Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spyracs

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem esz meg, csak megkóstol. Vajon mi is lehet az, amit hiányolok, amikor egy Windowsos gépet kell helyreráznom vagy egyáltalán használom... A Windows parancssor nevetséges a Linux terminálhoz képest. Mi az a terminál emulátor? Miért hívják emulátornak? Mint tudjuk, egy…..
Az Ubuntu és a Linux Mint sokszínűsége nagyon csodálatos, de ez a változatosság a Debian ezer arcából fakad. Mit keres egy friss Linux-júzer? olcsó rendszert biztonságot stabilitást gyorsaságot testreszabhatóságot (szabadságot) Ezek mindegyike elérhető a Debianban.…..
Ha tartunk valamelyest a Linuxra való áttéréstől vagy szívesen kipróbálnánk valamilyen disztribúciót, de jelenleg nincs szabad partíciónk, akkor kényelmes megoldás egy virtuális környezet emulálása és a választott Linuxunk rátelepítése. Mivel emulálni egyszerűen lehet…..
Szerény véleményem szerint az egyetlen hátulütője a Linux használatának a Microsoft Office hiánya. Gamerek a friss játékok nagy részét is elsirathatják. Egy áthidaló megoldás a Wine nevű Windows-környezet emulátor használata. FONTOS A Wine jelenleg csak a 32 bites (=x86…..
grub rescue> Ki ne kapna szívinfarktust amikor ezt látná bootolás után? Én azt kaptam.Ki járt már úgy, hogy újratelepítés után eltűnt a másik oprendszere a GRUB-ból? Nekem eltűnt. Mi az a GRUB? A GRUB a Linux közösség egyik legzseniálisabb találmánya, egy ún.…..
Legtöbben szerintem dual boot rendszert szeretnétek, így főleg erre a témára koncentrálok, de kitérünk majd a két Linuxot tartalmazó rendszerekre is. Az OSX-szel (Mac) itt nem foglalkozom, mert az egy külön szenvedés tárgyát képezi. Ha komolyabb érdeklődés mutatkozna iránta,…..
Néhány alapfogalom "Bleeding edge" / cutting edge szoftver: mindig a legfrissebb verziót jelenti egy adott program vagy alkalmazás vonatkozásában.Rolling release disztró: olyan disztribúció, amely mindig a szoftverek "bleeding edge" verzióit tartalmazza. Ezáltal a legújabb funkciók…..
Próbáld csak meg, hogy megkérdezed egy "profi Linuxos"-tól, hogy melyik a legjobb disztró. A következőt fogja válaszolni: mire kell? Gondolom Ti is azért döntöttetek úgy, hogy átálltok valamilyen Linuxra, mert azt hallottátok,…..
Üdv mindenkinek!Ez a blog a kezdő GNU/Linux felhasználóként tapasztalt problémáimat feszegeti... Azért írom, mert azt tapasztaltam, hogy a különböző fórumokon mindig, újra és újra, százszor és még ezerszer ugyanazok az alapvető kérdések merülnek fel.Természetesen várom…..