Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plüss_Teknős

107 bejegyzést írt és 573 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A skywalkos posztom írása közben kezdtem el magamban összegyűjteni Magyarország kilátóit, melyekből egy közel sem teljes válogatást lentebb láthattok-olvashattok. Talán nem annyira látványos, nem annyira félelmetes mint az ötletadó poszt, de én azt gondolom, hogy ezeket is…..
A tömegközlekedési eszközöket igénybe venni sokszor amúgy sem könnyű kisgyerekkel, ha az embernek a fülén is cucc, babakocsi és gyerek lóg. Ha ráadásul még a kedves utastársak sem segítőkészek, és meleg is van, az különösen nem az ember lányának álma. Ahogy ezt egy anyuka…..
plüss_Teknős 2013.07.14 22:58:01
@sorica123: Annyiban komolyan gondoltam, hogy nem megyünk sehova, hogy nem nyolcvan fokban/térdig hóban/szakadó esőben/üvöltő szélben megyek vásárolgatni a gyerekekkel, boltról boltra járva. 1-2 szatyor is iszonyúan tud hátráltatni, szerintem a gyerekek biztonsága fontosabb, mint hogy 10.-Ft-tal olcsóbban vettem a krumpli kilóját (sarkítok).
A posztból nekem nem tűnt ki, hogy fontos dolog lett volna a céltárgy, ami miatt felmálházva át kellett zarándokolni a város túlsó felére a negyven fokban, gyerekestől.
A pasik meg...? Áh, hagyjuk, a példád mutatja, hol vannak :-/ Sajnos. A Férjemen és a házban lakó, tehát ismerős férfiakon kívül 10-ből 10x az általad vázolt helyzet a jellemző.
Tessék, akik képet szerettek volna, íme. Ez vagyok én jelenleg. ..
plüss_Teknős 2013.07.08 13:58:25
@fat.acceptance: Én fordítva gondolom/gondolkozom: nekem nem ment az elfogadás, hogy "jó vagyok így is", meg "hiszen szültél két gyereket". A környezetem elfogadott volna, a férjem, a család úgy is szerettek. Nekem nem ment az elfogadás és ez motivált, hogy igenis vissza KELL változnom, le kell fogynom.
Valóban elértettük egymást, nálam az elfogadás azt jelentené, hogy jó vagyok így is, azaz nem kell változnom-változtatnom. Remélem, nem bántottalak meg ezzel!
plüss_Teknős 2013.07.08 14:20:23
@fat.acceptance: Értem, amit írsz, bár máshogy gondolkozunk, az tény.
Két nagyon jó barátnőm van, akik nem ducik, meg teltek meg vaskosak, hanem kövérek, és kész (90kg+ és 100kg+ 170cm körüli magassághoz). Békében vannak magukkal, nagy társasági élettel, ők elfogadják magukat, a környezetük elfogadja és szereti őket, én is.
De ők pl. rá sem néznek a magukhoz hasonló, erősen túlsúlyos pasikra.

Annyit hadd kérdezzek (a legkevésbé sem sértőnek szánva a kérdést), hogy ha találnál egy kedves, értelmes, értékes, de mondjuk 130kg+ fiút, elsiklanál afölött, hogy kövér?
Nyitott koporsós temetést kértünk. De nagy hibát követtünk el a nővéremmel. Nem adtunk hála(?!)pénzt a halottasházban. A koporsó lezárva érkezett. Édesanyám története tavaly novemberi halála óta sem hagy nyugodni. Bánt, hogy tehetetlenül néztem végig szenvedéseit,…..
plüss_Teknős 2013.05.22 14:24:54
@Babette_: Tudom. Szóban úgy adták át a mamát, hogy gyógyszert nem adnának neki, mert egyrészt kevés van, másrészt úgyis minek. És bár a mama nincs kiadható/felügyelet nélkül hagyható állapotban, ha nem bánnánk, ne ott foglalja a helyet az osztályon. Most jó helyen van, ez a lényeg.
plüss_Teknős 2013.05.22 14:30:05
@karamellcukorka: Amiatt felemás nekem ez a kórház-mire-van dolog, hogy pl. a kisgyerekeket meg kifejezett kérésre sem adnak haza. +3 napot kellett osztályon maradnunk a gyerekkel, csak mert nem volt láztalan, minden más tünete elmúlt (itt sem fizettünk senkinek). 2percre lakunk a kórháztól, nyilván rohantunk volna, ha baj van. És ahogy egy gyerek, úgy egy öreg sem tudja megfelelően leírni a tüneteit. Nem kötözködöm, csak nekem ez fura így, hogy a "nagyoktól" szabadulni igyekszik az intézmény, a kicsiktől meg pont, hogy nem.
plüss_Teknős 2013.05.22 14:42:21
@karamellcukorka: azért írtam, hogy nem kötekedni akarok.
