Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emma Nagy

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, már megint megelőztek :) A klasszikus habcsók nálunk nem gyerebe, a fehér piskótát is ritkán vállaljuk be, ezt a bejegyzést tehát a hasonló ízlésűek figyelmébe ajánlom. Először is, a blog szellemiségéhez híven itt olvasható néhány tojásos adat, de a tojásinfón is…..
Nyugi, persze, hogy nem Őt! Ő éppen 50 millás merci terepjáróban furikázik és éppen lopja ki a közpénzt tőlünk. Szóval, csak a szokásos...
Emma Nagy 2019.04.02 13:43:52
@Épüljön STADION a CEU helyére..: Ennél sokkal különb házak vannak szűkebb lakókörnyezetemben, nézd meg a riportfilmet, semmi extra nics. Egy teljesen egyszerű, átlagos családi ház. Az igaz, hogy szép nagy telek, de 400 négyszögölnél nem nagyobb, Szőregen majd mindegyik ekkora.
  Nemrég a közelgő karácsony alkalmából sütöttünk néhány szász karácsonyi stollent és ez adta az ötletet, hogy  kicsit reklámozzam ezt a finom ünnepi sütit. ( http://gasztrofasirt.blog.hu/2013/11/22/stollen_a_drezdai_bejgli ) Receptről nem volt szó, mert a stollen olyan a…..
A FIDESZ anyagi forrásainak biztosítását Pintér Sándor, akkori Országos Rendőrfőkapitány látta el. Mivel az Antall kormány ez időtájban, a kiskunhalasi főgyűjtő KM1-es tankállomás gazolin készletének fosztogatásával, és a rablóprivatizációval volt elfoglalva, Gergényi Péter, Bács-Kiskun megyei…..
A magas részvétel, a 70% körüli könnyen kétharmadhoz, vagy kormányváltáshoz vezethet. A kispártok is izgulhatnak...
Emma Nagy 2018.04.08 15:58:11
Húsimádó Bajor tormaleves 2016.03.11 15:02:57
A múltkor, vagy két hete a piacon egy szép darab tormát vettünk, hogy majd csinálunk belőle valamit. Nos nézegettük, barátkoztunk vele, de csak nem készült belőle semmi - mind ez idáig. Lássuk, hogy lett egy ilyen csúnyácska gyökérből egy klassz és finom leves.....
Blogkocsma Császári reggeli 2013.10.13 07:00:00
Császár ugyan nem vagyok, de kaptam egy szép adag császárgombát egy jó barátunktól, akinek van dílere! Soha nem ettem, utánanéztem hát, mit érdemes belõle készíteni. A szakirodalom szerint valamelyik francia császár(?) annyira megszerette, hogy minden alattvalónak be kellett szolgáltatnia, amit…..
Teljes káoszba fulladt az őszi „egyeztetések” után a Liget Projekt. Az utóbbi három évben ugyan Baán László, a Liget Projekt miniszteri biztosa (Habony Árpád kedves jóbarátja) is „egyeztetett” a lakossággal, de faramuci módon: az épületekről, a Városliget beépítéséről nem lehetett beszélni. A…..
Kilenc órakor kezdődött az a rendkívüli sajtótájékoztató, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tartott. Mindez azért meglepő, mivel hatalmas titkolózás övezte a bejelentés(ek) tárgyát valamint rendkívüli módon ritkaságszámba…..
Emma Nagy 2014.12.18 11:39:57
A 2013 08. 28.-án megjelent poszt frissítése. Popper Péter 6, Ransburg Jenő 5 éve halott! Tessék újra olvasni! Nem hiszem, hogy nincs szégyen ma a magyarokban amikor "vezetőik" hatalmi mámorukban, az egyik elmaradotabb országot alkotják meg, miközben a "vezér" és sleppje ki/ellopják a levegőt is az…..
Stílszerűen, természetesen a tegnapi tüntetés kapcsán. A hibát nem az utcára vonuló, jogaikkal élő emberek követték el, hanem a kormányzó és ellenzéki pártok. Nem most, nem az elmúlt héten. Folyamatosan gyűlik a feszültség, évek óta. Hol látható, hol láthatatlan módon,…..
 Navracsics Tibor egyike volt a legmeghatározóbb arcoknak a Fideszben, mostanra viszont egyre hátrébb szorul a hatalom köreiből. Most az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és uniós állampolgársági biztosi tisztségét kaphatja a folyamatok során, azonban több…..
Emlékeim szerint ez a fajta megosztottság a társadalmon belül, az első Orbán kormány idején kezdődött. Nem ők találták ki persze, még az Antall kormánytól lesték el. De tökélyre ők fejlesztették. Akkor történt az, hogy apám üvöltve próbált megtéríteni engem is, mert…..
Emma Nagy 2014.09.02 17:20:50
Országos amnézia

Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba?

Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az édesanyja a távoli falu verandáján mosolygott a gémeskút mellől, letörölve ezerráncú arcáról az áldott anyaföld porát satöbbi, miközben édesapjuk, a szűkszavú, ám dolgos kétkezi szikáran mindig a magyar igazságot mondta a házi kenyér mellé, akiknek a nagymamája eleve öregen és kontyosan, sütemények gőzében élt, úgy született és úgy is halt meg, igaz imával az ajkán, zokszó nélkül satöbbi?

Honnan?

Hol olvasták ezt a sok baromságot?

Velem egykorú emberek „emlékeznek” tisztán arra, hogy...

Mire is?

Vagy milyen illegális tudatmódosítót használnak?

Milyen „emléke” lehet itt egy fél országnak olyan időkről, amelyek egyrészt nem léteztek, másrészt semmiképp nem élhettek volna bennük életkorukból adódóan?!

