Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korgcsa

56 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinti-mánia iPad és a zenélés 2017.02.15 14:23:56
Bizonyára többen próbáltak már Android tableten zenélni. Azóta már rájöhettek, hogy próbálkozni lehet, de sosem lesz az igazi. Ha igazán örömmel és megelégedéssel, nem utolsó sorban tényleg használható produktumokkal szeretnénk tableten zenélni, akkor kénytelenek vagyunk iPad-re nyergelni.   Aki…..
A KORG az Electribe sorozattal már 1999-ben megteremtett egyfajta Live-Act érát, vagy a már meglévőt emelte magasabb szintre, kinek hogy tetszik. Aki igazán ráérzett a munkafolyamat ízére, egészen újszerű eszközökkel gazdagodhatott, aki viszont nem tudta értékelni az effajta technokrata duc-duc…..
  Erről a hangszerről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Természetesen az árára tekintve látható, hogy nem sorolhatjuk egy Nord Stage vagy egy Hammond SK-1 helyére, de abszolút befér a sorba. A VR-09 egyik erőssége a Supernatural orgona emuláció, amit lehet ízlelgetni, lehet fenntartással…..
 Linedances barátaink, ismerőseink, vendégeink olykor a mi muzsikánkra ropva népszerűsítik tevékenységüket és erősítik a magyar countryzene és -tánc létjogosságát. Sokszor mi magunk sem tudunk ezen videókról és örülünk, amikor ilyesmire bukkanunk.Most ilyen…..
korgcsa 2015.03.25 12:46:17
@Mészárosné Molnár Tímea: Köszi Timi! Ez a felvétel nekem teljesen kimaradt. Jó volt újra látni :)
Hosszú évekig csak a KORG hangszerekre esküdtem… a KORG-nak ismertem és szerettem a működését, a hangját, a lehetőségeit, a KURZWEIL pedig egy elérhetetlen, ismeretlen, professzionális szintet jelentett nekem mindig. Évekig ugyanazzal a hangszerrel komponáltam otthon, amivel aztán a koncerteken is…..
Szinti-mánia MOXtmár tetszik 2014.05.27 10:03:13
Ezzel az írásommal tartoztam az ördögnek. Két évvel ezelőtt ugyanis a Korg Krome tesztem írásakor kipróbáltam a Yamaha MOX6-ot is, de akkor egy kicsit lehúztam a járgány kezelhetőségét.          Két év elteltével midőn újabb hangzásokat, újabb, ispiráló munkakörnyezetet kerestem, úgy hozta a…..
A régi honlapomat megszüntettem az eredeti formájában. Helyette megtartottam egy tematikus oldalt a szintimániákus bemutatók számára. Szinti-mánia oldalam ezentúl karöltve a Szinti-mánia blogommal. http://www.szintimania.ingyenweb.hu/     ..
Mire lehet még jó egy gitárhangoló kontakt mikrofonja? Például triggerelhetünk vele elektromos dobot, legyen az hardveres, vagy szoftveres. A KORG CM-200 kontakt mikrofon azthiszem a világ legolcsóbb KORG emblémás hangkütyüje, aminek használata képes legalább annyi…..
MidiTom zenei blogja Krossoljunk! 2013.11.01 22:45:15
Korg KROSS gyorsteszt          Az új Korg szintetizátor névadásában a gyár követte a mostanság alkalmazott "kezdődjön K-betűvel!" vonulatot. Próbáltam rájönni, hogy lehet-e még valami mélyebb filozófia a "Kross" név mögött, és maximum…..
Amióta hozzám került a Waldorf Rocket, azóta tervezem egy demo-zene felvételét amiben teljes egészében a Rocket szerepel. A dolog pikantériája, hogy a Rocket egy monofónikus hangszer, tehát ha multitimbrális, polifónikus zenét szeretnék belőle kicsalni, akkor több sávban kell…..
Egy réges-régi tervemet sikerült megvalósítani. Még 2010-ben vásároltam meg az első kis KORG Monotron zseb-analóg szintit és tulajdonképpen azóta tervezgetem, hogy a hangját samplerbe felvéve alkotok valami hallgathatót. Hiszen a Korg Monotron monofónikus ribbon…..
Az újonnan megjelenő hangszerekről megjelenésükkor mindenfelé olvashatunk, minden szakmai fórum a maga módján beszámol róluk, de igazából majdnem minden ilyen leírás a műszaki adatok felsorolására szorítkozik, majd mire az újdonság ereje elmúlik, addigra mindenki ismerni véli…..
Szerettem volna írni egy komplett bemutató leírást a hangszerről, de úgysem tudnám eléggé szakszerűen megfogalmazni, ugyanakkor a legfőbb paraméterek akár a hangszer előlapjára tekintve is értelmezhetőek anélkül, hogy a kézikönyv olvasásába bonyolódnánk. Ezért úgy…..
Különleges szerencse ért nemrégiben: Az első Szinti Klub kapcsán megrendezett nyereményjáték sorsolásán az én nevem akadt Fejes Tamás kezébe, aki az Absolute Hitspace képviseletében sorsolta ki a Waldorf Rocket szintetizátort. Nagy öröm volt ez a számomra és ahogy a…..
Szinti-mánia Egy király Korg! 2013.04.09 18:01:15
Borítékolható volt, hogy a Korg előbb-utóbb élni fog a KING-KORG szójáték lehetőségével, már csak az volt a kérdés, hogy milyen eszköznél teszi ezt. Elérkezett az alkalom és tényleg egy király analóg modellezős szintetizátor kapta a megtisztelő címet.   A KingKorg szintetizátorról kiszivárgott…..
Szinti-mánia Az első Szinti Klub 2013.04.08 13:47:39
Különleges eseményen volt alkalmam részt venni. Az első Szinti Klub-on! Rég áhított lehetőség ez nekünk, szintimániásoknak. Eddig csak a Hangfoglaláson volt lehetőségünk összefutni egymással és a hangszerekkel, az üvöltő gitárerősítők és PA demonstrációk…..
korgcsa 2013.04.09 10:19:16
@Kovácsnéni2:

