Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papp Réka Kinga

35 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semmelweis Ignác története rányomta bélyegét a hazai orvoslásra, és agyonvert prófétaként kísérti azt. Puncipolitika című ötrészes sorozatunkban a hazai szülészeti horrort járjuk körül. Ítélkezés helyett megvizsgáltuk, mekkora pénzbeli és hatalmi tétje van a szülés ellenőrzésének, hogy hogyan…..
Intimitás, erőszak, elhallgatások, hatalmi viszonyok: a szülés társadalmilag, politikailag, sőt, fiziológiailag is elmondhatatlan. Ha úgy tűnik, hogy a szülés körül folyó beszédben katyvasz van, az azért lehet, mert tényleg katyvasz van.  ..
A vezér elbukott, a háborút megnyerték: az otthonszülés mára legális, de csak kevesen férnek hozzá, a kórházi szülészet pedig borzasztó ütemben javul, ha egyáltalán. Geréb Ágnes lehetett volna ügyesebb, de nem lehetett volna sokkal sikeresebb...
A bevett frázis szerint a prostitúció a legősibb szakma, ez azonban tévedés. A bábaság az. A modern orvostudomány viszont legyűrte a bábákat, hogy hozzáférést kapjon a szülésbizniszhez...
Közszájon forog, hogy borítékot adni kötelező, hogy a jószerencsén múlik, kivel hogy bánnak a kórházban. A szabad szülés úttörőjét, Geréb Ágnest ugyanakkor legalább annyian tartják sarlatánnak, mint védőszentnek. Puncipolitika című ötrészes sorozatunkban a hazai szülészeti horrort járjuk körül.…..
A magyarországi zöldmozgalom rendszerváltás utáni történetében a kezdeti amatőr lelkesedést fokozatosan váltotta fel a professzionalizálódás. A kora kilencvenes évek sarus-tarisznyás, madármentő, szemétszedő, faültető zöldjei rá sem ismernének a mai szakpolitikusokra és menedzserekre – ha nem ők…..
Az idegengyűlölő referendum elhasalt, újabb ellenségre van szüksége a kormánynak, akivel operettháborúzhat. Előre rettegnek a civilek: Németh Szilárd már múlt héten elhazudta, hogy megpróbálja ráküldeni a titkosszolgálatokat a Soros Györggyel együttműködő szervezetekre. Hadd hívjam fel a figyelmet…..
Itt a május, és az ovis csoportban mi már az évvégi ajándékra gyűjtünk. Múlt héten virágpalántát vittünk. A gyümölcsöt is úgy hordjuk be, nincs rá amúgy pénz, kellett, gondolom, stadionra, kisvasútra, uncsitesó bankjára. Mi, a szülők visszük be a fénymásolópapírt is. Őszintén nem értem, mi a…..
Az újonnan kiszűrt HIV-pozitívok száma ugrásszerűen nő, az egészségügyi kormányzat semmit nem csinál, és visszautasítja a szakcivilek bevonását. Sok orvos nem ért a betegséghez, van olyan szemész is, aki megijed a HIV-státuszú páciensétől. Nincs elfogadott egészségügyi stratégia a helyzet…..
Azt már tudjuk, mit gondol a kormány a női önrendelkezésről. A nők elleni erőszak visszaszorítását szolgáló Isztambuli Egyezményt úgy óhajtják megvalósítani, hogy nem valósítják meg. Íme pár feltétel, amelyek megvalósulása esetén azonmód, mesztélláb is elrohanok…..
Egy korrupt, szűk és szakmaiatlan médiapiacon rendkívül jövedelmező állás(pont) nőket ragmálni. Teljesítmény nem kell hozzá, és az igazán suttyó szerkesztők állati hálásak minden gonosz, nőgyűlölő megnyilvánulásért. Hiszen ezzel a saját pozícióikat…..
Cikksorozatot indítottunk WTF baloldal (Mi az a baloldal? Kell-e baloldal? Mi lesz a baloldal?) címen, amelyben azt az egyszerűnek tűnő kérdést tesszük fel, hogy mi a baloldal ma Magyarországon, az Unióban, a világban. (A felvezetőt és az eddig megjelent írásokat lásd itt.) A sorozat…..
