Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fandor

4 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1984. március 3-4., a tavasz első hétvégéje Hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Javier Pérez de Cuellar, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára. Képünk Losonczi Pálnál, az Elnöki Tanács elnökénél tett látogatáskor készült..
1984. január 23-január 31., az év első hónapjának a vége Az utóbbi évek legnagyobb hóvihara tombolt az országban, leginkább a Bakony vidékén. A két napig tartó, csaknem folyamatos hóhullás által okozott közlekedési gondokat alaposan megtetézte a viharos, időnként orkánszerű, az óránként 100…..
1984. január 18., a hónap utolsó előtti szerdája Megkerültek a Szépművészeti Múzeumból tavaly november 5-én éjszaka ellopott műkincseink, amelyeket elrablóik Görögországba juttattak. Képünkön: a megkerült műalkotások az athéni rendőrség őrizetében..
1983. október 1-2., a hónap első hétvégéje A fegyveres erők napját ünnepeljük a héten - rendőrök és munkásőrök közös gyakorlaton..
Fandor 2019.12.12 11:31:41
@Frady Endre: igazságot teszek: ebben az időben KÉTFÉLE metrófogantyú volt használatban, a fekete, csepp alakú műanyag, és a fémből készült , talán szürke, lekerekített háromszög.
Mint a "Büki bíró kezében a bűnjellel" című bizonyító erejű képen is látható, tisztelt bíróság, az Üllői úti pályára ez utóbbi lett behajítva.
Csak dereng, de nem vagyok benne biztos, hogy a 2-es (piros) metró vonalán volt használatban a fekete műanyag, és a 3-as metró újabb szerelvényein a fém háromszög, amit viszont a lenti fotó is bizonyít!
archivum.mtva.hu/photobank/item/MTI-FOTO-K2RoTWlsbGFLbU0zYXh6NnRFeGptQT09

Más: a moszkvai békementetnek 1983 december 20-án volt egy budapesti kiadása, nagyon remélem, hogy a T. Szerkesztőség meg fog emlékezni róla, mert személyesen részt vettem rajta, és 14 évesen kipirult arccal , fáklyával a kezünkben követeltük az amerikai tömegpusztító fegyverek azonnali kivonását, miközben szólt Varga Miklóstól az Európa.

köszönöm, hogy elmondhattam.
Fandor 2019.12.12 13:34:25
@Frady Endre: azt nem vitatom, hogy a sérülés kamu volt, csak a fogantyúk mibenlétében szerettem volna tisztázni a tényeket. Az, hogy csak kétféle fogantyú volt, az történelmi és kikezdhetetlen tény - egyrészt én így emlékszem, és az én memóriám csalhatatlan :-), illetve a 2-es vonal napi használójaként én a fekete műanyagból loptam magamnak egyet az ominózus eset után.

Persze a kisföldalattin egy harmadik fajta volt, egy barna bőr.
1983. szeptember 28., a hónap utolsó szerdája Hazánk vendége Mihail Gorbacsov, az SZKP KB Politikai Bizottságának tagja, a központi bizottság titkára..
Fandor 2019.12.04 22:29:59
@Frady Endre: Azért az Eindhoven összeállítását elnézve, ott volt a 78-as VB döntőt játszó csapat fele...
Idén július 1-jén volt 40 éve, hogy a SONY piacra dobta az első walkmant, amely hirtelen megváltoztatta zenehallgatási szokásainkat. A készülék egy csapásra olyan sikeres lett, hogy a szocialista tábornak is lépni kellett valamit a dologra. Bár a nyolcvanas évek elején egyre tágult a technológiai…..
1983. június 8., a hónap második szerdája Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára fogadta a hazánkban tartózkodó Romes Csandrát, a Béke-világ tanács elnökét..
1983. május 21-22., a hónap utolsó előtti hétvégéje A hazánkban tartózkodó Robert Mugabét, Zimbabwe miniszterelnökét Kádár János üdvözli az MSZMP KB székházában..
Az oroszok már a spájzban vannak; Csak egy maradhat; Bunkó vagy, Bugsy; Fussatok, bolondok; Why so serious; This is Sparta – néhány filmes szöveg, ami mára szállóigévé vált. A felsorolt idézetek gyakran tűnnek fel a neten mémek és kommentek formájában, valamint baráti beszélgetések során is rendre…..
Fandor 2019.05.19 08:08:15
Bár általában csak néhány másodperc jutott nekik, mégis a sorozat elmaradhatatlan szereplői voltak, többnyire lenge ruhában...
Az utóbbi napokban arról beszélt mindenki, hogy a Ponyvaregény, vagy éppen a Holló is már 25 éve jött ki. Ezért megnéztem, hogy ugyan mik taroltak még a mozikban 1994-ben. Az állam meg esett is lefele, mert rá kellett jönnöm, hogy ez bizony az egyik legerősebb év lehetett a filmtörténetben. Persze…..
Fandor 2019.05.15 22:59:04
HamPLÓ Live Aid - de rég volt! 2010.07.14 19:15:00
Ma van 25 éve, hogy életem egyetlen úttörőtábora elkezdődött, Balatongyörökön. Azért tudom ilyen biztosan, mert emlékszem, hogy az utazáshoz dukáló korai kelés ellenére anyuék előző este megengedték, hogy sokáig fennmaradjak - tévézni. A tévében ugyanis a Live…..
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
 Egyelőre csak a tények: 1984 nyarán a Nagymező utcai Tinódi moziban mutatták be "Az amerikai film világa" című kiállítást                 Ha jól emlékszem, vagy háromszor néztem meg:…..
Fandor 2012.06.10 08:40:34
@TXi: Köszi az infót, találtam valami nyomát ennek, de nem tudtam megállapítani, hogy ugyanez volt-e. De most hogy mondod, tényleg, a bluebox is beugrott! A polaroid fényképre nem emlékszem, lehet hogy Bp-en az első nap első órájában elfogyott a kvóta.. :-)))) akkor ez igazi luxusnak számított...
Fandor 2019.02.23 15:19:30
@8barbi8: akkor kérjük linkelni a fotót :-)