Regisztráció Blogot indítok
Adatok
decens

0 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy határátkelő életében általában komoly mérföldkő, amikor először szavaz külföldön országos választáson, hiszen az egyben azt is jelenti, hogy megszerezte az adott ország állampolgárságát. Így vannak ezzel Hari Seldonék is, akik a pár héttel ezelőtti elnökválasztáson adták le először a voksukat…..
Az önkormányzat megszorításai miatt két éve egy helyben toporog az óbudai egészségügy,  hiába folyósít idén a magyar állam közel 460 millió forinttal többet a Szent Margit Rendelőintézet működésére, mint a 2019-es évben. Eddig minden alkalommal bebizonyosodott, hogy ha Szabó Tímea vagy Kiss…..
Seehofer profi politikus, mégis látványos öngólt zúdított a saját kapujába, de a viszály alaposan megviselte Merkelt is. Orbán Viktor azonban téved, ha azt hiszi, hogy mostantól ő fújja a passzátszelet. Magyarország fölött gyülekeznek a válságfelhők és ezt nem lesz képes eltakarni a propanda…..
Megüzenték a kormánytól a melegeknek: ti csak az erőszakos kisebbség vagytok, a másodrendűek. Novák Katalin szerint nincs semmi gond, ha az ember buzizik és ezt tekinthetjük a kormány hivatalos álláspontjának is...
Immáron nyolcadik éve van meg ez a vén dög, azaz nálam már a negyedik műszaki vizsgáján vallatták nemrég. Mivel ez inkább a gyerekem, semmint az autóm, izgulok érte ilyenkor egy kicsit. Felkészítettem hát rendesen a nagy napra: lemostam, kiporszívóztam. Más nem kellett, mert mostanra már eljutottam…..
Egyes statisztikák szerint, a motort ért károsodások 70%-a az üzemi hőmérséklet elérése előtt következik be. Rágjuk bele magunkat a témába!..
decens 2017.02.04 17:26:44
@Halál kamionja mindenkit elgázol:
" A váltóáttétel meg úgy van optimalizálva hogy a megengedett sebességhatárokon 90nél 130nál keveset forogjon, egy turbódízel 6os váltóval 130nál forog 2000-2200at. "
Hááát ez az!
Ezt már 35 éve is tudták, amikor az én Astrám motorját megtervezték. Bár csak 5 sebességes, de 130 -nál 3000 -et forog, 90 -nél pedig 2000 -et. Ja és nem traktor, hanem autó, ami benzines. :-))
decens 2017.02.04 19:29:49
@Jankove: Nyilvánvaló amit írsz, ezért írtam én az enyémről. Nem általánosítottam, mert nem is lehet.
Az én C20NE motorom híres a tartósságáról és az igénytelenségéről.
25 év óta bizonyít. Elmegy a legolcsóbb benzinnel, nincs agyon elektronikázva, a pincéből is húz már, de pörögni is tud. Országúton 90 es tempó, 2000-es fordulaton, de ha visszaváltok 3.-ba és előzök, feltépi az aszfaltot. Ez kell nekem, hogy ne szoruljak be a kamionok mögé.
0 - 100 -as tempó 10 mp alatt!
Csak azért írtam ezeket le az enyémről, mert itt néhányan előadják a doktori disszertációjukat...
decens 2017.02.05 18:35:45
@eßemfaßom meg áll: Nem a víz hőfoka a fontos, hanem az olajé. Jééé! :-))
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Korábban már szenteltünk egy leginkább ironikus hangvételű posztot a "kamu 50-esezés" rejtelmeinek, ezúttal megpróbáljuk a komolyabbik végét megfogni a dolognak. Kezdjük azzal,…..
Az összes, tévén és kizárólag elméleteken élő, tisztességesen beidomított fogyasztó kéjesen imádja szajkózni a következő népi rigmusokat: „Az ilyen öreg szarokra állandóan költeni kell!”, „Csak az új autó a jó autó!”. Ezeken kívül is biztos van még rengeteg hasonló mondás, csak én érthető okokból…..
