Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HINNI AKAROK

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JT BLOG Kettős cél a mai napon 2016.03.23 07:21:59
Jehova Tanúi szervezetének a mai nap fontos, mert ez az Emlékünnep napja. Ebben még nem is lenne semmi furcsa, hiszen minden vallásszervezet részéről teljesen rendjén van az, hogy bizonyos napokat fontosnak tekint. A mai nap (mármint: Emlékünnep 2016-ban) azonban azért más, mert kiderül, hogy…..
HINNI AKAROK 2016.03.25 09:22:42
@Catharine: en is ebben szeretnek hinni, mert a nagytobbseget sehogy mashogy nem lehet felebreszteni. De sajnos azt tapasztalom, hogy a felrevezetes olyan sikeres, hogy meg amikor kezenfekvo volna is, hogy rajonnek a csalasra, akkor is a propaganda gyoz es rovid idon belol a sajat gondolataikkent hallom vissza az uj vilagossagot(ezt tapasztalom a sok rosszat megelt szuleimnel). Sajnos.
"Aki a kapun megy be, az a juhok pásztora. Az őr kinyit neki, a juhok pedig megismerik a hangját. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. Amikor mindegyiket kivezeti, elindul előttük, s a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem…..
Számodra a Vezető Testület tagjai közül ki a legszimpatikusabb? Legalábbis akkor, ha mindenképpen választani kellene. Azok véleménye érdekel, akik olvasni szokták a blogot vagy csak véletlenül éppen erre jártak. Nem fogok belőle semmilyen következtetést levonni, csak érdekel.…..
HINNI AKAROK 2016.01.07 06:25:10
@l.gabi: Csak megerzes, semmi konkret. Mint mondottam volt: a tobbiekbol tul sok rossz indulat sugarzik, ha nezem oket.
JT BLOG Nőttek az adományok 2015.12.11 07:50:10
Angolul már több hete elérhető volt, de most már magyarul is meg lehet hallgatni. Samuel Herd maga ismeri el, hogy a szervezethez több adomány érkezik: http://tv.jw.org/#hu/video/VODStudio/pub-jwbrd_201511_4_VIDEO A "takarékossági" átalakításokról ő maga is elismer sok olyat, amit…..
HINNI AKAROK 2015.12.21 06:25:37
@l.gabi: Egy korzetfelvigyazo meselt egyszer rola, hogy 20 ev megszakitas nelkuli teljes ideju szolgalat utan kaphatsz nyugdijat. Gondolom vegig a sotet oldalon kell allj, mert ha nem jo hirnevvel zarod a szolgalatot, akkor valoszinuleg nem kapsz semmit.
Olyan egyenrol viszont nem tudok, aki ilyen nyugdijat kapna. Azert arra is kivancsi lennek, hogy mennyi ennek az osszege...
Gondolom senki nem hinné el azt, hogy a szervezet folyóirata valaha is egy október 2.-ra készített különkiadásban képes lenne a követőitől elnézést kérni a hamis reménykeltés miatt. Ismerve a korabeli cikkeket és a testvérek tetteit, még a "hamis reménykeltés" is nagyon óvatos…..
"Függetlenül attól, hogy mióta ismerjük az igazságot, kötelességünk megismertetni másokkal Jehova szervezetét. Igazi csoda, hogy a mai gonosz, szeretet nélküli világban létezik egy szellemi paradicsom. Mondjuk hát el örömmel „a jövendő nemzedéknek” az igazságot a szellemi…..
HINNI AKAROK 2015.09.09 15:50:55
@Jónás_: Ilyen csemegek engem is erdekelnenek. Foleg ha magyarul olvashatom. Megosztanad velunk is hol talaltad? Koszi.
Úgy is kezdhetném, hogy linkelném a korábbi írásaim vagy megidézhetnék embereket, akik tanúsíthatnák a több évvel ezelőtti levelezéseink tartalmát. Az történt ugyanis, hogy "megelőztek". Nem az első eset és örülök neki, mert ez azt jelenti, hogy mást is érdekelnek azok az…..