Hát igen, köszönöm a helyreigazítást! Ezt a hozzászólást nemtudtam volna hova tenni.

Aki ismer engem, az tudja, hogy gyűlölöm a számítógépet, nincsen zeneszerkesztésre számítógépem, pláne nincsen bugyuta appos Tabletem a zenélésre…

1992-óta vasakkal készítem a zenéimet. Máig őrzöm az 1995-ös első hangmodulomat a WERSI M.A.X.-ot. 1996-ból az első szekvenszeremet a KORG SQ-8-at, sőt később amikor már sokkal komolyabb számítógépek voltak, még beszereztem egy KORG SQD-8 szekvenszert is, csak hogy az előző ne nagyon legyen egyedül :) 2006-ban látott a számítógépem először WIN XP-t és kipróbáltam a KORG Legacy Collection-t, amihez akkor megvettem a Hardware kontrollert is, de még ekkor is egy ROLAND MC50MkII-vel vettem fel a zenéimet, ahogy az is megvan ma is.

Tény hogy az évek során (20 év) nagyon sokmindent kipróbáltam… volt ami azért ment el, mert mellényúltam vele, volt amitől pedig vérző szívvel váltam meg, csakhogy legyen pénzem az újabb hangszerre… egyszóval egy természetes kíváncsiság és rotáció mindig volt nálam, de azt kijelenthetem, hogyha valahol megtiszteltek egy nyereménnyel, azt már csak a tisztelet miatt sem anyagi haszonszerzésre használtam fel.

Mindezek ellenére egyáltalán nem számolok azzal, hogy az én írásom lenne a nyertes alkotás… azt is megmondom hogy miért: Nem vittem az eseményre többszáz ezer forintos fényképezőgépet, nem csináltam fantörpikus részletfotókat, nem készítettem videót, vagy mini felvevővel hangfelvételeket…, csodálom ezeket az analóg szintiket, de nincsen elegendő tudásom, hogy részletes és hiteles beszámolót írjak róluk…, nem ismerem a hangszerek tulajdonosait, nem tudom hogyan kerültek oda..., a megjelent hírességekről sincsenek hiteles információim… így az én írásom csak egy helyzetjelentés a Szinti-mániás blogom számára és egy kis gesztus a szervezők felé.

