Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tímea

181 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élet és halál. Rák és kórház. Orvos és beteg. A köztük zajló kommunikáció mint az életmentés vagy a pusztítás fegyvere.   Sajátélmények és pszichológiai összefüggések.   Amit még soha nem mondtunk el. Amit már ezerszer elmondtunk. Most 59 percen keresztül csak velünk.   Balázs és Tomi  ..
Ha választani kellene, melyik a kedvencem Párizs különböző részei közül, nem is tudom, mit választanék. (Hálistennek nem is kell választani.) A Montmartre és a Sacre Coeur környéke a művésznegyed, amelynek egyik központja (ha lehet ilyet mondani) a Place de Tertre, a Festők tere. Ide metróval a…..
Nagyon fáradt vagyok és és iszonyatos izomlázam van (hiába, puding vagyok, edzeni kellene) de az utolsó napot még ki kell használni. Ma a művésznegyed a cél: a Sacre Coeur és környéke, Párizs legmagasabb dombján. Na és a vásárlás... Mit vigyek haza? Bor, sajtot, baguette-t, croissant-t, patét?…..
A reggel jól indult, utaztam vezető nélküli metróval, hátborzongató, de nagy élmény volt. Könnyen megtaláltam az RER-t (HÉV-et), ami Versaillesbe visz, és nagy örömömre emeletes volt, így az emeletre ültem. Versailles amúgy egy cuki kisváros, vagy előváros. Az állomásról kilépve egy tájékoztató…..
(Ezt a bejegyzést egy másik kávézóból írom a Gare de Lyon mellett, hamarosan indulok Versaillesba. A menü a szokásos: croissant + capuccino. A croissant a szokásosan fantasztikus. Erre biztosan létezik valami szabvány náluk...Érdekes vasárnap reggeli tapasztalat: több tántorgó emberrel is…..
Hát, most értem vissza Nathalie-hoz, és semmi kedvem bemenni most a városba, bár Párizs ugye a fény városa, és minden gyönyörűen ki van világítva este. Holnap bemegyek, úgy szervezem a napomat, becsszó. Amúgy a végétől eltekintve nagyon jól sikerült ez a nap is. Emellett három nap a világon semmire…..
Párizs, szerelmem A Sorbonne-nál 2016.04.09 17:19:38
A Quertier Latin - negyedből kifelé a Boulevard Saint Michel - en felfelé a Luxembourg-kertbe tartok, ami bár az útleírások szerint nem sokban különbözik a Tuileries - től, mégis kíváncsi vagyok rá. Útbaesett a Sorbonne egyetem, itt megálltam és beültem egy üvegfalú kávézóba, amúgy is esik az eső.…..
Ma reggel a piacon kezdtem. Azaz előtte egy kávézóban, reggelivel. Most csak röviden, aztán később majd hosszabban is: rájöttem, hogy eddig még nem ettem sem igazi croissant-t, sem bagettet, sem mangót. Eddig akárhol is találkoztam ezekkel, mind messze alulmúlták azt az ízmennyországot, ami itt…..
Párizs, szerelmem Nathalie-nál 2016.04.08 21:50:07
Szerencsésen megérkeztem Nathalie-hoz (miután kb egy órát bolyongtam a Gare de Lyon-on a csomagmegőrzőt keresve, ahol a csomagomat hagytam..) A toronytól a Louvre-ig sétáltam, és nagyon elfáradtam, a Louvre-nál nagyon hívogató lett a metró… Már az első nap végére kicsit (!) tényleg kicsit, de…..
Az Eiffel-toronytól indulva aztán átsétáltam a Pont De l'Alma-n a Szajna felett, aztán onnan a Champs-Élyséesig. Majdnem a Diadalívnél lyukadtam ki, azaz kicsit lejjebb a Tuileirák felé. Szerintem ma letudom a kötelezőeket, aztán a többi majd alakul. A város érdekes. Hihetetlenül sokfélék az…..
Párizs, szerelmem A megérkezés 2016.04.08 15:03:59
Egészen kevés céltalan bóklászás után találtam meg a belvárosba vezető gyorsvasutat, és az átszállási kapcsolatot a célpályaudvarra. Letettem a csomagomat a megőrzőben, majd este visszamegyek érte. Egy isteni tonhalas szendvics után irány a város. . Azaz először az állomás épület. A metróból kifelé…..
Párizs, szerelmem A repülőről 2016.04.08 14:50:11
A reptéren azon kívül, hogy millió újabb üzlet nyílt, sok minden nem változott, bár a beléptetés, az utasellenőrzés szigorodott. Még a kardigánomat is le kellett venni, mert „felöltőnek” számít. Nem volt zavaró, inkább tényleg növeli a biztonságérzetet. Kb most érjük el az utazómagasságot. Kicsit…..
