Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valenhun

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint Mini #141: Exile 2020.11.22 23:22:35
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Elképesztő sztori az egyszeri vásárlóról, aki  egy Lidl parkolójába beszélt meg egy találkozót. A partnert késett, egyszeri vásárlónkat pedig többen is meglátogatták ez idő alatt. Köztük egy kisbusznyi rendőr.  Tisztelt LIDL Szeretnék érdeklődni , van e valamilyen…..
Valenhun 2015.04.28 11:08:34
Nézzük meg a LIDL szempontjából, és a vagyonőrök szempontjából:

Azért fizeti a LIDL a vagyonőreit, hogy az áruház területén (beleértve a parkolót is) bármi nemű gyanús tevékenységet megfigyeljen és ha kell kivizsgáljon, elhárítson.

Lászlónk 17:00-17:20 között vásárolt, s egészen 18:00-ig várakozott zavartalanul. Ezután 18:20 körül jött a rendőrség, feltehetőleg azért mert a vagyonőrök bejelentették, hogy egy gyanús gépkocsi várakozik sofőrrel 1 órája a parkolóban.
A vagyonőr nem tudhatja a kamera képről, hogy az autó és a sofőr nem része-e egy bűncselekmény elkövetésének.
Átlag vásárló nem várakozik vásárlás után 1-1,5 órát a parkolóban a gépkocsiban ülve.

Figyelembe véve azt, hogy nem egy élelmiszer áruházat raboltak már ki úgy, hogy X típusú autóban Y személy Z ideig várakozott, majd megjött(ek) a társa(ik), megtörtént a bűncselekmény és elhajtottak a X gépkocsival.

Ezek után nincs min meglepődni. Ha gyanúsan viselkedsz, akkor gyanúsítottként fognak kezelni.

Sokkal jobb az, hogy kimentek megnézni, és rögzíteni az adatokat, mintsem az, hogy esetleg hagyják az egészet, s később egy bűncselekmény kivizsgálásánál, megelőzésénél hasznos adattal szolgálna a rendőrség részére.

Amúgy magánterületen a tulajdonos megbízásából a vagyonőrök megállíthatják és azonosításra szólíthatják fel a civilt, de helyben csak szóval tarthatja. Ergó, a LIDL vagyonőrei a szolgálati utasításuknak és vagy felettesüknek az utasítására szabályosan jártak el akkor, mikor felírták a gyanús gépjármú azonosító számát.
A múlt heti teaser óta nem akar elapadni a neten a Star Wars-os kontent, és erre a vonatra én is szívesen felszállok, mert én is az első trilógián nőttem fel, a fényszablya sugárpallos fotonjatagán fénykard zvöööng hangja bennem is szép emlékeket ébreszt. Úgyis régen volt…..
Valenhun 2015.04.22 08:19:17
@Palánta:

Tény, hogy az SW TOR free módban eléggé korlátos, de ha valaki egy hónapra már befizetett és utánna nem újítja meg, akkor Preferred lesz, amivel már messze nem annyira korlátos. Persze a Subscriber az igazi, de a Karakter kampányt és a Bolygó kampányokat egyedül is kényelmesen meg lehet csinálni. Amúgy 8 külön karakter történet (4 empire és 4 republic oldali) és bolygónként 1-1 bolygó küldetéssor van (kb. 16-18 bolygó oldalanként, persze átfedéssel). Továbbá számos instance(flashpoint), raid(operation), és ott van még a PVP is, meg a csillagvadász harc (PVE és PVP is).
Nézzük meg ezt a kiváló animgifet, amiben a Nintendo játékhősei animálnak jobbra-balra. Aztán tegyük fel magunknak a kérdést: melyiket jobb nézni: azt, hogy Mario balról jobbra ugrál, vagy azt, ahogy Samus jobbról balra hentel? Valószínűleg többen is azt fogjátok érezni, hogy…..
Olvasónk tavaly áprilisban szakított a Telekommal. Fogta, és ahogy kell, az összes bigyót feladta szépen postán. Hogy kötött-e új szerződést valamelyik más szolgáltatóval vagy digitális nomád lett, nem tudjuk, mindenesetre telt-múlt az idő, jött a május, ment a nyár, majd a…..
Valenhun 2015.01.22 12:09:46
@joska61:

