a média, a szólásszabadság, a jogállam, blablabla , hogy autokrácia meg féldiktatúra, demokratúra, ... pedig csak meg kellett volna érteni Orbán 2009-es üzenetét: a maga részéről befejezte az addigi tesze-tosza, minimális hatékonyságú mindent elmaszatoló 'konszenzuális demokráciagyakorlatot'.

Egy valóban politizálni akaró párt fogalmazza meg határozottan, merre akarja fordítani a kormánykereket ha hozzájutna. Felesleges mindenféle végnélküli és eredménytelenséggel kecsegtető 'egyeztetésekre' pocsékolni energiáját, idejét politikai ellenfeleivel.

A 'maga természetességével' saját értelmiségével jól megvitatja elképzeléseit, oszt a nagytekintetű Nép elé tárja.

Mert ugye természetesen verseny lesz, és a választók fognak dönteni ...

Erő nélkül meg ugye nevetséges lenne bármibe is belekezdeni.
Politikai elemzőink, 'véleményformálóink', megmondóembereink tényleg feketeöves mesternek képzelik magukat, de életükben soha ringbe nem mernének szállni.
Ott már kevés a szöveg.

Ismerős ugye, hogy a csúnya média nem vesz rólunk tudomást, pedig mi tudjuk mit kellene tenni, mi tudjuk hogyan kell kormányozni, mi tudjuk miért kell 2013-ban atomerőmű bővítés, de azt is tudjuk ma miért nem, ...

Egy magamfajta royalistának ugyan nem ez a 'liberális demokrácia' a létező politikai berendezkedések legjobbika, nem ez a saját magát felzabáló kapitalizmus a legjobb gazdasági rendszer, de ha ezek a keretek MOST, akkor ezeken belül kell igyekeznünk úgy berendezni a világunkat, ahogy legjobban lehet.

És majd a választók ...

No, ezt teszi Orbán - szerintem -, ezt NEM teszik politikai ellenfelei, és ezért lehet megint a kétharmad.
sinclairzx81a 2014.02.27 09:27:48
@is:
Nem, akkoriban a Szabad Kezdeményezésekkel kacérkodtam, Jurtába meg egyéb helyekre jártam. ÉS-t olvastam, tüntiken voltam ...
Az Mszmp-be a szerelmecském barátnőjének a barátja gondolta belépni, hogy belülről bomlasszon, de jól kiröhögtük.
Lázár Jánosnak nem csak rosszul esett, hogy a Mazsihisz nem fogadta szívesen a kormány gigantikus méretű történelmi hazugságait, de még ezt is találta mondani: a Mazsihisz ultimátuma (a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében) többekben aggodalmat kelt, és "nem befolyásolja…..
sinclairzx81a 2014.02.26 23:25:17
@panelburzsuj:
Ön is tudja:
'Mindenki fölött az uralkodik, akinek megvan a hatalma ahhoz, hogy megvalósítsa amit amaz akar és elhárítsa, amit nem akar. Aki szabad akar lenni, az ne akarjon és ne kerüljön olyasmit, aminek megszerzése és elhárítása másoktól függ. Ha nem így cselekszik, rabszolgának kell lennie.'

Kommentjeim megjelenése nem tőlem függnek, ahogy az ezekre kapott reakciók sem.
Vagy ahogy Attila barátunk mondá:
'Ti mégse hallgassatok a szörnyülködőkre. És meg ne vessétek őket: Mindannyian és egyformán. Testvéreim vagytok.'
Hát így!
sinclairzx81a 2014.02.26 23:30:33
@gabuscica:

' na, ezért tűntök ti el'
El biza, mi mindannyian:

JA:
'Talán eltűnök hirtelen,
akár az erdőben a vadnyom.
Elpazaroltam mindenem,
amiről számot kéne adnom.

Már bimbós gyermek-testemet
szem-maró füstön száritottam.
Bánat szedi szét eszemet,
ha megtudom, mire jutottam.

Korán vájta belém fogát
a vágy, mely idegenbe tévedt.
Most rezge megbánás fog át:
várhattam volna még tiz évet.

