Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bbogas

0 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Palvin Barbara ismét orosz címlapon látható, mégpedig az Allure magazin júniusi számában. A címlapfotóhoz kapcsolódik egy képsorozat is, amelyen Barbi nagyon színes sminkekkel és más-más színű körmökkel látható. A fotós Marcin Tyszka volt...
Bbogas 2016.05.13 11:25:58
A politika végül is a személyiségekről szól. Nem pártprogramok vitáznak, hanem emberek. Az utolsó miniszterelnök-jelölti vitát Magyarországon Gyurcsány Ferenc nyerte Orbán Viktor ellen. Azóta a Fidesz vezére nem állt ki senki ellen. A túl magabiztos Hornt legyőzte, a szerény képességű Medgyessytől…..
Benedek Fülöp, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Vadászszövetség elnöke, az OMVV egykori elnöke nyilatkozta nemrég: A mostani könnyített vadászati lehetőségek sajnos rengeteg baleseti veszélyt hordoznak, különösen úgy, hogy a mai fiatalok már nem is voltak katonák, ahol…..
Bbogas 2016.03.28 21:26:18
Fekete István is esett már abba a hibába, hogy pesszimistán nyilatkozott "a mai fiatalok"-ról. Becsületére legyen mondva: belátta, hogy tévedett:

szebbjovo.hu/fekete-istvan-level-becsbe/

Benedek Fülöp 68 éves, és a jelek szerint a fiatalokra nem mint a jövő reménységére, hanem mint potenciális baleseti veszélyforrásra tekint. Lelke rajta.
1896-ban, pontosan 120 éve került megrendezésre a Millennium évének egyik legjelentősebb eseménye, az Ezredéves Országos Kiállítás, amelyet a Városligetben nyitottak meg. (Ebben az évben emlékeztek meg ugyanis a honfoglalás 1000 éves évfordulójáról, ezért hívták millenniumnak.) A Millenniumi…..
Évről-évre találkozunk a vadászsajtóban hírekkel bálamadzagba, villanypásztorba gabalyodott őzekről, szarvasokról, dámokról. Jó esetben arról szól a híradás, hogy milyen kockázatos-veszélyes munkával sikerült megmenteni a szerencsétlen vadat, rossz (és ez a gyakoribb) esetben arról, hogy mennyi…..
Bbogas 2016.03.22 14:57:41
A vadállomány kímélésére és élőhelyének fejlesztésére sokan nagy reményeket fűztek a zöldítéshez. Sajnos még nemigen látszik az áttörés:

erdo-mezo.hu/2016/02/19/a-vadgazdalkodas-idoszeru-kerdesei-konferenciat-tartottak-a-fehova-masodik-napjan/

"Palakovics Szilvia, a NAK képviseletében tartott beszámolót a zöldítés tapasztalatairól és a távlati tervekről. A vadgazdálkodás számára sajnos egyelőre kevéssé értékelhető a program. A gazdák ugyanis a választható zöld elemek közül azokat választják, amikkel már eddig is rendelkeztek, anyagi érdekük fűződik hozzá (pillangósok) vagy más programokban is el tudják számolni (parlag)." 
Néha elgondolkodtató hírek érkeznek az MSZP tisztújításáról, Az odáig rendben van, hogy megindul a 2018 előtti utolsó helyezkedés. Ilyen a politika, ilyen a pártok belső élete: ambíciók ütköznek. Csak az nem világos, hogy a jelöltek egy része miért a DK-hoz és Gyurcsány Ferenchez képest, a…..
Bbogas 2016.03.22 11:51:46
@The Ghost Wolf: "Az MSZP csak akkor nyerhet a 2018-as választásokon, ha létre tud hozni egy közös egységplatformot a DK-val Együttel, LMP-vel és a PM-el."

Kihagytad a Fodorgábort. Láttuk már az MSZP-t egyetlen másik párttal koalícióban kormányozni, napról napra ment az egymás közti marakodás. Hat álláspontot hogyan hoznának akkor közös nevezőre?
Ahhoz képest, hogy jogsim sincs, két teljes napot is vígan ellébecoltam a hétvégén a Hungexpón megrendezett AMTS-en, azaz a 2016-os Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show-n. És ha már kinn voltam, a korlátozott képességű mobilommal is fotózgattam párat, hátha látszódni fog valami a folyamatosan…..
Csomay Zsófia építész, Dr. Lővei Pál művészettörténész és Dr. Schneller István építész-urbanista levélben lemondott a Nemzeti Hauszmann Bizottság társadalmi testületének tagságáról. Levelüket teljes terjedelmében itt közöljük...
Bbogas 2016.03.21 10:22:02
@grafoguru: Ja, ha szerinted csak cukrászoknak van joga a krémest kritizálni...
Bbogas 2016.03.21 11:13:57
@Fehér Andor: Hát ja, pusztulni hagyni baromi demokratikus volt...
A nyári hamburgerteszt során a szarvasburger már bizonyított, kíváncsiak voltunk, mit mutat tél végén, tavasz elején a csopaki pincészet étterme. A kockás abrosz, a műszőlő és a csárdadizájn ne riasszon el senkit, az étlap egyáltalán nem a gulyás-halászlé-rántott hús szentháromságára épül. Nagyon…..
Bbogas 2016.03.17 10:58:18
@stuszi: Hát igen... Meg az ilyenek, hogy:

"A desszert (tejes pite, túrófagyi, házi lekváral) nem volt túl fotogén". Könyörgöm tisztelettel, miért kéne fotogénnek lennie?