Én novemberben voltam kórházban, a hosszú hétvégén. Egyet aludtam benn, aztán saját felelősségre hazamentem. Papíron szerdától hétfőig részesültem ellátásban (hétfőn kellett mennem a záróért). Tapasztalatom szerint a kérem-köszönöm és az átlagoshoz képest kettes szorzós türelem csodákra képesek, de én nem voltam súlyos állapotban...
AnyaMama A babakocsik Porschéja 2013.05.05 07:01:00
Először is boldog és szép Anyák napját anyukáknak, nagymamáknak! Kellemes együtt töltött időt a gyerekekkel, családdal, sok puszit és saját készítésű, megható meglepetéseket kívánok mindenkinek! Jöjjön egy kis lazítás így hétvégén a keményebb témák után. Ha szép…..
plüss_Teknős 2013.05.06 08:29:41
@MLaca: Kettő gyerekkel egyszerre(!) sem okoz gondot még a macskakő sem.
Nagy hóban, homokban, salakban, gazban meg átfordítom a kart, a nagy és fix kerekek kerülnek előre, és kész. :)
Sem lépcsőzésnél, sem padkázásnál, alacsony villamosra vagy buszra szállva nem kell lábbal betámasztani sem.
Nyilván minden átállás nehéz, de azért 15 év tapasztalatával fura, hogy pont az ELTE fullad teljes káoszba a Neptun tanulmányi rendszer bevezetésével: Cikkem a "csodálatos" Neptun rendszerről fog szólni, amely egy egységes tanulmányi rendszer az ELTE-n. Ez FELELŐS többek…..
plüss_Teknős el 2013.01.29 11:52:50
Olyan furcsa, hogy az ember mennyire ritkán tudja, hogy mikor csinál valamit utoljára. Az életben minden egyszeri és a maga módján megismételhetetlen – nem lehet kétszer ugyan abba a folyóba lépni. Azon gondolkoztam a napokban, hogy mennyire sok mindenről nem tudom, hogy akkor…..
Kedves Olvtársak,  úgy látszik lement rendben az amerikai premier, és ismét felkerültünk a civilizáció térképére, a karácsony nagy slágere a Kindle Paperwhite immár a szokásos módon rendelhető Magyarországra. ÁFÁval, de tok nélkül 203 dollárért, tokkal 271 dollárért…..
Ez nem egy klasszikus történet. Hisz Elton John örökbefogadó apuka igazából, béranya hordta ki az új babát is valószínűleg - nem is tudjuk, mi ennek a hivatalos kifejezése ilyenkor. Apuka lett, az biztos. (Az már rég ismeretes, hogy a zenész a saját neméhez vonzódik és a társa…..
Ismerős a jelenet: a család tagjai bontogatják az ajándékokat karácsonykor, egy-két kényszeredett mosoly is becsúszik, amikor olyasmi kerül elő, ami tulajdonképpen nem tetszik – ezek általában vagy a szekrényben végzik, vagy más ünnepi alkalomkor „újrahasznosulnak". A…..
Sokaktól hallani azt a véleményt, hogy a nemzetközi boltláncok hazai kirendeltségei csak árnyékai Európa szerencsésebb részein található testvéreiknek. Míg külföldön jobb minőségű, szélesebb kínálat jellemzi a fast fashion boltokat, itthon jószerivel abból válogathatunk,…..
A 2009-es, 2010-es és 2011-es nagy sikerű listák után immáron negyedik alkalommal, idén is szavazásra bocsájtottuk a kérdést olvasóink körében:"Ki Magyarország Legstílusosabb Férfija?"Idén augusztus 21-én nyitottuk meg a lehetőséget az olvasók számára, hogy az általuk…..
plüss_Teknős vigasz 2012.09.16 21:04:00
Napok óta minden nap sírok. Bár ordítani szeretnék, a bennem gyűlő keserűség és feszültség miatt, de nem lehet, mert vékonyak a falak, alszanak a gyerekek, reggel van vagy este van vagy ebédidő vagy hétvége és nem lehet. Most is sírok, alig látom a betűket, a könnyek csípik a…..
Ha lehet, senki se tegye be a lábát a Szent János kórházba, csak rossz tapasztalataim vannak! Tisztelt Praxis blog!   Ha lehet, senki se tegye be a lábát a Szent János kórházba, csak rossz tapasztalataim vannak! Az előbb mentem be a gasztrora, mert a gyomorgyulladásom…..
plüss_Teknős 2012.09.13 17:08:10
@Turchi:
Egy kedves barátnőm tavaly ment el családalapítás előtti "nézzük meg, minden rendben van-e" általános kivizsgálásra. Ő is harminc feletti - és neki is csináltak átfújást. Még nem próbálkoztak, egyszerűen csak szerette volna tudni, hogy minden rendben van-e, és ez is szerepelt az elvégzendő vizsgálatok között... (Szintén NEM a Jánosban, nem is Bp-en)
plüss_Teknős 2012.09.13 17:43:20
@FuBu: Mondjuk a csajszi is 33 volt tavaly, de mindegy is, a poszt szempontjából.

