Regisztráció Blogot indítok
Adatok
F.E.K.

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretjük a filmeket. Persze jóval kevesebb alkalmunk van mozizni, mint azt szeretnénk, de ez már csak ilyen. Bélu szívesen kóstolgat új filmeket is. Én - és másodjára mondom pár mondaton belül - az idő hiánya miatt kicsit inkább a biztonságra megyek. Ő szereti a horrort is, én nem annyira. A zombis…..
F.E.K. 2021.10.27 15:03:44
@yerico1: Elvileg a földi számítógépek a lezuhant és begyűjtött gépből lett visszafejtve, bár ha ennyi idő alatt nem fejlődtek semmit ezügyben, akkor nem csoda hogy működött ellenük a cucc...

(eleve, a történet szerint valami 50 éves a gép amit felküldtek az anyahajóhoz... ha ennyi idő alatt sem avultak el az azonosítók, akkor nem igen adnak a biztonságra az idegenek ;))
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
F.E.K. 2021.05.25 09:05:31
@68nyara: Á, így azért több értelme van a feliratnak, köszönöm :)
A koronavírus (COVID-19) terjedésének megfékezése érdekében egyre több hazai vállalkozás esetében kerül előtérbe az otthoni munkavégzés. Ezen a területen azonban egyelőre sok a kérdőjel, mind a cégek, mind a munkavállalók oldalán. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos otthoni…..
Mennyit kérjek? Örök kérdés, és sokan abban látják a feloldását, hogy a munkáltató írja bele az álláshirdetésbe, mennyit szeretne fizetni. Én ezt a munkavállalók szempontjából nem tartom jó megoldásnak, ki lehetne fejteni, hosszabban is, miért nem, de röviden: elveszi a tárgyalás lehetőségét, és…..
A gyermekvállalás kapcsán az egyik legnagyobb kihívásunk, hogyan oldjuk meg a házimunkát úgy, hogy az mindkettőnknek jó legyen. A válasz: nehezen. Én szeretem a rendet magam körül, a magam rendjét, a magam tisztaságát, ahogy csak én tudom megcsinálni. A kedvesem ezzel szemben a tőle 10 centire lévő…..
avagy: Segítség! A főnököm elkérte a Facebook-jelszavamat! Egyre több ilyen esetről olvasni: egyes munkáltatók, vezetők úgy gondolják, hogy ezt nekik szabad… Nemcsak Magyarországon, több panaszt olvastam külföldi oldalakon is – sőt, ott mintha előrehaladottabb lenne ez a probléma, mert ott már a…..
F.E.K. 2019.10.02 15:36:54
@no.nick.today: "Egy profil még nem a létezés bizonyítéka." Teljesen egyetértek, éppen kicsit feljebb ott a példa is "MAXVAL bircaman közíró" bejegyzésében...

Önéletrajz van, szakmai profil/demo van, a magánéletemhez meg a munkáltatónak igen kevés köze van...

(viszont halottam olyan sztorikat hogy a jelölt facebook oldalának nyilvános része alapján ítélték meg a felvételt, akinek nem találták meg azt pedig automatikusan lehúzták a listáról. Nos, esetemben ezt nem tartom gondnak, mert az ilyen helyre valószínűleg úgysem szeretnék elszerződni...)
F.E.K. 2019.10.03 07:59:20
@jobangel: Linkedin profil van, rövid szakmai bemutató ott is és az önéletrajzomon is van linkelve (IT, eleve a saját kiszolgálómról van megosztva, ez már önnmagában jelzésértékű úgy vélem ;) ).

Fennartom: ha a Facebook megléte vagy nemléte dönt a felvételről, akkor nem egymást keressük a munkáltatóval. Bár ugye van pletyka arról is hogy van HR-es aki a csillagjegyek alapján dönt... sajnos azt is el tudom hinni.
HOTEL VIVRE Ciki az absztinencia? 2019.09.09 19:46:09
Azon filozofálgattam már jó ideje, miért ciki nemet mondani az alkoholra, mikor szembejött Celeste Yvonne története. Celeste mindennap megküzd a függőségével, és már két éve egyáltalán nem iszik. Viszont minden egyes nap kifogásokat kell gyártania, mikor megkérdezik, miért nem akar szeszes italt…..
F.E.K. 2019.09.11 16:19:38
@_B_: Az teljesen lehetetlen hogy simán nem kívánja valaki az alkoholt?
Sok ilyen témájú gyűjtemény kereng manapság a közösségi tereken, és mivel tanulságos lehet a munkáltatóknak is, érdemes áttekinteni a tipikus toborzói hibákat ezen keresztül is. A legtöbb ilyen panaszgyűjtemény bevezetése az, hogy „munkaerőhiány, mi?” Ami számomra üdvözítő és kétségbeejtő egyszerre,…..
F.E.K. 2019.07.18 12:28:29
@Celtic:

A fizetés meg nem jelölése mellett a "saláta" (minden is benne van) leírás a másik kedvenc, mint például:

"
Ellátandó feladatok:

Linux és Windows alapú rendszerek és az azokon futó alkalmazások üzemeltetése
Frissítések, migrációk, verzióváltások végrehajtása
2nd Level support feladatok ellátása
Események monitorozása, és a felmerülő hibák javítása

Elvárások:

Felsőfokú szakirányú végzettség vagy egyenértékű szakmai tapasztalat
Linux és Windows rendszerek legalább felhasználói szintű ismerete, hálózati alapismeretek
Különböző szerver/kliens/hálózati architektúrák, komponensek ismerete
Web szerver ismeretek (Oracle Weblogic, Apache, Tomcat, Jboss)
Oracle-, Microsoft adatbáziskezelő / SQL ismeretek
Csapatszellem, együttműködés
Kiváló problémamegoldó és kommunikációs készség
Ügyfél-orientáltság
Legalább 3 éves szakmai tapasztalat

"

No most Windows vagy Linux szakembert keresnek? Nekem leginkább egy mindenhez is értő IT-s lenne a befutó ahogy értelmezem, de semmiképpen sem tűnik egy jól körülhatárolt ajánlatnak...
"Figyelj, én nem akarok sokat tökölni itt ezzel a specifikációval. Értem én, hogy nekünk készül, de meg tudjátok csinálni az új rendszert nélkülünk is. Most nincs időnk arra hogy egy projekttel bohóckodjunk, mert zárás van meg nyitás, érted, az üzletnek mennie kell. Különben is, azért fizetünk ennyi…..
A magyar jogosítvány az EU összes országában csereszabatosan érvényes, és valószínűleg mindenki biztonságosan el is tud igazodni az európai utakon - még Angliában is, pedig azok az út rossz oldalán közlekednek :) De azért mindenhol megvannak a helyi sajátosságok is. Mi természetesen Svédországból…..
F.E.K. 2019.03.14 09:26:20
@regisz: A számozásból kiderül ;)
Egy ideje már mondogatták, csepegtették az információkat, amikor érdeklődtünk, hogy „na és, mit várnak a jövőtől” a Gearbest-nél? De ehhez képest hamar meglépte a Gearbest.com ezt a lehetőséget. Bár még nem teljes funkcionalitással működik, de már jó pár termék magyar nyelven, magyar leírással…..
Az akkumulátor hiszti kapcsán – vagyis hogy lehet-e rendelni GB-től, BG-től – kérdeztem meg a Gearbesttől, hogy milyen gépeket vesznek az emberek nagy számban, és kaptam egy elég érdekes listát. Részben erre számítottam, részben viszont nem. Le kell szögeznem, hogy ez egy globális dolog, nemcsak a…..
A videókonferenciás, kamerás állásinterjúkról már régebben értekeztem itt, de most olvasói kérésre a telefonos állásinterjú sajátosságait is sorraveszem. A sok előnye mellett, miszerint nem kell utazni, időhatékony és gyorsan megszervezhető egy telefonos interjú, hátránya is akad bőven. A…..
F.E.K. 2016.09.15 08:48:14
@Eltévelyedés: Nem telefonos, de a legutóbbi interjús élményem pont az volt hogy bent ült a hr, két szakmai vezető, midhármuknál akkurátusan kinyomtatva az önéletrajzom, és a szakmai vezetők kérdéseiből kiderült hogy el sem olvasták... Ezek után velem van a baj ha passzolom az állást ugye? ;)
F.E.K. 2016.09.15 09:19:31
@Eltévelyedés: Abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy váltani akarok, nem munkanélküliként pályázom. Így nyugodtabban áll az ember az interjúkhoz természetesen.
F.E.K. 2016.09.15 10:24:18
@pippa2011: Ez jó ötletnek tűnik, kipróbálom.
Elnézést kérek a screenshot-ért, ez tipikusan az a játék, hogy vagy játszom vele, vagy képet lövök, de akkor meghalok (itt is épp ez történik), nyilván, mert nem tudok kétfelé figyelni. Szóval adva van Cerberus, a cukorfalat háromfejű kutyu, aki mindenféle csúnyasággal kell…..
Már megint egy újabb hétfő, nem szabad ilyenkor megterhelni az agyat. Azaz disztroj következik. A Road of Fury egyszerű mint egy pofon: megyünk előre posztapokaliptikus járgányunkkal, lőjük az ellenfelet, majd fejlesztgetünk, újabb autókat szerzünk konvojunkba, még jobban írtjuk az…..
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..