Becsomagolva. A bőrönd tele, nem tudom visszafelé hova fognak elférni a francia borok?? Nathalie most írt: csak este  6 után lesz otthon. Izgi. Addig viszem magammal a kávézókba a 20 kilós csomagot. (Neeem, vissza fog jönni előbb, tuttiiii...) Nem lesz olyan jó idő a hétvégén Párizsban, esős idő,…..
Üdvözlet az Olvasónak! Úgy gondoltam, hogy úgy az igazi, ha már az előkészületekbe is bevonom az érdeklődőket, hogy később teljes legyen a kép... Évek óta vágyom a tavaszi Párizsba, elsősorban a Versailles-i palota kertjében a jácintokat megnézni. Amikor kb 15 éve ott jártam, elbűvölt a látvány,…..
Sikerkereső Szívből... 2009.06.22 01:41:00
Hajnalomnak, ezért a hétvégéért...Egy gyönyörű dal és a szövege neked: Vaya Con Dios: What's a Man without a woman?A szövege itt.Magyarul:Mi marad a nőnek, haa férfi nem áll mellé,Mi marad a nőnek, haa férfi titkokat rejt előtte? Először gyenge, majd erős lesz,és…..
Tímea 2011.02.13 22:42:16
@zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok!
Sikerkereső Autó, zene :-) 2008.01.09 20:30:00
Jaj de szeretek zenét hallgatni az autóban! Leginkább azért, mert iszonyatosan jól szól (köszi, Focuskám :-) ), másrészt pedig olyan hangerőn hallgathatom, ahogy csak tetszik, és senkit sem zavar. Tegnap délután, amikor a kedvenc ügyfelemhez mentem, nagyon jó szériát kaptam el a…..
Sikerkereső Fordítva gondolom 2011.02.13 22:35:00
Welcome back. :-)Bakátsot nézem épp a tévében, és egy mondatára felkaptam a fejemet: "azokat bántottam meg, akiket szeretek, vagy akik szeretnek"... erről pedig eszembe jutott egy régi gondolatom: felelősek vagyunk azokért, akik szeretnek, nemcsak azokért, akiket mi…..
Agyamra ment a meleg, tudom! Ez a post ugyanis egy SZÁJATLAN macskáról kapta a címét a tárgyalástechnikai blogon belül. Nos hogy is tud tárgyalni egy szájatlan macska, idestova 30+ éve? Ráadásul sikeresen? Hajts, olvasd, kommentáld!    Mivel többen vádoltak…..
Ebben a posztban arról van szó, hogyan NE bassza meg Medve a fűnyírót. És még néhány ügyes húzásról...   Két nap kimaradt, egy pompás és romantikus bécsi séta -óriáskerekezés a Práterben, vacsora az I. kerületben, kávézás a bécsi éjszakában - valamint egy…..
 Az utolsó vizsgámra készülök épp, és eközbeni nyugalmamban durva ordítozás zavart meg. A szembeni házban üvölt egy férfi durvákat a párjának. Lehet hallani az utca túloldaláról is, a négysávos úton át, villamosforgalom mellett. Sőt, azt is hallani, ahogy erősödik a…..
Ez volt az egyik legszebb mondat a múlt heti vitorlástúránkon. A túra résztvevőinek (6 hajót töltöttünk meg összesen) nagy része a BME MBA képzésén végzett, összeszokott, fantasztikus társaság. A mondat "dekódolva": Havária a hajónk neve volt, a Regatta magának a…..
Sikerkereső Játszani... 2009.05.27 22:44:00
"Kérem, én még nem játszottam, nem játszottam, nem játszottam. Játszani szeretnék mostan."  Tudsz-e még játszani? Belefeledkezni a szerepedbe, önfeledten kacagni úgy, hogy a könnyed is kicsordul, szaladni úgy, hogy megizzadj, nevetni úgy, hogy nem tudod abbahagyni. Az…..
Sikerkereső Hello blog újra :-) 2009.05.27 22:39:00
 Jaj, esz a lelkiismeretfurdalás a sok kihagyásért... Szinte minden nap jött valami érdekes leírandó, de egyszerűen nem volt érkezésem nekiállni a dolognak...Mi történik mostanság velem? Egyrészt nagyon-nagyon sokat dolgozom. (Apropó, megújult a céges weblapom, láttátok?…..
A Designboom oldalán katonás rendben sorakoznak már a 2010-es, Shanghai-ban megrendezésre kerülő világkiállítás pavilionjairól szóló cikkek, de kishazánkról egyelőre nem ejtettek szót. Morcos lettem, ezért arra gondoltam, mutatok nekik egy fityiszt. :P Még ha ezt ők nem is…..
Strange-től megkaptam a lehetőséget, hogy én is beszálljak abba a tömegmókába, amelynek során meg kell nevezni 10 vonzó pasit, illetve 5 elérhető és 5 elérhetetlennek látszó vágyat.Épp reáérek az ötlésre és a hatlásra, úgyhogy álljon itt az én listám is.Akkor…..