Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fiatal anya

441 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A toxoplazmózissal kapcsolatban igen gyakoriak a tévhitek, de még az orvosok között is. Sajnos sok cicáját nagyon szerető gazdinak kell megválnia kedvencétől, hol jogosan, hol pedig nem. Pedig egyszerű vizsgálatokkal pontosabb döntést lehetne hozni a kérdésben. Mi a…..
A beteg bizalmatlanul forgatja az imént kapott receptet. -Nézze, doktor úr, nekem ebben a súlyos apátiában valami frissítőre lenne szükségem. Valami olyanra, ami feltüzel, izgalomba hoz, harcra késztet. Ilyet is írt fel a receptre? -Nem, azt majd a számlában találja meg!..
A toxoplazmózis diagnosztikájával kapcsolatban két tényezőre fogunk fókuszálni. Legelőször is arra, milyen módszer áll rendelkezésünkre, hogy ellenőrizzük átesett-e már valaki a fertőzésen vagy sem. Másodsorban azokat a vizsgálati eljárásokat mutatjuk be, amik a magzati…..
természetes gyógymódok Az uborka 2015.04.01 14:07:21
-Igaz az, doktor úr, hogy az uborka levéltől elmúlik a szeplő? -Igaz, de csak egy esetben. -Mikor? -Ha a szeplő az uborkán volt. ..
Rekeszsérv műtétre akkor kerül sor, ha a sérv okozta tüneteket nem lehet kezelni, kordában tartani gyógyszeres, non-invazív módon. Ekkor a mellüregbe türemkedő gyomorrészt visszahelyezik a hasüregbe, s a rekeszizmon lévő nyílás bevarrják, szűkítik. A sérvműtétek ma már…..
A kulcslyukon keresztül...
Magyarországon igen gyakoriak a sérvbetegségek. Szinte mindenkinek van egy rokona, ismerőse akinek van, volt vagy nagy eséllyel lesz. A mozgásszegény életmód, a zsíros, telítő ételek, illetve a dohányzás és az alkoholfogyasztás is mind-mind a sérvek rizikófaktorát képezik.…..
Egy pasas elmegy az orvoshoz kivizsgálásra, és az orvos komoly hangon megjegyzi: -Sajnos önnek azonnal operációra van szüksége! -De én teljesen jól érzem magam! -Ez nem jelent semmit. Az operáció eléggé bonyolult, és 20000 dollárba kerül! -Ennyit nem tudok megengedni és…..
  A fityma a férfi nemi szerv makkját fedő bőrrész. Normális esetben a fityma teljesen fedi a makkot és együtt fejlődik vele. Visszahúzni ekkor még nem lehet, és tilos is. Nagyjából 1 éves korra a kisfiúknak maguktól elválik a két testrész és semmi elváltozás nem…..
Az orvos benyit Kovács gazda portájára, amikor az éppen a fiát veri. -Kovács bácsi – mondja az orvos -, nekem azt mondták, hogy maga haldoklik… -Ej – mondja Kovács gazda bosszúsan -, hát lehet ettől a gyerektől?..
  A CMV, azaz a cytomegalovírus egy fajspecifikus vírus, amelynek egy fajtája támadja csak meg az emberi szervezetet. Legtöbbször tünetmentesen zajlik a betegség, gyakran mononukleózishoz vezet. Mivel a vírussal élők többsége tünetmentes, ezért a legtöbben nem is tudnak róla,…..
-Rólam már minden orvos lemondott. -Olyan súlyos beteg vagy? -Fenét. Egyiknek sem tudok fizetni...
  A vastagbéltükrözés, vagy kolonoszkópia ma már egy teljesen rutin vizsgálat, naponta több százat csinálnak a kórházak diagnosztika és/vagy terápiás célzattal. Sajnos sokan a mai napig félnek tőle, mert vagy rossz élményük volt ezzel kapcsolatban, vagy egy ismerősüknek volt…..
fiatal szülők Blöki, a park 2015.03.31 20:15:24
- Doktor úr, mi az én aranyoskám baja? - Hát asszonyom, tudja ezen az állaton legalább 400 fajta tetű, bogár és kullancs van. - Isten szerelmére, tegyen már valamit! - Nem tehetem. Ezennel a blökit Nemzeti Parkká nyilvánítom...
