Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EPAM

63 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy Máté IT karrierje különösen indult, mert bár az egyetem mellett PHP fejlesztőként helyezkedett el, mégsem érezte, hogy hosszú távon valóban ez az ő útja. Ám egy váltás végül teljesen átformálta a véleményét, és ma már személyes küldetésének érzi, hogy másoknak is megmutassa a PHP programnyelv…..
Birinyi Boglárka majd’ hét éve BI Developerként kezdett el az IT-ban dolgozni, innen vezetett az útja az EPAM-hoz, ahol ma már Lead Data Analyst pozícióban támogatja a fejlesztéseket. Interjúnkban erről a sokrétű és viszonylag új szerepkörről, az adatok alapján hozott döntésekről és az EPAM kínálta…..
Végh Norberttel, az EPAM Senior Director-ával még augusztusban beszélgettünk arról, hogyan kezelte a cég a járványhelyzetet, mik a tanulságok és hogyan látja ő a jövőt. Ahogy a beszélgetésben is elhangzott, jelenleg is minden percről-percre változik, így szavai már ma is más hangsúlyt kapnak, mint…..
Eheti összeállításunkban a júniusi EPAM Galériásaink képeit gyűjtöttük össze nektek egy posztba, így most Lajter Ágnes, Szűcs Attila, Lámfalusi Csaba, Bánky Bea, Boros Barbara  képeit lapozgathatjátok.  Köszönjük a fotós kollégáinknak ezt a sok-sok jó képet. További képekért szerdánként figyeljétek…..
Május utolsó szerdáján már a tizenegyeddik EPAM-os kolléga fotóit osztottuk meg veletek a Facebook oldalunkon az  EPAM Galériában és már közel harmadik hónapja, hogy a blogon is összegyűjtjük nektek a havi termést. Mikor belevágtunk ebbe az új rovatba, tudtuk, hogy sokoldalúak vagytok és többen is…..
Ha szerda, akkor EPAM Galéria a Facebookon, minden harmadik héten pedig egyben is megmutatjuk amatőr fotós kollégáink alkotásait. Újdonság, hogy már videókat is hoztunk! Eheti összeállításunkban Palánkai Dávid, Kazó-Horváth Dóra és Fekete János munkáit láthatjátok. Palánkai Dávid "Palánkai Dávid…..
Farkas Benjámin alapos kutatás és felkészülés után érkezett az EPAM Mentorprogramba, pontosan tudta, mire számíthat, mégis egy sor új tapasztalatot és persze rengeteg saját élményt szerzett. Na, meg egy új munkát, egy régi álom ígéretével... Hogyan kerültél a Mentorprogramba, milyen út vezetett…..
Ahogyan sokan mások, úgy Vitéz Miklós is kiemeli, milyen sokat kapott mentorától, milyen fontos volt, hogy személyében igazi segítőre talált. A program és a személyes támogatás által rengeteg tanult és elérte a célját; olyan helyen dolgozhat, ahol a munka mellett folyamatosan fejlődhet. Mik a…..
Hegedűs Szabolcs számára menet közben lett világos, hogy a Mentorprogramban elszántság és belső motiváció nélkül nem sokra megy. Ahogyan ő mondja, itt a "szamuráj mentalitás" dominál és aztán tiéd a lehetőség!   Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni? Programozással szeretnék…..
Takács Márton az EPAM szoftverfejlesztője, épp csak elkezdett foglalkozni az informatikával, amikor megismerkedett az EPAM Mentorprogramjával. Mélyebb programozói tudásra vágyott és végül nemcsak ezt kapta, hanem egy karrier lehetőségét is. Mik a karrier céljaid, mivel szeretnél…..
Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni? Szeretnék szoftverfejlesztéssel foglalkozni, és professzionális szintet elérni benne. A végső célom az, hogy a felmerülő problémák elég széles spektrumát, hatékonyan és könnyen meg tudjam oldani. Mit gondolsz miben és milyen mértékben segít,…..
Hét évvel ezelőtt Berlinből indult a Startup Safari, mely idén is visszatér budapesti állomásához! Az utóbbi években azonban nem csupán a startupok, hanem a legnagyobbak is kaput nyitnak az érdeklődőknek, akik különböző programokon keresztül bepillantást nyerhetnek a cégek életébe. Az EPAM egyik…..
