Regisztráció Blogot indítok
Adatok
32FNewYork

0 bejegyzést írt és 382 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...rosszul tette, hogy egy hölgyet küldött képviselőnek, mert egy férfinak őszintén megmondhatnánk... Kocsis Máté azt mondta a fővárosi közgyűlés ülésén, hogy a DK rosszul tette, hogy egy hölgyet küldött képviselőnek, mert egy férfinak őszintén megmondhatnák… Erről…..
Nyelvtannácik gyülekezzetek! Ha az index szerkesztősége kimerte változatlan címmel tenni a bejegyzést az oldalukra, akkor néhány önjelölt a magyar tradícionális helyesírásőrzök kerekasztalától szerintem most kapott agyzsibbadást. Már látom, ahogyan habzó szájjal gépelik a…..
CSEPELIEK ÚJSÁGA KRUMPLIS CSEPEL 2015.11.29 13:18:11
Ingyen krumpliért álltak sorba az egykori Csepel Művek legszebb lakótelepén, a több mint 35 éve épült Erdősor utcai négyemeletes házaknál, a sétányoknál élők. Ezt adta nekik a 2015-ös Magyarország,  a csepeli önkormányzat és Borbély Lénárd polgármester meg az ő…..
Számok: évi 10 milliárd euró (a GDP 10%-a) hiányzik a magyar gazdaságból, amit 7 milliárdot meghaladó értékben külföldi magyarok és idegen országok adófizetői pótolnak, és további 3 milliárdra volna szükség ahhoz, hogy legalább a gyerekeink életében beérjük az EU…..
32FNewYork 2015.11.29 11:24:37
@unionista᠍᠍: "sanyi haverom nem érti, hogy a francia elnök egy holland? jó, hogy nem egy norvég."

Azt érti hogy előtte meg egy magyar cigány volt az elnökük?
Ez a kép nem sikerült. Nyilvános megosztásra elvileg alkalmatlan. Hogy most mégis ezzel illusztrálom ezt a bejegyzést, az annak köszönhető, hogy a kép elkészültének körülményeiről szól. Pár nappal ezelőtt ugyanis sikerült a saját bőrömön megtapasztalnom, hogy a kreatív…..
Bár külön-külön is érdekelnek ezek a témák, annyira mégsem keltette volna fel az érdeklődésemet, hogy beáldozzam egy pénteki késő délutánomat, estémet arra, hogy meghallgassam, mit is mondanak erről azok, akik irigylésre méltóan elkötelezettek valami mellett, de a meghívó…..
A magyar emberek jó okkal utálják a gazdag embereket. Az elutasítást felszínesen szokás az SI-faktorral magyarázni, azt hiszem azonban, hogy a valós érzés ennél mélyebb. A magyar ugyanis általában a politikai hatalomtól kapja gazdag emberét - ezért oligarcha -, míg az elavult…..
Lázár János mondá: "“Egyéni választott képviselő vagyok, akinek majdnem százezer választópolgára van, és nem találkoztam még olyannal, aki azt szeretné, hogy a felesége vagy a lánya vasárnap dolgozzon egy áruházban eladóként.” Brühühű. Elképzelem, amint a…..
Örülünk, Vincent? Korzó 2015.03.22 12:48:31
      Tegnap végre levetettem a nagykabátot. Vélhetően én voltam az utolsó a megyében. Az angoloknak elég különös viszonyulásuk van a hőmérséklethez. Szombat este a lányok még télen is harisnya nélkül viselik a tízcentis sarkú, járásra teljesen alkalmatlan cipőjüket.…..
Azok nevében beszélek, akik az ország polgári konzervatív, nemzeti liberális, keresztény, nyugatos értékrendjét 200 éve remélik, táplálják, élesztgetik, vagy csak eszményítik, de egyértelműen elkötelezettek iránta. Azok nevében, akik a 20. század elejéig a megfontolt…..
32FNewYork 2015.03.03 23:49:40
@unionista: "a biblia az emberiség egyik kulturális csúcsteljesítménye."

