Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szsuzsanna

0 bejegyzést írt és 418 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1 hete értünk haza a Nemzetközi Helyreállító Szaktáborból, és amíg nem térünk teljesen magunkhoz, illetve a szénné égett bőrünket nem dobjuk le teljesen, addig panaszkodunk, mert el kell mondjuk, mélységesen fel vagyunk háborodva! (Már megint...) A kint töltött két hétben, a rekonstrukciós munkák…..
szsuzsanna 2017.08.22 09:03:51
Először is, fogadjátok a legmélyebb tiszteletemet a munkátokért.
Kérdésem: 536 Ft-ért, MIT és HOL lehet megnézni??? Mi a rossebér' megy oda idegenvezetős csoport, -pár percre???
Sajnos, én már egy rozzant nyanya vagyok, -de, anno, -pl. éveken át, azzal töltöttem a nyári szabadságomat, hogy följártam egy pilisi barlangkutató táborba. Az akkori győri Főiskola egyik tanára Máthé József szervezte, -két hét, -pénz nemigen volt rá, sokszor a kajánkra is összedobtunk, sátorozás, -vizet az elején, és még egyszer hoztak, nagyon be kellett osztani, -bár, a barlangból nyakik sárosan jött föl, mind a két! műszak...-"lavoáros" fürdés. Pilisszentkeresztről cipeltük föl az ellátmányt, naponta, két naponta, -a föl, az naggyon fölfelé volt...(másfél óra min.) Főzés: "épített tűzhelyen" :a sparheltplatnit és kályhacsövet háton föl.. -(ha a puding desszert lement a barlangba hűlni, akkor "testi motozás, (kanál) a lemenőknél...
-Ha kocsmázás volt néha este, le a faluba, akkor minden fiú levitt "hordkereten" egy 20 literes fém kannát, ivóvizet fölhozni. Minden este tábortűz, "mostmutasdmeg", hasonlók...
Elnézést kérek, hogy VISSZAÉLTEM, -és, vénasszony szokás szerint, "énisvótamfiatal" izéket írtam...-bocs. Nem ismerem a mostani fiatalokat, -de, szerintem, -ha, lennének, -lehetnének? "máthéjózsibácsik", akik évről-évre odavarázsoltak egy csomó fiatalt, akik élvezték, és visszajártak...
Olvasónk a levele mellé eredetileg nem csatolt képeket, így némileg kétkedve fogadtuk a sztoriját. Fenyegeti csalódott vevőit a C-sale Kft. Egy konyharuhát vásároltam a cég salshop.hu oldaláról, melyet 3000 Ft + szállítási költség áron forgalmaznak. Utólag derült ki, hogy ez egy 1500 Ft-os IKEA…..
A nyolcvanas évek elején lassan, de biztosan kopogtatott a glasznoszty, a nemzetközi helyzet enyhülőben volt, készülődött érkezni a világútlevél és a 3 ezer forintos valutakeret. Ekkor még egyetlen honfitársunk sem gondolta, hogy néhány év múlva azon kell majd studírozni, hogyan rögzítsük a méretes…..
szsuzsanna 2017.08.12 12:31:06
@ksi: Most nagyon durváát írnék, ....-nem tom' te hova jártál?, -honnan veszed ezeket a hülyeségeket???
-nekünk első "nyugati" utunk 84-ben történt: 30 nap, -vízumok!!!: Ausztria, Svájc, Olaszország. Ezek között, több határon megálltunk, -mint jól "neveltek", -akiket, a szomszédos baráti országok határátkelőin "idomítottak" ugyebár! =vársz, kussolsz, kipakolsz, -vársz, -belekötünk bármibe...
-EHHEZ KÉPEST, többször megtörtént, hogy, miután ott ácsorogtunk a "nyugati" határállomásokon, -egy darabig, -odajöttek, és megkérdezték, hogy baj van-e az autóval...?
-86-ban, -MERT AKKOR MÉG CSAK 3 ÉVENTE MEHETETT NYUGATRA! az átlagember! ---pölö, a francia-spanyol határon, -Pireneusok, - "műszak után", este 7, föl volt húzva a sorompó.
Soha sehol, a nyugati határokon NEM "várakoztattak szívattak, b@sztattak", -nem ÚGY mint a szomszédos "baráti" országhatárokon.