Poszthoz - nagyon sok az indulat, nagyon kevés a tény... Sok mindenben a szüleinkre ismerek, akik tíz évente egyszer mennek orvoshoz, mikor már nagyon fáj, és akkor add-Uram-azonnal a helyes diagnózist, gyógyszert ingyen vagy ha lehet, még olcsóbban, időpontot másfél napon belül minden osztályra... Az éves(?) tüdőszűrős papír meg megy a kukába, mer' nem fáj, akkor "minek csesszenek el arra is egy nap szabit"... :-/
Na mindegy.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
plüss_Teknős 2012.09.05 14:27:57
@copyRight: Ott a pont
plüss_Teknős 2012.09.05 14:50:15
@copyRight: Na igen, pontosan ebben a cipőben járunk. És akad ismerős, aki évekig okosba' kapta a fizuját, de valamelyik jóakarója felnyomta a megfelelő hivatalban, hogy ha nettó kettőt keres papíron, akkor honnan a ház, a kocsik, a telek, stb. Ha lehet, két kisgyerekkel ezt elkerülnénk... :-/
plüss_Teknős 2012.09.05 14:53:57
@copyRight: A férjem, még a válság előtt 2x is váltott úgy munkahelyet, hogy volt ugyan egy elbeszélgetés, de ott csak az anyagiakat tisztázták (a konkurencia kereste meg, és már "figyelték" egy ideje). A pozíciót meg sem hirdették, inkább a "kilincshez vették a házat".
plüss_Teknős rosszul 2012.08.27 19:56:18
És csak feküdtem magatehetetlenül, ennyire így harmadszor életemben. Felálltam a mosdóban, és éreztem, hogy nincs tovább. Megmostam az arcom, és kiültem a lépcsőre, csoda, hogy oda kijutottam. Láttam némi fényt, hallottam, hogy jönnek-mennek az emberek. Itallal kínáltak, de…..
Tisztelt Praxis!   Az én történetem nem olyan vérlázító, mint amilyeneket az önök blogjában szoktam olvasni, mégis kifejezetten dühítő.  Orvoshoz kellett mennem a múlt héten. Kifejezetten ritka az ilyen alkalom, jó, ha évente, kétévente egyszer sor kerül hasonlóra.…..
plüss_Teknős zacc 2012.08.02 21:18:25
Minden nap megfogadom, hogy holnap más lesz. Erős leszek, kedves, mosolygok, türelemmel elnézek mindent. Holnap nem eszem kenyeret. Hogy nem vacsorázom. Korán lefekszem. Hogy nem kiabálok a gyerekekkel. De legalábbis nem káromkodom a fülük hallatára. Hogy keresek egy jó kozmetikust.…..
A belvárosban sétálgatva a „Hagyományos cipőjavítás, alapítva 1978" feliratra lettem figyelmes a Székely Mihály utcában, és úgy megörültem neki! Hogy miért? Mert manapság általában megvesszük a cipőket, ruhákat, hordjuk egy darabig (azt le se merem már írni, hogy egy szezon…..
plüss_Teknős édes 2012.05.31 13:37:00
Alszanak, immár hárman. A Kicsi, a Pici meg a Nagy. A lányok és Apa. Annyi mindenre készül az ember, mikor gyereke születik – legalábbis a várandósságban nekem annyi minden benne volt, hogy majd mi minden leszek. Hogy kedves leszek, odaadó, aggódó, gyengéd, szeretetteljes,…..
Praxis Lopnak a kórházban 2012.03.26 08:59:00
Tisztelt Cím! Olvastam a blogját, amiben leírták, hogy a kórházban meglopták az édesanyját.Hasonló dolgot kívánok megosztani most én is.Édesanyám a berettyóújfalui kórházban feküdt pár évvel ezelőtt. Nem emlékszem pontosan, hogy mennyi pénz volt nála de emlékezetem…..
plüss_Teknős évvégére 2011.12.31 21:58:00
Egy fél éve nem írtam nagyjából semmit. Illetve írtam egy csomó töredéket, bekezdéseket, amik nem mutattak sehova, nem függtek össze semmivel, és néhány hatásvadász szófordulaton túl nem értek semmit. Hagytam őket. Egy fél év telt el így, úgy látszik, az írásban is vannak…..