decens 2016.08.27 00:58:57
Ennyi kommentet végigolvasni képtelen vagyok, de látom itt minden álláspont megszólalt.
Megpróbálom a történetemet dióhéjban leírni, aztán ki mit szól hozzá, vagy vesz el belőle... :-))
Ellentétben a többséggel én nem 1-2-3 éve használok öreg autót, hanem 11 éve, attól kezdve, hogy nyugdíjba mentem. Előtte 18 évig céges autóim voltak, de azokat se cseréltettem ahogy lehetett volna, hanem 7-9 évig hajtottam.
2005-ben, nyugdíjazásomkor vettem egy akkor 13 éves Opel Astra F Caravánt 2,0-ás motorral. Ára 500 ezer volt és a vétel után 1 hónapon belül még ráköltöttem 700 ezret. Ebben volt komoly karosszéria rohadás javítás, fényezés, kopó alkatrészek cseréje és a szokásos szerviz és admin költségek. Ugyanekkor vettek a gyerekeim (ketten is) 1 millió kürüli fiatalabb, szintén Astra F Caravánokat. Azok már mind az enyészetté lettek, az enyém köszöni jól van, napi használatban, épp most jöttem meg vele Németországból. Igaz az úton egyetlen Astra F-et sem láttam!
A kocsit itt a faluban 2 szerelő javítja, az egyik a karosszériát, a másik a szerkezeti részeket. Magam csak olyat javítok amihez nem kell emelő, és felülről ki tudom cserélni. Szinte semmit... Még olajat is cseréltetek!
A kocsit neppertől vettem, óra szerint 155 ezer km-el, most 329 ezret mutat az óra... (174 ezret futottam.)
A motorja és váltója bontatlan gyári, még a szelepdekli sem volt levéve. (A vezérmű és vízpumpa nem játszik!)
A kocsiról az első pillanattól "szervizfüzetet" vezetek, amiben minden tankolás és minden javítás, de még a kocsimosások ára is benne van. Ezért tudom pontosan, hogy eddigi élete (összesítési dátum 2015 dec. 31) nálam a vételáron felül benzinköltség nélkül 1,925,022 forintomba került.
Azaz, 11 év használat után a 24 éves kocsi - nem lelakottan, hanem fényes, rohadásmentes karosszériával, gyári dísztárcsával :-)) - a teljes költségem 3,125,022 forint.
A 2015-ös évi átlag fogyasztás 7.3 liter volt és 115 lóerős a gép.
Ma 3,1 millióért esetleg kapnék egy új 70 lóerős kisautót aminek minden előzés egy szenvedés.
De a 11 év alatt, ameddig félreteszem ezt a pénzt, mivel jártam volna?
Ha pedig a környezetvédelmet nézem: tudott dolog, hogy a statisztika szerint egy új autó előállítása annyi energiába kerül mint amennyit egy átlag autó élete során elfogyaszt, szorozva 1,5-el!
Rövidesen veterán korba kerül a kocsi, de nem tartok attól, hogy valahol lerohadnék vele. Eddig sose történt meg. Igaz, hogy a legkisebb hibát is azonnal kijavíttatom, illetve a szükséges karbantartási ciklusokat elvégeztetem.
Nekem így jó.
decens 2016.08.27 13:07:17
@igazi hős: Igen, direkt ezt választottam, de nem a minőség miatt, hanem 2 literest csak Németországban gyártottak. Nekem a biztonságot az erős motor adja.
A gyerekeim Astrája közül az egyik magyar a másik lengyel volt, de nem ez számít. Hanem a gondos gazda. Volt céges szentgotthárdi Astrám is, amit 9 évig gyűrtem 1994-től, azután megvette a cégtől az egyik kolléganőm 250 ezerért. Vigyázott rá, napi munkába járásra használta és tavaly adta el még pénzért. (21 évesen ! - nem a hölgy-. :-)) )
decens 2016.08.27 13:10:48
@habodo: Igazad van. Már 71 éve felelőtlenül élek, és kockára teszem a magam és családtagjaim életét.