Dacból se fogtam föl soha
értelmét az anyai szónak.
Majd árva lettem, mostoha
s kiröhögtem az oktatómat.

Ifjúságom, e zöld vadont
szabadnak hittem és öröknek
és most könnyezve hallgatom,
a száraz ágak hogy zörögnek.

1937. november'
1000 leütés Hol van Pokorni? 2014.02.25 09:45:40
Némely kormánypárti politikushoz (tán egy kezemen meg tudom számlálni) visszatérően nagy reményt fűz -- nem az ellenzék, az nem érdekel, hanem -- a józan ész. Volt ebben a pozícióban a ciklus legelején Navracsics, ilyen volt (és a reményt csak azért vesztettük el benne, mert…..
sinclairzx81a 2014.02.25 15:24:37
@dr kíváncsivagyok:
"mintha ellenezné a Rózsika politikáját"
Ha jól emlékszem, a centralizáció tartotta túlzásnak, nem magát a koncepció lényegét, azt hogy a sokszáz különálló, anyagilag aránytalanul nagy eltérésekkel versenyképtelen az eszement magyarbálinti vadliberális oktatási ámokfutás. A PISA-felmérés már a 'végeredményről' tudósított.

És nyilván a rendszer felállását követően mind az ésszerű decentralizáció, az oktatás minőségbiztosítási rendje, életpálya, ... konszolidálódni fog.
sinclairzx81a 2014.02.25 15:27:59
@dr kíváncsivagyok:
'Mindig utáltam az Rákosi és Orvbán-fajta jellemtelen embereket ! '

Vélem, Önnek Kádár alatt kellett volna kinőnie a kisdobos-korból hogy kisztag lehessen, Orbán alatt már hiába is törte volna magát, azt épp Feriék privatizálták, valami Demiszre ... Amig volt még pénz benne.
sinclairzx81a 2014.02.25 15:30:37
@dr kíváncsivagyok:
'A témára nem válaszoltál...'
??
Írtam a poszthoz kapcsolódva, írtam Pokorniról, reagáltam a tisztelt panelburzsujnak, de még Önnek is.
Minden perc, amit az ember a Kossuth rádióval, a Magyar Televízióval, a Hír TV-vel (...) és Orbán Viktorral tölt, megújuló hadjárat az igazság és az emberi értelem ellen. + Hoffmann Rózsa a nevelés legfontosabb eredményéről: itt.   Ez így együtt az utóbbi 25 év…..
sinclairzx81a 2014.02.23 23:37:30
@quendelapo:

Nem vagyok kompetens Gyurcsány bűneinek argumentálásához, másokéhoz sem.
Arra itt van a blog szerzője.

'a hülye idézeteket viszont inkább hagyjuk! '

Pedig autentikusabbat nehezen találnál.

'Az "öszödi" egy nyilvánvalóan túlzásokra épített, belső felhasználásra szánt beszéd. '

Dehogy, szinte komplett kormányprogramot vázolt fel.
(amit amúgy a többi programjához hasonlóan képtelen volt elindítani, Feri ugyanis alkalmatlan volt miniszterelnöknek. A bűnei csak ez után jönnek.)

Feri például ezt tervezte a választási rendszer megreformálására:

'Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés. Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel.'

No, Orbánék megcsinálták az egyfordulós, egyéni és listás rendszert, csak még kevesebb képviselővel.

Feri meg óbégat, hogy lejt a pálya :)

A felsőoktatás finanszírozását emígyen tervezte Gyurcsány:

'Mindeközben természetesen megjelennek olyan, az egyéni hozzájárulást jelentő fizetési kötelezettségek is, mint a felsőoktatásban a diplomakölcsön, ami ugye ausztrál módszerként vonult be a sajtóba. A képzésről, a képzés költségeiről a hallgató számlát kap és a képzés költségeit elkezdi visszatéríteni akkor, hogyha jövedelme a minimál, a havi minimálbér negyvenszeresét elkezdi meghaladni évente,'

Ismerős ugye, de Orbán a hahás tüntik hatására ettől végül visszalépett. Majd jövöre ;-)

A közigazgatás átalakítása, önkormányzatok, miegyéb .... hagyjuk most.