HINNI AKAROK 2015.01.07 10:11:06
JT BLOG Valaki megfizet? 2014.10.04 04:12:00
1993-ban valaki Budapesten megígérte, hogy 2014. október 2. napján, ha még nem jön el Armageddon, fizet egy ebédet. Cirka 40 embernek tette az ígéretet. Vajon tartotta a szavát? Miközben ezen gondolkodtam, eszembe jutott egy probléma, ami erősen megkérdőjelezi, hogy a szervezet…..
HINNI AKAROK 2014.12.31 15:45:58
@csaposnak: @l.gabi: Pillanat, mert apám még ennél is többet "tud" az I. VH-s események hátteréről. Mikor komolyabban belementünk a témába, azt mondta teljes meggyőződéssel, hogy "Sátán 1914-ben meg akarta vívni Armageddon csatáját". Ennyi! Schluß! Sosem értettem, honnan szedi, miért mondja, de ő mindig arra használja, hogy a '14-es koronázást bizonyítsa vele.
Azután rájöttem(bár lehet, hogy tévedek ... szívesen venném, ha megerősítenétek vagy cáfolnátok): ez ugyan arról a tőről származhat, mint az, hogy a II. VH elhozza Armageddont. Egyszóval Rutherford agymenései(meg persze a kedvencemé, Franz-é), amikkel igazolni próbálta a tanításait/dátumait. Ki tud annak utána járni, hogy mit akart Sátán útban a Föld felé...?
A hitvédőknek írom: mivel a Biblia nem utal Sátánnak erre a szándékára, pedig sok mindent megjövendöl vele kapcsolatban, ki nyilatkoztatta ki ezt a "világosságot" az Őrtoronynak? :D :D :D
California állam Legfelsőbb bírósága San Diego megye GERRIT LÖSCH NYILATKOZATA AZON INDÍTVÁNY TÁMOGATÁSÁRA, HOGY SEMMISSÉ NYILVÁNÍTSÁK A FELPERES INDÍTVÁNYÁT, MELY LEHETŐVÉ TENNÉ  GERRIT LÖSCH TANÚSKODÁSRA KÉNYSZERÍTÉSÉT Én, Gerrit Lösch, a következőket…..
HINNI AKAROK 2014.11.11 07:14:46
JT BLOG Russell időrendje 2014.10.05 03:11:00
Russell időrendje nem ugyanaz volt, ahogyan azt Jehova ma élő Tanúi elképzelik. Russell dátumai nem Jehova Tanúinak a dátumai. Russell abban hitt, hogy az utolsó napok 1799-ben kezdődtek el. 1874-ben kezdődött el Jézus láthatatlan jelenléte.1878-ban Jézus király lett az…..
HINNI AKAROK 2014.10.12 07:58:30
@kócsag: ez erdekes! Akkor hogy is van ez?
Vannak dolgok, melyeket nem szabad hagyni, hogy a feledés homályába vesszenek. A következő néhány napban a szervezet egyik sajátos tanítása centenáriumának szánok valamennyi időt, mert az életem és a hitem részét alkotta. Nem azért, mert tudatosan megéltem, hanem azért, mert a…..
JT BLOG Már 100 éve nem... 2014.10.02 00:03:00
Budapesten ezektől a percektől kezdve mondható el, hogy már 100 éve nem jött el Jézus úgy, ahogyan azt Charles Taze Russell és az Őrtorony Társulat állította. Azóta átértelmezték az 1914-es várakozásokat. Ami változatlan maradt az üzenetben, az egy kedves képen megtekinthető.…..
Barbara Anderson új weboldalt indított, kifejezetten az 1914. október 2.-án (nem) történtekre emlékezve:http://ad1914.com/ A honlap állítólag október 2.-ra lesz teljes, de ahogy látom, már 2013 decembere óta készül. Barbara Anderson nagyon alapos kutató, nem véletlen, hogy a…..
Akaratom ellenére elmentem egy beszélgetésre, ahol nem a címben meghatározott témáról volt szó, de elég sokat beszélgettünk erről is. Volt egy elég érdekes elgondolás, ami nem megy ki a fejemből. Nem akartam elmenni, de meggyőztek, hogy menjek el. A téma a magyarországi…..
