Regisztráció Blogot indítok
Adatok
analoque

3 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A holland post-rock csapat, a The Gathering április 29-én adja ki kilenc év után új stúdióalbumát "Beautiful Distortion" címmel a Psychonaut Records gondozásában, mely a zenekar saját kiadója. Most a We Rise című tétel hallgatható meg a hajtás után, mely leginkább az "if_then_else" című, 2000-ben…..
analoque 2022.02.10 20:08:11
Egy sikeres zenekar működése és működtetése igen hamar üzleti vállalkozássá válik: vannak benne tulajdonosok, alkalmazottak, menedzser, fizetett session-zenész, marketinges, turnészervező, céges jogász és különböző kapcsolt projekttársaságok, mindez természetesen egy valóban kézzelfogható…..
Bár Mininek kellene következnie, beelőz az esedékes Checkpoint Now, hogy ne csússzon tovább (aztán majd két Mini jön utána valamikor jövő héten). Jöjjenek hát az előző hónap legfontosabb hírei + hozzá a kommentárjaink és a hónap mindenféléi. Visszajelzések továbbra is jöhetnek…..
analoque 2021.10.16 17:01:59
@SternerRegnix: az lehet a gond, hogy itt a tamogatásoknál eléggé lejt a pálya. Sokan azt hinnék, nem az a cél, hogy minőségi exportálható termék jelenjen meg a végén, inkább hogy betömjenek menet közben pár éhes hiénaszájat.
A zenei albumok rangsorolása, az előadók egymással való összevetése még egy adott műfajon belül sem helyes: az egyes zeneművek hallgatása közben jelentkező érzet, és az ebből megszülető állapot az egyetlen fokmérője a zenemű értékének, mely érték személyenként különböző, hallgatási alkalmanként…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
IDDQD Checkpoint 1x13: Esportok 2015.10.25 20:49:22
Még éppen sikerült a hét legvégén teljesíteni a podcastpenzumot, és mielőtt hétfőre vált az óra, még begurítok egy Checkpointot a vasárnapba, akárcsak Kodiak egy gránátot a de_dust2 lépcsőfordulójában. Aki esetleg nem tudja, kicsoda Kodiak, és mi az a de_dust2, feltétlenül…..
A rockzenészek sokszor írnak, énekelnek szörnyű dolgokról, ez egy ilyen műfaj, de a legtöbb esetben itt meg is állnak, nem lépnek - hála istennek - a tettek mezejére, néhány kivételtől eltekintve. Máskor pedig a totális önpusztítás az - ami szintén kéz a kézben jár a…..
Régóta tervezek írni a Polybiusról, és most az Eurogamer remek cikke, illetve egy éppen futó Kickstarter-projekt jó apropót adott. És hogy kicsoda Polybius? Hogy nem ismeritek? Ó, őt igazán senki sem ismeri. Hol ilyen, hol olyan, bámulatosan tudja változtatni az alakját. Egy rövid…..
Az elmúlt hetekre sokáig emlékeznek majd a videojáték-ipar krónikásai, de a történteknek általános sajtótörténeti jelentősége is lehet; biztosan születik majd erről az egészről pár szakdolgozat, miután lecsillapodtak a hullámok. Ritka ugyanis, hogy újságírók/bloggerek és…..
analoque 2014.09.15 17:43:13
Így 10 nappal a választás előtt a Tv2 Tények is magasabbra fokozatra kapcsolt, fontos az emberek hiteles tájékoztatása, pörög kampány, ütköznek az érvek ...A keddi adásban láttam ezt a mesterművet, igazából ezután tényleg nem érdemes itthon a híradós műfajban dolgozni, mert…..
A Florence + The Sphinx című lemez május 13-án jelenik majd meg, és olyan csapatok játszanak rajta egy-egy Florence + The Machine-dalt, mint a Periphery, a Stick To Your Guns vagy Ben Bruce az Asking Alexandriából. Az ötlet amúgy a Sumerian kiadó egyik alapítójától, Ash…..