Az Orbán kötcseiből meg idéztem elég sokat, egyszer majd érdemes lenne higgadtan végigolvasni a kritikátlan orbánelleneseknek.

De ha nem, hát nem, annál tovább tart majd a sopánkodás.
Szerintem.
sinclairzx81a 2014.02.23 23:39:35
@egyetmondok:
:)
Hajrá Lord Sinclair!
sinclairzx81a 2014.02.24 10:09:06
@quendelapo:
Én meg a Feri 'reform programjait' várom.
Egyet, ami fél évet megért legalább.

A választási reformot ne számítsd ide, azt ugyan Gyutcsány jelentette be 2006-ban, de csak Orbánék csinálták meg.

Nos, mondj egy megvalósított Gyurcsány-féle reformot!
(Ha már ennyit foglalkoztunk vele)

Oszt akkor utána megnézhetjük az orbáni megszorításokat is.
A Konzervatív Párt nevében beszélek amikor azt mondom: mert nem hisszük, hogy különösebben veszélyben volna a demokrácia, és bár a jogállam nyugati sztenderdje nyilvánvalóan jelentősen sérült a Fidesz kormányzása alatt, a demokrácia kialakult centralizált-zárt formáját a…..
sinclairzx81a 2014.02.22 23:17:26
@is:

találtam a zsebemben még egy albónuszt, holnapra lejárna.

Mindig élvezettel olvasom a magabiztosan szakszerű, hozzáértő, és ugyanakkor könnyedén lenéző okfejtéseket ...

Én maradnék az egyszerú, mezei vidéki kommernél :)

Egyet nézzünk akkor még meg közelebbről, hogy ne beszéljünk mellé:

"Manyup - állampapír: az állampapír piac helyzetét sok minden befolyásolja, a kieső manyup egy tétel volt. Óriási szerencsénkre a FED annyi pénzt pumpált a világba ingyen, hogy még a mi junk bond állampapírunkra is akadt vevő, és ez nagyobb súllyal esett latba, mint a kieső manyup kereslet. Ebből természetesen nem következik, hogy Békesinek nem volt igaza, ahogy azt te be próbálod állítani."

A FEDnek semmi köze nem volt a tárgyalt eset megértéséhez, mellébeszélsz.

Békesi azt állította (az atv-n), hogy a manyup alapkezelőjének az előírásoknak megfelelően a neki átutalt járulék feléből kötelezően állampapírt kellett vásárolnia.
(Helyesen mondta, így volt)

Majd Békesi azt állította, hogy a manyup felszámolásával eltűnt az állampapír vásárlói közül, ezért ez nehéz helyzetbe hozza az állampapírpiacot, mert valaki másnak kell azt az állampapírt megvenni, amit addig ő vásárolt fel.
(Látszólag ugye ez is teljesen rendben lévő)

Csak Békesi úr (meg te sem) nem folytatta azzal, hogy ha az államnak ezután nem kell átutalnia a manyuphoz a járulékot, akkor az nem fog már hiányozni a nyugdíjkasszából.

AKKOR pedig nem kell ennek fedezetére állampapírt kibocsátania.

(Itt álljunk meg, jó? Szerintem eddig logikus. Kicsit ugyan bőbeszédű voltam a félreértés elkerülése érdekében.)

Nos, ha 100 egység járulékot adott át addig a manyupnak az állam, akkor ennek pótlására legalább 100 egység állampapírt kellett kibocsátania, ugye. (Kamatokat most hagyjuk)

Ennek a 100 egységnek a felét kötötte le addig a manyup, a másik felére pedig más állampapír-vásárlót kellett találni.

Remek, már csak néhány bonyolult lépés!

Nos, ezek után ezt a 100 egység állampapírt nem kellett kibocsátania az államnak, azaz ennyivel szűkült az állampapír-kínálat.

