Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pankajafajalatt

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy örömmel és érdeklődéssel olvastam írásaidat, fontos információkat tartalmaznak és sok tanácsot meg lehet és kell fogadni belőlük. A paleós állatorvossal készített anyagodat rengetegen megosztották, nem is csodálom. Abban a cikkben megint kilyukadtunk a lényeghez. Egész…..
El sem tudom mondani, mennyire boldoggá tesz, hogy gourmet lettél! Örömödet leled az ételek minőségében és elkészítésében. Nem tudom, ez mennyire volt így korábban, de még az is lehet, hogy a paleo étkezés ezt felerősítette benned! Hurrá! Kicsit irigyellek, hogy ilyen sokat…..
Rendesen elhúzódott a nyár és a meleg idő, de most már látszólag visszavonhatatlanul itt az ősz, és az egyre hidegebb napok. Ilyenkor még hajlamosak vagyunk kicsit lengén kimenni az utcára, amiből aztán nagyon hamar összejön egy nátha, rosszabb esetben egy rondább megfázás,…..
Páros Kintorna Hogyan kell enni? 2014.10.27 14:58:19
Felkeltetted érdeklődésem a Lavina című skandináv eposz iránt, gondolom, szó van benne a házasság és az emberi kapcsolatok kicsit problematikus voltáról. Bár most nem könyvajánlónak szántam ezt a bejegyzést, mégis meg kell jegyeznem, hogy elolvastam a mostanában erősen…..
Valahogy úgy hozta a sors, hogy a héten kétszer is voltunk moziban, és szándékosan olyan filmeket választottunk a gyerekek kedvéért, amik mögé odabiggyesztették a hatos karikát. Az egyik film A kis Nicholas nyaral c. francia mozi, a másik A Séf c. amerikai furgonos sikertörténet…..
Milyen csodás, inspiráló történet egyenesen Dunaújvárosból! Remélem, hamar megszáradt a nadrágszárad a vonaton… Addig kutakodtam a neten, míg sikerült „összeházasítanom” két fő témánkat, legalábbis egy recept erejéig. Egy kis paleo ajurvéda. Mindkettőnknek remek.…..
Köszönöm az előző írásodat. Nem tudtam, hogy gondjaid vannak a bal és jobb oldal meghatározásával. Másoknak is van ezzel problémája. Tegnap láttam erről egy testépítős videót, de mire megmutattam volna, leszedték. A Dunakanyar kupán keresik a versenyzők a fordulási irányt,…..
Ma eldöntöttem, a csalódások elkerülése végett NEM leszek paleo. Vicces, hogy amikor legutóbb találkoztunk, és haladtam a közösen megbeszélt pont felé a MOM Parkban, ahonnan remekül elkéstél, balra fordítom a fejem, és mi az első sajtótermék, ami szemembe ötlik az…..
Utazásommal kicsit elkalandoztam a mostanában megszokott témámtól, ami az ajurvéda. Időnként persze fontos, hogy kilépjünk a megszokott életünkből, mert a helyváltozás és a sok új élmény nagyon jó hatással lehet ránk. Megújulunk picit, másképp látunk bizonyos dolgokat,…..
Örülök, hogy voltál színházban, és foglalkoztál lelked egészségével. Én is imádok színházba járni, főleg, ha magával ragadó az élmény. Most azonban nem színházba mentem, hanem Londonba. Előre jelzem, ez nem egy olyan írás akar lenni, hogy mindenki költözzön Londonba,…..
Időnként minden család idő és feladat beosztásában fennakadásokat idéz elő egy rosszul időzített betegség. Most valami rémes vírus terjeng az iskolában, ahová a gyerekeink járnak. Nagyobbik lányunk osztályából ma 14 gyerek hiányzott, egyesek atípusos tüdőgyulladástól…..
Páros Kintorna Pitta humusszal 2014.10.02 11:55:39
Istenem, de jót nevettem a béka pózon. Lelki szemeimmel látom, ahogy 90 perc után szólnak, hogy vége, de mindhiába. Úgy maradsz és kész. Mindörökké béka. Ez a bejegyzés nem lesz teljesen paleo, mert ha nem tévedek, pitát humusszal nem is ehetnél a párosítás végett. Én…..
Nagyon élveztem a jövendőbeli pumidról és az élveteg tekintetű szakácsról szóló beszámolódat, hogy az elképesztő fémkübliről már ne is beszéljek. Ne haragudj, amiért kötöm az khm, ebet a karóhoz, de az ott kapott ételsor alapján továbbra is az a benyomásom, hogy a…..