Vagyis, DE! -amikor Ausztria felől jöttél haza: -osztrák határ: udvarias útlevél kezelős, -magyar határ: -NA, MIT HOZTAK???
A legutóbbi bejegyzésben már belengettem, hogy baracklekvár fortyogott a boszorkányüstben! :) Gyerekbarát - finom és egészséges - verziót készítettem. MITŐL GYEREKBARÁT? Fő jellemzői: Kevés cukorral készült, tartósítószer helyett egészséges pektinnel, ami 100%-ban természetes zselésítő anyag…..
szsuzsanna 2017.08.11 10:18:12
A templom az a nagy tornyos épület, ami ott áll a főtéren, a főutcán, a település közepén. Ezt a megszokott képet igazítja ki a következő fotóválogatás – Izlandtól Iránig kalandozhatunk lélekben...
szsuzsanna 2017.08.11 10:17:22
@silverrant: Csak igen halkan, -anno tetszettek, (70-80-as évek), -de, -20-30, -sok éve ugyanazt "nyomatni", -mindig, mindenen..
- (pl. a világkiállításos borzalmunk is), -hááát..., ---"-nem-e lehetne-e", végre kilépni a "makoveczes-stílből"?
Mindennap használunk az élő beszédben latin kifejezéseket – hol jól, hol rosszul. Míg a sznob ember csak használja ezeket a latin mondásokat, addig a művelt azt is tudja, pontosan mit jelentenek, és honnan származnak. A DictZone latin-magyar szótár segítségével összeszedtük az 5 leggyakoribb latin…..
szsuzsanna 2017.08.11 09:32:12
@A nép fia: Köszi, jót röhögtem.
Valentin Flauraud; EFE A sodronyok, amelyek a hidat tartják, 8 tonnát nyomnak (Valentin Flauraud; EFE) A Swissrope cég által épített szerkezet lehetővé teszi, hogy a híd alig lengjen ki (Valentin Flauraud; EFE) Drónfelvétel az Europabruecke-ről (Valentin Flauraud; EFE) Az Europabruecke…..
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Senkit ne tévesszen meg a patrióta felirat, Sándor igazi multikulti terméket kapott az anyukájától. Isten, a hatóságok és az egyszerű, mezei magyar se könnyen jön rá, hogy akkor most honnan is származik ez a gigapohár. Aminek mellesleg nem csak a feneke érdekes, hanem a csudálatos képzavarral…..
szsuzsanna 2017.07.08 12:26:12
@epertorta: -a 6,6-os, üveges Moretti sör, -jéghidegen! (mi, "nagypapásnak" hívtuk)..
Anno, -80-as évek, autó-sátor...-Velence, -RIALTO kemping. Utolsó buszra rohanások...-ha még volt idő, -a "nagydarab szakállasnál", a buszállomáson, MINDIG, jéghideg Heineken volt...-és, akkor még-, a kempinges is megvárta az utolsó busszal jövőket, -jéghideg 6,6-os üveges Morettivel ...
Félmillió Ft-os vízdíj törlesztése után kicsit fellélegezhetne a Barcson élő Kistaj Éva, mert legalább megszűnne a végrehajtói nyomás, ami a család tragédiájára pluszban nehezedik. 3 éve ápolja éberkómás lányát, ami önmagában is borzasztó nagy teher, emellett még retteg attól is, hogy utcára teszik…..
Sok mindenen lehet eszméletlen nagyokat vitatkozni, de az ételek, a gasztronómia ezen belül is kiemelt helyet foglal. Ki mit eszik, miért azt eszi, miért nem máshogyan eszi, és egyáltalán, a káposztás cvekedli borssal vagy cukorral jobb? A címben tehát a hangsúly ezúttal az „egy” szón, van ez az egy…..
szsuzsanna 2017.06.25 08:51:54
@Herr Géza: Szabolcsi barátoknál ettük, -húsvét utáni étel, mert a töltelékben nyers hús helyett apróra vágott főtt füstölt sonka van, és zsenge tormalevélbe töltik. Nagyon finom volt.
/10 kérdés, amivel cukorbeteg fiatalként szembesülsz írta: magyarm/ És 10 cinikus válasz, amit bármikor előhúzhatsz Amikor megtudják, hogy cukorbeteg vagy: „Ilyen fiatalon?” Igen, egészen megdöbbentő módon ilyen fiatalon is lehet valaki cukorbeteg. És lesznek is sajnos. „Az én nagymamám…..