Konklúzió:
A ki nem bocsátott állampapírt nem kell, de nem is lehet megvásárolni.

Ezért aztán nem is hiányozhat a saját fedezetének addig felét megvásárló manyup az állampapírpiacról.

Az addig kibocsátott manyup-fedezetre és hozamaira szolgáló lejáró állampapírok megújítására kibocsátandó újabb állampapírok terheiről, az államadósságnövekedés CDS-növelő, és így az EGÉSZ államadósság finanszírozását is megdrágító akkumulálódó manyup terhekről majd további polémiát is folytathatunk-ha nagy leszek.

Üdvözöllek.
-egy nyolcbites-
sinclairzx81a 2014.02.23 10:06:57
@ob.szerver:
"Lehetséges-e, hogy a különadók részleges lenyelése veszteségbe, tőkevesztésbe, aktivitás visszafogásba kényszerítették a szektort, míg a részben áthárított terhek a lakosságot sújtották?

Igen vagy nem? Ez ennyire egyszerű. "

Természetesen igen.

De egyenlegét tekinve meg bizonyosan a banki oldalon keletkezett tekintélyes mínusz.

Épp ezért vezették be, hogy a költségvetés 3% alá szorításához szükséges forrásokhoz ebből a szektorból jöjjön nagyobb rész.

És amikor továbbra sem tartották elégségesnek a lépéseket az EU-ból, Orbán készségesnek mutatkozott további banki terhek emelésére :)

Aztán a precízen kalibrált eu-s államháztartási hiánybecslőnek csak sikerült 3% alá tornásznia magát.

Ugye nem teljesen ismeretlen procedúra volt ez, 2011-ben Orbán hiába mondta, nem kell nekik pénz, elég egy hitelkeret-megállapodás, ha annyira szeretnék, de az eu meg az imf jobban tudta: DE KEELL!
De nem -de kell, de nem, de kell...
Aztán Orbán feltette végre a kezét, na jó tárgyaljubk :)
(Ugye akkoriban írta Róna Péter, hogy már kész a forgatókönyv Orbán eltávolítására)

A történet folytatása már ismert ;-)

( Hogy a bankok hitelezési stratégiájában az anyabankok helyzetének mennyi szerepe volt, meg hogy meddig mehettek el az állam zsarolásában a hitelezés visszafogásában, azt hagyjuk meg a hozzáértőknek.)
sinclairzx81a 2014.02.23 11:21:18
@egysmás:
TGM remek írását olvastam el az elébb a nol-on (ajánlott!!).

"A történet folytatása már ismert ;-)"

Helyes, nézd meg BP grafikonját a mostani Álmodozós posztján.
Mintha 2012-ben lett volna (ideiglenesen) vége (na jó, rövid szünet ez, nem más) az OV-Eu-IMF huzavonának a tizedszázalékra kalibrált gdp-becslő készülékkel meg a reáliával ;-)
A valóság. Ész nélkül megyünk a vágóhídra. ..
sinclairzx81a 2014.02.20 21:03:30
@kuszkusz1:
"A választást mindig azok döntik el akiknek nincs fix pártszimpátiájuk.
Legalábbis eddig így volt. Nem véletlenül igyekszik Orbán minden lehetséges és lehetetlen módon megtartani, magához kötni a híveit."

:)
Aha. De mire megy a hívekkel, ha épp nem azok fogják eldönteni a választűst?

A két kérdésemre természetesen nem válaszoltál.
Miért utolsó undorító féreg számodra Balog, Varga, Cséfalvay, Szócska, hogy csak néhányat említsek.

Az meg, hogy Németh úr a spontán privatizációval miként döntötte halomra a hazai és a nemzetközi szocializmust, maradjon a te titkod.

Talán a Reagen meg a béke-nóbeldíjas Gorbacsov valamit csak csinált előtte, hogy Miklósunk nekiláthatott megdönteni a szeretett rendszerét. Ha jól emlékszem, az utolsók egyike volt, akik kommunistának vallották magukat nyilvánosan ;-) No meg vallásosnak is.