Gondolhattam volna, hogy tűz és víz ember vagy. A Kapha a víz és föld, a Pitta pedig a tűz. Ezek kavarognak benned. Az ajurvéda szerint, ha a Kapha víz és föld eleme túl működik, akkor ez túlsúlyhoz vezethet, magas koleszterinszinthez, légszomjhoz, magas vérnyomáshoz,…..
Vata, Pitta, Kapha… Ahogy kérted, belemerülök az ajurvédába, ami egy izgalmas teszt kitöltésével folytatódik, hiszen meg kell határozni önmagunkat, már az elején. A Vata Pitta Kapha nem egy amerikai egyetemi diáktársaság neve, hanem az egyes egyének ajurvédikus…..
Köszönöm a paleo ebéd beszámolót. Nem állítanám, hogy meggyőztél, viszont szeretnélek itt és most meghívni egy rendes ebédre hozzánk. Ígérem, paleo lesz.Most, hogy (elvileg) tele a pocakod, áttérhetünk a lélek nyitogatására. Bár az út a testünkön keresztül vezet.…..
Nagyon örülök, hogy komoly akaraterővel ráléptél a tettek mezejére. Igazán. Tetszik a kulcsos saláta meg a műanyag szalonna is. Látod, tudsz Te, ha akarsz. Én is sokáig ettem tegnap, csak éppen hajszálvékony olasz pizzát, igazi olasz szalonnával, amit pancettának…..
Páros Kintorna Hedonizmus 2014.09.18 16:57:41
Szóval ez az egész a boldogságról szól. Rövid távú boldogságokat keresünk, egy finom falattal, egy pohár (esetedben korsó) sörrel, egy nyalat fagylalttal. Aztán a sok kis boldogság kiütközik rajtunk, nem kívánatos formában, amitől boldogtalannak érezzük magunkat. Micsoda…..
Ez tehát az újrakezdés időszaka ismét. Nálam is az, sok-sok szempontból. A nyár súlygyarapodással telt, mert a sok zsúr, buli és barátos sütögetős alkalmak során felszaladt néhány kiló. Én úgy vagyok összerakva, hogy rajtam 3 kiló is nagyon meglátszik, legalább ezt a…..
  Szia gg, Azzal kezdeném, hogy kedd van amikor laptopot ragadok, és még nem hallottam felőled: hogy sikerült a hétfői diéta start? Nekem jól kezdődött, végülis csak két gombóc fagyit ettem a gyerekekkel ebben a rekkenő szeptember eleji melegben. Mostanában nagyon sokat mozgok,…..
  Sok éve nézegetem a gumicsizmás, sárban tocsogó Glastonbury Fesztivál képeit, és egyszerűen semmi vágyat nem éreztem soha, hogy én is ott lehessek a tömegben. Hasonló érzéseim vannak a Sziget fesztivállal kapcsolatban is, főleg azért, mert sok évvel ezelőtt egy teljes héten…..
Páros Kintorna Test és lélek 2014.08.12 11:25:00
Kiskunmajsa. Elsőre nem úgy hangzik, mint a világ legizgalmasabb nyaralási helyszíne.  A sátorban alvást azért elkerültem, lett rendes ágy és zuhany, ezzel én már elvagyok. A család többi tagja szívesen kempingezett volna, de amikor többször is esett az egy hét alatt, azért nem…..
Akkor eszerint lehet, hogy jó a xilit, de inkább nem. Nem csoda, hogy össze vagyok zavarodva.  Most mi a jó és mi a rossz? Melyik ártalmas, melyik nem? Valószínűleg egy helyes út van: egyszerűen nem kell zabálni, kerülni kell a készételeket meg  a zacskós cuccokat és az édes…..
Gyerekkoromban nem voltam nagy édességfaló, otthon alig volt csoki meg süti, általában csak a nagyszülőknél ettünk ilyesmit. Ráadásul majdnem mindig ugyanazt. Apai nagymamám nagyon jól csinálta a meggyes pitét és a bejglit, míg anyai nagyanyám a zserbót, az almás pitét és a…..
Páros Kintorna Wellness gyömbér 2014.05.28 10:15:52
Miután elolvastam fájdalmas szösszeneted a fülakupunktúráról, úgy éreztem, itt az ideje, hogy én is valamilyen célzott testszerkezettel kapcsolatos tevékenységet végezzek. Szerencsére pont elutaztunk a családdal wellness hétvégézni, ami alapból nem tartozik a kedvenc…..