Moped blog Felhívás! 2014.12.08 01:54:00
Ha van mopeded Budapest vonzáskörzetében, és örömmel látnád viszont képes és szöveges formában, akkor ezt itt a blogon tudod jelezni, akár ez alatt a poszt alatt kommentben, akár pedig bármelyik poszt tetején a nicknevemre, majd az üzenetküldésre kattintva. A Facebookkal…..
Kedves Szimpatizánsok, Nem Szimpatizánsok és Mindenki Aki Él, Mozog és Olvas!Az utóbbi időben megszaporodtak e-mail fiókomban azok a levelek amik arról kérdeznek, miért nem történik érdemben semmi, van-e valami kézzelfogható eredmény elektronika gyártás terén, vagy hol van a klub…..
decens 2012.03.31 21:02:01
Én 2008-ban készíttettem egy EFIE-t e szerint a kapcsolási rajz szerint: www.free-energy-info.co.uk/D17.pdf. Ezt használtam a water 4 gas féle készülékemhez fél éven át. Aztán nem folytattam. Idén januárban fejeztem be a saját építésű 11 lemezes szárazcellám kimérését, majd beszereltem a kocsimba. Vettem hozzá egy gyári EFIE készüléket innen: www.fuelsaver-mpg.com/analog-efie-models/efie-circuit-boards/single-efie-circuit-board . Szerintem bőven megérte az árát, nagyon stabilan működik és az ára bőven veri a hazai fabrikálásokét. A fogyasztási mérések folyamatban vannak, de pozitív tapasztalataim vannak már. Nem fogok adatokat leírni amíg nincs több hónapos mérési eredményem. Egy érdekes tapasztalatot azért leírok, hátha valaki találkozott már vele. C20NE motoros Astrám van amelyikben oktán választó van. Ha azt 91-es benzinre kapcsolom át fantasztikus pillanatnyi fogyasztásokat tudok mérni. Nyilván az előgyújtást kisebbre állítja.
decens 2014.12.28 16:26:15
@hadas lászló:
A saját készítésű HHO generátorom most is be van szerelve, bár éppen nincs üzemben a fagyveszély miatt.
Ellenben épp most szerelek be egy PWM szabályzót, hogy 27%-os oldattal fagyveszély nélkül működhessek.
Az EFIE még mindig ugyanaz amit az előző hozzászólásomban linkeltem 2012-ben.
Én csak a "circuit board"-ot vettem meg 32 dollárért, és beszereltem egy dobozba. De megkaphatod ugyanezt kompletten 59 dollárért.
www.fuelsaver-mpg.com/analog-efies-c-78
Az én cuccom így néz ki:
kepfeltoltes.hu/141228/5._Single_EFIE_unit_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A generátor:
kepfeltoltes.hu/141228/1.__HHO_generator_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A HHO bevezetése a motorba:
kepfeltoltes.hu/141228/3.__air_filter_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A motortér:
kepfeltoltes.hu/141228/4._HHO_feeding_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az a reggel is elég szarul indult. Elindultam a hűséges 190-es Mercinkkel Tatára, a Totalcar éves naggyűlésére, ahová együtt mentünk volna Drágasiposurral. De késett, ezért megtankoltam, hogy ezzel se teljen az idő. Elindultunk szép nyugodtan, hogy a Totalcarmagazine és a Totalbike…..
Egy kis technikai összefoglaló, csak úgy Onedin családosan: feleségemmel, Katival együtt tettük le a nagymotoros vizsgát még valamikor 1998-ban. Magától akarta, nem kellett rábeszélés, amint felvetettem a témát, azonnal benyögte, ő is jön tanfolyni. 1998 tája, Miskolc-Tapolca…..
decens 2013.12.15 22:55:34
@zöldi:
A motoron "nincs automata váltó, nincs időjárásvédelem, nincs rakodóhely" ...

