Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a Zokosutazoo

57 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amilyen szellemes a magyar nyelv az angol bucket-list = bakancslista kifejezés átültetésében, annyire közhelyes honfitársaink elképzelése az utazási top listák, az egyszer-az-életben-csakazértis-megcsinálom úticélok és élmények felsorolásában. Beleértve saját magamat is. Épp ezért hangzatos…..
Miért nem hallunk sodró lendületű, őszinte kubai útibeszámolókat? A havannai élményekkel az a legnagyobb baj, hogy nem lehet őket megosztani. Mit mondasz a feleségednek az üzleti útról? Mit hazudsz a kollégáidnak remegő kezedről és koktélmániádról? Milyen ajándékot hozol…..
Havannában is virrad már, zárnak a bárok. Carlosék neonszinű lepukkant Ladájában száguldozunk, a hátsó ülésen három forróbugyis gyönyörűség, formásak, okosak, egyetemisták, még angolul is beszélnek, és már azelőtt megkopasztottak minket, hogy bármi is történt volna. A…..
  Ekkorra már teljesen elbódultunk, kijött az ego mindenkiből, sebezhetetlennek éreztük magunkat és kettéváltunk. Dottore és Polgármester úr fogott egy privát sofőrt Barbie-rózsaszín oldtimer kabrió Cadillac-kel, és eltűntek a tenger ostromolta, szovjet tervezők…..
A kubai főváros Janus arcát mutatja tiszteletünkre. Stílusos koloniális szállóban fogyasztjuk a bőséges reggelit, de internet nincs. 5 csillag, ám a szobát átjáró doh- és májkrém-szag etalon szex-ölő. Szomszédságunkban a washingtonit másoló Capitoliumot már részben felújították, mellette azért egy…..
Régi vágyam a Karib-tenger legelső civilizációjának, az egyetlen kulturálisan is érdekes amerikai szigetnek, eme Castro-kultuszba oltott elfeledett amerikai maffiaparadicsomnak, a koktél, szivar hazájának, Hemingway megihletőjének a meglátogatása.Legutóbb csernusdoktornak fedtem fel, de most világgá…..
Végre együtt a csapat, ki három óra, ki három perc alvás után készül a visszaútra. A másnapos-részeg vezetésben az a jó, hogy valahogy kiemel az idő és tér lehangoló sivárságából. Suhanunk a halálúton, visz minket haza a pici lelkiismeret furdalás, 48 óra a…..
Ha lejárt a belgrádi látogatásra szánt 48 óra (ebből 47 óra szigorú ivászat), akkor a legfőbb ideje hazaindulni. Na de hol hagytuk a narrátort, aggódnak némi malirral a többiek az ehetetlen szállodai reggeli mellett? Utoljára egy nightclubban látták, amint a táncoslányok és…..
Íme a tapasztalati tények: az éjszakában egy kicsit is okésabb étteremben, pubban, bárban, diszkóban megjelenő 18-45 év között nők esetén: 10-ből 7-nek szilikon cicije van. 10-ből kilenc minimum olyan 13 centis etalon tűsarkú cipőkreálmányban jár, hogy egyből megérted, vajon…..
Kezdjük az ennivalókkal. Érdekes módon falatozó, menza, étterem számtalan hívogat. Az étlap, a kínálat, maguk a kompozíciók, ízek viszont még a 10 évvel ezelőtti Budapestet idézik: ez bizony elég nagy sértés. És hát csoró egyetemistaként, félállású biciklifutárként,…..
Belgrádhoz közeledve ne várjuk, hogy a táj hirtelen mályva mediterránba fordulása, az előbukkanó mondatakasztó panoráma, vagy amolyan dél-szláv világváros semmihez nem hasonlítható feelingje ejt majd rabul minket. Ez valójában a vad balkán egyik elő-szekér-városa. Mi sem…..
Kézenfekvő. Sima ügy. Már a Googlemaps és Michelin útvonaltervező is megmonnya’: egyenes az út délnek, a Kunság és Bánság után bevesszük Nándorfehérvárt, idióta-biztos navigálás, majdnem végig autópálya, 4 óra maximum. Hát talán ha a bank privátjet-jével utaztunk…..
Mottóul egy testvér-szomszédi kapcsolat-sztereotípia: A röszkei szerb-magyar határon fekete Mercedes terepjáró gördül a vámosokhoz, benne erős, szimpatikus, intelligens, hiányos hajkoronájú emberek. - Hová mennek? - Szegedre leszámolni……..izé,akarom mondani, Budapestre,…..