HINNI AKAROK 2014.09.20 17:25:34
Kedves @Oswald Spengler: elmondod légyszives nekem is (és másoknak, akik szintén nem Pest-közeli lakosok), hogy mi "a nyári csepeli kongresszus-sorozat csúfosra sikerült története"? Sajnos semmit nem tudok róla. Akár privátban is...
Az anyagi csőd igazán izgalmas lenne, mert az ellentétben állna Russell első számban kiadott híres kijelentésével, miszerint az Őrtornyot addig adják majd ki, amig a Világegyetem Teremtője 'biztosítja' rá a szükséges forrásokat. Szóval ha elapadnának a források, akkor lenne a nagy puff! De, hogy a Szervezet nem hiába egyszerüsít, az még innen, kelet Európából is látszik.

@l.gabi: addig-addig ötleteltek, mig a végén VTék innen veszik majd az ötleteiket.
Válság várható 2014-től? Miért, az óceán túlpartján annyira várják armageddont? Ahány hithűt csak megkérdeztem ezév elején, mind azt mondta, hogy "Nem, nem, csak az is lehetséges lenne. Azért írják, hogy ez lehet az utolsó emlékünnep, mert a sűrgősség érzését akarják fenntartani". Szóval válság várható, mert én annak csak örülnék?!
HINNI AKAROK 2014.09.21 22:11:47
@Oswald Spengler: Teso, en is sajnalom oket, tudva, hogy az ex-barataim(vagy inkabb csak kozeli ismeroseim) is ott szobroznak valamelyik csomoponton. Csak az a baj, hogy azon percben bekapcsol a WT-uzemmod hogy valami komolyat es elgondolkodtatot kerdezek toluk.
Reszemrol koszonom az infokat. Hasznos tudni ezekrol is.
(Apamnak, aki eletet es szabadsagat is A Kultusznak aldozta, leesett az alla, mikor mondtam, hogy az osztrak fiok nincs tobbe. Mit fog mondani a magyar fiok bezarasara? .... de sajna a csodalkozasnal tobbet ez sem valt majd ki belole(-uk). :(
Nagyon komoly kételyeim vannak azt illetően, hogy ez a kísérlet sikeres lesz-e vagy sem, de nem tagadtam meg a lehetőséget. Nehogy később azt mondhassa bárki is, hogy miattam nem jött létre.Csak ehhez az egy bejegyzéshez nem én leszek a kommentek moderátora, hanem a kommentekből már…..
HINNI AKAROK 2014.08.26 21:22:00
@l.gabi: A 2. kérdésre teljesen kielégítő választ kaptam. Köszönöm szépen. Ezért érdemes ezt a blogot sűrűn látogatni!
Az 1. kérdés válaszát már nagyon várom, nem mintha sürgetnélek, csak érdekel, hogy minek köszönheti ez a lelketlen biznisz-szekta a viszonylagos virágzását már majdnem másfél évszázada(nem is virágzás, mert párszor már az életben maradás is érdekes). Részemről megfejelném még egy kérdéssel: Mikorra várhatjuk a bukását? Mikor húzzák ki a dugót a 7,5 mill. tarkójából? (mintha erről már olvastam volna Tőled...)
HINNI AKAROK 2014.08.27 22:01:32
@l.gabi: utolsóra reagálva: értem miről beszélsz. Bennem a harag és az undor nagyobb, mint hogy ezt így végig gondoljam.
Sziasztok!Azt hiszem végső elkeseredésemben jutottam hozzátok, aminek nagyon örülök! Az én történetem 1 éve kezdődött, amikor adódott egy lehetőségem, hogy az egyesült államokban töltsek fél évet a nagynénémnél, aki mint utólag kiderült Jehova Tanúja az egész…..
HINNI AKAROK 2014.08.05 00:08:27
@zenészz: ez ujra csak azt bizonyitja, hogy a "gyehennatoltelek balvanyimadoknak" mennyivel tobb eszuk van, mint "Isten kivalasztott nepenek"! Ezert nem haladnak a JTk 1rol a 2re.