Beszélgetek a velem egykorú volt iskolatárssal, egy utcában is laktunk, ismertük egymás szüleit, nagyszüleit, kutyáját, macskáját, most meg mondja nekem, hogy a drága kérgestenyerű édesanyja, az az áldott asszony, hogy az még holtában is az Urat dícséri, hajjj, mennyit dolgozott az kint a földeken.

Nézek rá hülyén, valaki itt teljesen megkergült.

Ez hülye?!

Együtt rollereztünk a lakótelepen, baszki, anyád fiatal volt és a tanácsnál volt irodista, együtt jártak a szüleink bulizni, hajnalig tartott a zenés-táncos ereszd-el-a-hajam a kultúrban, te voltál az, aki apád fiókjából kiloptad és bedobtad a közösbe a pár szál kék Fecskét meg a feketecímkés cseresznyét, mi a fenéről beszélsz te itt nekem az anyaszentegyházról meg a Trianon előtti boldog anszienrézsimről?! Hülye vagy? Hát töriből is folyton bukdácsoltál, viszont baromi jól tudtunk kacsázni a folyóparton és bömböltettük a szalagos magnóról a zenét, amire te úgy emlékszel, hogy tilos volt, mert a komenisták tiltották. Mit tiltottak neked, öcsi? Az ágybavizelést, maximum. Tőlem lejmoltad el az abbás nejlonzacskómat, tőled kaptam a boniemes szalagot, annyira tiltottak, mi?!

Milyen templomba jártál te titokban? Hát együtt lógtunk a játszótéren, ott basztuk az időnket minden vasárnap délelőtt, míg az anyáink – ismétlem: fiatal, nagyszájú, külvárosi csajok – a komjáti-féle zenére sütötték a rántotthúst és boldogok voltak, mert fiatalok voltak, volt lakásuk, munkájuk, milyen lavórban fürödtél te huszadmagaddal, amikor nincs is testvéred?

Hát akkor látott a te anyád földet, amikor apám kiejtette a negyedik emeletről a család egyetlen muskátliját és az pont előttetek ért flasztert.

Téged üldöztek? Ki, kérlek alássan, mesélj már róla többet, mert én csak arra emlékszem, hogy az angoltanár üldözött téged egyszer, igaz, akkor favonalzóval, de az is csak azért, mert nem írtad meg a leckédet és még rendesen be is szóltál neki.

Mi van a nagyanyáddal meg a tornácos parasztházzal? Három utcányira laktak a nagyszüleid, a gyárból mentek nyugdíjba, akárcsak az enyémek, kórusban és felkérés nélkül káromkodtak, nagyapád halat árult karácsony előtt a piacon, úgy vette a szövetkezetben, aztán adta el a későn ébredőknek, nagyanyád meg süteményrecepteket cserélt kötésmintára a prolinegyedben, akárcsak az enyém. Az akkor látott parasztasszonyt, amikor az enyém: amikor lett tévéje.

Hova jártál te? Templomba meg hittanra? Ne röhögtess már, kiscsávó, együtt voltunk úttörők, koriztunk, bicajoztunk és fociztunk, és egyszer nagyon megvertél, mert lestem rólad orosz dolgozat közben. Lófaszt jártál te templomba, azt se tudtad, hol van.

Igen, hallom, hogy várostörténetet írsz és elöl ülsz a templomban, mert téged úgy neveltek.

Kik? Kik neveltek téged ilyenre? Mit ittál? Na, azt nem kellett volna. Szóval szerinted kik?

A szüleid, akik eleve a háború közben vagy utána születtek, akárcsak az enyémek és pont olyan csóró prolik voltak, mint az enyémek? Akiknek '56 is olyasmi volt, mint egy jófajta focimeccs a városszélén, mert kábé annyit értettek belőle? Milyen emlékekről beszélsz te? Anyádék gyerekek voltak, te nem éltél, ne könnyesedjen be nekem a szemed, vagy ha igen, sirasd meg Dózsa Györgyöt is, oda járt a hatodik cébe, tavaly vitte el az infarktus, egy évvel fiatalabb volt nálunk.

A Kovács, na látod, az parasztgyerek volt, úgy költöztek városra. Abból állt az egész sulis programunk, hogy röhögtünk rajta, biztos kapát tartogat az iskolatáskájában. Ne gyere nekem a cicomás vidéki nosztalgiáddal, mert még az osztálykirándulásokon is nagyokat köptél ha láttad a Budapest vége táblát, és Újpestről bebuszozni a Keletiig még a mai napig kihívást jelent és túrát.

Pontosan emlékszel, honnan jöttél, mi? És most nosztalgiázol.

Szólt már neked valaki, hogy kéne valami emlékezetjavítót szedned?

Nagyanyád, ha élne még szegény, az enyémmel együtt úgy vágna szájon, ha jönnél neki Horthyval, mint fénykorodban.

Amire nem emlékszel.

(Török Mónika)
Korábban már írtunk arról, hogy mit művelt a Fidesz a választási rendszerrel. Elemzésünkben sorra vettük az okokat, amelyek miatt kijelentettük, hogy a Fidesz előre elcsalta a választást. Ugyanakkor azt is megírtuk, hogy a baloldal veresége közel sem csupán a Fideszre szabott…..
Napi Vagányság Repül a bálna 2013.02.26 08:31:03
#46 A hetvenes évek közepén egy amerikai mutatványos társulat egy mumifikált bálnával, a "Moby Dick hiteles másával" bejárta egész Magyarországot. Hatalmas volt az érdeklődés, mindenki látni akarta a valóban grandiózus méretű állatot, amíg a KGB el nem kezdte vizsgálni…..