Tudom, hogy nem volt főállítás, de mivel annyi ellenérv van, szerinted miért.
(A mai Fővám téri beszédem) Barátaim! Nagyon sok dolgunk van. Nehéz lenne sorrendet felállítani közöttük, de előbb-utóbb szembe kell néznünk valamennyi tennivalónkkal, hiába odázzuk őket. Eljött az idő! Először is tudnunk kell hova tartunk, mivé akarunk válni. Kerítsünk…..
32FNewYork 2015.03.01 14:32:10
@eurosceptic: Öreg, te meg tényleg menj vissza az iskolapadba. Külön röhej, hogy itt vannak, akik vitatkoznak veled. Mégis miből éljen az pármillió képzetlen balfasz, akinek még az összeszerelés is legtöbbször megoldhatatlanul bonyolult?
Végéhez ért a köztévé saját zenei műsora, ahol eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot az idén Ausztriában megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. A nyolc versenyzőből először Ív, Wolf Kati, Gájer Bálint és a Passed (utóbbi kettő pont nélkül) esett ki a zsűrinek…..
Történetünk főszereplője nagyon mélyről indult, de töretlen optimizmusa valahogy mindig átlendítette a nehézségeken. Pedig gyermekotthonban nevelkedett, súlyos baleset érte és koldulnia is kellett. De soha sem adta fel és mindenkinek ugyanezt tanácsolja! Üdv.  Azért írom le…..
A hazai "baloldal" kizárólag kulturális jelenség: sajátos találkozási pontja egyrészt a proletár (anyagi értelemben egalitárius) romantikának, másrészt az urbánus (jogi egalitárius), törzsi-liberális miliőnek, harmadrészt az Orbánnal szembeni alternatív ellenállás Ersatz…..
2015. januárjában indult az aborturism.com, egy új, magyar, civil kezdeményezés. A weboldal az abortusz, a fogamzásgátlás és az esemény utáni tabletta jogi szabályozásával kapcsolatos információkat gyűjti össze országokra lebontva, megkönnyítve ezzel azok dolgát, akik itthon…..
         A szólásszabadság doktrínáinak talán legismertebb forrása Milton Areopagitica című munkája. Ez egy vitairat volt az előzetes cenzúra ellen. Milton nemcsak jelentős költő, hanem az angol forradalom fontos figurája, Cromwell titkára is volt, mélyen vallásos ember,…..
A pártsajtó és Orbán Viktor lelkesen ünneplik Orbán Viktor zsenialitását, amivel megmentette a frankhiteleseket egy hatalmas katasztrófától. A Magyar Nemzet “Orbán Viktort hősként üdvözlik most nyugaton” című cikkében  a Bloombergre hivatkozik, ami azt írja, hogy Orbánt…..
Nem elég kiállni a jogainkért, azt célszerű megfelelő formába is önteni. Nem tartotta be ezt az aranyszabályt az egyik pesti bérház lakója. És óriásit hibázott. Indulatos üzenete könnyű céltáblává tette a rutinos és hidegvérű közös képviselő számára. Aki nem volt…..
32FNewYork 2015.01.19 09:05:19
Kicsit megint más poszttal jelentkezünk, mint a szokásos. Pontosabban „A sárga ruhás lány” jelentkezett vele, aki elindult világot látni, egy élet kalandját átélni. Talán kicsit utazósabb, mint a megszokott, ugyanakkor kétségtelenül sok határon átkel, hogy összegyűjtse a…..
         "A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont"  (Orbán Viktor a…..
32FNewYork 2015.01.12 20:24:06
Öt bekezdés. Nézzük.

Az első kettő színtiszta argumentum ad hominem, egyetlen értékelhető konkrétum nélkül. Hogy Orbán szereti a szalonnát? Vagy hogy magyar egyetemen írta a szakdolgozatát? Vagy talán ő felelne a referense vagy akár az opponense múltjáért? Ez lenne a gond Orbánnal?

Harmadik bekezdés: a 2012-es PISA-teszt eredményei nemigen írhatók egy mindössze két éve kormányon lévők számlájára. Sokkal inkább a 2002-2010 időszak oktatáspolitikája a felelős. A poszter erről természetesen egy szót sem ír.

Negyedik. Európai embernek lenni jó. Valóban, csak kár hogy egyáltalán nem az itt felsoroltak miatt. Ebből ugyanis nem sok igaz. Lopni ugyan valóban lopnak, akárcsak egész Európában, de mire Orbán kormányra került nagy része mifelénk már le is zajlott. Az MNB jelentése szerint a rendszerváltáskor az ország vagyona 120 milliárd dollárra volt tehető, az adóssága meg 20 milliárd körüli. Azaz voltunk 10 millióan tulajdonosai mintegy 100 milliárd dollárnyi vagyonnak, vagyis fejenként 10 000 dollárról beszélünk. És 2010-re lettünk 9-9,5 milliónyian, akiknek ebből semmi sem jutott. Ezzel szemben lett vagy 70 milliárdnyi adósságunk, miközben a vagyonunk 20 milliárd körülire süllyedt. Az adósság a miénk, de kié vagyon? Írt erről egy szót is a posztoló?

