Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GGazigazi

79 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Molnár Zsolttal két éve találkoztam először. Az a fajta ember, akire oda kell figyelni. Mindig gondolkodik, mindig érvel, mindig olvas, mindig fejlődik. Egyedien étkezik. Nyers tojással, lazacolajjal, frissen kifogott keszegekkel. No meg ír. Az utóbbi két évben például két új…..
„Nem fogok mániákusan bogyókat kapkodni, egészségesen eszem, és minden rendben lesz”, mondja az én kedves barátom, aki szerint minden csak a profitról szól. A gyógyszeripar extrájáról, amit ő egy nagy nyavalyát fog megfizetni. Aztán megragad egy Idaredet – remélem figyelitek a szavak roppanós…..
A Paleolit magazinban, az idei évfolyam második számában találtunk egy cikket, amely az 1919-ben született Charles Marin Eugsterről szól. Egy békebeli fogorvosról, aki talán még pedálhajtású fúróval kezdte el az ipart valahol Londonban. Ebben persze nem lehetünk biztosak, hiszen nem vagyunk a múlt…..
de sosem merted megkérdezni, mondaná Woody Allen, de őt a szex sokkal jobban érdekelte, mint a viszcerális zsír. Ebben nagy szerepet játszhatott, hogy a híres komikuson sosem volt egy csepp túlsúly sem. Igaz, az izom is ritka vendég volt a testénél, de ez már egy másik történet. A lényeg az, hogy a…..
Nem tudom, hogy születtek-e újévi fogadalmaid, nyájas Olvasó? Remélem igen. Persze ilyenkor mindig van egy-két szkeptikus hang, miszerint ezek a nagy megmondások általában beteljesítetlenül elsorvadnak. De mi van akkor, ha most nem? Ha tényleg ez lesz a legcsodálatosabb évünk…..
Egyszer interjút készítettem Lovasi Andrással, a Kispál és a borz frontemberével. Ő mondta, hogy a sztárrá válásnak megvannak az állomásai. Elkezdesz valamit, amit valamiért szeretnek a kortársaid. Te írod a műveket, a rajongók definiálják magukat. „Én abban különbözöm a…..
Szabó Zoltán orvos-természetgyógyász megjárta a hadak útját. Dolgozott szülész-nőgyógyászként. Menedzserként. Vezetőként az egészségügyben. Mégsem találta meg a helyét. Talán azért, mert nem bírta elviselni a nagy rendszerek tehetetlenségét. Azt, hogy sokat beszélünk,…..
László Judittal Enyingen találkoztam, egy órával a rendelési idő előtt. Odaérek. Tudom, hogy Enying város, de alig van mozgás. A parkoló melletti vendéglő csak két óra múlva nyit. Bent egy-két álmos fehérruhás készülődik. Kérdezősködöm. Információt adnak, kávét nem.…..
Egy feltalálóról szól a következő bejegyzésem.  Egy igazi kritikusról, akinek csak a legjobb elfogadható. Ha a legjobb nincs meg, megcsinálja. Ilyen egyszerű ez az egész. Hozzá úgy néz ki, mint egy kedves rockrajongó. Love, peace. Halk szavak, tétova mozdulatok. A háttérben pedig…..
Mondogatták, hogy beszéljek a Bartha Ákossal. Magabiztos, jó szakember, amit a táplálkozásról tudni érdemes, azt tudja… Hát jó! Írtam neki, hogy keresem. Hosszú idő után válaszolt. Mondta, hogy elfoglalt, de beszorítja valahogy. A hangja magabiztos, van fellépése. Odamegyek a…..
GGazigazi 2015.09.18 08:45:20
@Szil58: Miért vagy annyira biztos abban, hogy zagyvaság? Én nem tudom, nem vagyok tudós. De az sem lenne érv semmire. Tudósok is mondtak már teljes homályokat. Szerintem ha egy rendszert követsz, érdemes sok mindent elolvasni. Aztán kivenni, ami neked jó, a többit meg figyelmen kívül hagyod.
Dr. Tóth Csaba a paleolit világ megosztó embere. Ő az első orvos, aki elfogadta, gyakorolta, és praxisában használta a paleolit módszert. Mindmáig ő az egyetlen orvos diplomával rendelkező személy, aki könyvet írt a témáról. A hívei és az ellenségei is hangosak. A hívei…..
GGazigazi 2015.03.03 23:42:27
@pythonozok: :) Semmi gond. Nem volt benne sok hiba a körülményekhez képest.
Amikorra megérkezik a február, belefáradok a télbe. Fényt akarok. Nem is a meleg a legfontosabb. Hanem a tiszta fény. Mostanában minden borongós. Az eső se esik, csak szitál. Állandóan szitál. Nincs kedvem esernyőt nyitni. A füles sapkám szép lassan átitatódik párával.…..
Érdekes emberekkel beszélgetni jó. Ezt a tanulságot fogalmaztam meg magamban, miután elköszöntem Zombori Zoltántól. Onkológus. Már a szó hallatán is keresztet vet az ember. Festő és író. 8 évvel ezelőtt 28 olajképet alkotott, majd ezekhez szöveges kiegészítést fűzött.…..
