Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hmfc

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heti Baba 15. Ez most ennyike volt 2018.03.27 05:05:00
Nem szép dolog ezt tennem a hűséges Olvasókkal, de ez a mai lesz a Heti Babán egy ideig az utolsó bejegyzés. Az utóbbi hetekben egyre inkább azt éreztem, hogy a jövőben nem szeretném megosztani a babavárást, legalábbis nem ilyen mélységben és rendszerességgel. Érdekes, hogy…..
A két hét adásszünet után frissen és fiatalosan kanyarítom ide a legújabb beszámlót. A laptop kijelzőjét kellett kicserélni, szerencsére olcsóbb volt mint egy új készülék, úgyhogy ismét jönnek az írások. Hebamme látogatása Két hete pénteken jött el hozzánk a…..
  Az első trimeszter élményeiről nem írni, hanem mesélni fogok. Készítettem egy videót a tapasztalataimról, hoztam néhány ultrahangfotót és azt is elárulom, hogy kisfiút vagy kislányt várunk.   Ígértem , hogy készítek egy videót a hasamról is, de mivel az nagyon béna…..
Talán emlékeztek még Cecíliára, aki jó két hete írta meg történetét. Tíz éve biztos magyarországi karriert feladva költözött Londonba és építette újra életét. A brit fővárosban egy japán cégnél dolgozott, a mai posztja arról szól, hogyan él együtt ez a két (vagy…..
Hmfc 2016.05.19 17:26:41
@Herr Géza: Ismerős ez a tárgyalási mód is. A probléma különben az, amikor magas beosztású emberek rosszul beszélnek angolul (vagy más idegen nyelven) és így kissé bunkónak tűnnek a tárgyalás során. Olyan is előfordul, hogy nem tudják szépen kifejezni magukat, pl I don't mind (nem bánom, nekem úgy is megfelel) helyett az I don't care-t (nem érdekel hogy csinálod) használják és azért ez elég furán hangzik egy banknál mondjuk.
Akik viszont jól beszélnek azok nagyon udvariasan be tudják csomagolni a negatív választ is, szép körmondatokban elmondják amiben egyertértenek veled és csak ezután jön a DE.
Persze egymás közt azt hiszem a japánok nem udvariaskodnak ennyit, ez csak a külföldieknek szól, japán kolléganőim sokszor mondták mennyire bunkón beszélt velük a főnök.
Ázsiaikkal dolgozni európaiként nem könnyű, az tény. Egyéntől függ, valaki meg tudja szokni, valaki nem. :)
Hmfc 2016.05.20 01:40:31
@Zsuzsi65: Szia! Megmondom őszintén engem ez egyáltalán nem zavar, sőt! Értékelem ha valaki udvariasan tud visszautasítani valamit vagy szépen tudja megfogalmazni a kritikát. Az angolok is ilyenek. Nem bírom ha valaki durva:) Úgyhogy ez pozitív pont japán oldalon is:)))
Cecília története nehezen nevezhető átlagosnak, hiszen éppen tíz éve kezdődött, amikor (alapvetően a nyelvtudás tökéletesítéséért) Londonba költözött, viszonylag biztos magyarországi karriert feladva. A brit fővárosban aztán megküzdött elsősorban saját magával,…..
Hmfc 2016.05.03 14:46:03
@tanato: A Teoval, aki Rioban el, felvettem a kapcsolatot, a brazíliavárosi hölggyet sajnos nem ismerem, a harmadik északi pedig nem tucano névem fut?
Hmfc 2016.05.03 14:47:13
@Flamy (fat cat wannabe): Megírtam a japános részt, majd további jó szórakozást kívánok!:)
Hmfc 2016.05.03 14:48:41
@Narina: Köszi :-D
Dánia sajátos helyzetben van, kissé mintha egyfajta hídszerepet töltene be Skandinávia és Európa többi része között. Egyszerre tűnnek kissé zárkózottnak és lazának, a nyelvük nem értő füllel hallgatva finoman szólva is komplikáltnak tűnik – na, ezek voltak az…..
