Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V63-017

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modellfan blogja M41 2182 2023.12.11 18:40:02
Jelen bejegyzésben egy olyan modell kerül bemutatásra, aminek a megjelenése már nagyon hosszú ideje esedékes volt, de csak az előző évben valósult meg. Az egyik legelterjedtebb magyar dízelmozdonyról van szó, amely szinte bármilyen szerepkörben bevethető, univerzális és a mai napig sokfelé előfordul…..
A nálam kicsivel idősebbek még emlékezhetnek azokra az időkre, amikor két csepeli HÉV is volt. Pontosabban volt a "Határ út - Csepel HÉV", és volt a "Csepeli Gyorsvasút". A kettő közül már csak az utóbbi létezik, pedig ha még húsz évet kibírt volna a másik, akkor ma a 3-as villamos a vágányain…..
Gonosz üzemmód ON Megvolt a nagy nap tegnap és megjelent a Train Simulator ezévi része, amely a 2016-os sorszámot kapta meg. Azok akik már rendelkeztek a TS egyik korábbi részével ingyen megkapták a frissítést, amelynek tartalmát a játékból remekül elkapott képpel illusztráltam…..
Aki olvasta a korábban megszűnt SimWorld Online Magazint, annak bizonyára ismerős lehet a cím szerkezete. A helyzet az, hogy ez nem véletlen. Ugyanis ezzel a cikkel kívánok visszatérni az íráshoz, immáron itt a VM blog keretein keresztül, kizárólag, mint író. Első cikkemnek pedig…..
Végre megjelent a Just Trains kiadásában a kb. másfél éve beharangozott és igen-igen sokat ígérő újabb pálya a Train Simulator 2013 programhoz (ami időközben Train Simulator 2014 névre keresztelődött át).  Jelen add-on azért is okozott nagy várakozást a vasúti…..
V63-017 2014.01.28 10:23:24
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Csak itt nincs eng meg wag file, hanem bin!

Sajnos a pálya tele van hibával. A lassúmenetre figyelmeztető táblák túl közel vannak a lassúmenet elejéhez, sokszor durván kell fékezni. A gyalogosok/utasok meg gyakran a híd alatt, vagy derékig a peronban gázolnak, de láttam olyat is, hogy a levegőben, az űrszelvényben...el is gázoltam :(
A mondás szerint: Nem megy nélkülük, de velük sem… Hát igen. Főleg ha már a mozdonyba is fel akarnak menni, és még vezetni is akarják! Mert akarják! Tegnap reggel a rádióhírekben hallottam, hogy mozdonyvezető képzés indul, és idén először nők is részt vesznek a képzésben.…..
Na miről is lesz most szó? Igen, természetesen a modelloutlet című agyatlan baromságról és azokról az agyatlan barmokról akik rendeltek is. Hirtelenjében nem is tudok rájuk jobb kifejezést, akinek van agya az nem is járhat…..
V63-017 2013.01.05 00:27:24
@HUN_Sector:
A szájkarate helyett inkább az oldalát csinálta volna meg rendesen. Lehet sokkal többen beugrottak volna a csapdába, ha kiír egy kamu adószámot, meg cégjegyzékszámot, mert szerintem jó sokan utána sem néznek.
V63-017 2013.01.05 00:28:46
@sín tér:
Több mint a duplájáért tologatnám, ha kellene. De megy magától is úgy, hogy közben adja magából a megfelelő hangokat! :)
Vasutaskritikus Pályázat 2012.12.14 09:31:05
A legújabb indóházat olvasgatva szúrt szemet a pályázati felhívás, mozdonygrafika készítésére. Először azt hittem újabb Gyseves taurust akarnak átöltöztetni, aztán kiderült, hogy nem, ezúttal mávos Traxx lesz a szenvedő alany. Szinte már meg sem lepődtem, hogy a székely…..
Norbert az androidos (iphone-os, windozfonos) MasterCard Mobile alkalmazás létezésének értelmét kérdőjelezi meg, ha tényleg nem lehet azonnal fizetni vele. Bár a T-Mobile-nál először nem tudtak az általuk is hirdetett szolgáltatásról, kiderült, hogy az szerintük igazából banki…..