Hála Istennek, hogy nincs!
Ha kell, beülök az autómba! :-))
No de automata váltó oda se kellene!
Én nagyon élvezem a motoromon a 6 sebességet. Olyan mint egy hangszer.
TComment Motorozni halálos 2013.07.10 06:53:13
A motor számtalan szempontból biztonságosabb, mint az autó, de ezt anyánk sosem hinné el nekünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
decens 2013.07.10 11:15:15
@Zeppeliner:
Érdekes amit írsz! Ezek szerint én már 50 éve hullajelölt vagyok!
Igaz, ha sosem motoroztam volna, akkor is az lennék, mivel már elértem a magyar férfiak átlag életkorát, azaz a 68 évet...
Erre két lapáttal téve éppen egy hete vettem magamnak egy nyugdíjas motort, (nem robogót!) mert már a 750-esemet túl nehéznek tartottam a fájós derekam miatt.
decens 2013.07.10 13:08:13
@Zeppeliner:
Nem mondom!
Az a baj, hogy megy itt a szájtépés, motorosok ellen és mellett, de senki nem szól a DEFENZIV vezetésről.
Gerhardt Münsch: "A defenzív vezetés"
Én 45 éve e szerint vezetek és még élek!
decens 2013.07.10 15:10:11
@totorohun:
Te most engem arról akarsz meggyőzni, hogy ne motorozzak? Ez viccnek jó!
50 éve van motoros jogosítványom és 1962 óta sose volt olyan, hogy ne lett volna motorom! jelenleg 4 motor áll a garázsomban.
Eddig egy lábtörésem volt 1977-ben, de az sem közúton történt, hanem a Mecsekben terepen, edzés közben...
Nem kérek választ!
„Szellemi söpredék”, „nyomorult alak”, „ez a senki”, „hányja ki magából”, „Európa legocsmányabb lapja”, „Eörsi Mátyás egy kellemetlen fekély az emberiség testén”, „gazemberek”, „szellemi nyomorékok”, „idiotizmus”. Ezen címszavak és az általuk…..
Kurdi Benedek üzenete arról, hogy miért lett jó hely Magyarország az elmúlt három évben. 1) "Mert nem kényszernyugdíjazzák az ELTE BTK-ról az összes olyan tanáromat, akitől tanulni lehetett valamit." 2) "Mert nem játszanak újnácik kezére állami fenntartású színházakat." 3)…..
decens 2013.03.26 23:10:42
@dr. Közbiztonság Szilárd:
"Aki meg akkora barom, hogy 6 éves gyereket pártgyűlésre visz (bármelyikére), szintén megérdemli. Pár pofont akkor is, ha épp nincs rendőrattak. "