De nyugodtan maradj meg abban a hiedelmedben is, hogy a fellázadt szegény román proletárok döntötték meg Csaut, és semmi köze nem volt ehhez Iliescu elvtársék forgatókönyvének.
Természetesen kellett hozzá Tőkés is, de semmire sem ment volna magában.

(De szép is volt, amikor a Rákóczi úton a második sorban örömködtönk, hogy elfogták Csaut ...)
sinclairzx81a 2014.02.21 14:37:49
@kuszkusz1:
Soha sehol nem istenítettem Orbánt sem, és
ölég mulatságos részedről ez, amikor néha még most is Németh Miklóst várod vissza ;-)
És vele sem volt különösebb bajom, bár a spontán pri... tolvajlás lehetővé tételében azért vastagon benne volt.

"Ő kiengedte a szellemet a palackból, nem tehetett mást."

Valóban, és ez becsülendő, de ettől azért még nem lett kiemelkedő politikus.
A naivitása meg sajnálni való volt, egy ideig komolyan elhitte, hogy a szocik élén majd újra pálya nyílik előtte ...

Nem a privatizációt, hanem annak eszetlenségeit emlegettem konkrétan, vagy ahogy magad mondod, a
visszataszajtó elemei közül néhányat.

A négyigenesben meg Pozsgayt illetően még jórészt egyet is értek, az szdsz múlhatatlan 'érdemeit' az elfuserált rendszerváltásban, a gyűlülködés, széthúzás megalapozásában méginkább.

De nem gondolod, hogy az általad is gyakorolt undorító férgezés épp ezt folytatja?
Létezik persze, de nem kötelező magunkra nézve.
Szerintem.
sinclairzx81a 2014.02.21 21:42:59
@kuszkusz1:
Valóban nem várod, csak visszasírod:
" hogy az emberek nemhogy Németh Miklóst, de még Kádárt is visszasírták.
(Én Németh Miklóst, de őt nagyon, mind a mai napig.)"

Természetesen undorító férgezhetsz, esetleg gazemberezhetsz bármennyit kedvedre, röpködtek itt már egészen közönséges ajánlatok is családon belüli tevékenységekre, nyílt antiszemita szövegekre, ...

Csak akkor nem kellene álszent képpel sajnálkoznod a rendszerváltók gyúlölködésén, ha magad is ezt teszed.

Az állampolgársággal történő seftelésről való böffeneted viszont tényleg rettenetes.
Kár.

A privatizáció szépségeit nem gondoznám tovább, abban azért mintha többoldali közös vélemény lehet: rettenetes gyümölcsöket termett.

"De még mindig nem mondtad meg, hogy képzeled az átmenetet egy szocialista rendszerből a kapitalistába privatizáció nélkül."

Mert sosem állítottam, hogy privatizáció nélkül lehetne.
Minél közelebb kerülünk a választásokhoz, annál több jel figyelmeztet arra, hogy Magyarországon természetesen megszűnt a jogállam. Korábban hihetetlennek nevezhető intézmények és döntések születnek (és ezek nyomán megengedhetővé válnak olyan rég elfeledett képességeink,…..
sinclairzx81a 2014.02.21 00:02:58
" a jogállam megrengetése pont azért veszélyes, mert olyan alternatív társadalomszervezési erőket, ideológiákat, hólavinaszerűen gyarapodó csoportokat enged felszínre jutni, amelyeket aztán nem lehet visszakényszeríteni a politikai alvilágba."

Valóban, 2006 pontosan ezt a lehetőséget hozta felszínre.
A mai napig nem tudjuk a 'cigánygyilkosságok' néven emlegetett - a rendszerváltás óta példa nélküli - szörnyűségekben vajon tényleg mennyire lehetett sáros az akkori titkosszolgálat.
Miért és hogyan maradhatott ez a csoport szabadlábon, amikor a titkosszolgálatnak már konkrét információi voltak fegyvervásárlási szándékokról.

De ide kapcsolhatjuk a radikális szélsőjobb 'Jobbik'-nak csúfolt alternatív társadalomszervező erőként való felnövekedését is.