Burzsuj A vonatok Ferrarija 2012.04.30 13:30:00
A budapesti metrókocsikat gyártó Alstom megcsinálta a vonatok FerrarijátOlaszország olyan szempontból mindenképpen szerencsés, hogy társadalmának 20. századi közös tudatát nem katasztrófák sora, hanem olyan dolgok formálták, mint a jó foci, a divatközponttá válás, vagy éppen…..
V63-017 2012.04.30 20:25:13
@Gobbi Hinta: Persze hogy nem merik, mert a fél villamos berendezését cserélni kellene, miután hozzáér az áramszedő a felsővezetékhez! Laza 10.000V-al van nálunk több benne, így szépen robbannának el a tetején a porcelánok! :) Erről az olasz vonatról nem is beszélve, ami 3kV alatt érzi magát jól! :)
V63-017 2012.04.30 23:40:03
@bodecsabi: Nem a sebesség miatt nem lehet akkora teljesítményt átvinni, hanem a feszültség miatt! Egy 3kV-os pályán sokkal nagyobb áramerősség szükséges ugyanakkora teljesítményhez. Ilyen rendszerrel villamosított pályáknál eléggé gyakori a dupla munkavezeték, valamint a mozdonyok áramszedőin a széncsúszók helyett jóval szélesebb rézcsúszók alkalmazása!
Vasutaskritikus IC+ 2011.11.08 07:35:00
 Ha már szóba hoztam az új IC kocsikat, bedobom ezt is a közösbe. Nem mintha olyan kurva nagy titok lenne, hiszen az anyag nyilvános. Híreket lehetett már olvasni róla itt-ott, a nagy duma a sok-sok jármű beszerzéséről, jut morzsa mindenkinek, a máv szeretne még az IC 3G-ből…..
Vasutaskritikus Hamis a Bika 2012.01.27 20:39:00
 Zajlanak az események a magyar modellvasutas életben, a hétvégén valóságos háború zajlott az index-en. Többé-kevésbé én is nyomon követtem, sajnos egy csomó hozzászólást kimoderáltak, szombaton pedig a Pályamester nevű moderátor rövid úton lezárta a témát,…..
vonatmagazin ACME Gigant 2011.12.21 21:47:00
Lehet bármit mondani, de aki azt állítja, hogy az év végi modellvasúti megjelenések közül nem az ACME H0-ás Gigantja a legfontosabb újdonság, annak nincs ki a két forgóváza. Vártunk rá nem keveset, volt körülötte nagy felhajtás, majd nagy csend is, és most meg szép csendben…..
V63-017 2011.12.22 10:18:58
@crash:
Semmivel sincs megemelve az ETCS-s Gigantok asztala, hiszen a menetrendtartó helyére pont befért a kijelző. Ami viszont engem zavar, hogy a vezetőállások hátfalai nem takarnak teljesen, a két géptérajtó hiányzik, így a felső fényszóró fénye kétoldalt erősen bevilágít a vezetőállásra.
FIGYELEM, A RENGETEG LÁTOGATÓ MIATT 3 ÓRÁRA LETILTÓDOTT A KÉPTÁRHELYEM, EZÉRT MINDENKITŐL SORRY, DE A VILÁG RENDJE HELYREÁLLT. (Ez az epizód egy előző folytatása. Ha tudni akarod, hogy hol vagyunk és mit csinálunk, ide kattints az előzményekért.) Senki nem vett észre.…..
 Kedvenc fórumom börze topicja kereskedésre hivatott szolgálni. Néhányan üzletszerűen teszik, a többség azonban csak felesleges cuccait árulja. Illetve nem csak árulják, hanem nagyon sokan azt várják el hogy licitáljanak rá. Érthető lenne ez egy olyan modellnél ami…..
 Most hogy kezdenek megjövögetni a Roco újdonságai is, abból is beszereztem az elsőt, mégpedig a Tadgs kocsit. Érdekes hogy a Roco mennyire nem törődik azzal, hogy a katalógusba milyen képeket rakjon, a modell ugyanis köszönőviszonyban sincs vele. Év elején a fotó alapján…..
Szerencsés véletlen, hogy don tals ismét készített egy vidijót:) ..
Aki hétvégén lemaradt volna róla, annak itt a pótlink az évtized hírére. Minthogy a PDA-k erősen veszélyeztetik a mobilpiacot, és ott egységesen miniUSB-csatlakozóval lehet tölteni a készülékeket, a mobilipar is egységes töltőcsatlakozást talált ki. Persze, amekkora…..