Amikor a soron következő „Mi, EPAM-os nők” meetup témáján törtük a fejünket, nagyon hamar kiderült, hogy a pozitív diszkrimináció témájában mindenkinek elég határozott, ugyanakkor némileg eltérő véleménye van. Innentől világos volt, hogy izgalmas beszélgetésre, vitára készülhetünk.  Végül a „Mi,…..
  Interjú Szládek Zoltánnal, a Java Mentorprogram végzett mentoráltjával, aki nem mellesleg 2019. március 13-i EPAM Akadémia Nyílt Nap egyik előadója.  Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni? Nem tipikusan erre az iránya készültem annak idején. Matematikus szakot végeztem az…..
Már csak néhány nap és személyesen is találkozhattok a “Mi EPAM-os nők -Nőnapi Meetup Szeged” eseményünk előadóival, a kerekasztal vendégeivel. A téma ezúttal a női karrier az IT világban, melyről a rendezvény előtti utolsó bemelegítő interjúban Rostás Katával, az EPAM projektmenedzserével…..
Jövő pénteken Szegeden várjuk a “Mi EPAM-os nők” meetup sorozat következő eseményére az érdeklődőket, ezúttal egy szegedi nőnapi kiadással! Ezúttal is azt járjuk körül, hogyan lehet sikeres egy nő az IT szektorban; az előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői saját történetükön keresztül…..
Belehúztunk és a februári, “Mi, EPAM-os Nők” meetup sorozat harmadik eseménye után már itt is a negyedik, ezúttal Szegeden! A “Mi, EPAM-os Nők” - Nőnapi Meetup Szeged azt járja körül,  hogyan lehet sikeres egy nő az IT szektorban, mindezt szakmai életutakkal, karriermodellekkel illusztrálva azoknak,…..
Horváth Marina, Rosner Viktória, két EPAM-os, akikben biztosan közös, hogy mindketten nők. Azonban ez a tény nem jelenti azt, hogy pont ugyanúgy viszonyulnak a munkához, vagy éppen a pozitív diszkrimináció jelenségéhez. A „Mi, EPAMos nők - Szélsőségek nyomában, avagy a pozitív diszkrimináció…..
A diszkriminációról jól bejáratott véleménye van mindenkinek, ez a téma – szerencsére - olyan hosszú ideje van már porondon, hogy meghatározni és tetten érni is viszonylag könnyű. A pozitív diszkrimináció már sokkal vitatottabb és nem olyan régóta kutatott jelenség. A „Mi, EPAM-os nők” meetup…..
Egy cégnél, egy célért dolgozunk, szoftvereket fejlesztünk, másoknak segítünk. De akárhányszor ülünk le beszélgetni egymással, mindig kiderül, milyen sokfélék vagyunk. Ebben az évben újra és újra szembesültünk vele, milyen fontos érték a sokszínűség és hogy mennyire sokat tanulhatunk egymástól. Ha…..
Egy cégnél, azonos célért dolgozunk, szoftvereket fejlesztünk, másoknak segítünk. De akárhányszor ülünk le beszélgetni egymással, mindig kiderül, milyen sokfélék vagyunk. Ebben az évben újra és újra szembesültünk vele, milyen fontos érték a sokszínűség és hogy mennyire sokat tanulhatunk egymástól.…..
Szilasi István Senior Application Support Analyst egyik nap még itt, Budapesten indult munkába, pár hónap elteltével nemsokára azonban már egy másik földrészen készül majd az EPAM irodába. Bár egyazon csapat tagjaként, mégis egy teljesen más kultúrában, vadonatúj kihívásokkal, emberekkel,…..
Az októberben meghirdetett EPAM ScratchONline versenyre 27 csapat nevezett, közülük kerültek ki aztán a döntősök, akik múlt hét pénteken prezentálták a fejlesztéseiket. A csapatok négy különböző téma közül választhattak, a legtöbben mégis az őszi EPAM Social Hackathon témáját, az élelmiszerpazarlás…..
, igen, mindenkinek vannak emlékei a sulis tesi órákról és arról is, mekkora hajlandósággal vetettük bele magunkat… Felnőtt fejjel, amikor már a munkahelyeden talál meg a mozgás lehetősége, talán beugrik a régi reflex. Pedig lehet ezt teljesen másképp is csinálni! A november az EPAM budapesti…..
Már két hónapja, hogy lezajlott az első EPAM Social Hackathon, de annyira jól sikerült a kezdeményezés és annyi muníciót szolgáltatott mind számunkra, mind a résztvevők számára is, hogy szeretnénk még foglalkozni a témával. Mint talán emlékeztek az élelmiszerpazarlás problémájára kerestük a…..