A legtöbb ilyen cégnél nem lehet személyesen leadni, csak postán, dobozban feladni. Próbáltam, tudom.
Közölték, hogy csak Postai úton tudják visszavenni.
2012. nyarán feladtam a cuccot egy postán, tértivel egy barna kartondobozba kellett bepréselni (nem ment könnyen, mert kisebb volt a doboz mint az eszköz), tértit kitölteni és feladni, ingyen.
Szerencsére eltettem a papírt amit adtak, mert 2013. februárba jön a levél, hogy nem küldtem és 50k HUF, telefon ügyfélszolgálatra, mondom a hölgynek, hogy mi van, mondja fizessek, mondom hogy XYZ számon feladtam (kezemben a papírral), keressék meg. Azóta nem kerestek, tehát meglett.
Valenhun 2015.01.22 12:19:38
@ColT:
Le van fűzve 10 évre visszamenőleg minden irat, papír, stb. amit kaptam eddig mindenhonnan, lehet próbálkozniuk :)
Egy pillanatra felcsillant a remény, hogy Gábor az összes eddigi panaszos Playersroom-vásárlóval ellentétben levásárolhatja néhány hét alatt szétesett cipőjét, de nem. A Békéltető Testületet szisztematikusan figyelmen kívül hagyó cipőbolt a Homár kezdete óta velünk van,…..
Redditen találtuk: egy űrcsata EVE Online-ban, minden kis piros vagy narancssárga pötty egy kisebb űrhajó. Nem átlátható? Katt a képre a nagyobb méretért, és rögtön látni fogod, hogy ...nem, ez nagyban sem átlátható. ..
Valenhun 2014.02.04 08:55:31
@Cherrx: Bár a képről elsőre nem látszik, de a képet a csata közepén lévő kis hajó pilótája készítette, ki zoomolva a harctér egy nagyobb részére.
Ezért a képen csak a csata egy része, az űr egy kis területe látszik.
Ha a kép 360 fokban körbeforgatható lenne, akkor kiderülne, hogy a harcmező a látószög mögött is folytatódik, valamint a nézőponttól jobbra-balra-fent és lent is van még esemény.
A képernyő szélén egymás alatt-mellett lévő "pöttyök" azért vannak így jelezve, mert ők a képernyőn kívül helyezkednek el, ezért mint a sci-fikben, a radaron oldalt jelennek meg.

Amennyiben a harctér közepén van a kamera tulajdonosa, s a Picture of View (POV) kb. 70 fok, akkor a harctérből vízszintesen kb. 290 foknyi terület, függőlegesen kb. 300 foknyi terület nem kerül megjelenítésre, de a radar mód és az "átláthatóság" kedvéért a közelben lévő űrhajók jelzései a képernyő szélén feltüntetésre kerültek. Ilyet látni szinte az összes űrszimulátor játékban (Freelancer, Freespace 1-2, Star Wars szimulátorok, X széria, stb.
Valenhun 2014.02.04 22:30:34
@Sam. Joe: Amúgy a képhez és a csatához, a magyar EVE oldalon remek fordíás készült a CCP beszámolójáról. Kár, hogy már nem játszom (igaz nem lenne rá időm :) .

@algi80: MMO Scifi van még egy pár, pl. Taikodom, Jumpgate, Black Prophecy, etc.
De ezek nem túl ismertek.

Az Evochron Mercenary-t kipróbáltam régebben, az nekem már nagyon HC szimulátor :).

Independence War 2 még jó kis játék, de az is 2001-s :)

meg volt régen egy babylon 5 i've found her játék, az is még ilyen űr szimuláció és Hardcore.