Ha az ember paleolit szellemiségű emberekkel beszélget, mindig így indul a történet… Sok problémával küszködtem, és nem találtam megoldásokat. Aztán 20..-ben a kezembe került Szendi Gábor könyve. Mindenkié így kezdődik. Még az ellenlábasok története is. Aztán…..
GGazigazi 2015.02.14 20:13:46
Sok rokonom, ismerősöm tudja, hogy paleolit életmóddal próbálkozom. Egyesek azonnal lebiggyesztik a szájukat, és már szinte kívülről tudom az első mondatukat. „Aztán honnan tudod, hogy mit ettek az ősemberek? Vagy tegnap vettél mammutot a Mammutban? Otthon, a lakótelepi egy szoba…..
Már nem is tudom hol hallottam a viccet… Az orvos dinasztia legifjabb tagja odamegy a tapasztalt nagypapához. Papa! Nem kérdés, hogy orvosnak tanulok. De merre szakosodjak? Te szívsebész vagy, apa nőgyógyász, nem akarom, hogy hozzátok mérjenek… Az öreg elgondolkodik… Hát……..
GGazigazi 2015.01.28 06:20:37
@Munyi cica: Szia! Elküldöm a doktornőnek a kérdést. Kis türelmedet.
Sokan kérdeztetek az ételintolerancia vizsgálatokról. Elkezdtem hát kérdezősködni. A cikk végére  el tudtok jutni valameddig... Aztán várom a kérdéseket. Bennem is megfogalmazódott az utóbbi napokban néhány. Úgyhogy a bejegyzésnek a segítségetekkel hamarosan lesz…..
Dr. Molnár Zsolt, állatorvos. A rendelőjében találkozunk, ahol kollégáival non-stop fogadják a házi kedvenceket. Becsengetek. “Jövök!” És jön, kabátban. Csodálkozom, azt hittem, itt fogunk beszélgetni. Nem ide jövünk – mosolyog – sütöttem neked egy kis pogácsát. Most…..
GGazigazi 2015.01.12 11:44:41
@sabangela: Valószínűleg én fogalmaztam pongyolán. Inkább az a kérdés, hogy a levont következtetés sem helyes?
A mai történet hőse Nagy Andrea, Szlovákiában élő és praktizáló belgyógyász, háziorvos doktornő. Saját gyermeke egészségéért harcolva talált rá a paleolit táplálkozás gyógyító lehetőségeire. Azóta lefordította kamasz lányára a módszert, és – mivel az eredmények…..
GGazigazi 2014.12.14 13:22:41
@Linn: Igen, ez egy érdekes kérdés. Én is azt gondolom, hogy nem lehet egységesen mindenkit ugyanazzal meggyógyítani. Az viszont kérdés, hogy miért emészted rosszul a zsírt? Lehet-e ennek valami sima gyógyítható oka?
GGazigazi 2015.01.12 11:26:26
@szemirámisz: nagyandrea74@index.hu. Ezen a címen írjon neki. És sok sikert!
GGazigazi 2015.01.12 11:39:51
@ecch: Gratulálok! Kaphatok egy e-mail címet. Beszélgethetnénk a tapasztalataidról.
Tegnap olvashattátok a Benkő Éva doktornővel folytatott beszélgetésünk első részét. Most a módszer megismertetésével folytatódik a beszélgetés. És figyelem: ez megint nagyon másfajta paleolit alapú gyógyítás lesz. A doktornő nem foglalkozik az emberiség történelmével, és…..
Néha annyira lehet szeretni a telet. A jégvirágokat, a befagyott festői tavakat, a vakító, tiszta napsütést, a ropogó havat. Ezek közül most éppen egyik sem működik. Sötét van, pedig vár rám még a délutánból néhány óra. A havat nem tudom csodálni, mert a szemembe hordja a…..
A mai bejegyzés egy furcsa eseményből született. Estefelé értem haza. A piacok már zárva. A hűtőszekrényben se kolbász, se szalonna. De még egy füstölt tarjavég sem bújt meg valamelyik szegletében. (Kérlek, ne javítsatok ki, hogy a hűtőszekrény szegletében nem lehet…..
Ez a rövid bejegyzés arról szól, hogy itt volt a Mikulás. Bemászott a kéményen, pedig központi a fűtés. De nem ismer lehetetlent, tehát bemászott, és hozott nekem paleo szalonczukkedlit, és bonbont. Mindkettőt a paleo fajtából. Nem sokat, mert drága dolog a Mikulás, ha az…..
Három órán keresztül beszélgettem Katival. Láttam már szklerózis multiplexeseket. Nem is egyet. Általában nem ilyenek. Sokan szkeptikusak. Ő tisztában van a helyzetével, és bizakodik. De nem mondja azt, hogy ő egészséges akart lenni, és az is lett. Semmi sikerpropaganda, konfetti…..
A szklerózis multiplex számomra a leggyűlöltebb betegség. Az életem egyik legfontosabb, végtelenül szeretett emberét támadta meg, és ölte meg, több mint húsz éves küzdelem után. Minden hír, amit a betegség felől hallok, felkavar. Ha azt hallom, gyógymódot találtak rá, nem is…..