Kisfiam te nagyon idióta vagy, ha az 56-os forradalom 50. évfordulójának ünnepét "pártgyűlésnek" nevezed! Én ott voltam az Astoriánál a Kossuth Lajos u. és Magyar u. sarkán egyetlen álló helyben 5 órán keresztül. Láttam, éreztem, videóra vettem mindent és még a rendőr roham is átment rajtam. Tudom ,hogy micsoda mocsok történt ott a gyurcsányi parancsára.
Ha semmi másért, hát ezért ennek a tetű maszopos bandának el kell tűnnie a magyar politika színteréről! Örökre.
decens 2013.03.26 23:15:52
@pástétom:
Mi vagy te? Strici, hogy ilyen jól megy?
decens 2013.03.26 23:17:23
@pástétom:
Mi vagy te? Strici? Hogy ilyen jól megy neked!
hacsaknem Ciki vagy, békemenet 2013.02.03 12:27:57
Sokadszorra olvasom, hogy Magyarországon békemenetet szerveznek. Az isten tudja hányadikat. Most éppen Gyula település, a Fidesz egyik állítólagos bástyája fogja a helyszínt szolgáltatni. Bencsik András főfőszervező demokrata megszimatolta, hogy a szocialisták tüntetést…..
Óriási pechem van. Ez a harmadik telem motoron, és a hőmérő szinte mindig nulla fok fölött van, amikor munkába indulok. És ez már második éve így van, ami azért rossz, mert így esélyem sincs kipróbálni, mit tud az a sok, kemény cucc, amit az elmúlt években összehordtam, hogy…..
Az Alkotmánybíróság az előre kiszivárogtatott híreknek megfelelően elkaszálta a választási  regisztrációs törvényt, a Fidesz pedig kiállította Rogán Antalt, hogy elmondja, a következő választáson még nem lesz regisztráció. Így döntött Orbán Viktor és a Fidesz…..
Belülről minden kicsit más, írja mai szerzőnk, István, aki ápolóként dolgozik Ausztriában és úgy látja, hogy sehol még annyi ideges és lelkileg deformált emberrel nem találkozott, mint ott. Az igazság, szokás szerint, valahol az arany középúton lehet. „Sokan próbálnak…..
decens 2012.12.31 16:03:59
@váj mí: A partvonal meg a kórus 2014-ben fog nektek válaszolni.
TComment Az autózás őrültség 2012.12.12 09:29:59
Aki használja az autóját, ne gondolja, hogy ötvennél kevesebből kijön. Ha még mindig azt hiszi, kezdje el írni, és majd beszélünk egy hónap múlva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
decens 2012.12.12 16:38:45
@Pepejoe:
Nem az autó drága, hanem az üzemanyag a keresethez képest!
decens 2012.12.13 11:32:55
@BZS'77:
Ha így állsz hozzá, akkor akár köthetsz egy nagy követ a nyakadba és ugorhatsz a Dunába!
Mi az, hogy ennyit költöttem javításra x év alatt?
Én megvettem a 13 éves kocsit 500 ezerért és felújíttattam +500 ezerért egy hónapon belül. Azután kezdtem el használni magán használatra +munkához és azóta is használom már 7 éve, és most sem ér többet 3-400 ezernél, de kit érdekel?
Folyamatosan karban tartom és használom...
Gyakorlatilag 0 értékcsökkenéssel.
decens 2012.12.16 14:12:33
@lyken: Megérdemled, hogy soha ne legyen nyugdíjad!
Szamárpad Mindenkit büntetnek 2012.12.11 10:10:38
Azzal kívánja az állam mindenki számára elérhetővé tenni a felsőoktatást, hogy drasztikusan csökkenti az állami ösztöndíjas helyek számát. Hogy a nagy többség számára tandíjat jelentő intézkedés hogyan könnyíti meg a fiataloknak a továbbtanulást, jó kérdés, melyre…..
decens 2012.12.11 23:08:01
decens 2012.12.11 23:14:46
@vallatas:
Azt hiszem, hogy a javaslatod ellen az oktatók háborodnának fel elsőnek. Akkor ugyanis nekik is kevesebb jutna a kevesebb diák után. Ezért fújnak egy követ most is az oktatók a diákokkal.
decens 2012.12.12 00:05:24
@vallatas: Egyke a lekem.
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
decens 2012.12.07 15:23:51
@titanmanus:
Kár az izzításért!
Nem vagyok dieselmotor, hogy beinduljak.
decens 2012.12.07 16:24:50
@titanmanus:
No látod, lehet normálisan is csevegni!
Írtad, hogy lehet, hogy lelépsz innen.
Látod amikor én voltam olyan fiatal, mint te most, akkor nem lehetett lelépni. Sőt, amikor életemben először jutottam ki "nyugatra" (Angliába) 37 évesen, akkor is a feleségemet és a két lányomat mint túszt kellett itthon hagynom. Aztán később már magyarországi multi cégnél 22 évet dolgozva rengeteget jártam a világban Afrikától Amerikáig, ahol mindenhol szakemberként dolgozni voltam. Ha akartam volna, elmehettem volna és legalább háromszoros pénzt kaphattam volna. Maradtam, és most, már nyugdíjasként sem bántam meg.
Csak annyit mondok, lehet "lelépni", de tudás nélkül kint is csak másodrendű polgár és mindenki keze lába maradsz.
Ha van tudásod, akkor is másodrendű állampolgár maradsz kint.
Ha van tudásod és sikerül nagyon jól beilleszkedned, akkor is jó eséllyel hiányzik a haza.
Akinek pedig nem, azokért nem kár.
decens 2012.12.08 13:48:39
Véletlenül megint – Bayer Zsolt véleménye

