Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rex

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lazarbibi Elhalt fejlesztések 2016.10.15 15:42:17
A rendszerváltáskor félbeszakadt magyar katonai fejlesztések Na persze a teljesség igénye nélkül, bár az oldalon már volt szó több ilyen projektről, hiszen ezek szervesen kapcsolódtak a gyárak történetéhez. Gerlits Péter nyugalmazott mérnök alezredes több érdekes fejlesztésben is részt vett, ezért…..
(frissítve jan 23, 2018)     Azt, hogy a Raspberrry Pi milyen nagyszerű minikomputer, valószínűleg már nem kell ecsetelni a számodra. Itt, ebben a blogbejegyzésben elsősorban a vásárlással kapcsolatban szeretnénk segíteni.   teljesen röviden: a legújabb Raspberry PI…..
rex 2016.10.30 16:39:29
Az FDH ászf (fdh.hu/documents/aszf) szerint:
"A www.fdh.hu árai aktuális nettó egységárak HUF-ban, melyek az ÁFA-t nem tartalmazzák"

Tehát a Rpi3 nem 12089, hanem valójában 15353 Ft. Igaz, még így is olcsóbb a legtöbb magyarországi forrásnál...
1985. A szovjet távol-keleti Csukcsföld központjában Anadirban fizetésnapon egy italbolt előtti tömött sor  ..
Néhány hete olvashattátok az oldalunkon a Windows Phone és az Android rendszerű telefonok összehasonlítását, most pedig a két nagy rivális, az Android és az iOS küzdenek meg egymással. Előre megjegyzem, hogy a leírtak a saját tapasztalataimon és véleményemen alapszanak, valamint…..
Roger Waters, a Pink Floyd alapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy a történelmet író produkciójával, A Fallal (The Wall) visszatér 2013-ban Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében, csúcstechnológiájú produkcióval…..
rex 2012.11.10 17:20:12
@mB: Jó, akkor maradjunk annyiban, hogy engem már nem érdekel. ;)

Részletesebben: a 80-as években annyi sokkal érdekesebb, vérpezsdítőbb alkotás született (ld. post-punk, new wave), hogy a Fal inkább tűnik egy korszak (70-es évek) lezárásának, mint valami előremutató dolognak. Számomra ez nem a divatosságon múlik, a West Side Story-t és a Jesus Christ Superstar-t pont azért képtelen vagyok megnézni, mert nekem már nem mondanak semmit. Van, ami időtálló (pl. a Fal is), de nekem már nem elég izgalmas.

A "hagyjuk"-ról: te vetetted fel, hogy vajon kinek az előadásában lehetne aktualizálni (bár valószínűleg csak félreértetted az első megjegyzésemet). Erre reagáltam azzal, hogy nem kell ezt most már senkinek újból előadnia/feldolgoznia. (Amúgy a Pink Floyd, és a Fal egyes dalait rengetegen feldolgozták - Scissor Sisters, Voivod... - nem is rosszul, és többször új értelmet adva az eredetinek.)

