Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theivan

79 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyári mozizás potenciális messiása magyar nyelven sem hajlandó leleplezni a harmadik világháború casus bellijét, és ez így van jól. Közben az HBO is prezentálta, mely sorozatáért érdemes túlélni a nyarat, de a lefújt cannes-i filmfesztivál ígéretesebb címei is előzetest mutattak. Erre tessék.  ..
Amerika nehéz, de fontos időkön megy keresztül. Emiatt Hollywood is kicsit visszafogta a marketinget, bár így is kaptunk két borongós ízelítőt a Netflix európai produkcióiból, meg a Tenetből is egy új... mondatot. Sőt, mutatunk olyan előzetest, amiből még film sem lesz. Ez ám a felhozatal!..
Kísérleti patkányként a blogszférába küldjük eme korábban már bevetett, végül megvetett próbálkozásunkat, melyben pár száz karakterbe sűrítve végigsummázzuk az elmúlt naptári hét legfontosabb előzeteseit, rövid kedvcsinálóit, egyszóval (igazából kettővel) mozgóképes ízelítőit. Hát ízlelgessétek,…..
Taika Waititi hatodik nagyjátékfilmes rendezése mindjárt hat Oscar-jelölést is kiérdemelt – de nem úgy a nézők egyöntetű rajongását. A Thor: Ragnarökkel a blockbusterek hogyanjába is beszimatoló új-zélandi filmes eleinte vonakodott is Adolf Hitler szerepétől, ám a Fox Searchlightnál (höhö,…..
Évtizedek óta tartó rajongás tölti ki a szíveket, hiszen a Star Wars egy olyan generációkon átívelő energiaforrás, amit senki nem vehet el tőlünk. Jelen vannak ugyan az ellentétes érzések, az apró kis súrlódások, de mindig is megvolt a helyes út, a közös nevező, az egyensúly, amit a Star Wars maga…..
theivan 2019.12.25 13:22:27
@wovbagger:
"I've been spoken" – úgy érted, "I have spoken"?
Shaunék városkájában csészealj landol – természetesen idegen eredetű. Ám utasa (illetve egy ideális világban a közelgő ünnepi szezon kívánságlistájának No. 1-ja) csak beleveti magát az ismeretlenbe, hogy aztán összeismerkedjen a címszereplővel is. Hamar megtalálják a közös hangot, de ahogy annak…..
A Superbad-szerű vígjátékok korszaka már épp leáldozni látszott, aztán csak becsúszott végül egy hasonló kis korhatáros valami a Seth Rogen-Evan Goldberg produceri garázsból. Annyit változott a helyzet, hogy a Virsliparti után ismét próbáltak egyet csavarni a szitun, és ezúttal 12 éves…..
Ó, a megterhelő kamaszkor! A tinédzserdrámák műfaja több-kevesebb sikerrel próbálja kipréselni magából említésre méltó pillanatait, legalábbis ami a sorozatokat illeti. Az HBO nyári lázálma egyike lett ezeknek a pillanatoknak...
Ari Aster lenne a poszt-horrorok új koronázatlan királya? Én még azért Jordan Peele-párti maradnék ebben a kérdéskörben, de örömteli látni, hogy a kényelmetlen Örökség után hasonló diszkomfort érzés végignézni a Midsommart is - még akkor is, ha talán az év egyik legviccesebb filmjével van dolgunk...
És még eddig az volt a bajom, hogy sorra jönnek a felesleges folytatások! A Disney bebizonyította, hogy egy “filmhez” már ennyi sem kell, elég, ha csak leültetünk egy hiénát tollbamondást írni. Így született meg a 2019-es oroszlánkiráj...
Hollywood bajban van. A nép általános megítélése szerint egyre szarabbak a termékei, pénzben is alig hoznak valamit, már most kapásból 10% mínuszban van kábé az idei félév a tavalyitól, az eredeti ötletek sem érkeznek, pont azért, mert azért a kevésért sem hajlandóak fizetni az emberek, ráadásul egy…..