Valahogy a Bartókra keveredtem a héten, és nem tudom melyik műsorukban klasszikus, elfelejtett hangszerekről beszélgettek - ott jött elő egy fiatal magyar csapat, akik a tekerőlantot próbálják visszavezetni a köztudatba. Persze eddig is tudtam, hogy van ilyen, de nem nagyon emlékeztem,…..
Régen volt már toplista, gondoltam, a Flappy Bird kapcsán összeszedem azokat a játékokat – hovatovább kazuárságokat –, amik jellemzően picik, nagyon egyszerű szabályai vannak, viszont olyan addiktívak, hogy bármikor el lehet tölteni velük öt-tíz percet (órát, hetet,…..
analoque 2014.03.18 18:21:25
A Borsod megyei Kazincbarcikán nagy a szegénység, egyre többen kukáznak a túlélés érdekében. A problémával tisztában van a város szocialista polgármestere, Szitka Péter is, azonban szerinte a dolog nem csak szociális szempontból gond, hanem vizuálisan is. Azzal is érvelt a…..
A nyolcvanas évek egyik legsikeresebb rockzenekara, a The Final Countdown című dalával világhírűvé vált svéd Europe is fellép Székesfehérváron, a Fehérvári Zenei Napokon augusztus 1-jén. A zenekar 35 évvel ezelőtt, 1979-ben alakult Stockholmban Force néven, majd három…..
Még hat hét. Az ellenzék felől nézve már csak hat. Attiláék megteszik, ami tőlük telik. Nem válogatnak az eszközökben. Ha kell, Paks haszonélvezőiből Paks legádázabb ellenzői lesznek. Ha kell, Kijevet összemossák Budapesttel. Ha kell, sértenek egy kis államtitkot, hogy…..
analoque 2014.02.23 14:20:06
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
analoque 2014.02.20 19:01:30
@Shopping: és akkor ott meg dögöljön meg mindenki? teljesen mindegy ki jön, de mégse gyilkolja már le az állampolgárokat a választott kormány meg az elnök. és ez az alap, de a mögötte álló három hírforrásból akkor kiderült neked, miért éri meg Janukovicsnak bedönteni és a civilizált világból kiírni az országát azzal, hogy meg sem fontolja a választást?
analoque 2014.02.20 19:34:59
@maxval a gondolkodó birca: hát mivel németországban nem vágják le az ellenzékiek fülét, vagy lövik agyon őket, és kapcsolják ki közben a netet és a telefont, szerintem Merkelék mellett jobb lehet. Vagy mi miért léptünk be az EUba és váltottunk rendszert??
analoque 2014.02.20 19:37:34
@Szúnyog: igy van, de jog is van a világon - pont ma láttam egy netes videót, amikor egy botos fickót lőnek agyon valami háztetőről. Ez arányos fellépés? Jogos?
Persze 56 is ellenforradalom volt, de ott is mintha valakik a nép közé lövöldöztek volna. Gondolom, az is rémesen demagóg, és a tüntetők meg békés rendőröket is vertek ráadásul.
Unásig ismételhetnénk, hogy a kilencvenes években minden jobb volt, de a mai fiatalokat nehéz lenne erről meggyőzni. Még azzal sem, ha öregzenéket mutogatunk, de mi akkor is azt fogunk mutogatni. Hihetetlenül hangzik, de a Therapy? máig legsikeresebb lemeze, a Troublegum ma húszéves.…..
analoque Igorrr 2014.02.02 13:35:46
Most nyomtam le a play gombot, következik az Igor 2006-os albumának első száma. Megremeg az ujjam az egéren - fogalmam sincs, mire számíthatok. Úgy alakult, hogy időrendben visszafelé ismertem meg Igorrr (polgári nevén Gautier Serre) életművét. Thx youtube - két venetian snares…..
analoque Cloudkicker 2014.02.01 12:31:43
Háromszor találkoztam a Cloudkickerrel. Először az egyik haverom mutatta más videókkal együtt, és nem tett rám nagyobb hatást mint bármelyik másik.  A második eset demoscene releasek böngészése közben történt; észre se vettem, hogy szerepel a videó nevében, és teljesen…..