A vélelmezhető ok hasonló lehetett a mostani ukrán eseményekhez, a hatalmát veszni látó (volt) nomenklatúrának teher a 'jogállami keret', ha a soványka demokratikus berendezkedés már nem biztosította hatalma fennmaradását.

De nincs ez másként ma sem.
Ha nem megy a szavazófülkék magányában, hátha menjen talán másként:

" És igen, az is lehet, hogy Magyarországot tényleg destabilizálni is akarják majd mindennek a hátterében."

Nyilván, ha már a demokratikus választáson már esély sem mutatkozik.

Nem fog menni, és ebben természetesen BP-vel egyetérthetünk: a jogállam megrengetésének szándéka kizárólag a szélsőséges bal/jobb erők érdekében állhat csak.
sinclairzx81a 2014.02.21 14:55:52
@én már a fény gyermeke vagyok:
" mert nem tudod azt sem, hogy a debreceni fideszes rendőri apparátus mennyire volt sáros."

LOL

Most akkor képzeld el, milyen lehetett Gyurcsányod rendszere, ha arról sem volt fogalma, mit csinál az erőszakszervezete a saját belúgyére szeme előtt.
Vagy összejátszott vele ?
Orbán unalmas, ami a tömegkommunikációra épülő korunkban a politikusnak is a halála. Azoknak, akik az átlagnál intenzívebben kísérik nyomon a politikát egyre torokszorítóbb érzés, hogy a nagy plagizátor, a nép felkent majma ásítóan unalmassá vált az utóbbi hónapokra.…..
sinclairzx81a 2014.02.19 09:24:44
@kuszkusz1:
"A megszorító költségvetésre pedig szükség volt. Ekkoriban volt a világválság. Egyetlen kormány, egyetlen kormánypárt sem tesz szívesen ilyet, választások előtt pedig pláne nem.
Ehhez kellett igazi bátorság, szakmai értelemben és ez megvolt a Bajnai-Oszkó párosban."

Elnézést az okvetetlenkedésért, de a válságot megszorítással kezelő általános szemléletet mintha elég alaposan megtépázta volna az azóta napvilágot látott néhány visszafogottan önkritikus elemet tartalmazó OECD és IMF elemzés is - UTÓLAG természetesen.
Az USA ezirányú stratégiáját most ne is említsük.

Sok bátorság meg szakértelem nem nagyon kellett egy IMF-nél megírt komplett kotta levezényléséhez, hiszen se Oszkó, se Bajnai deklaráltan nem kívánt beszállni (akkor még ) a választásba, így semmiféle kockázatot nem is kellett vállalniuk emiatt.

A válságkezelés támogatására meg ott volt a providentes gyorskölcsön, aminek visszafizetésében megint csak nem kellett semmiféle erőfeszítést tenniük.
Azt a következő kormányra hagyták - nyilván a bátorságukból eredően.

Még a kőbe vésett 3% alatti vállalt hiány harmadával való növelését is gond nélkül elnézték Bajnainak.
A Polgári Konzervatív Párt keresi a 2014-es új Országgyűléssel párhuzamosan felálló rendszerellenzéki Nemzetgyűlés tagszervezeteit, amelyek érdekeltek egy alternatív nyilvánosság és politikai kultúra létrehozásában. Jelentkezni lehet az ezamihazank@gmail.com címen. Keresünk…..
Bő egy hete hatalmas megmozdulással adta tudtára az egyesült magyar baloldal országnak-világnak, hogy nem kér Paksból (vagy miből): vagy ezer-ezerötszázan is elmentek a vasárnap délutáni tüntire. Bizony! Aztán tegnap újra: ismét eljöttek vagy ezren! Bősz Anett közben mások…..
sinclairzx81a 2014.02.13 16:10:25
@panelburzsuj:
"Földkárpótlás, tsz-széthullás, tömeges vidéki munkanélküliség?"

Néhány szót azért megér.