Már épül a fal a déli határon, senki nem akarta, senki nem engedte meg, a kormány persze nem kérdezett róla senkit, húzza, húzza, mint a lopott biciklit. És az Európai Uniónak mindez cseppet sincs ellenére. Ez a fal embertelen, ostoba és persze értelmetlen pénzkidobás, egyetlen…..
Rókaként bujkáló migránsok, életveszélyben lévő falusi kisiskolások, kamuhegy, idegengyűlölet. Hétfő reggel panaszt tettem a TV2 ellen a pénteki Irénke nénis riport miatt. Az egy dolog, hogy újságíró-szakmailag minősíthetetlenül pocsék a riport (ezt már aznap remekül és…..
Sokakat megvisel a nyilvánosan szoptató anyák látványa. Ez a megrázó élmény maradandó nyomokat hagyhat a gyanútlan szemlélőben. Érdemes felkészülni és önvédelmi stratégiát kialakítani arra az esetre, ha az ember útjában váratlanul felbukkanna néhány szoptató cici. 1.…..
Hiába gyűjtöttünk nekik pénzt, babaholmikat és élelmiszert, a védőnő nem bízik bennük, ezért nem vihetik haza az újszülöttjüket a kórházból. Minden szülő titkos félelme egy jelentős társadalmi réteg számára mindennapos valóság. Niki és János korábban…..
Ahmet nem tudja, hol van. Nem tudja, mi az a Budapest, és Magyarországról is csak nagyjából sejti, hogy mi lehet. Rántott hús alakja van, az látszik a vaktérképen, amit a rendőrök a kezébe nyomtak. Ahmet azonban valószínűleg azt sem tudja, mi az a rántott hús, vagy hogy ez miért…..
A Jobbiknak nyilván fáj, hogy Ságvári Endre nevét viseli egy tekintélyes szegedi gimnázium, hisz miféle zsidó az, aki nem hal meg szó nélkül, hanem még kapálózik is a hóhérkés ellen?! Az Emberminisztérium kritikátlanul osztozik a kiscicás cukinácik fájdalmán, és ezzel már…..
A népköltészet hamar belakta Simicska Lajos pénteki őszinteségi rohamát. A limerick egy ír versforma, rövid, dallamos, obszcén tartalmak és politikai gúnyolódás számára egyaránt kiváló alakzat, amely a magyar irodalmi csúfolkodásban is jelentős szereppel bír. Íme egy rövid…..
Lemondtak a Simicska-birodalom eleddig kritikátlanul Fidesz-hívő bástya-médiumainak vezetői.Ollé! Simicska Lajos komolyabban veszi a harcot, mint gondoltam volna. Én azt hittem, rendes plebejus családhoz illően csörtéznek otthon a nappaliban, de nem fognak komolyan háborúzni a volt…..
Két barom megölt 12 embert, nosza, itt a remek alkalom iszlámozni egy jót! Rég volt már módunk ilyen jót gyűlölködni. Végtelenül méltatlannak, aljasnak és rasszistának tartom mindazokat, akik a Charlie Hebdónál történt tragédiát arra használják, hogy nyíltan kiéljék az…..
Szomorúan rögzíthetjük: tegnap a kormánytöbbség szimbolikusan is nekilátott felszámolni a közteherviselés. Széchenyi István velünk tüntetne. Csak már nincs a zsebünkben. Nem most bukik el az a kétszáz éves kísérlet, amely az uralkodó osztállyal is meg akarta fizettetni az…..
A miniszoknyánál és a vodkásüvegnél jóval nagyobb veszélyt jelent a nőkre a dilettáns magyar rendőrség. Hűen kifejezi a magyar rendőrség elképzeléseit a nemi erőszakról az a filmtrilógia, amit az Index fedezett fel pár napja: a Baranya Megyei Rendőrkapitányság videói az…..
Az már önmagában elég szar, ha az ember rasszista.Az különösen szar, ha az ember lelkész létére rasszista.De ha az ember ezen felül még egy ország szociális- és oktatási ügyeiért felelős minisztere is, az egész egyszerűen iszonyú. Balog Zoltán mindezek tetejébe még jófej…..
Szegények megalázásával kampányol a miskolci fideszes polgármester a fészbukján. Nem menő. A szegény emberek tűzhelyeit és a lábukat nagyon szeretik megmutatni a médiában mindazok, akik nem vállalnak részvétet a nehéz sorsúak iránt. A jobb sorsúakról ugyanezeket a képeket nem…..