Dóra nem is olyan régen osztotta meg élményeit egy amerikai reneszánsz fesztiválról, most azonban egy merőben más poszttal örvendeztetett meg minket, úgyhogy el lehet merülni az amerikai banki ügyintézés mélységeiben, a kredittörténet bugyraiban. Informatív és praktikus poszt az…..
A mai poszt egy (várhatóan hosszú) történet kezdete, ami azzal indult, hogy megkeresett egy elkeseredett (leendő) apuka, András, aki a nagy gyermekvárásban szembesült azzal, hogy akár nagyon hosszú hónapokig (rosszabb esetben fél évig) is eltarthat, mire hazalátogathat a…..
Hmfc 2015.07.07 21:29:26
@Dragonlady (Bp, Hun): szia! Mi autosulesbe raktuk a babat a fenykepezeshez. Kibeleltuk az ulest feher textilpelenkaval, a fotos pedig beallitotta hogy megfelelo szogben legyen az ules egy szeken. Egyikunk alulrol fogta az ulest hogy le ne essen a szekrol, a masik pedig a fotos mogott bohockodott hogy a baba abba az iranyba nezzen:))) hat igy...de olyat is hallottam mar hogy a szulot aki tartja a gyereket letakarjak feher lepedovel :)
Kértelek titeket, hogy osszátok meg képekkel, hogyan ünneplitek a húsvétot, a világban éppen ott, ahol éltek. Mi kerül az asztalra, mik a szokások? Köszönöm azoknak, akik küldtek képeket, ebből láthattok most válogatást. Gabriella képe P. Elliot (az Egyesült…..
Hmfc 2015.04.06 13:00:04
@charlieharper: Szia! Mivel eppen 5 perce lattam egy cikket errol, hat belinkelem ide:
index.hu/tudomany/til/2015/04/05/miert_eszunk_sonkat_husvetkor/
A sok képes múlt hét után visszatérünk a „klasszikusokhoz”, ma rögtön egy németországi poszttal indítunk. Tonyika lassan három éve él ott családjával, lassan már az összes közoktatási formát kipróbálták, kipróbálják a bölcsitől (ami valójában a magyar értelemben…..
Hmfc 2015.03.23 12:35:14
@Flamy: Igen, persze, mindenki maga donti el:) Csak arra gondoltam, hogy az anyanyelven kivul nehezebb mas olyan nyelvet talalni amit ugyanolyan konnyeden es erzelmi toltettel tud hasznalni az ember de persze igaz: van, akinek ez fontos, es van, akinek nem annyira:) ok.
Viszont eszrevettem, hogy kevesen hozzak ezt fel indokkent, mikor a kommunikacio a gyerekkel szoba kerul. A fo erv mindig az, hogy ne felejtse el a magyart stb...
Hmfc 2015.03.23 13:27:33
@Mirjam2:
'nyakonvagom ha angolul / nemetul / franciaul stb. szol hozzam', vagy csak egyszeruen azt az erzest keltik a gyerekben hogy bunt kovet el ha a masik nyelven beszel."
Jaa, nem, azert ezt nem, persze, hogy megszolalhat mas nyelven is, en inkabb arra gondoltam, hogy a szulonek konnyebb a sajat nyelvet hasznalni de persze nem vagyunk egyformak:)
Mindig nagyon élvezem, amikor olyan írás érkezik, amely egy általam ismeretlen világba kalauzol. A mai írás is ilyen, hiszen a keleti kultúrához már gyermekkora óta vonzódó, és végül egy indiai férfival házasságot kötő Éva részletesen beszámol arról, milyen is egy indiai…..
Hmfc 2014.07.31 11:39:40
@NIKI LAURA: Oh, hogy az ilyen trollokat, mint te, miert nem lovik ki az urbe...