Sulykolják ezerrel, hogy ötven fölött neked már annyi! Nem tudom ki találta ki ezt az őrültséget, de hogy egy nagy ló volt az biztos. Nála, – náluk - csak mi vagyunk az ütődöttebbek, hogy be is dőlünk ennek a rizsának. És arcunkra ráncosodott éveinkkel büszkén bezárjuk magunkat a saját kis…..
Irodalmi harsona A Hitler-szalonna 2017.06.21 08:54:12
Nem valami szépen csengő neve ellenére, egy roppant kellemes édesség volt. A név onnan ered, hogy II. világháború vége táján, mikor már komoly gondokat jelentett a lakosság és a hadsereg ellátása, valakinek az a zseniális ötlete támadt, hogy ezzel próbálják feldobni az étrendet. Állítólag Hitler…..
szsuzsanna 2017.06.23 10:04:52
@fénycsepp: Nekem a Melódia csoki: arany sztaniolban, három "púp", mindegyikben egy egész mogyoró, mogyorókrémben...nyammm
szsuzsanna 2017.06.23 10:31:58
@mildi: Igaz, ritkán kaptunk, -de, szerintem ez nem csak "nosztalgia-finom" volt.
Tiszta erdőt! Vasárnapi akció 2017.06.18 22:35:25
Könnyed vasárnap esti utunk ismét Solymár felé vezetett. Most a rét fölötti Z+ és Z jelzésen sétálgattunk egy jó 3 km-t. Természetesen most sem maradt otthon a szemeteszsák és a gumikesztyű.     Eleinte úgy tűnt, nem lesz sok dolgom, de tévedtem. Hamar megtelt a zsák. Legnagyobb…..
szsuzsanna 2017.06.21 10:11:56
@GerillAnya: Igaz, és fölháborító, -DE, ha már vettétek a fáradságot, -szerintem, a fotókat , -pontos hely és idő megjelöléssel, az ILLETÉKESEKNEK kellene elsősorban elküldeni!
Ahogy írtad, tök mindegy, hogy ki, milyen alkalmazásban dolgozik egy "parkerdőben"! Munkavédelmi oktatást (remélem) kap?
- "nem-e lehetne-e"??? egy szemetes zacskót is a kezükbe nyomni, és megkérni őket, hogy a szemetüket ebbe tegyék, és vitessék le...?
Irodalmi harsona A KGST-piac 2017.06.16 04:53:35
Bizony mondám néktek, kedves feleim, hajdanában, danában, abban a korban, melyet olykor mindközönségesen az „Átkosnak” neveznek, létezett olyan intézmény, avagy szerződés a néhai szocialista országok között, melyet KGST-nek, Kölcsönös Gazdasági Szerződés Tanácsának neveztek. Na, ez volt az, ami…..
szsuzsanna 2017.06.18 08:36:29
@BlackBear: -olyan hátizsákom nekem is volt...
Kempingcuccokat pl., -gyakorlatilag csak ott lehetett kapni, pl. Miskolcon, -vagy, próbáltad becsempészni Szlovákiából, Lengyelországból.
-néhány, ami most is tökéletesen működik, több tízezer kilométer, és bő 30 év van bennük:
-egy lángos "gáztűzhely" (román), -már a második sk. épített lakóautóba beépítve
-kemping asztal (lengyel)
-benzinfőző, a "dobozos", -állítólag az oroszok a német hadseregtől lopták.. (amúgy, anno, láttuk egy svájci hegymászó boltban is, eszméletlen áron)
-alumínium? edénykészlet: kb. 5 cm magas, -több "pitli" egymásban, ügyes "rápattintható megfogóval + egy teafőző=ezt jelenleg is használjuk
-még hosszan sorolhatnám...-itt nálunk, tényleg, szinte semmilyen (alap) túra - kemping holmit SEM, lehetett boltban kapni: bakancs, sátor, hálózsák, stb...
"Kopasz Szuzukis"-nak üzenem, -az a bizonyos orosz akkutöltő, a mostani lakónkba is "át van ültetve"!!! -tökéletesen működik, -és szintén, -jó néhány "hiper-szupert" már többször cseréltünk mellette..