Inkább meghallgatom az eredetit lemezen, vagy meghallgatom a filmzenét, vagy megnézem a filmet. Nekem ezek időtállók, nem egy új előadás...
rex 2012.11.10 17:23:30
@mB: (én is duplázok)
Az Eiffel-torony nagyon jó példa. Szeretnéd látni, ahogy a mai kor követelményeihez igazítva építenének egy új Eiffel-tornyot? :-)
Charles Bolfrass dalszerző beperelte a Muse-t és a zenekar kiadóját, a Warner Musicot is összesen 3,5 millió dollárt követelve, mert szerinte az angol együttes ellopta az ötletét, írja a Gigwise. Bolfrass azt állítja, hogy még 2005-ben megkereste a Muse tagjait egy olyan rockopera…..
A Pussy Riot punkbanda elleni büntetőeljárás ország-világ előtt lejáratja az orosz igazságszolgáltatást: vajon miért rezeltek be a Kreml hatalmas urai három huszonéves lánytól? A Putyin vezette félázsiai rezsim egyre idegesebben reagál a kritikára, ez pedig nem az erő, hanem a…..
Ha már úgyis minden filmrajongó fel van izgulva a Prometheustól, arra gondoltam, összeszedem a filmtörténelem legfontosabb természettudományos fikcióit, melyek valamilyen módon hozzájárultak a műfaj fejlődéséhez, és fontos építőelemnek számítanak a sci-fi templomában. A…..
Egy online interaktív múzeum része lesz a legendás lemezlovas, John Peel óriási lemezgyűjteménye. A több mint 25 ezer nagylemezből, 40 ezer kislemezből, és sokezer CD-ből álló kollekció az Arts Council England valamint a BBC közös projektjeként létrejövő The Space nevű,…..
Örülünk, Vincent? Dísztávirat 2012.02.17 18:17:00
Őexcellenciája Német Nép, a Németországi Szövetségi Köztársaság szuverénje részére Magyarország, 2012. február 17.Tisztelt Kolléga! Engedje meg, hogy őszinte jókívánságaimat fejezzem ki abból az alkalomból, hogy Önnek volt morális tartása, ereje és bátorsága ahhoz,…..
A kínaiak nem ismernek határokat, ha valamiből pénzt lehet csinálni: a siralmas kamu iPhone-ok és iszonytató androidos telefonok mára legendássá váltak a földgolyó nyugatabbi felén. Nemrégiben azonban olyan új borzalom született meg egy hongkongi boszorkánykonyhában, aminek…..
Nyilván nem én vagyok az egyetlen, akinek, ha PC-vel akad dolga, máig az egyik első dolga feltelepíteni a Total Commandert, elvégre épkézláb file-műveleteket végezni az explorer felületén nem való kultúrembernek. Akit egyszer a néhai nagyhírű kommanderek szele megcsapott (Soroljam…..
Pontosabban az érintőképernyő érintése nélkül. Bizony. A marketen találtam rá a Prox nevű programra teljesen véletlenül. Az app véleményem szerint zseniális, legalábbis az ötlet része mindenképpen. Nem mondom, hogy a mindennapokban én használnám, de ha Jedi-t akarunk játszani…..
rex 2011.06.16 18:18:34
@Szaktanár: Ezt tudja az én Legendem is, de hogy jön ez ide?
Update2 - 22:33 - A kommentek alapján kis késéssel, de már a Vodafone-felhasználók is hozzáférnek a teljes kínálathoz... Amennyiben nem működne, a telefon újraindítása és/vagy clear data után mindenkinek mennie kell.Kellemes bevásárlós éjszakát mindenkinek :)Update1 -…..
Egy magyar (ráadásul saját) fejlesztésű applikációt szeretnék megismertetni Veletek!Bár egyelőre még nem ez a fő profilja a cégnek ahol dolgozunk, de egy munkatársammal közösen készítettünk egy egyszerű alkalmazást, amely autópálya matrica vásárlásban nyújt…..
Matolcsy György a hétvégén nekifutásból herén rúgta önmagát. Az önkínzás ilyen megnyilvánulása önmagában szórakoztató lenne, ha nem hatna vissza ránk is előbb-utóbb. Ilyenkor vágyok egy következmények nélküli világot - amilyen hazánk országnak - ahol felpofozhatja,…..
Appdroid A webes Market eljövetele 2011.02.02 20:54:00
Jelen poszt írásának idejében még nem működik ugyan minden, de a Google élőben streamelt bejelentése alapján már lehet tudni, hogy milyen funkciókkal gazdagodtunk. Először is élesítették a weben keresztül is böngészhető Marketet, tessék ellátogatni a market.android.com…..
Alaposan felülteljesítette az elemzői várakozásokat, és rekordévet zárt az Intel a héten közzétett gyorsjelentésével. A chipgyártó behemót a Wall Street-i okosok által várt 53 centes egy részvényre jutó nyereség helyett 59 centet produkált a negyedik negyedévben, ami minden…..
A ChaCha oldal készített egy képet, amely megmutatja, hogy melyik hollywoodi híresség harapott fűbe a legtöbbször pályafutása során. Robert De Niro eleddig 15 alkalommal halt meg, többek között A rettegés fokában (Cape Fear) és a Jackie Brown-ban. Bruce Willis 11-szer nem élte meg…..
Mivel koncertdátumokat is bejelentettek, így már hivatalos az, amit pár hónapja már mi is megpedzettünk itt a Lángolón, nevezetesen, hogy ismét működik az A Perfect Circle. A zenekar leginkább arról híres, hogy itt (is) énekel Maynard James Keenan, aki főállását tekintve a…..
Nem mintha nagy truváj lenne, az összes ablaktörlőlapátot úgy találták ki, hogy még az is ki tudja cserélni őket, akinek máskülönben a kapucsengő használatával is problémája van, mert komplikált. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy ablaktörlőlapátot az autók jó részén…..
Ami pedig el akar porladni, azt hagyni kell, hadd porladjon. Másnál. Ha nem egy Ferrarilamborghini, akkor lesz még olyan jobb is.És így az, ami megmarad, előbb-utóbb tényleg többet is ér. Már ha valakinek számít a befektetés is, és nem csak a pénzszórás egy zseniális…..
Mikor eldöntöttük, hogy mindössze tíz autót állítunk ki standunkon, már akkor lélekben szemberöhögtük magunkat. Tudtuk, hogy lesz bónusz, nem is egy. Kettőt most bemutatunk, de a harmadikat, amely ma, kedden is, a levegőben lóg (mert nem kapkodjuk el) csupán egy villanásnyi kép…..
A következő sajtóközlemény nem könnyű olvasmány. Épp ezért röviden összefoglalnám, hogy miről szól: az autós szakma bizonyos szervezetei és cégei összefogtak. Mi ennek a célja? Elsősorban az, hogy az állami hivatalnokok és hivatalok tudjanak egy szakmai szervezettel…..