„Róma, London, Párizs? Ugye maga nem normális?” – Rémlik az örökzöld sanzon megboldogult rendszeridegen Ibolya nénikéd Hungária hamis-pezsgős béééééégetésében a helyi művelődési ház munkaszombati estjéről Megmondta már az öreglány is: járjon Európa…..
Suhanunk a röszkei szerb-magyar határon, irány a dél-kelet európai BULICAPITAL! Utunkat szilikonvarázsló rendőrnők, lopós romagyerekek, büdös csevapcsicsa, lebombázott házak és balkáni izléstelenség fogja keresztezni. Mégis paradés sztorik, szláv hangulat, toklász a seggben…..
Persze, tudtuk, hogy a büszke brazilok képtelenek lesznek megbirkózni a vb döntőről egyszerre távozni akaró 150 ezer turista repülőgépeinek, plusz a celebek, politikusok, résztvevő csapatok, FIFA seggnyalók privatjet-jeinek logisztikájával. Mégis volt remény a közeli indulásra:…..
A következő 20 perces rémálmot senkinek nem kívánom. Egy pillanatig nem tudtuk élvezni a Krisztus szobor körüli kűrt, a Maracana madártávlati látványát, vagy a strandok fölött elhúzott csíkunkat.-Annyira be vagyok szarva, mint amikor pár hete kielőztem a 8-as úton a hivatali…..
-Bejelentést kaptunk, miután szexuálisan zaklatta az erkély-szomszédot, lezuhant a barátjuk – mondja kristálytiszta angolsággal a security főnök. Kirohanunk mind a teraszra, ahol Dottore ruhái, de még alsónadrágja is hevenyészett gondossággal vannak felakasztva a korlátra. És nem…..
Végre feltűnik a főportás – biztos megjött a barátunk. De nem, csak arra kér minket, hogy hagyjuk abba letelepedő focistafeleségek és manökenek ily feltűnő stírölését, mert panaszkodtak már a vendégek. Hiába, 24 órája úton vagyunk, és érkezésünk óta már vagy öt…..
Mindenki karnevál és a foci vb lázában ég, hőseinket azonban a Caipirinha fűti. Plázs, alkohol, szex is lehetne, de persze a Zokosutazoó csapat először rendőri attakba keveredik a nyomornegyedekben, majd meztelenül vezetnek ki minket a Sheratonból. Hamarosan már Ipanama legjobb VIP…..
Dottore úr nagyvonalú családapa: mindkét lányának otthon tovább festhető matrioska baba készletet hozott. Másik énje viszont egy megrögzött csóró tolvaj, rendszeresen kilopta a kupi-katalógust a fekete Ladákból, és ezt osztogatja itthon a barátainak... Szuvenyir. Mindig úgy…..
A hely közvetlen környezetében még durvább a helyzet, kizárólag járó motorú Hummerek, Tuaregek. A sofőr benn vigyázz míg a tulaj mulat – hogy a járó motor egyfajta benzinzabáló státuszszimbólum, vagy csak elővigyázatosság, hogy bármikor pillanatok alatt menekülni lehessen…..
Fantasztikusan ihletett hely ez, szomorú hogy néhány részeg komisszár ekkora felfordulást tudott okozni. Hála Istennek a műkincsekben nem tettek sok kárt – igaz 90 éve leálltak a gyűjtéssel. Az Ermitázs előtt akkora sor áll, hogy nemhogy a másfél óra múlva esedékes zárásig,…..
Mert leszarnak. Mert leszarják a külföldet, leszarják az idegen nyelvet, leszarják a pénzedet, a kinézetedet. Mint később látni fogod, nemcsak a galambok, a nők is leszarnak. Azért mert Oroszország olyan hatalmas, és annyira elvan magával, annyi pénz, gazdagság, erő, kultúra van,…..
Hát aztán megjött Lev. Olyan hacuka van rajta, hogyha velünk lenne Vladimir Iljics, biztos azt mondaná: - Jól illik ez a Len-Ing-Rád.  Lev amúgy Kő Homokos. Nem is ez a baj, még az is OK, hogy hozott a youthhostelből két norvég 17 éves hippigyereket, hanem az, hogy fogalma sincs…..