Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amerikás.magyar.

53 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megoszlik a nemzetközi média reakciója az iPhone 7-tel kapcsolatban: van aki szerint a fotóipar feje tetejére áll majd az új telefontól, mások szerint viszont csak maszatoltak egy kicsit a 6s-en. Egy azonban biztos: idén többször is előfordult, hogy az Apple csökkenő kereskedelmi adatokat publikált…..
Viszonylag ritka a megtörtént eseményeket bemutató játékfilmek esetén az, ha a filmben bemutatott valós karakterek nem hőbörögnek a vászonon látott történet miatt. A Spotlight - Egy nyomozás részletei című mozi esetében azonban pontosan ez a helyzet: a The Boston Globe oknyomozó-tényfeltáró…..
amerikás.magyar. 2016.02.10 18:15:38
@Márk vagyok: így becézem, na
Amerikai kutatások alátámasztják, hogy hóviharok és kisebb egyéb viharok esetén a bezártságot és az esetleges áramkimaradást sokan a lehető legkellemesebb módon használják ki, hiszen 9 hónappal az ilyen események után általában 2 százalékkal több kisbaba születik Amerikában, mint egyébként...
Év végéhez közeledve tele van a sajtó 2015 legjobbjait összefoglaló listákkal, köztük könyvajánlókkal. A The New York Times és a The Wall Street Journal is publikálta szokásos TOP 10 listáját, melyekre idén 1-1 magyar könyv is felkerült. A NYT szerint Szabó Magda Az ajtó…..
A közel 25 millió könyvvel büszkélkedő Boston Public Library évről évre publikálja a legtöbbet kölcsönzött könyvek listáját. Amerika egyik legpatinásabb és legöregebb könyvtárának adatai szerint a brit Paula Hawkins The Girl on the Train című pszicho-thrillerét…..
Elég nagy biztonsággal feltételezem, hogy a Humans of New York című projektet/blogot szinte mindenki ismeri. Aki most hall róla először, annak talán most sikerült kis örömöt csempészni a napjába és változást az internet-fogyasztási szokásaiba (meg némi idő-deficitet), hiszen…..
20.000 fős tömeg és a csípős szél ellenére kirobbanó lelkesedés fogadta Bernie Sanders vermonti demokrata szenátort bostoni kampányrendezvényén. A lelkesedés a közel két órás esemény végéig kitartott, köszönhetően valószínűleg a populista, manapság sokat hangoztatott, a…..
Nemzetközi szinten igaz, hogy a fiatalok egyre kevesebbet néznek TV-t, folyamatosan elfordulnak a mainstream-mé vált közösségi média platformoktól és egyre több időt töltenek a telefonjuk nyomkodásával. Ennek mentén változik a közösségi média szerkezete is, számos új…..
Az idei nyáron a szokásosnál is nagyobb médiafigyelmet kapott az Egyesült Államok a nemzetközi sajtóban - a melegházasság legalizálása mellett a színesbőrűekkel kapcsolatos rendőrségi atrocitások is rendre fókuszba kerültek az európai TV csatornák műsoraiban is. Az egynemű…..
amerikás.magyar. 2015.09.24 17:14:09
@Mérnork: "Sok elit helyen" - mondasz egyetlen egy konkrét helyen, amelyről biztosan tudod, hogy így van?
"Volt eset kirúgott egyetemi kutatóval" - pontosan hol és mikor? Ki volt ő?
Köszi és üdv,
AM
Bostonból jelentjük, hogy az idő szép, az USA pedig szép és izgalmas ország. 2015 szeptemberétől a blog stílszerűen Amerikából jelentkezik, a tervek szerint helyszíni riportokkal és helyi beszámolókkal. A blog célja változatlan: érdekes, Magyarországon is releváns, mégsem…..
Elolvadt az összes hó Bostonban - ez önmagában nem is lenne hír, ha mindez nem a nyár közepén következett volna be. Márpedig a februárban és márciusban lehullott rekord mennyiségű hónak több mint 4 hónap kellett ahhoz, hogy teljes egészében elolvadjon. Persze a olvadást…..
Arányait tekintve Nyugat-Virginia államban hal meg a legtöbb ember drogtúladagolás következtében - mutat rá a Trust for America egészségmegőrzésre fókuszáló szervezet. Az adatok szerint az alig kétmillió lakosú államban 33,5  volta 100 ezer főre eső, droggal kapcsolatba…..