Címzett: carl_olof_jonsson@yahoo.se Időpont: 2011 december 27, kedd, 19:45 Tárgy: Kérdés a bibliai kronológiáról   Kedves Mr. Johnsson, Éppen a Biblia kronológiájáról olvastam, amikor rátaláltam erre a cikkre: Missing years (Jewish calendar) (Wikipedia) Hallott Ön erről a…..
HINNI AKAROK 2014.07.22 09:21:53
@river flows: Végre egy őszinte, gondolkodó Tanú, aki mer kutatni az igazság után, akár "ilyen" oldalakon is...
Ugyan ilyen őszintén szeretnék én is válaszolni:
-az i.e. 607 / 586-7 csak a Tanúknak bizonytalansági faktor. Azért kell az legyen és az maradjon, mert másképpen nem lehetne a 6ö7-alapu teológiát fenntartani. A fent említett könyv és más történelmi írások is, kiválóan mutatják be a kérdéses időszak kronológiáját. Ahogy Johnsson testvérünk írja: több ezer bizonyíték áll a rendelkezésünkre abból az időszakból, viszont egy sem az i.e. 607 és 586/7 közöttiből.
-Istent a maga valójában megismerni örök élet kérdese - János 17:3
Viszont vizsgálva az Újvilág fordítást (persze már "felébredve") én nem vagyok meggyőződve, hogy ez a fordítás, vagy a Tanúk tanításai Istent a maga valójában mutatnák be. :( Hogy csak egy párat említsek: Isten kegyelme kimaradt a Tanúk életéből. Helyette az óraszám és a kiváltságok lettek a megmentés zálogai(és sajnos a gyülekezeten belüli státusz zálogai is). A szervezet iránti hűség lett a szellemiség mértéke, ami odáig vezetett, hogy 2014től a Tanúk el kell fogadjanak minden utasítást, ami a 'hetektől' jön, mindegy, hogy az emberi szemszögből megalapozzot vagy sem.
-az ajtót bezárni mások előtt úgy lehet a legjobban, ha egy szervezethez irányítjuk őket, és meggátolunk minden lehetőséget, hogy egyénileg kutassák a Bibliát, az igazságot Istenről, Jézust és a megmentést. Ehelyett kész válaszokat adunk nekik, amik évről évre, hónapról hónapra változnak, és lehetőleg minden összejövetelen kihangsúlyozzuk, hogy az Őrtorony Társaségon kívűl a biztos halál vár rád!

Az "évszám mizériával" kapcsolatban csak annyit, hogy: kérdezz meg, kérlek egy vént, vagy akár többet is, hogy mi Jehova Tanúi legfontosabb tanítása? Mi az a jóhír, amit minden áron hírdetnet? Vajon melyik nem fogja azt mondani, hogy "Jézus kiralyként uralkodik 1914től és nemsokára elhozza Armageddont"? Hát itt van az évszám mizéria.
JT BLOG A híd és Russell 2014.07.18 03:51:00
Korábban segítséget kértem a híd-titok megoldására és épületek azonosítására. Megérkezett a segítség! Kék nyíl hegyénél volt Russell lakása.A zöld négyzet Russell és édesapja üzletének a helye. A piros téglalap a szervezet első főhivatali épületének a…..
JT BLOG 1975 kiszámítása 2014.07.14 01:37:47
„Valamikor, majd, egyszer legépelem”. Ezt gondoltam a mostani bejegyzésről. Aztán többszörös véletlenek miatt úgy alakult, hogy elérkezett az idő. 2007-ben találkoztam egy 1997-ben írt tanulmánnyal. Nagyon megtetszett, annyira, hogy amíg olvastam, folyamatosan jegyzeteltem is. Egy…..
HINNI AKAROK 2014.07.14 04:35:29
JT BLOG Az első fáraó 2014.07.10 04:19:00
Többen mondták, de amíg nem olvastam, kissé furcsán fogadtam, mit gondolt erről Russell: A kép The Photo-Drama of Creation c.szövegkönyv 20. oldaláról származik. Tehát az első fáraó Ádám volt - Russell szerint. A fedlap azt ígéri, hogy a szövegkönyvben található anyag…..