Miután a termőföld visszaszolgáltatása volt jogos és ismert tulajdonosaikhoz a dicső 89-es alkotmányba ütköző volt (tán ha festménynek nevezték volna el, akkor nem lett volna probléma), az állami kezelésben lévő állami gazdaságokkal, tsz-ekkel - mert ugye azok is csak államiak voltak, noha a földek a volt tulajdonosok nevén voltak nyilvántartva - valamit mégis csak kellett csinálni, hogy valakik megműveljék.

Alakíthattak volna valóságos szövetkezeteket is, sokféle okból nem tették.

Így lett a felemás földkárpótlás, amiről az akkori Orbán bizony igen rossz véleménnyel volt.

Antall mondhatta ugyan, hogy NE adják el bagóért a kárpótlási jegyeket az érintettek, sajnos a legtöbben nem néztek néhány évvel előre.
No meg volt jónéhány csirkefogó is a főldkárpótlás környékén. Ne nevezzünk nevén egy Csepi urat se.

A kárpótlási jegyes 'privatizáció' bizony tragikusan rosszul alakult, többek között derék Alkotmánybírónknak múlhatatlan 'dicsőségére'.
sinclairzx81a 2014.02.14 22:20:04
@panelburzsuj:
Nem gondoltam volna hogy ennyire szíveden viseled a vérszomjas akácosok hordáinak fenyegetését.

Az akácos kiirtása tényleg elég macerás, de ha csak a további térnyerését kell megoldani, az nem kíván nagy erőfeszítést.
Legeltetés, kaszálás. Ennyi.

A méhek világméretű pusztulása viszont összehasonlíthatatlanul akutabb és brutálisabb fenyegetés - és nem az akácméz esetleges kuriózummá válása miatt.

Meg az amerikai nyomulás a génmanipulált kukoricájukkal - ahogy épp értesülhettünk is erről nemrég. No, az tényleg veszedelmes, nem az akác.

De mindig van a mérhetetlenül okos uniós bürokráciában aki hol az uborka görbültségében, hol a tyúkketrecek méretében, a hússertések hiányos zenei műveltségében véli felfedezni az Unióra leselkedő veszélyt.
Vagy most épp az akácban.

Legközelebb tán a bükk meg a fenyő lesz a következő veszedelem, mivel azok aljas kirekesztő módon nem tűrnek más aljnövényzetet maguk alatt.
Rasszisták, mondjuk ki!
Le a bükkel! Le a fenyővel!
sinclairzx81a 2014.02.15 09:44:04
@panelburzsuj:
ez is OFF,
de hézagmentesen illeszkedik az akác ellen meghirdetett keresztesháborúhoz:
(nolponthu)

"Érik az uniós GMO-botrány
Az Európai Parlament, illetve a legfőbb döntéshozó szerv, a tanács nemleges szavazata ellenére az Európai Bizottság (EB) hamarosan engedélyezheti egy új, amerikai tulajdonú génkezelt kukoricafajta európai termesztését.
...
Az Európai Tanács keddi voksolásán 19 tagállam szavazott az engedélyezés ellen, ami látszólag jóval több a minősített többséghez szükséges 15 országnál. Csakhogy az egyes államok nem azonos mennyiségű szavazattal rendelkeznek: az elutasításhoz 250 szavazatra lett volna szükség, ám – többek között a GMO-k termesztésében érdekelt Spanyolország igenje, illetve a BASF (a legnagyobb európai GMO-cég) révén szintén jelentős agrobiotechnológiai kötődéssel rendelkező Németország tartózkodása miatt – ebből csak 211 jött össze.
...
a testület egy-két hónapon belül, vagyis még az EP-választások előtt dönthet – amennyiben a parlament és a tanács egyértelmű elutasítása ellenére kiadja az engedélyt, azzal komoly érvet szolgáltathat az EU-bürokrácia túlhatalmát ostorozó euroszkeptikusoknak a választási kampányhoz."

A gmo-mentesség elvesztése gyakorlatilag visszafordíthatatlan, az akácos terjedése viszont nem.

Ennyit az egyenrangú felek esztelenül bálványozott Európai Uniójáról, meg az 'elmebajos' vezetőikről.