Virágkorát éli a bacon Amerikában, melynek egyik bizonyítéka, hogy egyre több étterem menüjén tűnnek fel baconnel ízesített ételek. A háttérben nem a sertéslobbit kell keresni: az interneten az elmúlt időszakban a baconnek valóságos kultusza alakult, továbbá a húsban gazdag…..
A II. világháborút követően Amerikában több más iparág mellett a légi személyszállítás is virágzásnak indult. Az egyre erősödő gazdaság ekkor már ki tudott termelni egy olyan társadalmi réteget, amely megengedhette magának, hogy olykor-olykor repülőre üljön, legyen szó…..
Sokat sztorizott, de legújabb könyvéről szinte semmit sem mesélt Jonathan Franzen rövid Magyarországi látogatása során. Az író olykor kegyetlenül őszintén nyilatkozott az írásról, saját életéről és Amerikáról is, viszont elsimerően beszélt az európai olvasókról és a…..
Hillary Clinton ismét ringbe száll az elnökjelöltségért, így újból felmerül a kérdés, hogy mi lesz majd a szerepe Bill Clintonnak a Fehér Házban, ha beköltözik feleségével. First Lady értelemszerűen nem lehet, de First Gentleman még simán, persze csak ha az elnök így dönt.…..
amerikás.magyar. 2015.04.15 09:45:50
@spinat: Jogos, köszönöm, javítottam.
Ahogy korábban már megírtuk, Jonathan Franzen a 2015-ös Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként április 23. és 25. között Magyarországra érkezik. Nemrég kiderült a pontos program is: két nyilvános beszélgetés mellett egy kétórás dedikálásra is…..
Ambiciózus célt tűzött ki maga elé a "Women on 20s" kezdeményezés: 2020-ra el szeretnék érni, hogy legalább egy amerikai bankjegyen nő szerepeljen. A 20. század során nem sokat változtak a bankók Amerikában, így a feminista mozgalom térnyerésével nem járt együtt híres nőt…..
Lelkesedő és lelkesítő kritikát közölt a The New York Times Szabó Magda Az Ajtó című regényéről annak apropóján, hogy januárban megjelent a könyv újrafordítása az Egyesült Államokban Len Rix tollából. A cikket jegyző Claire Messud író már-már szuperlativuszokban…..
A Grammy-gálát minden évben meglehetősen nagy hype övezi, a nagyszabású műsor mellett azonban gyakran csak a több elismerést is hazavivő díjazottak neve járja be a médiát. Kategória pedig van bőven, idén például összesen 83 díjat osztanak ki, ráadásul nem csak…..
Amerika legrégebbi időkapszulájára bukkantak a bostoni State House talapzatán dolgozók még tavaly, a dobozkát pedig a napokban bontották fel a helyi szépművészeti múzeumban. Az 1795-ben elhelyezett időkapszula korabeli lapok mellett számos érmét és emlékplaketteket is tartalmaz,…..
amerikás.magyar. 2015.01.10 11:40:57
@Mozartkugel: ott a pont! ;)
A világsajtó az elmúlt hetekben az USA és Kuba közötti viszony felmelegítésének hírétől volt hangos, persze jogosan, hiszen Obama elnök és Raul Castro bejelentése történelmi jelentőségű is lehet. A két ország között fennálló mosolyszünet története hosszú évtizedekre…..
Közel másfél évvel távozása után könyvet tervez publikálni Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az USA egykori budapesti nagykövete. Az Amazonon már előrendelhető a "Madam Ambassador: Three Years in Budapest" című iromány, amely műfaját tekintve külpolitikai memoár és családregény…..
A félidős amerikai kongresszusi választás többé-kevésbé a papírforma szerint alakult: a Republikánus Párt átvette a többséget a képviselőház mellett a szenátusban is, így a törvényhozás mindkét testülete a konzervatívok kezébe került. A szavazás eredménye ebből…..
Október utolsó hetében Tim Cook, az Apple vezetője stílusosan a Bloomberg Businessweek hasábjain erősítette meg azt, amit sokan eddig is sejtettek: meleg, homoszexualitását büszkén vállalja, ráadásul adományként tekint arra, hogy melegként láthatja, milyen a kisebbségben élők…..