HINNI AKAROK 2014.07.11 17:24:48
@l.gabi: Nos, Gabi, utána néztem egy kicsit pontosabban ennek az időrendnek. Az eredmény az lett, hogy ki kell igazítanom magamat bizonyos dolgokban, viszont ez nem változtat azon a tényen, hogy nem jön ki a matematika! Viszont újabb fejtörőt okozott nekem a társulat egyik magyarázata a 430 éves fogságról ... :-/
-A Szövetség megkötése i.e. 1943
-József miniszterelnök lesz i.e. 1737
-Egyiptomba vonúlás i.e. 1728, 215 évvel Isten ígérete után
-( I. Szethi halála, Russell szerint i.e. 1673, 55 évvel az Izraeliták érkezése után, 120 évvel Mózes születése előtt )
-Mózes születése i.e. 1593
-Kivonúlás i.e. 1513
Nos, a Teljes írás köny a 2 Mózes 12:40, 41-et úgy magyarázza, hogy az: "Izrael fiai, akik Egyiptomban laktak, négyszázharminc évig laktak ott" az valójában nem 430 év, mivel az az ígéret elhangzásától számítandó és nem csak Egyiptom, hanem Kánaán is. Lásd az NIV lábjegyzetét!
Tehát így I. Szethinek lenne még esélye 120 évvel Mózes előtt születni, na de! A wikipédia("a Sátán uralta enciklopédia", ami i.e. 607-et is i.e. 587-re teszi, a kis piszok) azt írja I. Szethiről, hogy
1. i. e. 1290 – 1279 között uralkodott, ami több mint 400 évvel később volt
2. csak 11 évet, illetve 15 évet uralkodott, a történészek nem értenek teljesen egyet. Nos ha 11 évet uralkodott és uralkodása végén meghalt, akkor kérdezem én: hogy férhetett bele József 2 börtönéve+7 gazdag esztendő+144 év Egyiptomi tartózkodás? a "probably" és az "is supposed to" biztosan sokat megenged ... :D
Vajon ez a tanítás még mindíg érvényes?
HINNI AKAROK 2014.07.12 23:08:40
@l.gabi: De szívesen elolvasnám én is azt a tanulmányt!
Amúhgy az az elcsalt 20 év szerintem nem okoz ekkora különbségeket. Itt más lehet a háttérben. Egyszer olvastam valahol, hogy az NWT a maszoréta szöveget használja időszámításának alapjául. A Septuaginta viszont 1500 évvel korrábbra helyezi Ádám teremtését. Remélem jól emlékszem, mert azóta nem találom ezt a forrást. És sajna az én magyar UVF-ból nem tudom ezt előásni. Szóval sztem ilyen eltérések lehetnek. Amúgy ez az Exodus dolog nagyon érdekes, ha az ember elolvas külső forrásokat is...
Ilyenek voltak pl. a Vízözön és Bábel dátumai is, amik között csupán 100 év van a WT szerint, ami lehetetlen, és amúgy sem akkor volt a dátuma, amikor Ők mondják, legalabb is a külső források szerint. Szóval kusza az egész, de az az 1919 ki kell jöjjön, ha a fene fenét eszik is, mert különben ki adna több adományt...
... de elutasították: http://tsdr.uspto.gov/#caseNumber=85896124&caseType=SERIAL_NO&searchType=statusSearch ..
HINNI AKAROK 2014.06.20 06:42:05
@Inspicio: mert az igeny nem felelt meg az elvarasoknak. De beadjak ujra es az mar el lesz fogadva. Igy megy ez! Aztan mehet fel az oldalukra a Hot News rovatba. Kalap sz@r az egesz...
 Egy korábbi Tanú felfedezte, hogy Niles Eldredge (a képen) biológust súlyosan rosszul idézte az Őrtorony  “Csak lépj tovább” ez az, amit az Őrtorony leginkább szeretne az egykori Tanúktól, miután elhagyták a szervezetet. Az úgynevezett ‘hitehagyottakat’ arra ösztönzik,…..
HINNI AKAROK 2014.06.18 09:34:37
@Columba: csak szolni szeretnek, hogy a kapcsolodo cikk linkje 'adminos', szoval az olvasonak elerhetetlen. (Ezt a hozzaszolast nyugodtan torolhetitek)