Gyurcsány Ferenc szakdolgozata ügyében már írtunk a véletlenről, s megemlítettük a mélyen marxista Semprun véletlenről alkotott axiómáját. De mert ismétlés a tudás anyja, hát álljon itt még egyszer: „A véletlen az a szükségszerűség, amelynek be kell következnie.”
Maradjunk annyiban, hogy nagy úr ez a mi kis rossz külsejű, púpos, büdös szájú véletlenünk. Most éppen a „zsidózás” és az „ellenzsidózás” körül sertepertél. Most? Nem csak most. És éppen ez az elgondolkodtató.
Az ugyanis a helyzet, hogy Magyarországon a rendszerváltás óta, ha a szocialisták és a liberálisok nehéz helyzetbe kerülnek, véletlenül mindig történik valami, ami megsegíti őket.

Magyarországon véletlenül mindig valami „zsidózás” történik, Magyarországon véletlenül mindig valami „antiszemitizmusféle” nyáladzás segíti meg a baloldalt. Nincs még egy hely a földön, ahol ilyen „fontos szerepet” töltene be a közéletben az „antiszemitizmus” – miképpen olyan hely sincsen a földön még egy, ahol a lakosság (nép, nemzet, tömeg, sokaság, tessék választani!) ennyire nem foglalkozik amúgy sem a zsidókkal, sem a svábokkal, sem semmivel. Ha megfelelő alakok megfelelő eszközökkel nem emlékeztetnék erre állandóan a magyar lakosságot (nép, nemzet stb.) magától sosem tudná, hogy itt egyáltalán vannak zsidók. Annak ellenére nem tudná és nem érdekelné, hogy térségünkben egyedül hazánkban élték túl nagy számban a vészkorszakot a zsidók – de ez egy másik történet.

A mi mostani történetünk főszereplője pedig a véletlen.
Az a véletlen, amelyik „antiszemitizmus” és „zsidózás” képében mindig a baloldal segítségére siet, és mindig a legkényesebb pillanatokban. Így érkezett Magyarországra annak idején Szabó Albert, majd így pózolt a kamerák kereszttüzében Bácsfi Diána is.

Ők is azok a véletlenek voltak, amelyeknek mindenképpen be kellett következniük. Néha persze még a véletlen is lebukik véletlenül. Ez történt például akkor, amikor a véletlen rosszul vette fel vagy rosszul törölte le a mustert, és mindenki „Árpi bácsija” ott maradt a levegőben lebegve, mint Hamlet atyjának szelleme a helsingöri vár fokán.
A véletlen legutóbb Gyöngyösi Márton képében jelentkezett.

A szocik és Bajnai éppen azon tanakodtak, hogy mit is mondjanak a kö­zeljövőben, miképpen magyarázzák az „együttet” és a „különt”, továbbá azon dolgoztak a spin doctorok, hogy mi a jó válasz a „mit is csinált Bajnai Gordon Gyurcsány minisztereként” és a „mit is csinált Bajnai Gordon miniszterelnökként” kérdésekre.
És ekkor a véletlen felöltötte magára Gyöngyösi Márton elegáns öltönyét, csini kis nyakkendőjét, bement a parlamentbe, és nekilátott eszement módon és ostobán és hülyén zsidózni.

Igen. Ez csak a véletlen lehetett. Ez nem lehetett Gyöngyösi Márton, hiszen Gyöngyösi Márton Európát, sőt világot látott tehetséges ifjú, aki iskoláit Dublinban és Nürnbergben végezte, Gyöngyösi Márton szólni tud más nyelveken is, Gyöngyösi Márton minden bizonnyal kezet mos vécé után, és látott már könyvet életében – ami azért nem mondható el mindenkiről az ő kis csapatukban. Summa summarum, Gyöngyösi Márton magától nem lehet ekkora nagy barom.

Az ellenben tény, hogy a Gyöngyösi Mártonnak öltözött véletlen átkozottul jó szolgálatot tett véletlenül a hazai baloldalnak. Ismét. Lassan tíz napja szó sem esik egyébről, mint a „zsidózásról”, „antiszemitizmusról”, a magyarok és az ország rettenetes szellemi-lelki állapotáról. A nyugati sajtó ismét rávetette magát a koncra, a dögevők megkapták a dögöt – minden működik, ahogyan szokott. Bajnaiéknak nem kell beszélniük múltjukról, jelenükről s jövőjükről, arról, hogy ki, mikor és kivel, lassan Gyurcsány is kivirul, Mesterházy pedig lehet akkora bunkó, amekkora bunkó valójában, senkit sem érdekel.

