Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tavaszifesztival

153 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál a végéhez érkezett, de szomorúságra nincs ok, inkább szemezgessünk a BTF sztárjainak élményeiből! Nézzük meg, számukra mit jelentett a fesztivál, elevenítsük fel az eseményeket és lessünk be a kulisszák mögé! Hogyan élték meg a művészek ezt a 18 napot? Mit osztottak…..
Valerij Gergijev, a legendás orosz karmester a Mariinszkij Zenekarral és a társulat primadonnájával, Irina Csurilovával érkezik Budapestre: a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Csajkovszkij Jolánta című operáját adják elő a Müpában április 20-án. Ha szeretnél többet megtudni erről a varázslatos,…..
Mit csináljunk húsvétkor? Bármelyik korosztályhoz tartozzunk is, április harmadik hétvégéje tartogat egy-két kihagyhatatlan programot. Ha jó idő lesz, azért, ha nem, azért érdemes szétnézni a Budapest-szerte zajló események között. Ha kimozdulnánk, bőven van miből válogatni a 39. Budapesti Tavaszi…..
A nemrég Junior Artisjus-díjjal elismert Mōrk a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb zenekara, akiket akkor fogsz igazán a szívedbe zárni, ha élőben is hallod őket. De miben rejlik a varázsuk, mit jelent a nevük, és mit jelképez a logójuk? Utánajártunk. Mōrk, forrás: a Mōrk Facebook…..
A balettművészi pálya sokak számára álomszerűen szépnek tűnik, miközben egyike a legmegterhelőbb szakmáknak, tele kihívásokkal, úgy mentális, mint fizikai szempontból. A légies kecsesség, a fantasztikus színpadi sikerek és varázslatos koreográfiák mögött legtöbbször embert próbáló fájdalmak, szigorú…..
A párizsi út rövid kalandnak indult, végül mégis hosszabb távú tervvé alakult. Miután számos neves hazai jazzformációban csillogtatta meg tudását, Szandai Mátyás 2011-ben Franciaországba költözött. A zenész nyolc éve él Párizsban családjával, de továbbra is aktívan jelen van a magyarországi…..
Fiatal zongoristának lenni a mai komoly felhozatalban nem könnyű, a 24 éves Ránki Fülöp azonban láthatóan remekül veszi az akadályokat. Hogy helyzetét könnyíti vagy nehezíti, hogy szülei ismert művészek – édesapja, a zongoravirtuóz Ránki Dezső néhány nappal fia hangversenyét megelőzően maga is…..
Nagy Dániel Viktor előbb vágyott zenei karrierre, mint színészi babérokra. A sors mégis másként keverte a kártyákat: már ismert színészként alapította meg tavaly a Wigama Lekko névre keresztelt együttest Hrutka Róberttel, első lemezüket pedig április 20-án a Budapesti Tavaszi Fesztiválon mutatják be…..
Három lány, akik egy tengerparton felvett mashup számnak és a YouTube erejének köszönhetően milliókhoz jutottak el világszerte. A francia L.E.J trió a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében április 17-én az A38 Hajóra is elhozza Poupées Russes (Orosz babák) című első önálló lemezét. De addig is…..
Aki izgalmas olvasmányt keres tavaszra, mindenképp szerezzen be egy példányt a Budapesti Tavaszi Fesztivál magazinjának idei számából! 64 oldal, 14 szerző, jobbnál jobb cikkek két nyelven és exkluzív interjúk többek közt Kocsis Krisztiánnal, Kristjan Randaluval és Thomas Cavanagh-val. YOULÏ…..
Debussy, Ravel és Prokofjev műveiből állította össze közös koncertjének programját Oláh Vilmos hegedűművész és Balog József zongoraművész. Április 13-án az Urániában népszerű művek és ritkán játszott átiratok csendülnek fel. Kell-e egyetértés a közös munkához? Miként lehet egy vonóval…..
„A kamarazenélés négy értelmes ember beszélgetése” – Goethe ezekkel a szavakkal jellemezte a vonósnégyest. Csak egyetérteni tudunk vele, és már alig várjuk, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendkívül izgalmas kamarazenei programjának köszönhetően hasonlóan bensőséges és felejthetetlen élményekben…..
A karizmatikus táncos-koreográfus, Emanuel Gat ötvenedik születésnapja után mindössze néhány héttel ismét Budapest vendége lesz, és természetesen hozza magával nagyszerű társulatát is. A marokkói származású, Izraelben született és bő évtizede Franciaországban élő, világhírű alkotó és együttese, az…..