"Az adagok pont jók, kiadósak, de nincsenek tányérról lelógó húsok. " - Mert az aztán a legalja, ugye?

"És az apróságok, amiből érzi az ember az odafigyelést: például meleg a tányér." - Oh, hogy egyem azt a kifinomult ízlését...
Bbogas 2016.03.17 10:59:25
@stuszi: Amúgy is mindegy, hogy hány éttermet tesztelnek, a vége úgyis az lesz, hogy a Chiantit meg a Kistücsköt hozzák ki a legjobbnak.
Kifejezetten kisszerűnek, pitláknak és aljasnak érzem azt a fajta mostanában elharapódzott kamu oknyomozást, amely azt hivatott rekonstruálni: mennyi ideje, pontosan hol verték félholtra Orbán Viktor miniszterelnök Nárcisz nevű kutyáját, és valójában a miniszterelnök, a felesége, a fia vagy a…..
A blog kicsit hosszabbra nyúlt téli álmából nem mindennapi hírrel sikerült felébredni: költsünk 1500 milliárd Ft-ot arra, hogy a Balaton partján, 110 hektáron pufi fóliának álcázott vizes szórakoztató központot húzzunk fújjunk fel és 30 méter mélyre hotelt építsünk fúrjunk a tóba. Igen,…..
Beírókönyv Álmaimban Amerika… 2016.02.24 08:03:00
Előző posztjainkban kellő tényanyaggal alátámasztva kritizáltuk a vadászati érdekképviselet munkáját, amellyel sikerült a vadászati törvény „jogtörténeti jelentőségű”-nek kikiáltott – valójában katasztrofális – módosítását hivatalosan kolosszális sikerként kommunikálva végigasszisztálniuk. Most egy…..
Bbogas 2016.02.24 08:37:39
Őskor, római emlékek, román stílus - most a gótika következik a sorban. Hazánkban az Anjou-királyok uralkodás alatt kezdődött a gótika virágzása, Mátyás uralkodás alatt kezdett csak megjelenni a reneszánsz. A gótikus épületek egy részét már csak jelentősen átépítve, vagy éppenséggel lerombolva…..
Az úgy volt, hogy mióta a világ a világ, augusztus 20-án bezárt a Balaton és a következő év júniusáig ki sem nyitott. Amikor még új volt az I love Balaton, írtunk egy cikket arról, hogy milyen szomorú szezon után Siófok, és egyben elkezdtük pedzegetni, hogy amúgy egyáltalán nem törvényszerű a nyár…..
Kicsivel több mint 70 évvel ezelőtt, 1946 januárjában vette kezdetét a magyarországi németek, köznyelvi néven a svábok kitelepítése. A jelenség - amelyre a németek kollektív bűnösségének jegyében került sor - nem volt egyedülálló; a háború után a győztesek egy országban akarták tudni a németséget,…..
Bbogas 2016.02.09 18:57:32
@gall travis: Pont ezt akartam írni. Azért úgy megírni a németek kitelepítését, hogy pont a kitelepítést irányító szerv, a Népgondozó Hivatal és vezetője nincs megemlítve, minimum furcsa. Nyilván, ha "mások" kitelepítésében segédkezett volna, még a családfája is itt lenne.

"A belügyminiszter ekkor nem volt más, mint a vadászni is kedvelő Nagy Imre, a későbbi miniszterelnök."
Nagy Imre tényleg szeretett vadászni, de hogy jön ez ide? Legalább olyan értelmetlen megemlíteni, mint hogy "A belügyminiszter ekkor nem volt más, mint a jobbkezes Nagy Imre, a későbbi miniszterelnök."
A világ legjobb őrzött embere felkerekedik, és bevállal egy laza túlélőtúrát a fura étkeket kínáló Bear Grylls-szel az alaszkai vadonba - erről azért nem szólt a Bear Grylls: Sztárok a vadonban különkiadása, amiben maga Barack Obama volt a meghívott vendég, de egy hivatalos pulpitushoz, vagy akár…..
Ezen a héten is elkészítettük szokásos válogatásunkat, melyben a legkülönlegesebb, legszebb otthonokat gyűjtöttük össze. Ma azok a családi fészkek kerülnek terítékre, melyek potenciálisan tökéletes otthonul szolgálhatnak egy család számára. Nehéz kérdés, hogy mekkora alapterületű lakásban/házban…..
2015 fordulópont volt az európai politikában - egy év alatt kifordult sarkából a világ. A mögöttünk hagyott esztendő során évtizedeket öregedtünk. Ennyi drámai tapasztalatot, ilyen tempóban, ilyen töménységben nagyon rég nem szereztünk. Tabuként tisztelt dogmák omlottak össze és váltak…..
Bbogas 2016.01.14 15:31:02
Bbogas 2016.01.15 12:13:23
@Ad Dio: "Évtizedes kondicionálást kell most leküzdeniük"