Mindenki a magyar „antiszemitizmus” és „zsidóellenesség” otthonos, büdös kis mocsarában dagonyázik.
A Fidesz meg egy színpadra áll Bajnaival és Mesterházyval, valami rettenetes és leküzdhetetlen megfelelési kényszertől vezérelve. Bizony, szeretett barátaim, ismét itt a nagy tanulság: ha el kell határolódni a menetrendszerűen megérkező és mindig hajszálpontos véletlentől, akkor bizony el kell határolódni. Eddig minden stimmel. De határolódjunk el egyedül. Határozottan, keményen – de egyedül. Nem állunk egy színpadra Mesterházyval és Bajnaival. Mert amióta odaálltunk velük egy színpadra, azóta minden csatornájukból és kloákájukból az folyik, hogy mit tettük rosszul és miért. Hogy miért nem hamarább, miért nem keményebben, miért nem előre, miért nem még mindig, hogy miért nem Orbán és miért nem mond le, és hogy miért vagyunk mi ugyanolyanok, mint a Gyöngyösi nevű véletlen abban a pillanatban is, amikor éppen elhatárolódunk tőle, és egyáltalán…

Megint azt hittük, hogy ha odaállunk velük egy színpadra, akkor majd úriemberek lesznek? Persze hogy azt hittük. Mert javíthatatlan, gyógyíthatatlan hülyék vagyunk a megátalkodott kereszténységünkben, azért. De tanulni soha nem késő. Tehát nincs alku: ezekkel nem közösködünk semmiben.
S ami a lényeget illeti: ott hagytuk el a Gyöngyösi Mártonnak öltözött véletlent, hogy a világlátott ifjú magától nem lehet ekkora nagy barom.

De ha magától nem, akkor mitől?
Nos, ha erre a kérdésre keressük a választ, akkor a kérdések kérdésénél tartunk, s ha egyszer erre a kérdésre választ kapunk, akkor tudni fogunk mindent erről az elmúlott húsz esztendőről.
De ez nem most lesz.

Ugyanis én sem tudom a választ. Csak összeesküvés-elméle­teim vannak és paranoiáim, és végtelenül nagy szeretettel ragaszkodom mindegyikükhöz. És megnyugtat az a tény, hogy nálam csak a Jobbik paranoiá­sabb, és csak a Jobbik nagyobb híve az összeesküvés-elméleteknek. A Jobbik, amelyik minden lapulevél alatt egy zsidót vél felfedezni, és minden cigányban egy gyilkos zombit. S ebben a furkó bonyolultságú világban még senkinek sem szúrt szemet közülük, hogy honnan is érkezett a Gyöngyösi Márton nevű véletlen?

Nos, lássuk! A hivatalos életrajz szerint: „(Gyöngyösi Márton) 2004 decemberében hazaköltözött Magyarországra. 2005 februárjától adótanácsadóként dolgozott a KPMG magyarországi leányvállalatánál, a budapesti cég banki és pénzügyi részlegén. 2007 augusztusa és 2010 január­ja között az Ernst & Young nemzetközi tanácsadó cégnél volt társasági és nemzetközi adószakértő a cég budapesti irodájának adóosztályán.”
Nos, hát akkor jó töprengést mindenkinek!

(u.i.: most érkezett a hír: kilépett a Jobbikból Rozgonyi Ernő, aki eztán függetlenként folytatja munkáját. Valaki szóljon Vonának, hogy majd ne felejtse el lekapcsolni a villanyt!)

Bayer Zsolt
Nagyjából az a gondolkodási mód határozza meg Orbánék logikáját: alkotmányellenes egy jogszabály? Ki nem szarja le, majd módosítjuk az Alkotmányt! Akarom mondani az Alaptörvényt. Ezt történt például a választási regisztrációval kapcsolatban. Miniszterelnökünk a minap…..
decens 2012.12.04 19:05:29
@MetroGoldwinMayer:
Teccettek volna 2/3-al győzni!
decens 2012.12.04 19:11:39
@nemsirunk:
Teccettek volna 2/3-al választást nyerni!
decens 2012.12.04 19:30:56
@kirsten: Szép szőke dán neved van.
Kedves Népem! Tündérbogaraim. Így állunk? Így? Pofáztok és szembeszegültök? Lármáztok, elégedetlenek vagytok és a beletörődés  kompromisszum legkisebb jele nélkül képesek vagytok még mindig ezen a regisztráción műbalhézni?  Lárifári!  Nem…..