Pillanatképek a Bauhausról és arról, amit annak gondolunk. Zubreczki Dávid, az Urbanista blog szerzőjének vendégposztja. Százéves a Bauhaus, amit már nagyjából minden építészettel és dizájnnal foglalkozó újságíró és blogger megírt. Én is. Mindenki tisztázta, hogy ez, kérem, nem egy stílus, hanem…..
Liszt Ferenc zenéje és zsenialitása megkerülhetetlen és állandó eleme a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak. Amellett, hogy izgalmas egyéniség volt – erről itt írtunk bővebben –, művei máig óriási hatással vannak a művészeti élet nagyjaira és fiatal tehetségeire. Idén is különleges koncerteken…..
Orosz balett – e szókapcsolat patinás „brand”, márkanév, mely mögött több mint kétszázhetven éves, páratlanul gazdag történelem ragyog. A tánctörténet izgalmas kulisszái mögé a Táncarchívum vezetője, Halász Tamás kalauzol minket. Az orosz balettművészet varázslatával a magyar közönség 1899-ben,…..
Végre a naptár szerint is itt a kedvenc évszakunk, március 20-án pedig a csillagászati tavasz is beköszönt. És ha még ez sem lenne elég, idén április 5-én kezdődik a kulturális tavasz: ekkor indul ugyanis a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ahol világsztárok és izgalmas produkciók követik egymást a város…..
Áradó romantika, slágerszerű dallamok – Kolonits Klára operaénekes szerint ezek a Liszt-dalok legfőbb ismérvei. Liszt Ferenc több mint hetven dalt írt, átirataival zongoraművészként is tevékenyen részt vett a vokális darabok népszerűsítésében, ezek mégis háttérbe szorulnak az életműben. A Budapesti…..
Mindig érdekes meghallgatni, hogy egy-egy zeneszerző korai és kései kompozíciói hogyan lépnek kapcsolatba egymással, Az út eleje – Az út vége című koncertsorozat pedig éppen erre ad lehetőséget. Az első előadáson – Hommage à Haydn – Haydn és Debussy műveiben merülhetünk el, néhány közülük speciális,…..
A balettművészet nagyjait két évszázada foglalkoztatja Hamupipőke története: az 1800-as évek elejétől zseniális koreográfusok sora készítette el saját, olykor meglepően formabontó változatát e klasszikus mesére. Prokofjev 1945-ben bemutatott kompozíciója, melyre Alekszej Ratmanszkij is megalkotta…..
Idén április 5-én indul a fesztiválszezon: az egyik legizgalmasabb hazai zenekar, a Junior Artisjus-díjjal frissen kitüntetett Mōrk lemezbemutató koncerttel készül, és először látogat Budapestre az egyszerre bájos és vagány francia lánytrió, a L.E.J, akik még Pharrellt is levették a lábáról. Afrika…..
A 20. századi orosz zene előfutára, Mogyeszt Muszorgszkij olyan jelentős műveket alkotott, amelyek zeneszerzők generációira voltak és vannak azóta is hatással. Nem beszélve a közönségről, akik többek közt az Egy kiállítás képeinek és a Borisz Godunovnak köszönhetően időről időre részesülhetnek a…..
tavaszifesztival 2019.02.18 08:37:05
@Equinoxe: Köszönjük az érdeklődést! A Ránki Dezső és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar április 10-i koncertjéről és a jegyvásárlási lehetőségekről további információt itt talál: btf.hu/program?id=108894.
Egy, a világhír küszöbén álló soulénekesnő, akit semmiképp sem érdemes kihagyni a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Judith Hill története igazi tündérmese: 4 évesen írta első dalát, Michael Jackson őt választotta duettpartnernek utolsó turnéjára, első albumát pedig Prince…..
Készítettek koreográfiát felhőkarcolók üvegablakaira, táncra perdültek több száz méteres sziklafalakon, mégsem szeretik a vakmerő jelzőt: ők a BANDALOOP társulat, akik 90 fokkal megdöntik a színpadot, és megmutatják, hogy a táncművészetben nincs lehetetlen. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében…..
Idén tavasszal immár 39. alkalommal lesz Budapest a világ közepe: a város, ahol a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak köszönhetően művész és néző egyszerre érzi majd: „Itt a helyem!” 2019-ben a magyar fővárosba látogat többek között egy csodás japán–amerikai énekesnő egyenesen Los Angelesből, egy…..