Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bagolyvár

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zuglói önkormányzat költségvetését még az idén meg akarják szavaztatni. A választási évi költségvetésben azonban irreális számok vannak. A kiadási oldal elszállt: a  31,7 milliárdos igényt az önkormányzati  cégeink  csillapíthatatlan éhsége, a megháromszorozott szociális kiadások, a politikai…..
bagolyvár 2018.01.29 13:45:17
@Legeslegalja: "Aki a kicsiben hű, az a nagyban is hű. Aki a kicsiben hűtlen, az hűtlen a nagyban is."
Hetedikben elfelejtettél magaddal vinni fogkefét az iskolai osztály-fogászatra, de reggel megetted a nagyi maradék mákos gubáját? Ki tudna ennél kellemetlenebb iskolai élményt felidézni? Én tudok: gyanútlanul bemenni hittanórát tartani egy éppen sztrájkoló iskolába. De: vajon a hit- és erkölcstan…..
Az előző bejegyzésekben felidézett eseményekből talán érezni lehet, hogy a hetvenes évek számomra, számunkra meglehetősen eseménydúsak voltak. Húsz év után vezetője lettem első munkahelyemnek, a Megyei Tanács Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Osztályának, megszereztem a…..
Az utóbbi időben gyakran röppenek fel hírek/kacsák a hadkötelezettség békebeli értelmezéséről, a sorkatonaság rendszerének esetleges felélesztéséről, ami persze a magamfajta nyolcdanosokat már nagyon régen nem érinti közvetlenül, de azért foglalkoztat, meg érdekel is a…..
2014. június 23-án, hétfőn, ünnepélyesen megnyitották a 77. Hirös Hét Fesztivált, azt a nagyon kecskeméti rendezvényt, amelynek ugyan a kitalálása óta eltelt majd nyolc évtized alatt több elnevezése is volt, de a lényege a pillanatnyi államformától, politikai iránytól…..
 1973 júniusában megkaptam a végbizonyítványt az aspiránsi tanulmányok sikeres befejezéséről, ami azt igazolta, hogy átrágtam magam a kásahegyen, folytathatom a kandidátusi végcél eléréséig tartó utamat. Folytattam is. Már csak az értekezés megírása, munkahelyi vitában…..
Jelen bejegyzésemet a megszokott csütörtöki napon bocsájtom útjára. de a mai csütörtök mégsem akármilyen nap, hanem Május 1. a Munka Ünnepe. Elspekuláltam rajta, hogyan is van ez korunkban. Napjainkban már nem össznépi ünnep ugyan, mint az én ifjú koromban volt, több átkossal…..
Dédapáinknak, nagyapáinknak viszonylag könnyű volt. Azt talán még tudták, miképp készül a gyerek, de azt, hogyan születik és milyen a csecsemő, nos, erről kevés fogalmuk volt. Midőn eljött a szülés ideje, áthívták a bábát meg a segítő asszonyokat, ők pedig elbattyogtak…..
bagolyvár 2014.03.16 13:46:16
@szomszédmarinéni:

Ezért kell olyan orvost és kórházat választani, akinél nem kell "érdeket képviselni", mert alapból a beteg/szülő nő érdekeit képviselik. A választásnál a különböző ajánlások mellett nélkülözhetetlen a saját benyomásokra is támaszkodni.
bagolyvár 2014.03.17 08:38:19
@szomszédmarinéni:
Én nem szülnék magánklinikán, mert teljesen felesleges pénzkidobásnak tartom. Ismételten hangsúlyozom, az egyéni ráérzésre kell mindenféleképpen támaszkodni az orvosválasztásnál az ajánlás mellett vagy helyett. Egy nőnek van ilyen (ösztönös ráérzés).
A legutóbbi bejegyzésemhez kapcsolódva, akár úgy is folytathatnám, hogy „még hat év a Béke téren”, hiszen a Katona József Gimnázium, ahol a Király gyerekek középiskolai tanulmányaikat folytatták, pont szemben van a „béketérivel”. Ez akkor is igaz, ha telekkönyvileg a…..
A több éve kialakult hagyománynak megfelelően idén is megrendezik a házasság hete rendezvénysorozatot. A téma aktualitása vitathatatlan, kétség sem fér ahhoz, hogy a házasság intézményével, a gyermekvállalással és – azzal összefüggésben – a demográfiai változásokkal…..
bagolyvár 2014.03.05 14:56:30
@kaleidoscope: Női szemszögből én azt mondom, hogy gyerek, vagy gyermeknemzésre irányuló szándék nélkül idővel nagyon bele lehet unni egymásba a pároknak, vagy pótcselekvésbe menekülnek. Kivételt csak valami nagyon szép alkotómunka jelenthet, ami képes elterelni az ember figyelmét arról, ha esetleg nincs gyermeke. De azért jó volt olvasni uszo sorait.
Egyébkén igen nagy kötöttség a gyereknevelés, nyilván sokan ezért is ódzkodnak tőle. Aki igazán, őszintén vágyik rá, az szűkös anyagiak között is vállalkozik rá, hacsak nincs valami egészségügyi akadály.