Több éve tervezem már, most végre sikerült eljutnom ebbe a Baja-közeli, kis csárdába, amit még táblák sem jeleznek, annyira eldugott. Ennek oka is van, azt szeretnék, ha csak olyanok találnának oda, akik tudják, hova mennek. Mi tudtuk...
Nem egy háziasszonynak okoz fejtörést, milyen ebéddel készüljön, amikor vendégeket vár: míg a nagymama a hagyományos konyha híve, az unokahúg vegán, a nagybácsi pedig allergiás a tojásra. Ilyenkor lép életbe a B terv, amikor otthona helyett étterembe invitálja a rokonokat. Ha azonban a szűk családi…..
szsuzsanna 2017.06.09 07:33:03
@Hölgy Magazin: Kedves Fanni, nagyon köszönöm a segítségedet!
Kedves Tőled, hogy ennyi mindent összeszedtél, -nem lustaságból kérdeztem ("gugli a barátunk"), hanem a "több szem többet lát" miatt...
Egyenlőre még a gyógyszerekkel is gondom van, mert: "mindenkinek volt egy ötlete": diabetológus -házi - angiológus...-bocs., utálok nyígni, de ez gürc.
Még egyszer köszönöm!
szsuzsanna 2017.06.09 08:41:41
@Attilajukkaja: Kedves Jukka, nagyon köszönöm a tanácsokat!
-Bevallom, eddig a paleo-t csak egy újabb divathóbortnak tartottam, ami, főleg azoknak szuper, akik eladják a méregdrága termékeiket...-(bocs. az őszinteségért)
-A diab. tanácsadáson azt mondták, hogy kevés rizst, krumplit néha szabad köretnek, és kevés durumos tésztát is, mert az lassabban szívódik föl.
-Hát igen, nekem is a legnagyobb baj a GYÜMÖLCS! -AMIT IMÁDOK! -mindet, főleg az itthoni idénygyümölcsöket...Te próbáltál már eltenni "nekünk való" befőttet, vagy lekvárt? Ha igen, kérlek írd meg. (múltkor pl. láttam nyírfa befőzőcukrot, -vajon?)
-Édesítőszerek: még csak eritritolt vettem, a reggeli tejeskávémba teszek egy picit, ennek, így, nem érzek mellékízét.
-Édesség: a diab. tanácsadó szerint tartsunk otthon valamilyen diabetikusat, mert ha "ránk jön" -inkább abból együnk egy-két darabot.
Nagyon köszönöm a válaszodat, -ha van még tanácsod, ötleted, örülnék.
Mindenki nagy örömére elkezdjük az étrend témát. Szokásunkhoz híven most is az általános kérdésekkel kezdjük, és onnan haladunk a részletkérdések felé. Ezúttal nagyjából körbelőjük az IR étrend fő jellemzőit...
szsuzsanna 2017.06.03 13:38:02
@Zb74: Dcont/Magor-t vettem, -(orvos jav.).
Kezdő balfácánsága:
-10 db tesztcsík, és 8!!! db "tű" van hozzá
-igaz, van hozzá egy vastag leírás is, amiben az van, hogy a tű egyszer használatos, -igaz, ezt otthon olvasgattuk ki, mert...
-az eladó azt mondta, hogy érezni fogom ha tompul a tű, akkor kell cserélni, és megmutatta hogyan, -DE, azt, egyáltalán nem mondta, hogy minden szúrás új tű!!!, ---DE, max. 8-at bír ki!!!...
-majd kiderül, hogy mennyibe kerülnek hozzá a tűk (is)...
-a sógornőm, és több cukorbeteg ismerős is (máshol) ingyen kapta a cukormérőt, -nekem azt mondták, hogy csak inzulinosnak jár?
A fiam hasfájós. Volt. Szerencsére. De nem volt könnyű kitalálni, mi okozza a bajt.   Ezelőtt három héttel megszületett Kolos, a kórházban még ő volt az egyik legnyugodtabb baba. Aztán hazajöttünk, és egyhetes kora után kezdődtek a bajok. Nagyon sokszor felkelt, felsírt álmában, az alvással…..
szsuzsanna 2017.05.24 11:11:35
@Anyaúristen: Nagyon jó, hogy elmondtad neki!!! -ezután, hátha rákérdeznek erre is?...