Tökéletesen igaz. A németek a második világháború óta túlkompenzálnak.
A BUPAP urbánus sétáján bennfentes infókat tudtunk meg a legendás aligai pártüdülőről, korábbi cikkünkben a komplexum történetéről és főleg az Aliga I. mindennapi életéről írtunk. A második részben arról lesz szó, hogyan és mivel töltötték az idejüket a pártvezetők és külföldi vendégeik, Csonka…..
Amióta kitört, vagy legalábbis nyílt színivé vált a Magyar Úszószövetség és Hosszú Katinka közötti éles vita, azóta, különösen jobboldali, radikális és nemzeti elkötelezettségű médiumokban a kedves kommentelő olvasók közül sokan szimplán lezsidózzák, lehazaárulózzák, leamerikaiügynöközik minden idők…..
Bbogas 2016.01.11 17:14:41
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Hogy egyem a lelked, kis szappanbuborékom 
Pont olyan vagy, mint a viccbeli művész:
Két alternatív művész beszélget Párizs egyik előkelő presszójában:
- Te, szerinted mi lenne, ha beleszarnék a zongorába?
- Á, hagyd, úgysem értenék...
Megfigyelted, hogy mást sem csinálsz, csak ócsárolsz? De nem gáz, amíg ennyi telik tőled/tőletek, addig tutifix, hogy az ország neve nem lesz ismét Magyar Köztársaság.
Bbogas 2016.01.12 06:57:02
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Figyu, én elhiszem, hogy Neked perverz izgalmat okoz minden hozzászólásodban hülyézni egyet, de ez legyen a legnagyobb örömed :)

Azt nem értem (tudom, hülye vagyok) hogy miért lenne olyan frankó, ha Magyarországot megint Magyar Köztársaságnak hívnák. Jó, tudom, buta vagyok meg nem tudok szöveget értelmezni sem, de mégis mondd, mit számít, hogy benne van-e az államforma az ország nevében?

Gondolom annak is van jelentősége, hogy "népbíróság"-ot is emlegetsz. Hát, olyanok már voltak Magyarországon, úgy tudom, nem váltak be. :)
Bbogas 2016.01.13 07:11:35
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Szerintem Magyarországon tartalmilag még soha nem volt igazi köztársaság, értem ezalatt azt, hogy a részvételi demokrácia kimerült abban, hogy a választópolgárok beleszólása az ország dolgaiba mindig abban merült ki, hogy pár évente behúzhattak egy x-et valahová.

"Ha nem mond le magától, akkor majd a közvélemény segít neki, remélem!"

Ha a közvéleményen múlna, akkor pártpreferenciák ide vagy oda, de Lázár, L.Simon stb. is lemondott volna már régen.
  Éppen ellenkezőleg: sosem volt még ilyen hatékony parlamenti képviselete az állatkínzó magyaroknak. Kedves olvasóim, ha önök nem rendőrök, ügyészek, bírók vagy történészek, valószinűleg nem szívesen olvasnak hosszú és unalmas jegyzőkönyveket a Magyar Parlament egyik bizottsági üléséről. Most…..
Olyan házat mutatunk nektek, amiért nagyon sokan, nagyon sok mindenüket azonnal odaadnák. Mi legalábbis biztosan. A tihanyi dombokról emelkedik a Balaton fölé a tópart egyik legszebb, de kétségtelenül legértékesebb telke, amelyért rendkívüli árat fizetettek, de még így is akadt volna olyan, aki…..
Mindig öröm, ha egy magyar tévé saját gyártású műsorral jelentkezik, és különösebben nem érdekel az sem, hogy nem sorozat, hanem főzős műsor, mert minél több ilyet forgatnak a hazai tévés szakemberek, annál tapasztaltabbak lesznek, és a mostani tévés generációra nagyon…..
Az idei esztendő bővelkedett olyan elképesztő momentumokban, melyek hallatán bárgyú arccal kérdeztük egymástól, hogy most akkor melyik kontinensen is vagyunk? Esetleg, hogy ébren vagyunk, vagy álmodunk? Ha éppen nem volt mellettünk senki, akkor ránéztünk az óránkra, és azon…..
Bbogas 2015.12.29 20:12:46