Meggyőződésem, hogy a nyertes alkotás éppen készül valahol. Az egész Ménemszól-on MINDENKI nagyobb számítógépguru mint én, többen kameráztak is, így BÁRKI rittyenthet olyan video összefoglalót amit én úgysem tudnék… biztos vagyok benne, hogy a nyertes alkotás valami frankón összevágott video lesz, amihez még hangot is rögzíthettek és készíthetnek zenei aláfestésként olyan remixet, ami az esemény hangjaiból áll össze. No, ez nekem nem pálya. Ennyi.
A KORG.BLOG.HU 2012 júliusában indított egy kis kedves "KORG Esszé" pályázatot. Az első KORG márkájú hangszerünk történetét kellett megörökítenünk olvasmányos formában, majd a szervezők értékelték az írásokat. Mindigis kedveltem azt a mentalitást, amivel igyekeznek…..
No, kérem, kipróbáltam a KROME-ot! Tudtam, hogy tetszeni fog valamennyire, de azt nem gondoltam, hogy ennyire :) Először is, az előzetes képek alapján kicsit feljebb lőttem kategóriában... nagyobb, nehezebb, komolyabb eszköznek tűnt a képeken... a valóságban viszont kisebb,…..
Hölgyeim és Uraim itt az új KORG MacroStation! Ha 2012. 09. 04-én így kezdené a bejelentését a KORG, én tuti lecserélném a MicroStationomat egy ilyen kütyüre. Egy éve egy kicsi, nem túl drága, de sokat tudó mini workstationt kerestem a zenei alapok elkészítéséhez,…..
 A KORG SR1 (SOS) recordere egy igazán hasznos kis eszköz. Sokszor láthattuk, hallhattuk a technikai paramétereit, így arra nem térnék ki... legyen elég, hogy végtelen számú sáv felvételére alkalmas “overdub”…..
korgcsa 2012.08.30 09:34:42
@Kiwicake:

Kedves Zsolt!

Megtisztelsz a kérdéseddel!
Az említett Zoom és Tascam felvevőkkel nincs tapasztalatom, de érzésem szerint sokkal inkább fel vannak készítve a jó minőségű mikrofonos felvételre mint a KORG SOS.

De azért ennek a KORG masinának sem kell szégyenkeznie, bár nincsen összehasonlítási alapom, így véleményt nem tudok alkotni. A KORG-ot én főleg vonalból használom, ezért gondoltam most a kérdésed kapcsán kipróbálom, hogy mit tud a mikrofonja. Sajnos gitározni nem tudok és akusztikus gitárom sincsen, de azért akad itt egy elektromos gitár. A saját kezdetleges gitártudásommal készítettem pár felvételt az elektromos gitár akusztikus hangjával, ami azért nyilván halkabb és vékonyabb mint egy akusztikus gitár. A felvételeket mellékelem ZIP fájlban, így legjobb ha magad győződsz meg róla, hogy kielégíti-e az igényeidet. Rögzítettem nyers hangot is, meg effektezetteket is, hiszen a felvevő saját effektprocesszorát rákapcsolhatjuk a mikrofon bemenetre is... többek közt ez a lehetőség is szólhat a Korg masina mellett. Illetve a multisávos felvételre is hamar rá lehet kattanni, aztán már szinte el sem tudjuk nélküle képzelni. És hát szerintem az árkategória sem mellékes.

Megjegyzés: aki a témával kapcsolatban kíváncsi a felvételekre, jelezze bátran és szívesen rendelkezésre bocsátom.
    Korábban írtam egy nagyobb lélegzetvételű elemzést a KORG MicroStation mini-munkaállomásról: http://synthimania.blog.hu/2011/11/13/ne_kutyuzzel_zenelj_avagy_kutyuvel_zenelj Azóta szereztem néhány gyakorlati tapasztalatot, amivel érdemesnek látom folytatni a hangszer…..
           Régóta keresem az utam a zenében. Az Oklahoma Country zenekarban játszok 1994 óta és nagyon sokat köszönhetek a bandának mind emberileg, mind zeneileg. Nagyon szeretem és a zenei fejlődésemhez is rengeteget hozzátesz a…..
 Zenészkollegám, VAZO a korg.blog.hu hasábjain már korábban írt egy kis tesztet a KORG microSTATION nevű minihajójáról "Ne kütyüzzél! Zenélj!" címmel. Akkor arra utalt a címmel, hogy a számítógép fejlődésének és az egyre nagyobb számban elterjedő…..
 Még bele sem melegedtünk, máris véget ért a Korg Monomania Sound Contest verseny.Nagyon tanulságos volt nézegetni a többi pályaművet, hiszen egy kis bohóckodás mellett láthattunk (hallhattunk) sok rendkívül ötletes, akár technikájában, akár megvalósításában érdekes…..
 2010 májusában, hazánkban az elsők között jutottam az izgi kis eszközhöz, a KORG Monotron-hoz. Lelkesedésemben azonnal csináltam is neki egy internetes oldalt "Korgfun Monotron Page" néven.   www.korgfun.ingyenweb.hu Írtam is egy kis tesztet az…..