A Huntington-kór egy igen súlyos és progresszív idegrendszeri érintettségű megbetegedés, aminek első jelei, tünetei kb. 40 éves kór körül jelentkeznek. Gyógyszeres segítség ma már elérhető az ebben a betegségben szenvedők számára, sajnos azonban végleges megoldás a mai…..
természetes gyógymódok Csak öt 2015.03.31 19:53:31
- Hány cigarettát szív naponta? – kérdezi a doktor a beteget. - Tízet – vallja be a páciens. - De hiszen a kúra idejére csak ötöt engedélyeztem! - Igaz, de voltam egy másik orvosnál is, és az engedélyezett még ötöt...
Tavasszal mindenkinek megjön a kedve a sportoláshoz. Van akinek azért, hogy jól nézzen ki nyáron bikiniben, van aki a decemberben, az ünnepek alatt felszedett feleslegtől kíván megszabadulni, van akit a barátai vesznek rá. A hirtelen jött lelkesedés azonban hamar alábbhagy, amikor…..
- Jé, doktor úr, még szúrást sem éreztem, amikor beadta az injekciót! Maga mindig ilyen ügyes?- Mindig. Ugyanis eredetileg állatorvos voltam.- Na és?- Csak annyi, hogy az előző pácienseim haraptak...
  A jégárpa egy gyakori betegség, amely látszólag elmúlhat, majd többször is kialakulhat. A betegség a szemhéjon található kivezető csövek eldugulása miatt jön létre. Oka lehet acne, seborrhes dermatitis, a higiénia hiánya, por, lerakódás és krónikus gyulladás is. A…..
természetes gyógymódok Az első 2015.03.31 12:57:48
Doktor úr, borzasztóan félek. Életemben most fekszem először műtőasztalon. - Nyugodjék meg, asszonyom, én is most operálok életemben először...
fiatal szülők A jégárpa okai 2015.03.31 12:54:46
A szemhéj szélén számos mirigy kivezető csöve található. Ezek a mirigyek váladékot termelnek, amely folyamatosan ürül. Jégárpáról akkor beszélünk, amikor ezen kiveztőcsövek egyike, vagy több is akár begyullad. A gyulladásos folyamat eredményeképp a váladék nem tud…..
fiatal szülők Okos kislány 2015.03.31 12:54:02
Egy sebész hétéves kislánya nyit ajtót édesapja régi betegének. - Sajnos ma nincs rendelés! – mondja – A papám kórházban van. Éppen egy appendectómiát csinál. - Ejha! És azt is tudod, hogy ez mit jelent? - Hogyne tudnám. Hétezer forint...
  A hypospadiasis egy fejlődési rendellenesség, amely a kiválasztó rendszer betegsége. Ebben a betegségben a húgycső nyílása rövidebb, tehát vagy a gát felé, vagy férfiaknál a makk előtt nyílik. Minél súlyosabb a betegség, annál komolyabbak a sérülések. Nagyon súlyos…..
fiatal szülők Jó tanács... 2015.03.31 09:46:56
- Doktor úr, nem tudom mi van velem. Amikor feketét iszom mindig valami nyomást érzek a szememben. Mit tegyek? - Egyetlen dolgot tudok javasolni. Mielőtt inni kezdene, vegye ki a kanalat a pohárból...
A Human papillómavírus egy olyan vírus, amely a nőknél nagy arányban okoz méhnyakrákot. Méhnyakrákot nem csak ez a vírus okozhat, de a méhnyakrákban szenvedők között kimutatható a vírus jelenléte. A HPV nemi úton terjed, megelőzni a megfelelő szexuális védekezéssel lehet.…..