Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukasmacska

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És akkor összefutsz egy régi ismerőssel a Lidl-ben, és azonnal kezdődik az a betegesen rossz beidegződése a kis tudatunknak, hogy felesleges beszélgetésbe kéne kezdeni, de bár csak az időjárásról csevegnénk, ha már muszáj, de nem, belemegyünk a sűrűjébe, mert már túl régen nem találkoztunk. Mit kell…..
kukasmacska 2019.04.24 15:39:58
@benkezoltan:
"Nekem teljesen mások a tapasztalataim, mint amiket itt néhányan írnak. Miért?"

És konkrétan mik azok a tapasztalatok?
Mert eddig csak az derült ki, hogy nem értesz egyet az MLM ellenzőkkel.
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
Sokkal rosszabb feltételei lesznek hamarosan a Wizz Air hitelkártyájának, tavasztól lényegében dupla annyi idő alatt lehet összeharácsolni egy ingyenjegyre valót, mint eddig. Várható volt, meglepően sokáig kitartottak az aranyévek. Személyes háttérrel kezdve: kábé 15 éve fogadtam meg, hogy a büdös…..
kukasmacska 2019.01.31 10:01:29
@zenitó: Én csak annyit mondok, hogy "Köszi, de régóta van Wizz kártyám" megköszöni és békén hagy.

Ugyanez a Rafi bankosoknál is eljátszható.