-Rengeteg hasfájós, hányós babát vizsgáltunk, különböző hasi ultrahang vizsgálatokkal pl., -közben, mi, "kikérdezgettük" a Anyukákat...
-a lényeg, szoptatás alatt, semmiféle!!! "édesítőszeres" sz@rt ne igyál, ne egyél!!!
szsuzsanna 2017.05.25 11:14:11
Sajnos, mindenhol azt sulykolják, hogy: -szültél, -na és, -a LÉNYEG! (szerintük), hogy, TE!!!, -minél gyorsabban visszanyerd a régi csodás alakodat...-és mást sem látni, mint a "csodanőket", -akik, bezzeg, "percek" alatt ugyanolyan gyönyörűek, karcsúak, stb.! -Azt már nem írják, hogy, nagy részük egy percig sem szoptat, és gyors plasztikai műtétek után van. (pl., az egyik, hazai fitnesz csodanőnk,- aki, az egyik plasztikai műtéte után majdnem belehalt a tüdőembóliába...)
Természetesen mindenkinek joga van bármit tenni a testével, és a csecsemőjével is...
-Persze, hogy persze, nagyon sok baba "hasfájós" az első hónapokban, -ott is, ahol az Anya "mindent betart"...
A lényeg, nagyon jó, hogy megírtad ezt a cikket! Nagyon fontos, hogy az Anyukák megtudják, hogy, NE használjanak édesítőszeres élelmiszereket, italokat, szoptatás alatt!! AKKOR SE, ha bármelyik, azt állítja, hogy az övétől nincs gond!!! -(van az a pénz, amitől korpás a hajam)...
-Természetesen, a cukorbeteg Anyukáknak meg kell beszélniük az orvosukkal, hogy hogyan mit...
-Elnézést, hosszú és össze-vissza voltam, -de, sajnos, naggyon rosszak a tapasztalataink, -a mostani, "szépséges Anyák" nagy részével: -jaj, én nem merem, nem vagyok képes, -meg-, és -lefogni, --nézni se bírom.. -(többnyire 5 centis műköröm), -szerencsére, a legtöbb hozza a "segédjét": nagymamát, vagy mást...-bocs., megint elkalandoztam...
Az idén ötéves Erzsébet-program keretén belül nyugdíjasok is pályázhatnak támogatott üdülésekre. A kiírásból annyi látszik, hogy némi korlátozással jár az utalvány - csak bizonyos helyekre mehetnek a nyertesek, akkor sem főszezonban -, de nyilván egy áprilisi balatonozás is jobb, mint egy…..
szsuzsanna 2017.05.24 09:25:39
@ptspts: Ugyanezt akartam írni: legyen pontos tájékoztatás, -előre! : -"a Bözsire", -mi, -ilyen szobát adunk, -köll vagy nem?, + nyolcezerért van jobb, -ennyi.
Blogkocsma Sörös csirke 2017.05.16 07:00:00
Ezerrel tombol a kerti szezon, minden szabad percemben a földet túrom. Gyors, egyszerű, kiadós étel kellett. Az sem hátrány, ha ezek mellett még finom is.Sörrel régóta terveztem már főzni, átfutottam jó pár receptet, kerestem, mi lenne megfelelő. Csülköt például lehetne sörrel…..
szsuzsanna 2017.05.17 06:54:17
@Dikusz: Bocs., a paradicsom eltevésbe belevau:
Régen, az Anyukám is sötét színű, szűk nyakú üvegekbe rakta.
-Én, évek óta befőttes üvegekben teszem el, -7,5 dl-s, vagy kisebb. Mindig, a régen "Luculusnak" nevezett, -olyasmi kinézetű, paradicsomból főzöm. Nagyon sűrű lesz: összevagdosva főzőm, hagyom kicsit kihűlni!, -áttekerem az olasz jellegű passzírozón, felforrósítom, üvegekbe merem, száraz dunszt.
Csak egy ötlet, és csak annak aki "sűrűt" tesz el.
A címbeli kérdésre alapvetően kétféle válasz van, így ez a poszt is két dologról fog szólni, nevesül az epertermesztésről, valamint az eperszedésről. Mert egyfelől ugyebár rémesen egyszerű az eper szedése, ha van otthon a kertben vagy netán a hobbitelken, de ebben az esetben csak akkor működik a…..