Nincs bírás a Pókemberrel. 2016 óta már az ötödik Tom Holland-féle szereplés van soron, és már ember nem számolja, ezen felül hány játék és rajzfilm dolgozza még fel a karaktert. Vajon mit szövögethet a Marvel? A Végjáték után két iskola lehetősége kezdett körvonalazódni Kevin Feige mozimonstruma…..
Trailereket nézni időigényes, unalmas, de legfőképp káros dolog. A Trélernyi Trailer célja, hogy ugyanezeket az érzéseket keltse nézőiben, csak nem 5-6, hanem egyetlen előzetes hosszára koncentrálva. Csemegézzünk együtt a múlt heti kínálatból, itt lesz velünk Kristen Stewart, a könnyező srác a Get…..
Mi a terved, Netflix? Az új Sandler-gagyi következik, kizárólag a YOUTUBE-csatornánkon! Elindult YOUTUBE PRÓBAÜZEMÜNK. Dobjatok egy feliratkozást a fenti videó előtt, közben, után vagy helyett, és tartsatok velünk már az első szárnypróbálgatások alatt is!..
Olvasni? Még szép. Erlend Loe könyvek A KANAPÉRÓL. Elindult YOUTUBE PRÓBAÜZEMÜNK, benne új rovatunk is, A KANAPÉRÓL. Dobjatok egy feliratkozást a fenti videó előtt, közben, után vagy helyett, és tartsatok velünk már az első szárnypróbálgatások alatt is!..
Mit ajánlunk punnyadáshoz? A KANAPÉRÓL megmondjuk. Kezdjük veled, FLEABAG!Elindult YOUTUBE PRÓBAÜZEMÜNK, benne új rovatunk is, A KANAPÉRÓL. Dobjatok egy feliratkozást a fenti videó előtt, közben, után vagy helyett, és tartsatok velünk már az első szárnypróbálgatások alatt is!..
Robert Pattinson és kislánya az űrben siklanak, ketten egyedül, egy kihalt űrhajó belsejében. Az A24 újabb produkciójának egymondatos leírása egy túlélő sztorit ígér, mégis többet kapunk annál. Ez viszont sokaknak kevesebbet érhet. Nézzétek meg első próbavideónkat, a hagyományos írott verziót…..
Egy több évtizedes produkció vált ma valósságá, amely végül nagyjából egyszerre csendült fel aztán a vásznakon több, majdnem azonos zsánerre hangolódott darabbal. A Csillag születik drámájában, a Bohém rapszódia nosztalgiafaktorában, az Elton John életére, khmm… támaszkodó musical fantasy pedig…..
Hihetetlen, mennyit kellett várni erre a folytatásra. Vagyis erre...
Barry (Bill Hader) a szürke mindennapok fogságában ragadt. Ami mégis különlegessé teszi: leszerelt tengerészgyalogos, profi bérgyilkos, és, mint kiderül – őt is meglepte, de – minden álma, hogy színésszé válhasson...
Valószínűleg nem vagyok egy túl jó képregényolvasó. Kettő, három hosszabb hangvételűt, ha olvastam életemben. Ne értsetek félre, a képregényhősöket természetesen megnézem moziban, mégis kijelenthetem, hogy kevés viszonyítási alapom van. Mégis, most úgy érzem, hogy valószínűleg a világ egyik, ha nem…..
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
Tematikus hetünk végéhez közeledvén jöjjön a gengszter-biográfiák egyik legfontosabbnak tartott alapműve, a megboldogult Henry Hill tételmondatából faragott csaknem két és fél órás dicshimnusz, mely csak így, félévszázados portfóliójú rendezőjének legutóbbi instant…..
Michael Bay nem egy egyszerű eset, mégpedig azért, mert képes olyan dolgokra is, amire csak nagyon kevesen a mai Hollywoodban. A legnagyobb szemetet is el tudja adni az emberek többségének. Imád robbantani, imádja a popcorn illatát, és végtelenül imádja, hogy nem kell megfeszülnie…..
Zár a Marvel második fázisa: ki hitte volna, hogy erre a jeles alkalomra valaha is elkészül Scott Lang, azaz a Hangya (Paul Rudd) közel hányatott sorsú mozgóképes debütálása, amely legalább annyi előnyt kamatoztat örökségéből, mint amennyit végül elvesztett abból. Néhány…..