Ötödik. Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos nyilatkozata valóban bicskanyitogatóan cinikus, manipulatív és hazug. Ebben egyetértünk. Viszont senkinek a szeme sem fényesedik a meghirdetett bevándorláspolitikától. Éppen amiatt, amivel a média Orbánt szembesíti: Magyarországon jóformán nincsenek is bevándorlók. Mégis miért nedvesedne milliók szeme attól, amivel életükben nem is találkoztak?

Orbán Viktortól meg kell szabadulnunk, de ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy hol nőtt fel, hol szocializálódott, semmi köze sincs ahhoz, hogy szereti-e a szalonnát és szotyizik-e meccsnézés közben, esetleg cigány-e vagy magyar. Akit ez zavar, azt Magyarország zavarja. Akit ez zavar, azt ebben az országban mindössze a magyarok zavarják.
Jó a belvárosban  Fidesz-kádernek lenni: a drogosozásáról elhíresült Böröcz Lászlót alpolgármesteri címmel jutalmazták, aki havi 1,3 milliót keres. De a foglalkozását szüneteltető színművész is elég szép summát kap a majdnem semmiért. Tovább böngésztük Rogán…..
Azon gondolkodom mostanában, mennyire nem értik az emberek a sajtószabadságot. Ami különösen megdöbbent, hogy még azok sem, akik a sajtóban dolgoznak. Először a Heti Válaszos Szőnyi Szilárd írta azt, amit, most meg Sebestyén Balázs fejti ki véleményét a rádióban: „miért…..
32FNewYork 2015.01.11 12:05:31
@jotunder: Végre megírhatnád, hogy melyik állításommal nem értesz annyira egyet, hogy a fenti véleményed alakult ki, és kitiltasz a blogodról? Nézd már vissza.
32FNewYork 2015.01.11 12:16:16
@jotunder: miért te hol ülsz? Összesen nincs húsz kommentem a blgodhoz, és annak több mint fele ma hangzott el. Ezek szerint azonban nincs állításom, amellyel szemben mondani akarnál valamit, kizárólag az a bajod, hogy kommentelek. Neked basszus egy nagyobb szemétdomb kéne. Minimum egy ország.
32FNewYork 2015.01.11 12:21:49
@csársz: akkor kérlek, írd meg azt a nagy butaságot, amit itt tőlem olvastál, és olyannyira kilóg a blog általános színvonalából, hogy kizárólag törléssel lehet jóvátenni? A naiv lenne az? Hát valóban az MTA moderálja ezt a lapot? Ha pl. leírom, hogy kultúrális itt kimoderálnak? Vagy mindíg? Vagy dícséretes? Ezzel viszont mindjárt kaptatok egy jó pontot is.
         A körúton belül van még egy körút. Nagyonkiskörút. A nagyonkiskörúton belüli értelmiségiek álltak a színpadon, az Iwiw-alapítóval, aki szeretne még egyet dobni, miután sajnos többször kimaradt, a "magyar állampolgár"-ral, akit azért már láttak a Parlament…..
32FNewYork 2015.01.04 18:22:26
@gazoló: @városi fiú: Orbán nem magyar parasztgyerek, kulturálatlan cigánykölök. Láthattuk, szájával tépi fel a csokis zacskót, a gázszerelő haverjával köpködik a meccsen a szotyit. Semmi közünk hozzá. A feladat a körúton belüli zsidó transzatlanti értelmiség és az orbáni szélsőlokális cigány kultúra között megtalálni a többségi magyar európai, elsősorban hagyományosan német orientációjú kultúra állami szervezeti megvalósulását. A dolog késik, de szerintem nincs más alternatíva.
32FNewYork 2015.01.04 20:31:44
@Brendel Mátyás: gyáva vagy, mert ha nincsenek ellenérveid, nem engeded szóhoz jutni a másikat. Tomás de Torquemada a 21. században. Istennek legyen hála, hogy nem a 15. században élsz. Manapság sikeres horrorfilmek készülnének Matthias de Brendelmadáról.