:-)
Az én Viktorom 2017-et aposztrofálta a lázadás évének, amelyből 2019-re a pofára esés éve kezd kibontakozni. Sok kihívás előtt áll az emberiség - környezetvédelem, robotizáció, gazdasági fejlődés kérdése stb. - amelyből most csak kettőt emelünk ki, azokat, amelyekre Viktorunk a lázadást vizionálta.…..
Bár a nézőknek nagyon bejön ez a képregényes marvelesdi a moziban, láthatóan vannak színészek, akik korántsem lelkesednek érte ennyire. És a nagy vásznon kifejezetten kínos nézni a közömbös megjelenésüket. Nézzük azokat, akik a leglátványosabban unják az egészet...
"Nem kérdezni, végrehajtani - az értelmiségi töprengés nem kifizetődő, és még veszélyes is lehet arra, aki túlságosan belefeledkezik." Hunyadi Mátyás személyiségéből fakadt-e a humanizmus? Miért támogatta két pápa is Mátyás törekvéseit? Miért lettek legádázabb ellenfelei hűséges…..
Szermusztok! Blogger-szerkesztő haverünk úgy egy éve keresett meg bennünket, hogy az egyik legnagyobb magyar internetes újság számára (nincs másik) van-e kedvünk nyilatkozni a régi szép időkről, meg hogy úgy mi van velünk. Volt - bár Józsi lusta, és annyira boldog és sikeres, hogy nincs ideje…..
Volt színházigazgató, szabadságharcos és lánccal akart megállítani egy vonatot. A tanulatlan betyárfejedelem 45 évnyi bűnöző múltja tele volt színes történetekkel. ..
Kétszázszor jártam eddig a budapesti repülőtéren. Ennyi idő alatt kitapasztaltam, hogyan spórolhatok pénzt, hogyan nyerhetek időt vagy épp kerülhetem ki a tömeget az utazásaim során. Felderítettem a „lisztferihegy” kevésbé ismert zugait, miközben a saját káromon tanultam. Íme, ezek egy hivatásos…..
Nagy újítás volt idén, hogy a legújabb, kilenckomponensű vakcinával oltják eztán a hetedikes lányokat, már amennyiben ezt a szülők kérik. Viszont még így is tízezer szülő döntött úgy, hogy idén mégse oltatja be gyermekét. Mi meg csak tátott szájjal állunk a kérdés előtt, hogy vajon hogyan jutottak…..
Éppen május 19-én volt az angol Harry herceg és Meghan Markle házasságkötése, melyet az egész világ figyelemmel kísért (és nálunk is közvetítette a TV). A látványos és érdekes ceremónia ráirányította a figyelmet az angol uralkodóházra. Honnan is ered az előkelő dinasztia? Miért Windsor a…..
  Érdekes blogbejegyzést tett közzé Robin Hanson, a George Mason University közgazdász professzora. Szerinte a szex újraelosztására lenne szükség, tekintve, hogy a férfiak kevésbé volnának frusztráltak, ha a testiség alanyi jogon járna mindenkinek. Az írás apropójául egy torontói gázolásos…..
A klímaváltozás mellett talán a nemek közötti egyenlőtlenség az egyik legégetőbb kérdés világszerte. A Nők, Béke és Biztonság Indexe (Women, Peace and Securty Index) pedig egy olyan mutató, mely a világ országait rangsorolja az alapján, hogy mekkora a nők jóléte (well-being) az adott nemzet…..
kukasmacska 2017.11.10 15:58:40
@Szaktanár:
Ahogy a régi vicc mondja:
- Az állatvédők miért a méregdrága bundák miatt tiltakoznak olyan nagyon, miért nem a bőrdzsekik ellen?
- Mert sokkal kényelmesebb gazdag és idős hölgyeket inzultálni, mint a Pokol Angyalait...
Mire gondoltatok, amikor megláttátok a címet? Északi-sark? Déli-sark? Esetleg a Mount Everest vagy a K2, netán valamelyik dél-amerikai hegycsúcs? Az biztos, hogy ezeket sem egyszerű elérni, bár manapság szinte mindet könnyebb, pontosan azért, mert sokkal nagyobb az érdeklődés…..
kukasmacska 2017.11.08 21:29:04
@Arthur Arthurus: Igazad van, nyilván bő 200 év alatt sokat változik egy nyelv (mást ne mondjak, a magyarban pl. volt egy nyelvújító mozgalom is ezalatt) de a Bounty tengerészei már a "modern angolt" beszélték, ami természetesen nem a mai angol, de a középkoritól már igen messze volt.
kukasmacska 2017.11.08 21:29:24
@Arthur Arthurus: Persze, nyilván nem egy 2 x háromsávos európai autópályát képzeltem oda, de ha kocsival (teherautóval, terepjáróval) járható, akkor semmiképpen nem egy hét. :-)
Szerző: Harmat Árpád Péter A világtörténelem legjelentősebb és legnagyobb egybefüggő területtel rendelkező, mintegy 26 millió négyzetkilométeres birodalmát száz millió lakossal a mongolok hozták létre, mégpedig a középkorban, egészen pontosan a XIII. században. Ezt az óriási, Ázsia nagy részét…..
kukasmacska 2017.07.05 23:13:35
@p.a: Jogos a kérdés, sok történész vitatja, hogy csak az utódlás miatt sietett volna Batu haza. Az általad is említett idő-és távolság probléma tény.
Arról nem beszélve, hogy Batunak a kánválasztásra ugyan miért kellett volna a teljes haderejével visszatérnie?
Én olyat is olvastam, hogy a tatárjárás csak afféle "első csapás" volt, a mongolok hosszabb távon, több hadjárattal tervezték meghódítani Magyarországot.
Eleve sokáig tartott a teljes ország területét elfoglalni, ráadásul rengeteg vár, város, kolostor, stb. sikeresen ellenállt, azt pedig egyetlen megszálló sem engedheti, hogy "foghíjak" legyenek egy legyőzött országban. A magyar hadsereg sem pusztult el teljesen, és ahogy a cikk is említi, komoly veszteségeik voltak a hódítóknak is.
A történelemkönyvek lapjain a felfedezések története általában folyamatos diadalmenetnek tűnik, a távoli vidékek megismerésének vágyától fűtött, merész és kalandvágyó utazók ezer veszéllyel dacolva hősiesen törnek előre a földgolyón, míg végül annak minden szegletét be nem járják. Az újabb könyvek…..
kukasmacska 2017.05.22 14:38:16
@Bergyilkos Bohoc: Lehet, hogy ezek a tévesztők a latinos Cristoforo Colombo, Cristóvão Colombo, Cristóbal Colón névből indulnak ki, és nem az angolos Christopher Columbus -ból.
:-)
A címben idézett módon fakadt ki a német történészek doyenje, az első világháborús veterán, Gerhard Ritter, amikor Fritz Fischer ismertette a Németország első világháborús felelősségét hangsúlyozó, a Második Birodalom külpolitikáját kíméletlenül bíráló téziseit a nyugatnémet történészek 1964-es…..
Az olasz sportautógyár kínálatában a '60-as évek óta tradicionálisnak mondható, hogy mindig van valamilyen 2+2 üléses V12-es gran turismo. Ezekben a típusokban Enzo Ferrari sportosság iránti elköteleződése egyesül a luxusautók kényelmével, előbbit igazolja az orrban elhelyezett motor és a…..